14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• FreeHome

Mindenki válassza azt a HUB-ot, amelyik szabályzata közelebb áll a szívéhez. Én így tettem, ezért javaslom mindenkinek. Jobb a békesség. Nyugi, és osszuk meg amink van, ameddig még lehet!

• Brabus
    na jol tele firkaltam itt mar megint mindent...de legalab letudtam egy jo honapra elore =]
  • Brabus
    hidd el tevedsz semmi bantodasod nem esne...
    meg csak a tajekoztatasodra, hogy tudd itt minden egyes hozza szolasnal marad az ip-d =] ne hidd,hogy nem tudjuk ha nagyon kell de senki nem fog teged zaklatni .... kar,hogy ilyen eloiteletekkel allsz neki az egesznek,igy a masik fel eleve hatranybol indul....
  • Brabus
    megertelek.

egy dolgot hadd emlitsek meg itt is a legnagyobb problema talan nem is a sebeseg mint az adat (gondolok itt minosegre frissulesre mennyisegre)
    vannak paran akik hozza tusnak ferni uj dolgokhoz es vannak sokan akik csak a dc-n keresztul jutnak hozza azaz csak jutnanak ha tudnanak de nem tudnak mivel emberek nem szivesen osztjak meg az ilyesmit...miert? talan azert mert akkor ot "dongetik" ejjel nappal zaklatjak privikkel egy ket idegesebb ember kovetelozve szitkozodva is....a problema ertheto a megoldas elvileg pofon egyszeru.... gyakorlatban nem muxik es pedig az,hogy az emberek vissza osszak a dolgot, ezaltal is leveve a "terhet" annak az embernek a vallarol aki elso kezbol hozta.....en peldakent erre valahogy mindig a macromedia essentialst hozom fel.."par nap leforgasa alatt 26+ emberke huzta le rolam mivel akkor volt 6 slotom es kevesnek bizonyult nyitottam hozza meg 3 at es egy par nap utan kezdett elegem lenni a sok privibol voltak koztuk szepek is meg eleg tanulsagosak is
    ugye jozskapista (remelem nincs ilyen nick nevu felhasznalo) eloszor szolt hogy az elso cd at ert jonne a masikert is majd mostmar komolyan jo lenne ha beengednem kesobb elkuldott anyuhoz... na ekkor korbe neztem mivel mar egy jo par ember lehuzta,hogy miert engem zaklatnak meg mindig..es legnagyob meglepetesemre 2 ember osztotta meg (mind a 2-nek en toltam fel ftp-n)
    mondanom sem kell ezek utan repult kifele a megosztasombol"....szoval az adat a lenyeg es nem a tempo az emberek nem azert jarnak a dc re hogy gyorsuljanak vagy cseteljenek hanem az adatert.....probaljatok meg kitalalni egy rendszert arra,hogy ezt mikent lehetne megoldani az adatot bent tartani es frissiteni boviteni...szerintem akkor kevesebben is rinyalnank mas gondokkal es jobban is becsulnek a dolgot ....

udv mindenkinek
    Brabus
  • Brabus
    oksa nekem jo =]
  • Brabus
    Az meg a baj a korlatozassal,hogy en pl nagyon sokszor (sot tobnyire) csak fent logok a dc -n nem is toltok semmit ez tutti elofordult mar veled is massal is teszem azt te nem toltesz tehat masnak igazan mehetne nyugodtan ...de nem megy mivel korlatozva van es nem is veszed le rola a korlatozast hiszen mindjart megy valahova es mi van ha kozben megerkezik az embered akitol te toltesz...(persze azon hatranyok mellet amik mar elhangoztak) en nem akarom azt mondani de ha oszintek a szandekaid "segits magadon isten is megsegit"
  • karpatxx
    Szóval (megint utoljára) mégegyszer: a #2214 -es ötlethez mit szóltok???
  • IMYke2.0.0.0
    szia!
    Észre sme vetted, de pont nekem adtál igazat!

