14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
moNTo #2193 Én is a szavazásra szavazok... Akkor a Freehome is kimondhatja név nélkül, ami a szívét nyomja, de talán az itteni hangulat miatt inkább hallgat :)))
Szerintem sokan vannak olyanok, akik inkább hallgatnak, minthogy elmondják a véleményüket, és akkor egy csapásra "cigányok" (TM: Brabus) válnak belőlük.
Szerintem sokat kell még tanulnunk a demokráciáról, nemcsak nekünk, "cigányoknak"... -
Brabus #2192 gyere msn
-
Cvd #2191 Hidd el, nem az OP-ok miatt nincs szavazás, hanem azért, mert az userek döntő része elviseli, hogy lelassul a letöltése, vagy kipróbálja a DC-t és úgy dönt, hogy nem fogja használni. Csak pár ember áll le vitatkozni. Ne felejtsd el, hogy nem kötelező használni senkinek a magyar HUB-okat, így ha diktatúra lenne, akkor valszeg konganának az ürességtől. Ehelyett úgy néz ki, hogy egy év alatt megötszöröződött a létszám. Ezt is megkapjuk rendszeresen, miszerint hatalommániás az összes OP. Úgy látszik, nem szereti azt se az átlagmagyar, ha valakinek több hatalma van valamiben, mint neki. -
Brabus #2190 na most szerinted egy ilyen kerdes utan milyen alaszt kaphatsz attol adiktatorikus op-tol ?.... -
Brabus #2189 nagyon szivesen szerintem nem is az upload-ot kene piszkalni hanem a csak siman ird at hogy kapcsolodasi kerelmet "no free slot"-al valaszoljon minden esetben es akkor meg abszolult nem is kell majd aggodnod.... az ilyesmibol ugyis ez adodik...(ha tudnad hanyan hasznaljak most is ezt) -
Brabus #2187 es persze a down loadot is le korlatozzatok adsl nel 12 -ore cabel nel meg 16-ra ugye ?
de hagyuk ezt az egeszet ..amig nem fogja fel egy nagyob csoport a dc-n hogy nem az egyen hanem a kozoseg a lenyeg addig olyan szar lesz amilyen most is.... na pa -
#2186 Ez az egesz egy vicc... -
karpatxx #2185 Köszönöm Brabus úr kedves szavait, természetesen lentebb tett ajánlatomat visszavonom, valamint szeretnék gratulálni azoknak a T3-asoknak akik a vonalat saját zsebből fizetik. -
Habibihaluna #2184 Azért tiszteljük meg a kivételeket, nem jómagam, mert én csak 1 kábeles vagyok, hanem a többi láncszemet. Azért vannak itt olyan adslelesek is akik igen jól helytállnak, és vannak itt olyan lanosok is akik igen ritkán jönnek vissza.
Az adsles pedig nem tehet róla, hogy tőle nem jön 50-nel.
A másik, hogy volt lejjebb olyan véleményem, hogy egységesen ADSL-esek 12 limit, kábelosok, lanosok 16 limittel illetve aki engedi többel. Akkor egyenlőek az esélyek és akkor az az a "csóri adsl-es is" kénytelen megvárni, mint ahogy ti is a Lanon. Persze így is el lehet intézni...
Még annyit, hogy én így kábelon is és a 155Mbites kolis vonalon is forgalmaztam, persze soxor végigéltem 155Mbiten, hogy tőlem 200KB/s - 2.4 MB/s ig vittek dolgokat én pedig 3 napig töltöttem lefelé, de ilyenfajta véleményezés sohasem jutott eszembe.
De 1 szó, mint száz nagyon várom azt a pillanatot, amikoris ez a dolog megoldódni látszik. Azt már felmértem, hogy olyan úgy se lesz ebből, hogy mindenkinek jó legyen... :((( -
#2183 1etertek Brabus-sal es marcedli-vel...
veled is Lugi :)))) -
marcedli #2181 hmmmm...
én lanon vagyok ,és sose rinyáltam:-)
de télleg le kéne zárni már ezt a vitát.....amíg nem volt limites dc, addig senki nem használta és nem is nagyon sírtak....amióta van, azóta van ez a "probléma"
részemről megértem, hogy szar nektek, és emiatt is van az, hogy a kolin meg a tejszinen még lehet használni...persze az nem tőlem függ, meddig...de mindenesetre, aki olyat használ, az mindenképp fel lesz szólítva arra, hogy a szolgáltatója által garantált uploadot állítsa be....ami cablenél ugye min 16..pl....
