14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#13491 Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált. Megoldódott magától a probléma.
Mondjuk nem értem,hogy hogyan mert annyit akartam,hogy legyalulom a dc-t és újrarakom az egészet. Szóval uninst volt még azt is megkérdezte,hogy az xml-eket is törölje ? Mondom:yes erre csak pislogtam,hogy uninstal után még mindíg van dc könyvtáram benne mindennel. Elindítottam és egyszerűen csak megy... Régebben nem volt probléma ha az előző verzióra rátelepítette az ember az újabbat. Úgy látszik a mostani verzióknál már probléma. -
#13490 Ellenőrizd a parancsikon munkakönyvtárát! Meg kell egyeznie azzal a könyvtárral, ahova a DC telepítve van (és amúgy az .xml fájlok vannak)..
Gondolom, a Start menüben van egy ikonod, onnan indítod.. vagy valahonnan. Azon az ikonon jobb klikk >> Tulajdonságok >> és a "Start in" (Indítás itt? nem tudom, nincs magyar windowsom) könyvtárnak egyeznie kell azzal, ahol a program megtalálható. NEM lehet üres. Azon kívül idézőjelben kell lennie, tekintve, hogy a Program Files szóközt is tartalmaz.
Pl ha a programod az alábbi:
"C:\Program Files\AC3Filter\ac3config.exe"
akkor a Start in könyvtár
"C:\Program Files\AC3Filter"
kell, hogy legyen
Most hirtelen ez jutott eszembe. -
#13489 Na igen. most már ezt csinálom. Mentegetek-bemásolok-mentegetek... stb -
#13488 Nem.Rendesen ahová telepítve lett a c: meghajtómon a program file-oknál DC++ könyvtárból. Nincs tömörítve -
#13487 Pedig igenis van rá esély. Kérdezni meg tudni kell. Hidd el én is megismerkedtem pár jó arcal. És ment a csere - bere meg kivesézések a TM-ban.
Nem minden chates válasza a nyomi ctrl+s és a usercommand linkelése. Mikor meg mélyebben kellene a szituhoz szolni benyögi ennyit tudott csak. Inkább meg se szólalt volna. Sajna még OP-ra is jellemző a szitu.
Öööö mindenkitől bocsika elkalandoztam.
Szal én még bízom benne, h vannak fent jó arcok is a hubokon -
#13486 Honnan futtatod a DC-t? Ugye nem tömörített archive-ból? -
keeper2 #13485 Tremby: Ilyennel még nem találkoztam, hogy a beállításokat resetelje le a rendszer, csak olyannal, amikor a letöltéseket kezdte mindig előlről. Bár, ha hibásan áll le a rendszer (leginkább a windowsra gondolok, de esetleg maga a dc is), akkor már nálam is történt olyan, hogy egyes xml fájlok csonkólódtak vagy teljesen törlődtek. Azt viszont javaslom, hogy a dc mindenképp ntfs partíción legyen. Pl. fat32-n már sokszor történt ilyen hiba nálam, ha lefagyott a gép, de ntfs-nél még csak az emule-nak sikerült ilyen problémákat generálnia. A legegyszerűbb (ideiglenes) megoldás a backup. Pl. én biztonság kedvéért rendszeresen mentetem az xml-eket. Reklám: én a cobian backupot próbáltam, azzal könnyen meg lehet ezt oldani, ráadásul ingyenes is. Mondjuk adott időközönként egy taskkal lementeted az xml-eket, vagy esetleg te böksz kézzel a mentésre gép leállítás elött (csak hogy az időközben történt változtatásaid is megmaradjanak), rendszer indításkor meg automatikusan visszaíratod a progival. -
#13484 nem kell mindent érteni :) -
#13483 Az mit jelent ? Annyit már elértem,hogy ami a BACKUP könyvtárban van DC PlusPlus.xml azzal mindíg felülírom azt ami a fő könyvtárában van és így műxik csak még mindíg nem értem,hogy miért íródik vissza az a fájl az alapra -
#13482 próbáld meg backupolni az xmleket mielőtt kikapcsolod a gépet
dcplusplus.xml
favorites.xml
queue.xml -
tomo #13481 bunkókkal ők sem tudnak mit kezdeni. -