Olvasd végig újra az enyémet majd a Te hozzászólásodat!...

i2k
  • moNTo
    Mondjuk én ezzel a slotmaximalizálással nem feltétlenül értek egyet. Mert mi van akkor, ha valaki csak néhány megás fájlt akar, de nem talál szabad slotot hozzá?
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, közben a Hun2-n kiokosodtam... sorry minden érintett kapcsolatostól!
    Időközben így állunk a véleményeket illetően:

T1-T3: max 30 slot
    ADSL, ISDN, Modem, Kábel: max 5 slot.

i2k
  • moNTo
    Jó ötlet, nem tudtam róla. Csak az a gondom vele, hogy szerintem instabilabb, mint a DC++, nem is szólva ez utóbbi kényelmi funkcióiról...
    De végső megoldásnak nem rossz...
  • Cvd
    Csak egy ötlet, meg lehet hogy tudsz is a dologról: Ahogy néztem, DC++-t használsz. Ha áttérnél a Neo-Modus DC-re, akkor maradna sávszéled a böngészésre is, mert az szándékosan tartalékol ilyesmire egy kicsit.
  • Cvd
    Bocsi, mentem dolgozni, délelőttös vagyok. De péntek reggel 4:30-5:30 között leszek, ha jó neked.
  • moNTo
    Ha meg egy ADSL-esre ugik ennyi, akkor visszamondhatja az előfizetését :o
  • moNTo
    Háát én ezt nem értem. Ha egy ISDN-esre ráugrik tíz ember, akkor a sebessége szálanként 0,64 kbit/s, max. 1,28 kbit/s.
    Amúgy boldog szülinapot!
    :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Utánakérdeztem:

ADSL-ISDN max 10 slot!!!!

i2k
  • IMYke2.0.0.0
    bocs: #2218-as az enyim :)))

i2k
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tartanám helyesnek! Tessék elmélázni #2219-es hozzászólásom végén!

i2k
  • karpatxx
    Szóval (megint) mégegyszer: a #2214 -es ötlethez mit szóltok???
  • tomcs
    na irok ide meg en is hogy lassatok nem szuntem meg teljesen.... elek minden, szansajn hepinessz

latom a kis dragasagaim meg megvannak, portas meg a nagyi is.. majd csinalok magamnak 1 emailt mer ez a weesteles most nem van.. telleg itt sg-n hogyan kell emailtot atirni?????

szal. a fenetebb emlitett ket botot orulnek ha 1 kis elemzesre esetleg par aprosag kiigazitasara visszajuttatna nekem a ket uzemelteto, neveket most nem mondok, van igy is eleg terhelo bizonyitek :) meg persze szivesen megneznem miket valtoztak a nyaron.. ja keressetek meg, nem talalom a regi sim kartyamat ugyhogy 1 dc-snek sincs meg a szama.. az enyime annyit valtozott hogy 70es es nem 2vel hanem 3al kezdodik te6 30-2xx xx xx ---> 70 3xx xx xx (huu de diszkret volt) szal 1 smsnek orulnek a fontosabb emberektol.. majd leszek valamikor a honap vegen tobbet, most m1ek vissza debrecenbe

jah... ez a feltoltes-szabalyozo akarmi meg nem neztem de ugy nez ki regi remalmom valosult meg... mar latom magam elott hogy a sok licser miatt csak sorompoval magneskartyaval le7 majd bejutni 1 hubra de azert orulnek ha megse igy lenne
  • IMYke2.0.0.0
    Sziasztok HUN-ok!

Nem azért írom pont ma, mert ma lettem 28. éves (ez itt a reklám here ;-) - persze kibújt a szög a zsákból, mi...:)- , hanem azért, mert úgy érzem, csak egy apró [pontokba szedett]gondolattal, de én is beelcsapódhatok e magasröptű demokráciázós, ugyanakkor teljesen értelmetlen "vitába"...:

1. "Ami elromolhat, az el is romlik" - miért kellene ennek igaznak lennie? A hungary2-re nem is rég járok, annak idején - (megszakításokkal immáron 2 éve DC-zek, akkoriban NeoModus) - külföldön lógtam. S bár akkoriban nem volt (annyi) szabály, értelmes emberek közösségében minden működött flottúl. Ha voltak csalók, mi nem vettük észre.