Más téma:
ismételten megkérek mindenkit, hogyha újonnan érkezett a dcre.....amikor belép, kérjen meg egy épp aktívan ott lévő opot, hogy ellenőrizze a kapcsolatát és a megosztását is....ha ezt nem teszitek meg és mégis valami gond van, akkor ne kezdjertek el sírni fórumokon, meg másik hubokon az opokat fikázva, mert öszzetartunk mi ám, és ismerjük is egymást.....szal nem jó stratégia......tehát mielőtt baj lenne, akkor gondolkodjatok, és cselekedjetek, ne utána....
ehhh.....megint hosszúra sikerült, na, mind1, csak ennyit akartam, sziasztok!
marcedli
-
#2180 -
Brabus #2179 Igazad van freehome nem vitazni kell akinek tetszik tetszik akinek nem annak csokolom....
Csak azt nem tudom,hogy amik a "szegeny szerencsetlen dsl esek" rinyalnak mit szoljanak azok akik lan rol vannak? a dsl es tolt tole 50-60 al O meg attol 8 al mert ugy lekorlatozta...es persze a "szegeny kis csoringer adsl-eles" az amint neki lejott le is lep ugy rendje modja szerint...
-
Brabus #2178 hogy itt mar megint mennyi cigany gyult ossze...
mit kell rinyalni ? ha gyorsulni akarsz vegyel t3-at ne legy soher!!!! amugy meg orulj hogy van ez is es kitudod elegiteni a vagyaidat.....ha meg nem tetszik igen is elhuzhatsz a fenebe a kutya nem fog sirni utanad meg az ilyenek utan
Olyan nagyon nehez atlatni a gondot? ha egy elkezdi korlatozni mas is fogja ha mas is fogja mindenki fogja es ugyan ott leszel ahol most mert nem erted mi a gond miert nem jon es ezert meg kissebre veszed erre majd a masik is ...
Lehet engem is fikazni ugyis hanyok mar az egesz dc tol...... -
#2177 "Mármint húzzunk el a hubról" -- sajnalom, de rosszul ertelmezted... -
#2176 Sajnos tapasztalat, hogy az ilyesfajta vitáknak anyázás a vége. Pedig nekem is van véleményem, csak tudom nem mindenkinek tetszene, és inkább megpukkadok, magambantartom, hogy ezzel se robbantsak ki újabb vitát. Ugyanis nagyon sértődékeny vagyok. -
Cvd #2175 Pár helyen sántít a szöveged, pl:
"...Az AG valahogy automatikusan egyensúlyozott a fel és letöltéssel, nem ugatott be senki, ha 300 bytel jött, akkor annyival..." - Szerintem meg éppen amiatt írogatsz most, amit régen te is elviseltél. Most mi a gond vele, ha eddig elfogadtad a lassulást?
"Most is van olyan album, amit 30 B/s-el töltök egy külföldi limitált ADSL -es optól..." Azt gondolom nem kell magyaráznom, hogy a nyugateurópában használt DSL csomagok picit gyorsabbak, mint az itteniek. Emiatt szerintem nincs értelme azzal példálózni, hogy ők nem foglalkoznak a sebességkorlátozással.
Ne is haragudj, de nálad érezni csak igazán az igazi magyar mentalitást. Fikázod az OP-okat, holott te mondtad, hogy csak néha nézel be magyar HUB-okra, vagyis nem vagy igazán tájékozott a dolgokban. A szabályrendszer az userek 99%-ának nem okoz gondot, de valahogy mindig előkerül egy okoska. Szerencsére hamar el is tűnnek. Tudtommal senki sem nevezett csalónak, de fel kellene már fognod, hogy ha engedélyezett lenne a korlátozás, azzal sokan visszaélnének. De te csak a saját érdekedeel foglalkozol, és mert neked nem tetszik valami, akkor fikázol olyanokat, akik hónapok óta gürcölnek azért, hogy legyenek magyar HUB-ok is. Akkor miért nem csinálod meg azt az álom "limit friendly" HUB-ot te magad? Vagy ha dolgozni kell érte, akkor már nem vagyunk olyan okosak? És szerinted mennyire lenne használható egy olyan HUB, ahol bárki korlátozhatná az uploadját? Gondolom te is az a fajta vagy, aki "Nincs rászolulva erre a szarra, úgyis megszerez mindent máshonnan", de akkor valamelyikőtök mondja már meg, hogy akkor mégis mi a francért jártatják itt a szájukat?