#13480 pszichológust/pszichiátert vagy állatorvost. -
Admiral #13479 Ha a közösben kérdezné, hogy kinek van meg ez és ez, nem sokra menne. Egyrészt jönnének a válaszok, hogy "CTRL-S", meg "keresőt is beépítettek a DC-be", stb. Másfelől a usereknek max. 5% -a van ténylegesen a gép előtt, és ez se mind olvassa a közös chatet. -
Admiral #13478 1: nézd meg, hogy a cookie-kat engedélyezted -e a böngészőben, ezek segítségével jegyzi meg a böngésző, hogy az egyes oldalakon "ki vagy"
2: utána keress valami jó pszichológust/pszichiátert pls., mert eléggé antiszociális vagy -
#13477 DC ++ 0.674 de elötte egy sokkal régebbi verziónál is ugyanez a probléma volt -
#13476 milyen kliensed van? -
#13475 szerintem a géped öntudatra ébredt mert megelégelte azt a csomó rettenetes dolgot amit műveltél vele :)
Amúgy egy reinstall minden ilyen problémán segít. De nagyon fontos, hogy közben legalább nyolcszor elküldd a gépet a kurva anyjába, és négyszer ki kell jelentened, hogy "bassza meg magát aki ezt az egészet kitalálta" - szó szerint így, ne téveszd (biztonság kedvéért írd fel egy papírra, hátha rosszul jegyzed meg), mert annak súlyos következményei lehetnek! Ha a ráolvasás sikeres a probléma megszűnik.
Egyébként én őszintén sajnálom, hogy sanyarú gyerekkorod volt, rugdostak, szíjjal vertek és éheztél. Előbbiek némi magyarázatot jelenthetnek az anyázási rohamodra. Magyarázatot de nem felmentést. Mégis hogy jössz ahhoz hogy más embereket (pláne ismeretlenül!) a halálba kívánj? Remélem amikor magadhoz térsz az agyadat elborító lila ködtől lesz egy kis lelkiismeretfurdalásod. -
Őőőő esetleg valaki megoldást a problémámra ? -
#13473 -
#13472 Üdv Te!
Hát igen erre mondom én: mind többeknek válik elérhetővé a net, úgy higul. De azt nem gondoltam volna, hogy ehhez a közeghez is elér, mint amit te képviselsz.
Úgy érzem tényleg abba kell hagynom a dc-zést és fűrumozásokat. Sztem veszek lego-t. Húúú, wazz kiba sokba kerül!! Netfűggő vagyok, szeretek is rajta lógni. Nem a sex és warezsite-ok a kedvenc lapom. Mint mondtam szeretek(ttem) fórumozni, chat szobázni.
Csak az ilyen alpári viseletű emberek mindenhova beszivárognak. S ha egyszer bejutottak tönkre is teszik azt. Veregesd meg a vállad, még egy fórumon "királykodtál".
Mielőtt elfelejtem: anyukám mégha az is lett volna, közöd NULLA. Szidhatnám a szülid, de sztem épp eléggé veri őket a sors, VELED!
Legyen szép napod: byezz -
#13470 Nem jó helyre írtál, ez a DC fórum. Hagyjál minket békén a warez-oldalaiddal. Örülök, hogy láttalak, remélem, jó sokára lesz eme örömben újra részem. -
Buscemi #13469 Cső!
Légyszi ha tudtok, segítsetek!
Nem tudom mitől de egyik napról a másikra csinál egy olyan hibát a gépem, hogy nem tudok sehova be jelentkezni. Sem fórumokra, sem letöltős sms oldalakra, sehova!El fogadja jelszavamat és a felhasználó nevemet mindenhol de valahogyan mégsem látja, hogy be vagyok jelentkezve... Például az RTL fórumon mindig újra be kell jelentkeznem minden egyes hozzászóláshoz. Az INDEX-en be sem enged jelentkezni, a wandoo-n meg ki is írja, hogy bent vagyok de mégis kéri, hogy jelentkezzek be amikor a tartalomhoz hozzá akarok férni!
Mi okozhatja ezt?Akinek volt ilyen az írjon légyszi!
Köszi!
-
#13468 Sziasztok!
olyan problémám van a dc-vel mostanában,hogy folyamatosan visszaállítódik az alapbeállításra minden akárhányszor restartolom a gépet vagy csak kikapcsolom a dc-t és eltelik egy kis idő és visszakapcsolnám akkor is.
