14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• bolic
    Na sziasztok! ;-) Hiába kerestem a HUB-okon keresztül: magyar felirat a Lúzer (Loser) filmhez, mindegy melyik FPS felirat ez, megcsinálom, de van nálam angol felirat, ki tud fordítani vagy DVD rippelést végezné valaki? Kérlek! Sehol nincs meg... :-( Előre isk köszi! ;-) Itt a DC-s rajongó! :-P :-D
  • gzoltan
    Sziasztok. Vége a nyaralásnak, és azt hajtogatja a ****** hub, hogy nem vagyok regisztrálva....
    MÉRT?
    [HUN]Maci

Valaki válaszolhatna. Köszönöm.
  • aszucs
    Na most akkor letezik meg sima ******?
    [en most itten nem tudom megnezni, mert proxy mogott ucsorgok]
  • Cvd
    Ezek szerint nem vagy regisztrálva a *******-n, legalábbis a HUB üzenete szerint.
  • FreeHome
    http://dchun.hq.hu

• FreeHome
    A Hungary2-n tényleg nagy változások voltak. Én spec azóta nem is voltam ott. A Koli viszont még úgy tudom, hogy megy. De a Tejszin HUB is.

directconnecthun

• Vertigo
    Koszi, latom mar beenged!

Koszike meg1x, mar lejott a cucc, most mar felrakom a 0.18++ -t igy vsz. nem lesz tobb ilyen galiba...
  • marcedli
    Éva:

dchun.hq.ha az ott leírtakat követed, bejutsz biztosan:-))
    itt kicsit bonyolult lenne leírni, hogy kell
  • Wini
    ja meg van nekem egy ilyen cimem hogy no-ip.com
    de mit csinaljak itt? toltsek le valamit? vagy mi?? kérleg segitsetek!!!
  • Wini
    ok a problémám megoldodott, hála oroynak :)
    a másik: ha jol látom bannolva lettem a hungary 2-n és nemtom miért. szerintem mert dinamikus ip vel mentem fel, mert akkor még nem tudtam hogy ezt nem szabad :) meg lehet ezt szuntetni?
  • Wini
    a megadott cimrol sajna hiaba toltom le a dc++ t.
    lejon (11kb) aztán meg nem tudom kitomoriteni se.
    ha tényleg ennyi, amit nem hiszek, de ha igen atkuldené valki mailben?
  • Cvd
    Én már láttam pár hete, alapmű, mindenkinek kötelezö!!!!

"Nem....Igen....Az ellen nem véd."
  • Vertigo
    Hali!

Kedves "hungary2noip" operatorok, legyszives ha lehetseges vegyetek le az ipbant rolam [HUN]Vertigo

A sztori a kovetkezo, mig le nem jott a cucc, addig nem rakom fel a 0.18++ -t, es a kolira jelentkezek fel, de mikor otthagytam, szakadt es a favourite -bol a kovetkezo mukodo cimre ment fel a hule DC (a hungary2 -re), igy nem tudtam valaszolni a keresre hogy ++ hasznaljak, es bannolva lettem... Meg lehetne szuntetni a ban -t?
  • marcedli
    az enyém 55962935 , ha kell
  • marcedli
    akkor meg tudnánk gyorsan találni az okot:-)
  • marcedli
    Éva....van icq-d?
  • fertam
    neo kivágott. nos neki üzenem,hogy nagyon nem volt szép tőle. sőt egyenesen gusztustalan volt.
  • marcedli
    alapok:

dchun.hq.hu

progi:

