Direct Connect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

érdemes megnézni a DHCP lease time beállítást, ugyan ha csak otthon használja a srác a gépet és állandó ip kell neki a port forwarding miatt, akkor legyen Forever vagy Max., és így nem kér új ip-t (ha jól emlékszem általában a lease time lejártának felénél már új ipt próbál kérni a kliens).
de szerintem legjobb egy fix ip-t beállítani a DHCP által kiosztott tartományon kívülrõl, csak ehhez a windowsban jól be kell állítani a gateway-t és a name servert.
ez utóbbi azért is jobb megoldás, mert van olyan router (pl. az enyém 😊) ami csak a DHCP tartományán kívüli (azaz biztos fix) ip-kre enged bármilyen porttovábbítást beállítani

Na igen, erre tényleg jó, de sokan kértek már tõlem slotot olyan dolgokért, amik rajtam kívül még vagy 40 embernek megvannak, csak éppen mindegyiknek le volt foglalva az összes slotja. A gyakorlatban megtanultam, hogy nem abból kell kiindulni, hogy te jóhiszemû vagy, hanem abból, hogy a dc használók jó része pofátlan, csak annyi érdekli õt, hogy nála rögtön és a lehetséges leggyorsabban jöjjön le a kívánt adat. Illetve egyre növekvõ részük pedig kifejezetten rosszindulatú szemét csaló, akik szentül hiszik, hogy letölteni csak nekik van joguk. Lásd pl. a korábbi írásomat, amikoris az emberünk elküldte a jó anyjába azt, aki próbált tõle tölteni, mondván, hogy tõle senki nem tölthet, õ csak letölteni van itt. És nem tudom, miért, de egyre több helyen az opok immunisak lesznek a panaszokra, már egyre kevésbé érdekli õket, hogy hány csaló van a hubjukon, még akkor is, ha kifejezetten nick szerint megmondják nekik, hogy xytól nem lehet tölteni.
Az egyedi dolgokra viszont tényleg hasznos lehet, bár én akkor sem szoktam használni, de ez már nézõpont kérdése, ki mennyire tartja sürgõsnek/fontosnak/egyedinek az adott cuccot.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Tehát általában a magyar hubokon nem tiltott, de nem etikus használni, lévén, vannak, akik már régóta türelmesen várnak arra, hogy sorra kerüljenek, ellenben egy "pofátlanabb" lazán eléjük "tolakodik".

régen lehet, hogy sorban állás volt, én is mindig LAN-os usert választottam, lehet csak fél nap múlva indult el a letöltés, de legalább max sebességgel
manapság viszont TTH alapján hozzáadsz több tucat másik forrást, szóval tölteni (szinte) mindig tudsz

viszont a privátban slot kérés az a ritkaságok miatt van, én pl. csomó cuccot töltök eDonkeyról, amik DC-n senkinek sincsen, ezért ha valaki ír nekem, hogy le szeretné tölteni akkor örömmel adok neki slottot, amúgy sose tudná tõlem letölteni
na erre jó/találták ki a slot adás

Kori
thx

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Na, úgy tûnik, már nem is tetszik nekem a czdc. A fene gondolta volna, hogy ilyen hülyén van leszabályozva a letöltés, hogy csak 7x-ese lehet a feltöltésemnek. 1024/128-as kapcsolatom van, ami 15k-t tudna feltölteni, de mivel kell nekem is feltöltési sebesség, lévén, játszom idõnként neten, vagy msn fájlküldés, stb, így beállítottam az engedélyezett 12K-ra, de a letöltésem így limitálva van 84K-ra. És mihánt megemelik a letöltési sebességem hamarosan duplájára, már semmit sem érne a letöltési kötelezõ limit a feltöltési miatt. Elég gyökérül oldották meg. Ráadásul, ahogy nézem, még több prociidõt használ a kliens.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Extra slotot bárki adhat bárkinek. Akár olyannak is adhat, aki nem is kért ilyet soha. Annyi a lényeg, hogy az adó kiválasztja, kinek akarja adni, és egyszerûen rányom az adás pontjára (vagy privátban kiadott utasítás révén adja meg neki) Ez csak annyit tesz, hogy egy napig bármikor elkezdhet tölteni az, aki kapta, attól, aki adta, akkor is, ha épp nincs szabad slotja az adományozónak. Úgy vettem észre, hogy aki kapta, az kiléphet, és utána is érvényes a biztosított slot, de ha az adó lép ki, akkor utána újra kell adni a slotot. A magyar hubokon nem foglalkoznak vele, de pl. egy finn hubon jártamban benne volt a szabályzatban, hogy nem lehet adogatni ilyet. Lévén, azért lett kitalálva, hogy ki hány slotot nyithat feltöltésre min. és maximum, hogy ne az legyen, hogy csak oltári lassan tudsz tölteni. Ha pedig mindenki, aki tölteni akarna, az slotot kérne, és kapna, akkor ez lenne. Tehát általában a magyar hubokon nem tiltott, de nem etikus használni, lévén, vannak, akik már régóta türelmesen várnak arra, hogy sorra kerüljenek, ellenben egy "pofátlanabb" lazán eléjük "tolakodik".