2. "Az ember mindig csak a saját érdekeit nézi" - lehet ez dzsipózásnak, cigánykodásnak nevezni, én inkább emberiségnek hívnám: MINDEN ember önző, ha nem lenne az, akkor egy falatot sem enne és +döglene, nem? Szerintem minden ember úgy kezdi a DC-s (és más megosztós) karrierjét, hogy kezdetben nem adja át féltett kincseit, drágána vagy nehezen megszerzett cuccait, mondván, ez csak neki lehet meg, és amúgyis, senki sem érdemli meg, elértéktelenődik majd, ha mindenkinek meglesz stb... Aztán eljön egy pillanat, amikor egy magunkfajta emberke ELSŐ KÉRÉSRE feltesz, átad, megoszt valamit, ami neki nagyon kellett, hónapok óta keresett, vagy hirtelen értékes lett számára... S ha vannak emberi érzései, akkor rájön: az öbzetlenség nem ismer határokat. Lakhat valaki Svédországban, USA-ban, Ausztráliában, Kanadában, és ha a szíve nagy, adni akar, hogy kapjon, akkor nem fog ellenszolgáltatást várva követelődzni: józan embert ez valahol megindít, nem? [szerintem ez nem utópia, igaz a MAGYAR ember másképp műxik, ha itthon van]

3. "Senki sem szereti, ha megmondják neki, mit kell tegyen!" - az vesse rám az első követ, aki nem utálja, ha erős korlátozások közepette kell elérnie valamit!
    Szabályok mindig is léteztek - hiszen nélkülük maga a létezés sem létezhetne! Bibliai magaslatokban is röpködhetnénk, elég, ha a sok árulásra, cselszövésre gondolunk: mind a szabályok, értékek miatt voltak.
    Szerintem, lassan meg kellene barátkozni ezzel. Az emberiség több 10 ezer éves története alatt nyaktörések milliója bizonyította: erős szabályok lázadást szűlnek.
    A szabályok egyetlen hibája: nem lehet mindenki számára testreszabni -> lesznek mindig, akik akár ölre is mennének vélt sérelmeikért -> sosem lesz rend.
    Szerintem a megoldás: erózió. Hagyni kell saját zsírjában sűlni az ilyen lázadókat, nem foglalkozni velük, mert minden renitens attól lesz méginkább az, hogy foglalkoznak vele - szimpatizálókat szed maga mellé...

4. "A DirectConnect világa NEM DEMOKRÁCIA!" Ezt lehet tagadni, mégis igaz. Mindig is lesznek hozzám hasonló netelérésű emberek [egyetemi gerincen vagyok, T3], kik mások szemében a szálkát jelentik - remélem, mégsem teljesen így van.
    Komoly leszek: tőlem bármit lehet kérni, ezért csináltam meg a Katalógusaimat, ezért osztottam meg őket. DE: nálam is hamar betelik a pohár, nem szeretem, ha erős kizsákmányolás szenvedője vagyok, akitől csak vérszívás történik, s minimális köszönet, vagy respekció a jutalom!
    Ám - milyen a világ - , ha ÉN szólok valakire, hogy "ezt nem kéne", stb. akkor én vagyok a szemét T3-as... Nem fura ez?
    Szerintem azt a rózsaszin ködöt kellene feloszlatni a magyar HUB-okon, hogy a LANT-s kapcsolatú srácok csak adni akarnak, idő- és energiamilliomosok s nyugodtan lehet zsigerelni őket, hisz "bírják".
    Amíg ez a nézet nem változik, semmi sem fog változni.
    Hangsúlyozom: én ameddig csak tudok - egyetem mellett - fenn leszek a DC-n, tőlem elég kérni, s emberi teljesítőképességem határain belül igyexem is, de ne várja el senki, hogy mindezt egy egyzserű köszönöm hiányában tegyem - sokunknak egy "Thx", "Köszike xyz-t" is megteszi. Érezzünk már egymás iránt virtuális tiszteletet, könyörgöm! Semmit sem adnak ingyen az Életben!