dcplusplus.sf.net
  • Wini
    Helló! Mit csináljak, ha szertnék belépni a Hungaryan HUB-ba? Főleg az alapok érdekelnek, mit töltsek le, mit inditsak el. :) Ilyen téren teljesen zöldfülű vagyok. Kérlek segítsetek. Thx: Wini
  • aszucs
    Amugy en sem tartom jo otlet a limit bevezeteset... [marmint ahol te allitgatod mennyi legyen az upload] amugy ha valaki eleg ugyes meg tudna maganak oldani hogy ne legyen belole problemaja [annelkul hogy bunko eszkozhoz folyamodna] mert ugye ha egy ember pl munkahelyen dolgozik, es szol neki a fonok hogy ne foglalja le az egesz savszeleseget mert masra is kell, akkor kozel sincs vilagvege..:)
    Aztan meg jon jozskapista (ugye meg mindig nincs ilyen nick nevu felhasznalo :)) ) es beallitja a T1-es lanjara hogy adsl, meg hogy nehogyman toltsenek rola beallitja hogy 2Kb/s legyen a max upload, aztan 1Mb/s-el tolt pistajozskarol (gondolom ilyen sincs) aki rajon hogy nemtud gyorsan tolteni, ezert leveszi o is a sebesseget 2Kb/s-re.. vegul eleguk lesz abbol hogy mindenki lassu es elhuznak a hubrol..:))
    Persze az opok idoben raszolhatnak ha latjak hogy indokolatlanul lassan tolt valaki fel... de ugye azt is tudjatok hogy milyen maceras valakirol ezt megtudni? [sot ha az illeto ert is hozza, akkor majdnem lehetettlen].
    Ugye ez egyben valasz arra is hogy miert nem az op allitja be a max feltoltest, mert ugye nem eleg hogy nehez meghatarozni mennyivel tudna feltolteni az illeto, de picit kivitelezhetettlen az is hogy egy harmadik geprol korlatozzak a sebessegedet..:) [ugy hogy ne tudjak kijatszani ezt legalabb a hozza nem ertok]. mert ha az en gepemen is allitana be valamit az op, meg akkor is fenn all a lehetoseg hogy athuzom az egesz dc-t jozskapistatol akinek kisebb limitet alitott be az op.:))
    Viszont remelem hogy az ujabb dc kliensekben megoldjak normalisan.. [amugy ha a 81-es sokkal lassab, az meg nem jelenti azt hogy az ujabb valtozatokban nem fognak optimalizalni rajta]
  • aszucs
    Akartam mondani hogy a proxy-dra keresztet vethetsz ha nem logolja az infokat egy bizonyos ideig, es erre rajon valami illetekes szemely...
    [tudod ez is egy mar regota eloirt dolog]
    ugye ha tortenik valami akkor a proxy-t akarjak buntetni, o pedig elokeresheti a logjaibol hogy kit kell buntetni valojaban...
    De ennel durvabb eszkozokhoz is tudnak fordulni az illetekes szemelyek..:)
    remelem ennyi eleg volt godolkodtatonak.. [amugy ismerek egy embert akit majdnem elkapott a f-b-i :) vegul megkegyelmeztek neki, de repult par helyrol...]