Nem tudom, másnak feltûnt-e, de mostanság nálam úgy tûnik, mintha egyre több erõforrást használna a dc. Bcdc 0.674-et használok, két gépen. A megosztás nem változott, a letöltési sor sem hosszabb, a hubok is nagyjából ugyanazok, mégis, a proci használat a régi gépemnél látható, hogy kb a duplája, míg a memória fogyasztás pedig olyan 80-130 mega között mozog. Illetve, ezzel egyetemben az erõsebb gépemen is beszaggatnak a programok, indokolatlanul. Pedig ghostból visszarakva a "tiszta" windowst, és ezt módosítva is hasonló az eredmény. Most megpróbálkozom a czdc-vel, hátha azzal több szerencsém lesz.

Kori
mármint arra vagyok kíváncsi ha kérem akkor kidobnak a hubról vagy nem?

Kori
az mit jelent hogy

extra slot egy napra?

kikényszrítés vagy adják

Na b*sszus. Már megint egy olyan dolog, amire nem gondoltam, hogy itt a rooter osztja ki a címeket, és ha mondjuk beállítom, hogy csak egyetlen címet oszthat ki dhcp-ben, akkor lényegében állandónak is tekinthetjük ezt. Végülis, úgyis csak egyetlen gép van rákötve. Mindig az apróságokon siklanak el jó megoldások nálam 😊

HiPPoNaX
Nalam sincs megadva semmi fixen a windowsnak, megsem kap a gepem naponta uj belso IPt, gondolom a router DHCP beallitasan mulik a dolog.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Thx. sokat segítettél, mindjárt kicsit módosítom is az udp flood értékeket. Egyébként, mivel úgyis olyan régen beszéltünk már, most kihasználom az alkalmat: tudom, kérdeztem már itt, de eléggé elsunnyadt a dolog. Nem tudnád megmondani, hogy az automatikus keresés hogy mûködik. Elvileg a legegyszerûbb az lenne, ha idõnként fogna egy fájlt, és arra ugyanúgy rákeresne, mint ha én tenném. Ennek viszont ellentmond az, hogy az automata keresõvel sosem lehet annyi találatot elérni, mint ha én kerestetném a fájlt. Egyébként, aktív vagyok, így ez leegyszerûsíti a dolgot.
És úgy általánosságban midnenkitõl kérdezem: van egy haverom, rooter mögött. Ha beállítom port forwardolással aktívba, néhány napig jól megy minden, után egyszerûen megszûnik a net kapcsolata. Mármint, SEMMI nem fog utána mûködni a neten, amíg a rootert egy nem áramtalanítjuk egy pillanatra. Sok kisérletezés után rájöttünk, hogy ha a windowsban az ip címet és egyéb adatokat nem adjuk meg fixen, akkor ez a hiba egyszerûen megszûnik, tökéletesen megy utána a gép mindvégig (perszer a dc csak passzívban). Csakhogy, így a rooternek nem lehet megadni címet, ahova forwardolhatna portot.

Ha aktív vagy, akkor UDP csomag formájában jön, találatonként egy.
Ha passzív vagy, akkor a hub közvetíti neked a találatokat.

További infó itt:
http://users.atw.hu/admiral/Forum/viewtopic.php?t=70

oroy_
udp

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Ha egy keresést indítok, akkor annak az eredményei tcp vagy udp csomagokként jönnek? Mivel felraktam a kaspersky tûzfalat, és az meg idõnként totál leblokkolja a netet, ddos támadásra hivatkozva, és azt vettem észre, hogy általában pont azután, hogy egy igen nagy találati számú keresést indítok a dcben. Feltételezem, minden találat egy csomagként jelentkezik, amit a rendszer elküld nekem, és ezért van, hogy meghaladom a 2 mp/1000 vagy 3000 csomagot, amit a tûzfal floodnak érzékel. Én arra tippelek, hogy udp, hiszen bõven belefér egy udp csomagba az egész, minek pazarolni a hosszú tcp fejlécre?

