14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• _Rm_
    A #394-es valaszomban irtam is, hogy adsl-nel mas a helyzet, mert ismerem az elvet, csak nincs vele tapasztalatom. Viszont modemnek is ismerem az elvet, de ott nem kellene fuggni egymastol. (bar nekem meg 14.4-es tapasztalatom van, es lehet a 56K-s modemeknel teljessen uj technologitat vezettek be, hogy elerjek azt a sebesseget...)

-Rm-
  • Bazsika32
    Hali!

En nem vagyok erdekelt DC-ben, egyenlore eDonKey-ezek (ADSL).
    Itt is tapasztalom azt, hogy ha a kimeno savszelesseget 8 kilobyte/sec fele engedem drasztikusan esik az en letoltesi sebessegem..

Bye!
  • _Rm_
    Akkor bocs, de mar regen modemeztem neten ugy hogy, le es fel is toltottem egyszerre...

-Rm-
  • FreeHome
    Szerintem félreértettél engem shabba. Nincs bajom a modemes felhasználókkal. Én is kivárom, míg leszed tőlem valamit egy modemes, mert reggeltől estig minden nap fönn vagyok a HUB-on. Én is sokáig modemen nyomultam, és még mindíg néha rákényszerülök, ha nem itthonról netezek. Leírom a regisztráció lényegét, ahogy én látom.
    Ha valakinek regisztrálva van a neve, akkor nem tud más néven bejönni a HUB-ra, így például nem változik az én nevem sem [HUN]freehome -rol [HUN]freehome28 -ra, vagy [HUN]lemezlovas -ra. Ergo, aki tőlem töltött, az minden további nélkül folytathatja a letöltését.
    A néha emberek regisztrációja pár héten belül kimúlik, mert attól minek tölteni, akitől három hét alatt szedsz le 30 megát?
    Ha valaki csal, az úgy ki lesz bannolva, hogy legközelebb kétszer is meggondolja, hogy mit oszt meg, mert nem hiszem el, hogy olyan nehéz begrebbelni pár audio cédét mp3 formátumba, ha van például egy 12 gigás winyód, és nincs mit megosztanod kezdetnek.
    A REGISZTRÁCIÓ AZ AKTÍV FELHASZNÁLÓK ÉRDEKEIT VÉDI!!!
    Hogy miért nem lehet már regisztrálni? A visszaélések miatt. Nem én találtam ki. Tehát szerintem miért ne lehetnének fönn modemesek is?...Csak könyörgöm! Legyenek ott minden nap, mert lehet, hogy talál valaki a modemesnél is olyan cuccot, ami hiányzik neki.
  • _Rm_
    Ugy tudom a le es fel kapcsolat sebessege nem fugg ossze, meg modemnel sem (adsl-nel mas a helyzet, de azt nemismerem olyan jol)
    Ha osszefugges van, akkor az a te geped lassusagan mulhat.
    Modemmel en meg sem kiserelnek ISO-t leszedni (mondjuk most sincs dc alatt olyan nagy savszelessegem, csak modem*4, de dc-rol isot nem is szedek, sem filmet...)
    Neha latom, hogy modemesek elkezdenek rolam tolteni filmeket es majd elsirom magam amikor kiirja, hogy meg 90 ora(jobb esetben) mire leer...

Azonkivul a 600 regisztraciobol 170-180 aktiv tag van...
    400 be sem lepett, ezeknek a szama csak az adminisztraciot bonyolitja.

A hub non-profit!!!

Tehat, ha valaki az idejet es a gepet, valamint a savszelesseget erre aldozza, akkor teljessen megertheto, hogy a sajat feltetelei szerint szeretne mukodtetni...