-
moNTo #2174 Lehet, hogy fölösleges a vita a limitről, mert a legújabb verzióban van rá valami megoldás:
"* Added a "small send buffer" option that should help users that are having download problems when others leech
from them...basically, this makes the outgoing packet size smaller (1k instead of 16k), leaving more bandwidth
for acks to flow through...it also makes sending less efficient, specially for high bandwidth users, so don't
turn it on unless you have to...hard disk reading performance will be worse as well with this option enabled..."
Már csak az a kérdés, mennyire válik be ez a feleknek. Vannak már tapasztalatok? -
Habibihaluna #2173 Kedves Freehome!
Szerintem attól, hogy valaki hozzászól egy vitához (amely ráadásul nyilvánosan zajlik), még nem lesz senkinek a szemében ellenség... És nem is ad alapot arra, hogy a meglévő békesség mássá fajuljon. -
Habibihaluna #2172 Tehát Kedves Kilgore akkor értsem úgy el lehet felejteni a dolgot? Mármint húzzunk el a hubról, ott ezek a szabályok(amiket értek is), ha többnek nem tetszik csináljon másikat stb...?
Én ezt vettem ki a szavaidból. A vita pedig nem meddő, elég sok emebert foglalkoztat és egyre jobban úgy érzem, hogy nem a usereket bántja a dolog(akiket kellene), hanem az opokat. Mindenféle ellenségeskedés nélkül mondom.
Sorry a nyers véleményért, kertelés nem az én asztalom. Tehát én továbbra is partnernak tartok mindenkit aki ehhez hozzászól, tesz érte valamit stb.
Ha tehetném én is tennék érte... De ez nem az a helyzet.
A kis csapat-nak - ahogy mondtad - pedig szurkolok, hogy mihamarabb sikerüljön kiküszöbölni ezt a problémát. -
#2170 Mint irtam: "Az elgondolas, az otlet magaban nem rossz, sot jo is lehetne bizonyos okobol, de EZ ITT kivitelezhetetlen..."
Esetleg a karpatxx altalt javasolt megoldas kecsegtethet valami sikerrel...de nem 100%-ek
Kerdesedre a valasz, igen a hub van a user-ert, DE bizonyos keretek kozott...
Esetleg el lehet inditan egy HUB-ot, ahol engedelyezve van sebessegkorlatozas...
whatever...reszemrol itt a sebesseges tema lezarva, mert jelen formaban ez meddo vitanak tunik... -
#2169 Szia
Nem emlexem, hogy barmilyen kijelentest tettem volna rolad ("A Kilgore féle elitisták ******ják").
Szal nem ertem mit nyekegsz itt rolam.
Az biztos, hogy ilyen hozzaallassal csak tamogatni tudom ezen kijelentesed: "hanyagolni fogom"
Ahogy erzed.
bye -
#2168 Szia
A javaslatod igy elso nekifutasra teljesen jol hangzik, viszont ennek a megoldasaban nem tudok segiteni...de mindenkeppen erdekes ezen elgondolkodni....
Velemenyek? -
#2167 Olyan szívesen hozzászólnék a vitához, de inkább nem merek. Jobb a békesség. Én azt a HUB-ot használom, amelyik a leg szimpatikusabb épp. Van egy pár, lehet válogatni. -
Habibihaluna #2165 Kedves Mindenki!
Ez hihetetlen mi gondot okoz néhány hub néhány opjának a limites buli. A következő a véleményem (amit nagy harcok árán próbáltam megértetni néhány makacs emberrel de nem sikerült :((( ):
NM vagy NM2 usrnek hihetetlenül igza van és osztom mindenben a véleményét. Én szintén uazt szajkózom, mint ő de süket fülekre találtam.
Kérdezném én, most a hub van az usrekért vagy az usrek a hubért?