mabbak
köszönöm mindkettõtök felvilágosítását! de télleg
HiPPoNaX
chello amig nincs lekorlatozva, 512kbit/sec feltoltessel rendelkezik, tehat pl. 3 sloton egyenkent 20-20K koruli ertekkel lehet tole huzni...

mabbak
kedves FleetCommand!
ha belegondolsz hogy mûködik az élet:

az embernek el kell kezdenie vhol mivel most kezdtem felmerül annak a lehetõsége hogy elég láma vagyok nem lehetek kapásból olyan okos mint Te
(ja és nem hiszem hogy egy kábeles személy 20-al tud feltölteni!)
FleetCommand
mabbak ha belegondolsz, hogy hogy mûködik a DC:

Az emberek egymástól töltenek le (vágod a témát? 😊 ). Ha igen, akkor valószínû már nem nehéz belegondolni, hogy te annyival tölthetsz lefelé egy embertõl, amennyivel az a másik ember felfelé tud tölteni.

Mégegy kérdés: azt nézted, hogy 1-1 felhasználó tõled mennyivel tölt? Szerinted neki nem az a letöltési sebessége?

Magyar BCDC++ honlap: http://bcdc.dccafe.org Magyar LUA fórum: http://ro.4242.hu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

Hmm, a külföldi ritkaságokra én a lengyel hubokat szeretem. Szedtem már onnét le kóreai, thai, szerb, lengyel, orosz punk cuccokat, és egész jó sebességgel. Egyébként, a diablo magyar hubot egész érdekes magyarságú emberek népesítik be... Ott a nickben,hogy hun, és mégis, jó, ha angolul beszélnek egyáltalán, a fájl listájukban meg filmy, musicy, meg ilyen nevek 😊 Szép magyaros..., de legalább tõlük tényleg jön is az adat. Mondjuk, volt olyan (cseh) srác, aki barátilag közölte, hogy kicsit elnéztem a dolgokat, mert véletlenül egy cseh punk albumot töltök. Én meg barátilag közltem, hogy épp egy másik albumukat hallgatom, úgyhogy talán mégsem néztem el...
Egyébként, a számláló az úgy is tökéletes volna nekem, ha én állíthatnám be, mondjuk a beállíásokban valahol, hogy mennyirõl számoljon vissza. Persze, azért vegye bele az automata keresõ kereséseit is, lévén, többször csak az automata keresett, és mégis kaptam huboktól visszajelzést, hogy azért mégsem kéne ilyen sûrûn keresgélnem. Engem is már többször kerestek meg szálért, és adtam is, bár ezzel meg a többi letöltõt szivatom, lévén, nekik meg esik a letöltésük.
Tudsz ilyen számlálós klienst említeni? Az azért lényeges lenne, hogy NE legyen többszálú.

a számláló funkcio benne van pár kliensben, persze nem kérdezi le a hub-tol a keresi idôintervallumot
pedig csak pár szót beszélgetsz és máris tölthetsz, az emberek örulnek ha valaki szintén azt a ritkaságba meno egyuttest szereti, én ilyen beszélgetés során még kiadatlan demo kazetta rippet is szereztem, amit direkt nekem osztott meg a srác
kulfoldi ritkaságokra viszont eMule-t használok, arra jobb a DC-nél

Ó, hi, admiral. Itt még nem is láttalak. Egyébként, én sem úgy gondoltam, hogy a huboknak kellene megoldani, hanem elérni, hogy a fejlesztõk vegyék bele újításnak a dolgot. A másik ötletem meg az, amikor a keresõlapon számolna visszafelé, hogy mikor jön el az az idõpont, amikor minden hubon lehet már újra keresni, mert pl. a diablo-nál ez 1 perc, sõt, mások mondják, hogy nekik másfél. És elég gázos, hogy sosem tudom, mikor jár le az egy perc, csak, mikor visszakapcsolva a hubra, írja, hogy már megint túl gyors voltam a kereséssel. Ezt is egyértelmûen a fejlesztõk tudnák megoldani, csak csatlakozáskor le kellene kérdezniük a keresések közti várakozási idõket a huboktól, és a legnagyobbhoz igazítani a visszaszámolást, ami keresés után kezdõdik megint. Csak sajna sehogy sem bírom felderíteni egy nyamvadt dc fejlesztõ címét sem. Az eredeti dc oldalán a fórum nem megy, emailcím meg csak max. paypal regisztráció után van. A bcdc és a czdc oldalán szintén nem találtam kapcsolatot...
blackgamer: igen, én is próbálok sok forrásos embertõl tölteni, de vannak olyan "perverzióim", mint az anyaországban is szinte teljesen ismeretlen punkbandák (sokszor gyenge taperip minõségû) zenéinek gyûjtése. Bár, külföldön azért jobb a mentalitás, de van, hogy itt magyarban megvan egy embernek és kész. Ellenben, én nem szoktam azért beszélgetést kezdeni, hogy tölthessek tõle. Vagy elindul a töltés valamikor, vagy nem. Vagy meglesz, vagy nem.

mabbak
hello az normális ha adsl-lel (ami elvileg hozza a 130 k/secet) 20 k/seccel töltök?
Itten van:

http://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2

PResident Evil
egy külföldi huublistát tudnátok adni ?