Kerdezhetned: Akkor nekunk modemeseknek mi marad???
    Valasz: A szokasos regi mod, vinyo ki, el haverhoz, es tole begyujteni a dolgokat... modem meg marad levelezesre, es bongeszesre... (ha megnezed, azinternethasznalatot, az idoben nem a warezolas teszi ki a legtobbet, hanem a komunikacio! Email,ICQ,AIM,stb...)

u.i.: En meg mindig vinyon szerzem be inkabb a dolgokat...
    u.i.2.: Modemeskent nem kellene arrol almodni, hogy 0-day progik tomkelege nalad legyen a megjelenest koveto napon...

-Rm-
  • shabba
    Én viszont nem értek egyet Freehome-al. Sajnos Magyarországon élünk nem adatott meg mindenkinek a szélessávú net lehetősége. Én modemel nyomulok és ha tölt tőlem valaki akkor azzal az én letöltésemet nullára redukálja. Pl. most is tölt valaki tőlem, és amíg a SG főlapról eljuttam ide a topicba, az volt vagy 10 perc. Vagyis ha tölt tőlem valaki akkor se browsolni nem tudok, a getright meg pláne megtorpan. Ezért csak akkor megy a dc, ha nincs mit töltenem és kihasználatlan a gép. És ezzel a véleményemmel gondolom nem vagyok egyedül, nincs mindenkinek az otthonában T3-as kapcsolat. Egy modemes egyébként is többszörösen hátrányos helyzetű:
    1. lassú a kapcsolata
    2. a 0-day külföldi FTP szerverekről kiszorul, mert ahhoz hogy egy ISO-t letöltsön 3-4 nap kell neki, de addig nem élnek ezek a szerverek, kvázi értelmetlen belekezdni, mert kipusztul alóla a szerver. A szélessávú kapcsolattal rendelkezők előtt, ez a lehetőség is adott mert nekik 2-3 óra alatt lejön egy ISO. Mondjuk az is idekívánkozik egy modemes nem él az ISO-k, több CD-s movie világában, kisebb adatmennyiségre kényszerül, de azért néha neki is kell egy-egy ISO, és akkor biztos letöltési hely kell neki.
    3. maradnak a magyar FTP szerverek, de ezek az utóbbi időben majdnem mind fizetőssé váltak
    4. a freeweb területeken üzemelő magyar web-es warez tartalom is megritkult az utóbbi időben