5. Szerintem nem a letöltés, feltöltés sebességét kellene korlátozni, hanem a SLOT-ok számát, ahogy pl. a svédek és a dánok csinálják. Ott ugyanis hihetetlenül gyorsak a netelérések, de nagyok a vinyók is :), [csak elmesélem: láttam egy csalásmentes HUB-on egy skacot Svéd hubon: 923GB-ot osztott meg. Épp befértem hozzá, és csak 30 slotja volt. Kérdezősködésem nem talált süket fülekre. Elmondott mindent ami érdekelt. Emberek: ott szinte minden LAN-os és ADSL-es skac csak 30-50 slot körül ad meg!!!!! Csak azok adnak meg többet, akik nem akarják, hogy rendesen letölthessenek róluk! Amúgy azon a szerveren a BOT (Terminator névvel) scripteli a sebesség/slot arányt s kirúgja az aránytalanokat!]
    Szerintem a slotok számát maximalizálni kellene Ezt már pár operátor felfogta, ígéretet is kaptam a megfontolásra, s gondolom, nekik is korábban eszükbe jutott mindez!
    Szerintem:
    1. T1-T3-oknak kellene leginkább a maximalizáció. Hiszen többnyire róluk (rólunk) akarnak letölteni. Viszont, mindenki szereti, ha ezektől a srcáoktól maximális sebességgel kúszik az anyag a vinyójára, nem? :_) Ehhez pedig az kell, hogy a 10-100Mbites sávján ne 70-100 ember lógjon. Ugyebár? Hiába mutat jól a Search-ben a slotok száma oszlopban a 100, ha a letöltési arány mindössze 1-5kb/sec emiatt!!!!!!!!!!!!!!
    Nem akarok sóherkedni: nekem csak egy 20Gb-os vinyóm van. T3-as sebesség mellett mégsem adok meg 15-30-50 slotot. Elvem az, ha valakinek az én, kevéske anyagom kell, akkor azt szedhesse gyorsan!
    S akiknek 40-150 GB-ja van sem hiszem, hogy rosszul tenné, ha egy maximális határ mellett adna slotot.
    Javaslat: T1-T3 max slot 30

2. ADSL és ISDN: hát igen. ők is eléggé reflektáltak. Viszont ők azok, akik letölteni is szeretnének ezerrel! Nekik aztán kell a sávszélesség! Szóval:
    Javaslat: ADSL és ISDN slot max. 20

3. Kábeleseknél és modemeseknél én max 10 slotot kérnék.

Még mielőtt valaki a nyakamra pályázna: ezek a számok az EU-ban eléggé gyakori arányok!

Hát most ennyi jutott eszembe. És nem kérek elnézést azért, mert hosszú lettem :)))

C U on the DC!