Ennek a megoldása a gyakorlatban nem nagyon lehetséges.

FleetCommand
a kérdésedre a válasz: "De."

Magyar BCDC++ honlap: http://bcdc.dccafe.org Magyar LUA fórum: http://ro.4242.hu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

Vanek
nem megy a keresés és nem tölt semmit.?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

mindig a legtöbb példányban szereplõ verziót érdemes tölteni, majd TTH alapján keresve hozzáadni a többi forrást
ti még mindig egy usertõl töltötök? õsidõben volt az, tessék használni a forrás hozzáadást!!!
ha pedig ritkaság, 1-2 usernek van meg a cucc, akkor írok privátot ilyenkor pár mondatot elbeszélgetek az illetõvel, és felrak kedvencei közé és töltök

Hmm. rendes dc-zõk listája? Tényleg, ez eszembe juttatta azt, hogy vajon nem tudnák-e megoldani a dc fejlesztõk, hogy egy hubon lehessen osztályozni a dczõket. Pl. ha több panasz jönne valakire, akkor azt az opok nem csak kitiltanák egy adott idõre, hanem a egy jóval hosszabb lejáratú mutatót is beállíthatnának rá, ami jelezné mondjuk más színnel a listában, hogy emberünk nem éppen jó viselkedésre hajlamos, így jobb eséllyel tudhatnád, hogy mire számíthatsz, ha valakitõl elkezdesz tölteni. Persze, ez sem örök megbélyegzésként, de azért nem csak annyival lenne elintézve, hogy nem jöhet fel néhány órára. Hiszen, sokszor olyan rövid a ban, hogy mire az ember visszér a gép elé, már újra fent van, és észre sem veszi, hogy tiltva volt.

HiPPoNaX
Nincs, de ha lesz ígérjük felírunk rá 😄

😄DD
Vanek
köc.És nincs vmi "rendes dc-zõk listája?"

Nos, elméletben a sebességek Lan T3 - Lan T1 - Cable - Dsl - ISDN - 56K. A satellite az valahova beékelõdik, igencsak változó, szolgáltatótól is függ, van hogy lazán állva hagyja a legjobb kábelest is, de olyan is van, hogy szinte meg sem moccan. A gprs az jelenleg az 56k-nál is lassabb. A dsl és a kábel pedig szintén függ a szolgáltatás típusától, lévén, vannak gyorsabb és lassabb feltöltésû csomagjai a szolgáltatónak, illetve, a kábelnetnél még az is bejátszik a sebességbe, hogy ott egy adott területrõl egyetlen kábel megy a szolgáltatóhoz, és ha sokan vannak rákötve, akkor az lenyomja az egyének sebességét. Sõt, ha lekorlátoz a szolgáltató.... De általánosságban a kábeleseknek jobb feltöltésük van a dslnél. A t1 és t3 pedig olyan, hogy azok hálózatok, így lehet, hogy úgy be lesznek korlátozva a dc felé kimenõ adatcsatornái, hogy azt fogod kivánni, bárcsak inkább egy 56k-s tól töltenél. Emellett, nagyon nagy divat az is, hogy t1 vagy t3-at válasszanak a netkapcsolatuknak, amikor csak valami sokkal szarabb van, mert így sokkal több hubra mehetnek fel. De ez már a csalás kategória. Mellesleg, elég hülyén néz ki a t1 és t3, hiszen európában nem is létezik ilyen, csak amerikában. Itt csak e1 és e3 van, ami más számú és átviteli sebességû közegbõl áll, csak nagyjából egyezik meg a t1 és t3 értékeivel. Most fejbõl ezeket az értékeket nem tudom, a tankönyvet meg nem szedem elõ ezért.
A letöltés megszakításának meggátolására egyetlen jó mód van: nem kezded el a töltést. Egyrészt, mint azt említették is már, nagyon sokszor van olyan, hogy egyszerûen megszakad a technológiai korlátok miatt, de az általában hamar újra is kapcsolódik. Emellett a másik kategória a nagyon népszerû "csalok mint állat". Pl. rengetegszer kezdtem már el tölteni valakitõl, és ha jó esetben tényleg el is kezd tölteni tõle, nem sokkal késöbb az emberünk megszakítja, majd a következõ kapcsolódási kisérletnél már nem megtalálhatók a fájlok a megosztásában. Ez jellegzetes magyar szokás. Ennek legékesebb bizonyítéka egy ismerõsömmel esett meg, akivel a feltöltõ privátban közölte, hogy tõle senki nem tölthet, õ csak letölteni van itt, ami a végén odáig jutott, hogy közölte a feltöltõ, hogy, hogy a jó k***** anyjába gondolja azt, hogy tõle joga van feltölteni és kb negyed órán át szitkozódott azért, mert másik szegény csávó úgy gondolta, hogy teljesen legálisan elkezd tõle letölteni valamit. Én már alapból gyanúsnak tartom, ha van valakinek jópár giga megosztása, és mégsem tölt tõle senki. Általában az ilyenhez senki a jó édes életben nem tud kapcsolódni, max a fájl lista lehúzása erejéig.
Tõled azért tölthetnek gyorsabban le, mint te másokról, mert pl. neked gyorsabb a feltöltési sebességed, mint a másik embernek, akitõl te töltesz, vagy mert tõle egyszerre többen töltenek, mint tõled.