Miért fáj az üzemeltetőknek a 16KB/s es limit? Vagy éppen a 11 KB/s az adslnél? Nem tök mindegy milyen a kapcsolata? Megmondom miért kérdem ezt: Szerintem aki DC-zni jön az úgyis ennek a szellemében teszi. Ha ennek a szellemében teszi akkor tök mindegy milyen a kapcsolata ő sem fog tudni csalni hisz ő sem kapja többel a limitnél. Egynlőek lesznek a feltételek... Talán... A másik érdekes dolog, hogy senki nem szólt még a limitért csak az opok. Pedig aki elégedetlen lehetne, mondjuk velem az egy LAN-os vagy bárki aki olyan sebességet tud produkálni amit tőlem nem tud visszakapni. Ami ehhez még hozzáfűzendő, hogy épp olyan opok vágnak ki nagytöbbségben akik maguk is töltenek rólam, ami kicsit ilyenformán mulatságosnak mondható.
Én már sokmindenkinek papoltam mindhiába. De azért kérdeznék valamit: A rendszer nálunk server+3 gép. Nomostha én limit nélkül dc-zek akkor a másik két gépen de még a sajátomon is lehal a net de annyira, hogy egy weboldal 1-2 perc alatt jön le (persze ha töltenek rólam, ami állandóan így van). Akkor most fosszak meg mindenkit a nettől csak azért, mert 3KB/s upload minusszal nincsenek megelégedve bizonyos hubokon?
A véleményem annyi, hogy akinek kell a cucc uis megvárja, leszedi.Aki meg adja ha offlánjba is megy van egyéb forrás, de van egy olyan sejtésem, hogy nem fog senki megszakítani csak azért uploadot mert fukar. Ha mégis ezekre vonatkozzon a BAN. Ily egyszerű.
Amúgy tisztelet a Koli és a Tejszín üzemeltetői felé akik eddig megérteni látszanak a problémát és ott elfogadják a 16ot az én esetemben (kábel).
Tehát így ennyi, véleményeket csak finoman :)) -
karpatxx #2162 upload limit téma:
Reggel a következőképpen nézett ki a letöltésem:
? ~5kb/sec (200 mb)
cable ~5kb/sec (200 mb)
T3 ~40kb/sec (700 mb)
aztán bejött két kolléga tőlem tölteni, utána:
? ~400b/sec
cable ~3kb/sec
T3 ~5kb/sec
Hogy mi ezzel a baj? Kb. meddig fogom foglalni ezt a 3 slotot? Napokig? Kinek jó az?
Egyébként ez a fenti dolog, új fícsör a 0.18 -ban
(mármint, hogy kb. 5-8 kb/sec -el tudok tölteni), a 0.176-nál ez 15-20 kb/sec volt.
Szóval dsl-el elég nem jó a helyzet.
Azt kell, hogy mondjam, hogy mondjuk 95% -os feltöltési sebesség korlátozással az egész hub-ot gyorsítani lehetne.
Javaslatom: készítsünk egy olyan dc++ -t ahol csak DSL esetén korlátozza a feltöltés sebességét mondjuk 95% -ra de úgy, hogy ez autómatikusan történjen (akkor nem lehet manipulálni). Szóval
ha valakinek van kedve tragikusan zűrös és (természetesen) kommentálatlan kódot nézegetni, az dobjon egy mail-t a [email protected]. -
moNTo #2158 Hoppá... Falra festett ördögről jót vagy semmit... Most nézem a legújabb kliensnél született valami megoldás a sávszélesség bedugulására! Már alig várom, hogy sokan töltsenek le rólam :))) -
moNTo #2157 Végülis minden a DC fejlesztőin múlik. Reméljük, hogy jó irányba változtatnak a programon... -
#2156 vannak dolgok amirol erdemes gondolkodni....es vannak amirol nem...
Az elgondolas, az otlet magaban nem rossz, sot jo is lehetne bizonyos okobol, de EZ ITT kivitelezhetetlen... -
moNTo #2155 Csak hangosan gondolkozom a DC-ről a DC fórumon... de hiába, olyan időket élünk, amikor hamar megkapja az ember, hogy menjen le a pincébe egy kötéllel és kösse fel magát. -
#2154 Hali
Mar nem emlexem ki vettette fel a temat, es vissza sem fogok olvasni ezert.
Viszont azt tudom, eddig ment minden gond nelkul...es ezutan is menni fog....en ugy gondolom, hogy semmilyen jellegu sebesseg korlatozas nem megengedett...aki nem erti meg, hogy miert mondom ezt, az felejtse el a DC-t...