i2k = IMYke2000 - @ - 2002 alias [HUN]_i2k

• karpatxx
    Szóval mégegyszer: a #2214 -es ötlethez mit szóltok???
  • karpatxx
    Egyébként elnézést Csákány úr, asszem csak nem jutott el a kis agyamig, hogy segítséget is kértél. :(( sorry
  • karpatxx
    Egyébként még egy ötletem van, ha meglenne a HUB szoftver is forrásban (??megvan??) akkor lehetne olyan HUB-ot csinálni ahol az OP állíthatná a kliens feltöltési sebességét (persze ésszel). Esetleg lehetne a kliensben valami meglévő parancsot erre használni?
  • karpatxx
    Akkor légyszíves mondd meg hol volt a köpködés?
    Jó akkor segítek amiben tudok. (Tényleg)
    Így jó?
    Én csak azt nem szeretem, hogy mindenki kapásból a plafonon van csak mert felmerült valami probléma.
    (Meg a hangnem! hangnem!!!!)
  • karpatxx
    Ez most nekem szólt?
  • karpatxx
    1. Nem tetszik a hangnem :(
    2. Ha dolgozni akarok és töltenek rólam ki KELL lépnem, mert nem tudok SSH-zni.
    3. Ha valaki nem akarja, hogy töltsenek róla akkor úgyis szemetet fog megosztani és ez megint csak nem jó senkinek
    4. Mostantól akkor retteghetünk a T3-asok Adsl-eseket Megbüntető Kommandójától? :)
    5. Ne feltételezzetek légyszíves gonoszságot rögtön mindekiről, mert NINCS IGAZATOK
    6. Mivel nem mi diktáljuk a feltételeket, úgyis elfogadjuk őket, nem kell állandóan ezt a süket "akkor elhúzhatsz" dumát nyomni, mert úgyis azt teszi mindeki akinek nem tetszik nem? Ez így meg fenyegetőzés ami tök fölösleges.
  • Habibihaluna
    Továbbra is az a véleményem, hogy nem kellene ezt a vitafórumot félreérteni. Az a meglátásom, hogy itt nem lázad senki, nem mutogat senki és nem is anyáz. Egyszerűen arról van szó, hogy van/volt egy megoldás ami az asszimetrikusok problémáit megoldani látszott. Tulajdonképpen ennek örültünk mi - azt hiszem ez így kijelenthető.
    Részemről nem vagyok semminek az elrontója, tehát ha van a HUB üzemeltetőinek jobb 5tlete, más megoldás, akár az itt lejebb olvasható 2Kb/s / slot vagy egyéb én benn vagyok, de azért mert dc-zek, megosztom mindenemet ne szívjam már meg, hogy közbe böngészni sem tudok... Sajnos csak a magam nevében nyilatkozhatok azért az 1szám/1szem.
    És ez nem ilyen szar szemlélet, ahogy szintén lejebb olvasható hanem egyaszerű realitás. De midenki úgy gondolkodik ahogy akar, ebben a vitában sok az ellentétes pont, meggyőzni egymást nem fogjuk tudni. Én ezt nagyon SAJNÁLOM...
  • moNTo
    Hát az ilyeneket fel kéne akasztani, de legalább eléjük tartani egy tükröt köpőcsésze gyanánt...
  • oroy
    moNTo sajnos az a problema hogy vannak akik kocsog modon elkesztek limitelni (van aki jo sebbesegel van kabelen de mivel o csak 16k tolt akkor mas se tolcson tole jobban elven :(), szoval az ilyenek miat telt be a pohar a nalam.
  • moNTo
    Na mondok egy példát az életemből.
    Megy nálam a DC (ADSL), feltöltés maxon, letöltés vánszorog pár k-val, leülök a gép elé szörfözni, megnyitom az Indexet, a főoldal percekig tart, míg lejön. moNTo idegroncs, DC-t kinyitja, "Really exit? Yes".
    Aztán le se út, fel se út. Megdöglik a szomszéd kistehene is.
    Pedig ha lenne egy nyomorult 1k-s csatorna, amit feltöltésre használhatnék, akkor mehetne a DC éjjel-nappal, nem dugulna be az egész internetelérés, nem csak a káposzta maradna meg, hanem én (a kecske) is jóllaknék.
    De persze ez csak álom :(
    Mert a valóságban egy ilyen tökéletes dologgal az emberek fele visszaélne (ha tudna), a másik fele meg tiltaná.
    Rongyosra beszélhetjük itt magunkat, úgyis mindig a leecherek járnak jól, a magamfajta böcsületes paraszt meg szövögetheti utópisztikus álmait egy jobb jövőről...