HiPPoNaX

Vanek
és van másfajta filemegosztóprogi mint ez,csak "jobb"?

HiPPoNaX
Turelem...

Vanek
jó,de akkor mi a megoldás?

ez a "megszakitja a letöltést" már nagyon uncsi dolog, megszakad az magától is, miért kell szerencsétlent azzal gyanusitani, hogy szánt szándékkal elvágja a letöltésedet? <#rolleyes>
persze van rá példa, de hozzám is jönnek az anyázó priv üzik, közben nem is ülök gép elõtt

az elet nagy kerdesei 😊

Vanek
hi! mért van az,hogy letöltés közben kiírja,hogy nincs szabad slot? egy ideig tölti,aztn kiírja? 2.:Melyik a legggyorsabban letölthetõ típus(ISDN,LAN,stb...)
3.Hogy lhehet meggátolni,hogy pl egy hosszú videó letöltése közben akirõl letöltök,az ne szakítsa meg a letöltést? mert ez elég idegesítõ szokot lenni... 4.Mért van az hogy tólam gyorsabban töltenek le,mint én másokról?

Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de nem száltak rá a hubokra,nem kockázatos ilyenkor dczni?Csak azért kérdezem,mert ujra neki akarok állni dczni.
Arról valaki tudna mesélni, hogy az automata keresõ funkció az hogy mûködik? (alternatív letöltési helyek automatikus keresése) Mivel, ha én rákattintok egy fájlra akkor úgy szinte tuti biztos, hogy sokkal több találatot fog felhozni, mint az automata akár egy nap alatt. Ellenben, nem érek rá ott üllni a gép mellett, és minden fájlhoz kézzel keresni alternatívát, másrészt, vannak olyan hubok, amiken "jó lenni 😊" de a keresés valami halálosan ritkán engedélyezett csak. Pl. 40 mp két keresés között. Szerintem az halálosan sok.

HiPPoNaX
Elso kerdesedre a szep nagy pirosbetus figyelmeztetes a valasz ott a topic tetejen ("A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!"), a felbeszakadt letolteseidet pedig a download queueben talalod meg, ir a felhasznalo melle hubot is, ahol utoljara lattad.

Vanek
megoldottam... Van vkinek jóminõségü blink:enema of the stateja? vagy b.y.o.b-ja? mert amiket találtam azok elég gyengék... más: hol tudom megnézni a megszakadt letöltésem hub-ját?

HiPPoNaX
hublistabol probaltal meg csatlakozni?

Vanek
hi! most telepítettem fel a bcdc-t,és azt írja ki az összes hubra "A célszámítógép megtagadta a kapcsolatot"...?

HiPPoNaX
http://www.dcinfo.org itt keresgélj, mindenkinek más kliens válik be

Vanek
tudom,hogy ez most gázan hangzik,de légyszives linkeljetek be egy jobbfajta verzióju dc++-t. ha lehet magyarnyelvût. kösz

Ro

Don\'t Panic! Lua Support: http://ro.4242.hu Strongdc++ lite http://ro.4242.hu/strong_lite

Ro
kimondottan a dc++ -hoz kapcsolódó (botok, scriptek, csetszobák, stb), magyar nyelvû lua fórum: http://lua.uw.hu/index.php

Don\'t Panic! Lua Support: http://ro.4242.hu Strongdc++ lite http://ro.4242.hu/strong_lite