Már nem tudom mit csináljak felraktam pedig a legfrissebb dc++ is hátha segít de nem :( raktam már újra a rendszert is emiatt. :(
És érdekes módon ha beállítok újra mindent akkor folytatja ugyanonnan a letöltéseimet megmaradnak a kedvenc hubok kedvenc felhasználók és a megosztásomat is helyreállítja 10 másodperc alatt nem hasheli be újra. Szal nem tudom.
Kérlek titeket oldjuk meg ezt a problémámat mert már nagyon idegesítő,hogy ha szeretnék letölteni valamit, újra konfigolhatom a dc-m. -
#13467 Sziasztok!
Galocza: ilyen gyorsan ne add fel dc-s pályafutásod. Azt mondod nem igazán chatelsz. Nos, rá kellene szoknod. Mégpedig: amit keresel ritka. akkor go go main és érdeklődök: vkinek esetleg van olyan és nem zavarná ha lehúznád tőle lehet lenne eredménye. Én pl emulátorokat + roms-okat gyűjtök, van olyan amit elég nehéz megszerezni, de itt sikerült. Ha nem olyan kérdések lesznek h kinek van MegaSz*r zenéje vagy ki énekli a tamtaram című számot + egyébbként is mééé nincs szabad slot = x20 2percenként látok esélyt rá.
Esetleg ismerősöket is szerezhetsz akik uabban a tm-ban járatosak mint te.
[b][i]Ön most nem egy fizetett hírdetést olvasott :DDD -
galocza #13466 köszönöm válaszaitokat.
idő amúgy nem számít, amíg van forrás: van amit hetekig szedek emulyán is 8).
mindenesetre kiderült, hogy dc nem igazán nekem való.
köszönöm még egyszer mindenkinek a segítségét. -
keeper2 #13465 Tudom, hogy ez messze túlmutat a topic határain, de ha igazán ritka dolgokat keresel, akkor sokkal többre mész emule-al. Gyakorlati tapasztalat, hogy a ritka fájlokat emule alatt megtalálhatod, (pl. én is onnét kutattam fel őskori, annakidején is b kategóriás játékokat is) lévén, ott egy szerveren is akár millió ember is összejön, és a szerverek egymással össze vannak kötve, így láthatod az összes embert. Ellenben, amire nagyon nem alkalmas: magyar nyelvű dolgok megtalálására, valamint, mivel ott nincsenek könyvtárak, hanem a megosztásban mindent egy "virtuális könyvtárban" látsz, így az egymáshoz tartozó sok kis fájl legyűjtése nehézkes (pl. képsorozatok, stb) -
#13464 szia
nemzetközi viszonylatban vannak jól működő specializált hubok, amiket jól lehet használni pl anime/ázsiai film kategóriában. japán filmhétről kiléptem este és másnap délutánra már letöltöttem a filmet amit ott láttam.
a keresés azokon a hubokon működik (már amikor éppen működik és a hub nem bizi) amelyeken fent vagy. részemről szintén ritkább dolgokat töltök és osztok, a nagyobb hubokon (ajánlom mátrixot és kolit) mindig akad egy két forrás. de valamit nem árt szem előtt tartanod: dc nem az 'ide mindent azonnal' felkiáltással használható, van olyan file ami 2 hét, van amelyik 2 hónap - de rengeteg minden megvan (ennyiben jobb dc torrentnél). Egy egyedüli dsl forrásnál min 1 hétre berendezkedhetsz (szerencsével lehet belőle 2 nap is)
sok sikert a kincsvadászathoz -
galocza #13463 köszi a válaszokat, úgy tűnik, működik a dolog, bár 1előre nagyon el vagyok veszve 8).
Max7: próbáltam dchelpről hublistát lekapni, sikertelenül.
azt sejtettem amúgy, hogy nincsenek specializált hubok - nem is lehetnek, senki nem fogja változtatgatni a megosztását attól függően, épp melyik hubra megy - de reméltem, hogy van olyan hogy itt és itt a bázis ilyen v olyan érdeklődésű felhasználókból áll...
van még kérdésem: a keresés csak azokon a hubokon működik ahova beléptem ugye? emulyával a többi szerveren is tudok keresni - tudom, másik állatfaj, de reménykedni lehet...