Amugy meg az opok joreszet regrol ismerem, es nemtudom elkepzelni ki az aki direkt rosszat akarna neked... persze ha sokat szidod oket akkor lehet hogy valakinek felmegy a vernyomasa es beszol neked. De kepzeld csak el.. ok dolgoznak azert hogy te is tudj letolteni, azert hogy ertelmes tarsasagot hozzanak letre kiszurve azokat az embereket akik eleg bunko dolgokat csinalnak, es cserebe te meg le is szidod oket?!
    En meg emlexek azokra az idokre amikor kulfoldiek is bejarkaltak a magyar hubra, es az opoknak kellett kidobalni oket mert ha ma csak olyan emberkek lennenek a hubon, akkor semmit sem tudnal tolteni.. :)
  • Brabus
    van a kisteso.exe azt ha jol felkonfiguralod akkor nem alszik el amig at nem er es akkor megoldja a dolgot....
  • Öcsi*
    Szóval, az igazi probléma az, hogy nem tudok magyar hubra csatlakozni. Bármilyen címet írok is be.
  • [HUN]northwood
    Na gyerekek, ez volt ám az igazi harc!!! Kb. így éreztem magam utána: [zavart2] Mintha egy focimeccsen lettem volna, csupán fél óra regény elolvasása után... hová jutottunk??? Oda, ahová elindultunk, egy kis tapasztalatszerzéssel megbékélve. Ott van ez a 0.181-es ssb-s verzió, ahogy elnézem ez a kábelnél megoldja a problémát, de az ADSL-el nem tudok megbékülni a fizikai tapasztalatokban kapaszkodva. Na majd kiderül... csak szóljatok hozzá, hogy kinél hogy és mi lett, még a végén jutunk is valamire.
    Az egészhez egy kis hozzászólásom lenne, azzal teljesen egyetértek, hogy akinek ez nem tetszik, az ne jöjjön DC-zni, na de ha nem jön, akkor máris rossz útat választott, ugyanis a DC abból (kellene) áll(jon), hogy ha valamit elkezdesz tölteni az át is csússzon. A sebesség a source-tól is függ, de ha mindenki, említem: HA !!!MINDENKI!!! nem osztja meg a teljes cuccát akkor hogyan tudnánk kiválasztani a megfelelő sebességet minél több emberkétől?!? Hamarabb túllennénk a letöltésen, azt kész. Kell más?
    Naigen, csak úgy elmondanám akit érint: 18-26.-a között nem leszek itthon, elhúztam nyaralni, akarom mondani északra telelni. Mindenkinek jó töltögetést kívánok, a gép tárva nyitva lesz
    Byez mindenkinek, a mikulás legyen veletek, s ahogyan ti szoktatok köszönni mostanában, csak én most mosoly formájában: - hehe, na hali
    A kedves kábelszolgáltatómnak pedig a mexokott:
  • Kilgore_Trouth
    Nem, csak akkor en nem leszek mar, viszont a tobbiek igen :)
    Majd akkor holnap beszelunk...
    A legjobbakat !!! bye
  • Kilgore_Trouth
    LOL. Kacsababa ---> IRC
  • Kilgore_Trouth
    PROBALOK 1XUEN FOGALMAZNI, HOGY MEGERTS:

Bazd meg.
  • FreeHome
  • DuriBumi
    sg.hu
    upload
    dc++ könyvtár
  • Kilgore_Trouth
    http://dcplusplus.sourceforge.net/
  • bolic
    Sziasztok!

Találtam hozzá hasonló probléma:

Valószinűleg ez a probléma forrása. Mint minden Asszinkron eszköznek, a modemnek / kábelmodemnek / egyéb adatátviteli eszközöknek is megvan a maga fizikai korlátja. Ez annyit tesz, hogy ha pl a modemeddel feltöltesz, addig a letöltési sávszélességedet nem fogod tudni kihasználni, mert visszaesik drasztikusan.
    Ez a jelenség a full duplex (két irányú független müködési üzemmódú) eszközöknél is jelentkezik, igaz ott a probléma más okokkal magyarázható: A TCP adatkapcsolatban minden csomag megérkeztéröl kell egy visszajelzést küldeni a szervernek, hogy célbaért. Ameddig ez a csomag nem érkezett vissza a szerverhez, addig nem fogja elkezdeni küldeni a következö adagot a letöltésböl. Ha a feltöltési sávot valami leterheli, akkor ezek a csomagok késleltetve jutnak csak el a szervernek, így az csak később fogja küldeni a következö csomagot. Ez sebességcsökkenésben nyilvánul meg.
    Ennek orvoslására vagy állítsd le a feltöltést, és úgy próbálkozz a letöltéssel, vagy cseréld le az internet kapcsolatodat egy nagyobb sávszélességüre.

Akkor kidobhatnék a kábelmodemet??? Akkor vennék legalább 10 Megabites LAN hálót!