  • Brabus
    Szerintem az nem rendbontás, még kevésbé lázadás, ha egy nyilvános fórumon beszélgetünk. ez azert az mert adva van 3-4 hub amiknek megvannak a szabalyai es par hub uzemeltetoje (szerintem helyesen) ellenzi ezt felmerult mar itt is a dolog de vannak akik folyamatosan vissza hozzak a temat,hogy minnel jobban felkeltsek vele masok erdeklodeset is es hatha a tobseg tud nyomast gyakorolni.... lazadasnak semmikeppen nem az de azt nem is mondtam =] szivesen kifelytenem az egeszrol a velemenyemet csak egy idom nincs ra (legalabb is most) ketto nem is igen hiszem,hogy szamitana akarmit is....
  • Brabus
    konyorgom monto csak egy pillanatra gondolkodj el azon amirol itt folyik a vita es lasd at a kovetkezmenyeit! nem azzal vana gond,hogy mas a velemenyed hanem azzal,hogy probald a dolgot tobb szemszogbol is megkozeliteni (most oszinten de oszinten nem mindegy,hogy 30k-val vagy 10 el jon a lenyeg hogy aterjen...este ugyis kikapcsolod a monitort es reggelre igyis ugyis megvan...hameg a masik kilep toltheted 200 al is akkor is kifog lepni...)szoval eppen eleg baj van igy is, mivel fent vagy tudnod kell (vagy legalab is erzned kell ) neked is. Mire jo ez? miert nem arra torekszunk mindenki,hogy ossze hozzunk valamit nem pedig azt,hogy egymas ellen forduljunk (reszemrol sajnalom ha megbantottalak hiertelen fel szokik a verem =] ize..)
  • moNTo
    Én téged sokra tartalak, Brabus, és éppen a DC miatt... Éppen ezért esik rosszul, hogy válogatás nélkül leszólsz mindenkit, akinek más a véleménye.
    Van aki a demokrácia mögé bújik, van aki menekül előle.
    Szerintem az nem rendbontás, még kevésbé lázadás, ha egy nyilvános fórumon beszélgetünk.
  • Brabus
    pontositanam az eszre veteledet amiota van egy olyan dc kliens aminek ki van adva a source kodja...
  • Brabus
    pontosan errol beszeltem en is...ha egy elkezdi akkor a masik is fogja...es ok-okozat leven eljutsz oda,hogy mindenkitol 2-3kb/s el toltesz... de bezzeg az nem megy az arcukhoz,hogy akkor az O letoltesuket is korlatozzak hat innen a ciganyozas kerem szepen mindent nekem neked meg semmit ....
  • oroy
    sziasztok,
    amiota van limites DC++ azota gond van, erdekes eddig senki nem sirt, hanem elfogatta hogy adni is kell, a elégedettleneknek meg csak anyit hogy mit szolnatok ha mindenki limitelne, akkor soha nem lattnatok ti sem 40K letoltest a DC-en :), nekem kabelem van es nekem is lelasul ha valaki tolt tolem, megsem sirankozok, azert vagyunk hogy megoszuk amink van, es akinek ez nem tetszik igy, az elhuzhat ... .
  • Brabus
    jutt eszembe olyan egyszeru a megoldas,
    szavazzatok, aztan akinek az a velemenye,hogy igenis szukseg van a korlatozasra azok csinaljanak egy olyan hubot ahol az engedelyezett mert amig mashoz mentek miert akarjatok megszabni a szabalyokat?igy aztan mindenki jol lakik ( csak gondolom ez nem tetszik mert akkor mi a fenet toltenel le)
  • Brabus
    engem nem erdekel amit csinaltok az en gyomrom mar felfordult az egesz direct connect-tol....(talan nem veletlenul) mas jo lenne nem a demokracia moge bujva elkovetni dolgokat (pl egyenei erdekek elobre helyezeset) mert amirol itt "vita" folyik az nem egeszen az (inkab neveznem rendbontasnak zavargasnak) de reszemrol kopok ra egy ilyen dologban nem tudok reszt venni megint mas ...nekem valahogy errol ami itt folyik a dzsipok jutnak eszembe mert azok "ciganykodnak" igy ha tudsz ra megfelelob szot akkor hasznald azt....
  • moNTo
    Bocsi, Cvd, ez nem neked volt válasz, csak úgy általában mondtam.