Ezek így együtt hozták azt hogy a modemesek is a dc felé fordultak, és ez indokolhatja a nagy arányú regisztrációs igényt. Szerintem ne bánts a modemeseket azért mert ők is szeretnének warez cucchoz jutni.
  • Ász
    sziasztok srácok!!!!
    nos azt hiszem nem tudok mit hozzá fűzni FreeHome hozzászólásához egyszerűen mindent leirt ha kitakaritottuk a hubot a sok jelentkezőtöl aki nem is használja akkor ujra lessz regisztrálás addig is szives türelmeteket kérjük
  • Laalee
    de igazabol nem ertem mit feltek a bsa tol??? a program ingyenesen hasznalhato a törveny nem tiltja hasznalatát a többi dologhoz pedig a hub üzemeltetönek semmi köze, mindenki a sajat felelösségére osztja meg a dolgait, a hub üzemeltetőjét felelösség ezért nem terheli.
  • FreeHome
    A magyar Direct Connect közösségnek pont az a lényege, hogy nem olyan felhasználók látogatják, akik egy-két hetente beszédülnek a HUB-ba, amikor kell nekik valami, gyorsan letöltik, és továbbálnak.(ez nem pont neked szólt sirkahn) Regisztrálni kb. egy hétig lehetett. Több mint 600 regisztráció lett kiküldve, és mégis max 170 user látogatja a HUB-ot. Sokan visszaéltek a regisztrációval, ezért, és a BSA miatt lett szüneteltetve. Visszatérve az egy-két hetes visszatérő vendégekre. Ha jól tudom, akkor egyébként is úgy van, hogy aki két hétig nem jön be a HUB-ra, annak a regisztrációja inaktív lesz. Szal annak aki ritkán jönne MEGOSZTANI, annak tényleg tök fölösleges regisztrálnia.Feltételezem, hogy az a fenmaradó 430 regisztráció pont ilyen két hetes ember volt, de volt olyan is, aki több nevet is regisztrált (nem is tudom miért). Én nem vagyok OP, csak mikor a directconnecthun oldalról levettem a regisztráció lehetőséget, előtte váltottam pár szót a HUB több operátorával is, és meggyőztek, hogy ez így helyes egyelőre.....
  • kula
    http://www.disciples2.com/D2/gallery/DisplayImage.asp?sImage=%2E%2E%2Fimages%2Fscreenshots%2Flarge%2FScreenShot105%2Ejpg&sGallerySection=Screenshots
  • Bradock
    Milenne, ha regisztráltan kérnél ilyesmit?
    Talán gyorsabb lenne az "ügyintézés". De így, hogy csak az utcáról berohansz, hogy neked ez meg az kell "mért nincs már meg" , sok jót ne várjál.
  • KillerMan
    Cvd úgyhallottam te regelsz emberkéket! Kérlek engem is regelj, kössze!
  • KillerMan
    Sziasztok! Hogy tudnám magam regisztrálni a @@@@Hungary@@@ szobában?
  • Apooca
    Nem tart sokaig elsore, de nezd at rendesen amit megosztottal, ugy, hogy a rejtett filekat is lasd. Szedj ki minden nem odavalot, es csak ugy probalkozz legkozelebb.Pl. desktop.ini, stb.
  • linux
    Valaki segitsen! Bannolva lett az ip-m a hungary hubon, mert windowsos fileokat is megosztottam. Ilyenkor kihez forduljak? (nick:[HUN]linux0)
  • FreeHome
    Your name is registered, please supply the password.
    Logged in.
    <[HUN]Girl> szia Cvd :)
    Disconnected From Hub
    Connecting To hungary.dns2go.com:411
    Disconnected From Hub
    Disconnected From Hub
    Disconnected From Hub
  • Apooca
  • Apooca
    Pedig megy.
    regisztralva vagy?
  • Remedy
    Pontosabban:
    + nem működik a HUB search.
  • Remedy
    Passzív módban lévő user nem tud másik passzív módban lévő userhez kapcsolódni, nem működik a HUB search.
  • Nefrithere
    Tsá Bad. Rég nem láttalak! Vizsgaidőszak utáni pihenés van?
  • settlers4
    VAlaki meg tudná mondani a magyar szerver címét?
  • Laalee
    ugylatom megtalaltak mert ki lett moderalva :)
  • Laalee
    milenne ha visszaolvasnatok? amugy lehet irjal a hub adminoknak levelet a usernameddal és jelszavaddal, ok regisztraljak utana hasznalhatod
  • [HUN]kwega
    A Hungarian Elite Hub ™ -et elsősorban a miskolci chellos haveroknak csináltam, de bárki beléphet, ha a feltételeknek megfelel. Az a gáz, hogy a másik nagy hubon ha egy chellosra kapcsolódik 2-3 tag, annyira lefogja a sávszélt, hogy teljesen meghal a saját letöltés.
    Egyébként eszem ágában sincs 1 nagy hubot csinálni. ahhoz napi 24 óra online kellene lenni és 1 nagyon bika gép. Most a saját hubon a max userszám egyébként 30-ra van állítva. Arra jó, hogy nem kell lemezekkel v. vinyóval a város másik végébe rohangálni.
  • [HUN]kwega
    A Hungarian Elite Hub ™ most is megy. Cím: miskolc.d2g.biz
  • Vucli
    witch, mi a hubod cime?Ugyanis cvd elment cd-t irni, es nem volt tul sikeres az atiranyitasa :)
    Koszi
  • [HUN]kwega
    A Hungarian Elite Hub ™ egy ideig állt, mert elszállt a netkapcsolatom. Most ismét megy hub.
  • kis_majonéz
    LOTR rulez
  • [HUN]kwega
    Hello mindenkinek! Mától ismét van netem, tehát megy tovább a hub, napi átlag 12 órát. Tudnivalók:

A hub neve : Hungarian Elite Hub ™
    Cím: miskolc.d2g.biz

Belépési feltételek:
    - 1 Gbájt megosztott adat legalább
    - Kábel v. ADSL kapcsolat minimum
    - 2 vagy több nyitott slot
  • Apooca
    Jelentem megoldodott a problema, hala Nefritherenek !
    mindenesetre tanulsagul mindenkinek :
    Mindossze annyi tortent, hogy lecsereltem a film konyvtar ikonjat, amitol tudtomon kivul letrehozott egy desktop.ini filet 57 byte meretben, ezt latta a Droid, ezert zart ki.
    XP-ben hiaba lett beallitva a hidden filek engedelyezese, ezt akkor sem mutatta, egyedul a windows commander mutatta meg, igy tudtam torolni.
    Jelentem a kizaras jogos volt, bar....
    Nem lehetne a Droidot ugy beallitani, hogy 57 byte miatt azert ne rugjon ki senkit? mondjuk egy hatart beallitani, hogy ilyen miatt ne repuljon azert senki? Vagy ezt igy nem lehet beallitani?
    Megegyszer sorry...
  • Apooca
    Orulnek, ha valaki atnezne a magyar hubba, es ranezne a listamra. ha valami nem o.k., akkor bocsanat, es termeszetesen kiveszem belole, de az En legjobb tudasom szerint nincs benne semmi tiltando. Ha viszont nincs, akkor a Droidot kene elvinni egy fejcserere.. elore is koszi..
  • Apooca
    Ujbol kidobott, de tovabbra is csak azt tudom mondani, hogy nincs megosztva semmi windowsos dolog..
    jo lenne ha valaki megnezne egyszer, mert En nem talalok semmit, es igy biztos nem is fogom megtudni..
  • Apooca
    Csak egyszer lehet..;o)))
    most ebredtem, sorry.
  • Apooca
    O.K. atrendezem, csak azert volt furcsa, mert semmilyen valtoztatast nem csinaltam ilyen teren az elmult 3 hetben. Lehet, hogy az lehet a baj, hogy a lanyom miatt az a par MP3 a desktop-ra van kiteve egy dir-be, es ugy megosztva. Viszont ez is igy van 3 hete. Mindenesetre, most levettem rola a megosztast.
  • [HUN]Brabus
    ne vedd szemelyre szolonak.....
    a droid egy script ami arra van irva, hogy bizonyos dolgok utan kutasson a hubon es ha talal valakinel akkor az illetot kirugja.....
    Masik hidd el ha azt mondja,hogy van akkor van...
    mikor keresed a "hibat" ne felejtsd el a rejtett es a system fileokat lathatora allitani.....
  • Apooca
    Mellesleg csak filmekbol tobb mint 20 giga van megosztva, ha ne adj Isten veletlenul be is tettem valamit, (bar En nem talaltam)akkor is asszem boven tulteljesitettem az 5 gigat..
  • Apooca
    <[HUN]-!Droid!-[HUN]> Ki lettél rugva, mivel olyan file-okat osztottál meg amiket nem szabad!

Nézd át a Sharing listádat, es vedd ki belöle a Windows, WinNT, Program Files és egyebb a rendszerhez tartozó, illetve már telepített programokat!
    3 hete ugyanazok vannak megosztva, max. filmeket irtam hozza, belepes utan kb fel perccel, szo nelkul repultem. Atneztem, semmi olyan nincs megosztva, ami tilos !
    Arrol mar nem beszelve, hogy ha valami gond van, akkor talan eloszor egyeztetni kene, es nem egybol kivagni....
  • [HUN]Brabus
    Ja a stilus....szerintem pont te ne hozd ezt fel ugye ocsisajt/?/
  • FreeHome
    Brabus: Van igaz abban amit írsz, sőt igazad van, csak tudod a stílus....