• FreeHome
    Hogy nem teljes sebességgel megy az upload. Csak kicsit cinikus vagyok bocs
  • FreeHome
    Szerintem a DC++ 0.181 be lesz tiltva előbb-utóbb
  • Habibihaluna
    Sziasztok! Nos én még nem próbáltam ki a 181-est de tervbe van véve. Viszon mivel én is kábeles vagyok így kecsegtető Lenny üzenete. Egyéb vélemény?
  • Habibihaluna
    Nah ez az aminek nemhogy nem sok, egyenesen nincs értelme! Nőjünk fel kicsit! Komolyan... Buta az aki ezt a durva anyázást elkezdi (uis a vita nem erről szól) és buta az aki folytatja... (okos enged, szamár szenvedalapon) Az ilyen megjegyzésekre kár időt pazarolni. Egyértelmű belekötésről van szó, az ilyen hagy főjön a saját levében, ez a véleményem.
    Sorry "a sex vajon mi?" de ez most rólad szól! Asszem se több időt se több szót sem érdemel a kijelentésed. Sajnálom, hogy így gondolkodsz...
    Jah mégegy nem diszkriminációról van szó, én szívesem olvasom a véleményed de nem az ilyet.
  • Brabus
    valami ilyesmit vartam egy olyen embertol aki egy nem valalja a nevet ketto igy gondolkozik A sex is kb akkor jó ha ugyanannyit kapsz mint amennyit adsz. De ha a csaj 30x élvez el amig én egyszer akkor lehet hogy szájon vágom. harom nem tudja mi a sex....(vagy lehet,hogy csak a lanyokkal van gondod?) szar is az ha valakinek ekkora kissebsegi erzete van foleg ha meg napoznia se kell ahoz,hogy a sotetben ejelente ne talalja meg az aszony a lakasban.... meg a vegen elmenne 30x szor te meg szegenykem csak eccer....(oszinte reszvetem annak aki egy ilyennel egyut el)
  • Cvd
    Figyuzz okoska: Valszeg nem voltál még itt a legutóbbi ilyen esetnél. Akkor is villogott itt egy nevét nem vállaló agysebész. Napok óta tudtuk már, hogy kicsoda, mégsem bántottuk. Saját magától lépett le, miután bebizonyosodott, hogy lebukott. Ő is nagyon okos volt előtte név nélkül. Gondolom neked nem sok észt oszthattak, ha azt hiszed egy proxy megvéd a lenyomozástól. Jól teszed, hogy elhúzol, és ha lehet egy javaslatom, majd akkor gyere vissza, ha:

1: Tanultál egy kis informatikát,
    2: Vállalod a neved.
    3: Nem személyeskedsz.
  • karpatxx
    Tenyleg csak egymást f.kázni tudjuk? :(

Szóval harminc f.kázással lejjebb a javaslatom a következő volt:
    ------------------------------------------------

Egyébként még egy ötletem van, ha meglenne a HUB szoftver is forrásban (??megvan??) akkor lehetne olyan HUB-ot csinálni ahol az OP állíthatná a kliens feltöltési sebességét (persze ésszel). Esetleg lehetne a kliensben valami meglévő parancsot erre használni?

------------------------------------------------

Hogy miért lenne erre szükség:
    1. Ha lassan töltesz túl sokáig foglalod a slotot
    2. Mindenki sumákol és nem a jó cuccait osztja meg, nehogy töltsenek tőle
    (Lásd Brabus úr eszmefuttatását lejjebb a Macromedia cuccal kapcsolatban.)
  • marcedli
    diktátor a nagynénikéd...
  • Gauloise
    Üdv mindenkinek...

Na aki a slot limitet szeretné az most felejtse el gyorsan ... aki 100 slotot akar nyitni az nyisson .... ha mindenáron limitet akartok akkor már inkább speedlimit és azt is csak kontrollálva.
    Tehát ... adsl 8k cable 16k. Akinek T netje van annak meg tilos a limit !!!
    Amit meg FreeHome irt azt TESSÉK KOMOLYAN VENNI és nem kell "anyázni" sem a hubokon sem itt!!!!
    Barbussal meg teljesen egyetértek ... ha kellenek az uj cuccok akkor lehet feljönni a hubokra de TESSÉK ELFOGADNI A SZABÁLYZATOKAT!!! azért vannak az opok hogy betartassák azokat. Ha nem teccik valakinek az ne jöjjön fel :)) ilyen eccerü a dolog :))
    na pá mindenkinek