igazság szerint (ezért nem fogtok szeretni) konkrét dolgokat keresek, úgy tűnik, elég ritkák (emulyával pofára estem) és nyilván hasonlóakat osztok meg. amúgy sem vagyok egy nagy csetter, és dc sem erre kellene, hanem hogy megtaláljam a kívánt kincseket (ha vannak). erre van vmi gyorsabb megoldás, mint hogy belépek minden egyes hubra és szörcsögök?
köszi,
g -
#13462 így igaz de sajnos ezt nem is lehet megcsinálni hisz nem mondhatja azt egy op valakinek hogy a te megosztásodban nincs szinkron vagy felirat vagy legyen az akármi ezért kiruglak :) mert akkor többet oda nem megy az a bizonyos személy :) -
keeper2 #13461 Max7: pontosítva, próbálnak egyes hubok specializálódni, csak épp nem tudnak. Pl. van szinkron hub ahonnan elvileg egy halom film szinkront le lehetne szedni. Na, ha viszont mindenki odamegy, akinek szinkron kell, akkor meg szépen felhigul a dolog, és összességében igen kis arányban lesznek fent a szinkronok. -
#13460 bármien klienset használhatsz! a strong dc nem ajánlott because: 10 hubol 2ben tiltott! Használj sima dc++ és abba senki nem köt bele de ugyan úgy megteszi a bcdc sötöbö (az a lényeg hogy töltsön)
tegyél be egy hublistát és nézd meg! csatlakoz az első x hubra amire engednek (sebesség függő)
és használd a keresőt felül (nagyító) ne közösben kérdezősködj hogy ez meg az kinek van meg!
kb ennyi a hubokon nincs olyan hogy itt csak zene ott csak film ott csak régi cuccok vannak!
Bye: Max7
U.i.: a forráskódot kiteszem hamarosan csak el kell jutnom odáig! -
galocza #13459 na jó, strong kilőve (bár én is azon a véleményen vagyok, hogy összességében nem lassít), úgyogy még egy kérdésem lenne:
milyen kliensem legyen, amelyik nem "önző"? 8)
oszt most már abbahagyom. kicsit skizofrén érzés önmagammal tárgyalni... -
galocza #13458 ööö plz kimaradt így szolidan tapló hangnemű 8)
szóval plz és thx. -
galocza #13457 halihó,
új vagyok a dc világban. kliens beállítva (remélem jól), megosztás készen. tudnátok olyan hubot ajánlani, amelyen régi dolgok vannak (a megosztásomat is ilyenek teszik ki). strongdcm van, és olvastam, hogy az egyes helyeken baj.
tippek/tanácsok? etikett? miazmás?
g
ps: a bannerben levő első faqot elolvastam, a második nem elérhető. -
#13456 beszéld meg az internetszolgáltatókkal :) -
blackgamer #13455 nekem már több KB-nak tűnik csak a hub-al való kommunikálás, millió lekérdezést kapok, hogy van-e szabad slot-om, Upload Queue is sok tucat oldal, valami megoldás kellene ez ellen -
#13454 Ro próbálkozott egy leechelésmentes strongvariánst csinálni amit eliten is hagytunk volna de a kész fileok tth-ja random módon néha nem egyezett az eredetivel. elvileg tehát az újabb többszálasok tth-t ellenőriznek és újraletöltik ami hibás, gyakoraltilag azonban sokban ez az opció kikapcsolható és a tapasztalat szerint nem is tökéletes.
dc továbbra sem többszálas protokollra lett kitalálva. a szegmensesdi sok szempontból (megváltozó tth, felesleges slotfoglalás) rombolja a hub, de mondhatjuk hogy az egész dc-s community működését, a források minőségét és mennyiségét.
az etikai rész valóban felerősödött, sajnos nagyon rossz a magyar dc-zők morálja, a forgalomkorlátos csomagok bevezetése meg még rosszabb irányba vitte. -
tomo #13453 nem ertetted?
szerinte nincs nem tiltott tobbszalas dc kliens.
es ez igaz is, valahol valamelyiket tuti tiltjak. -
#13452 szevasztok!
mi a helyzet most a többszálas kliens és a hash-elés viszonyát illetően? régebben az volt(emlékeim szerint) az egyes számú ellenérv, hogy ez nem megoldott.
én is akkor álltam le a többszálasról.
nem is emlékszem, hogy bárki a módszer etikai oldalát feszegette volna, mint most, itt, lejjebb egy kicsit. -
#13451 mondom Direct Connect Klienst LOL:D Torrent klienseket én is ismerem