Thx, udv mindenkinek...bye -
moNTo #2153 Eszerint lehet, hogy az UDP is megörökölte ezt a TCP/IP módszert a csomagküldésre? Merthogy a DC-n is leesik a sebesség :o -
Cvd #2152 Ez teljesen igaz, sajna a szarul tervezett TCP/IP protokoll miatt esik le a sebesség. Emiatt használ a DC is UDP-t, és nem TCP/IP-t. -
moNTo #2151 Csak egy gondolatot fűznék hozzá ehhez a limit témához. Azzal nem értek egyet, hogy csúszkával lehessen oda-vissza szabályozni az uploadot, mert az rontana az dolgon a visszaélések miatt. De egy kis kapcsolónak lehetne örülni, ami nagyon kicsit korlátozná az uploadot (fixen, kb. 0,2-0,5 k elég lenne), mert szerintem a download a TCP/IP protokoll azon tulajdonsága miatt lassul le nagyon, hogy a "szerveroldal" csomagokban küldi az adatot a kliensnek, és minden csomag után választ vár, hogy megérkezett-e a csomagot, crc rendben van-e; ez a válasz néhány bájt méretű csupán, de amíg nem kapja meg a "szerver", addig nem küldi az újabb adatcsomagot (vagy crc hiba esetén az előzőt újra).
Namost, ha valakinek be van dugulva az uploadja teljesen, akkor a gépe a visszaigazoló bájtokat csak nagy késéssel tudja elküldeni, ezért szinte leáll a letöltés. Szerintem az erre a célra fenntartott pár tized kb-s csatornácska az uploadon megoldaná a gondot.
Bár kísérletekkel ezt nem tudom bizonyítani, de talán mindenki tudja tapasztalatból, hogy pl. ADSL-nél semmi gond nincs addig, amíg a feltöltés nem éri el a 12k-t (kb. ekkor dugul a csatorna). Ha 11,5k-val tölt fel valaki, akkor attól még megy a letöltés szinte teljes sebességgel. És azt a fél k-s korlátozást észre sem lehetne venni... -
Cvd #2149 Szerintem nem értelmezi senki félre a sebességkorlátozást, és annak a következményeit. Soha egy HUB-on sem lesz elfogadva, mert akkor túl sokan visszaélnének vele. Vagy használd így (ahogy sokan mások is), vagy ha nem tetszik, akkor keress más programot. Vagy tudsz egy megoldást, hogy hogyan szűrjük ki a feltöltésüket visszafogók közül a csalókat? -
#2148 FIGYUZZATOK!
A LAGOS CSET MIATT AZ ELTE IRC SZEREVRÉN ELINDÍTOTTAM A DC IRC CSATIT
ELTE.IRC.HU #dc-hun2
ide mindenki jöhet
ha van vkinek szervere ahova fel lehetne tenni egy botot, hogy a csati állandóan elérhető legyen az írjon nekem emilben,oks?
[email protected]
-
[HUN]northwood #2146 NM: ezt mondanám én is. Nos, ha a 800-at elosztod 55-tel kijön 14.54(végleges, de ez most nem érdekes). Érdekes ugyebár, hogy ez az upload sebesség ami a kedves kábelnetszolgáltatót illeti. Kijelenteni nem jelentették, de ezt hátsó utakon tudtam meg. Az uploadot azért limitelik(asszimetria), hogy éppenséggel ne tudd használni ilyen célra, mint a DC. Másszóval... tőlük. Ami pedig az upload limit engedélyezését illeti, várd meg az új fejleményeket a DC++ -al kapcsolatosan, ugyanis garantált változások lesznek. Köszke! -
#2143 -
Habibihaluna #2142 Kedves bármely OP aki a hun2-n ott szokott lenni!
Bannolt kedves opotok: Fufuka. Az indokot mindketten tudjuk, mégis kérem valahogyan érjük el egymást, szeretnék erről beszélni vele. Kolin, tejszínen és a mail címemem elérhető vagyok szinte folyamatosan.
De az is yó ha bármely más ott levő oppal fel tudom venni a kapcsolatot.
Előre is köszönök mindent, Habib -
[HUN]Girl #2139 Ezen a cimen a HUN2-n találtam magam.