14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• keeper2
    <off> Max: Kellően pihent vagyok hülye hozzászólások kivesézéséhez, hát tessék:) : 0 állhat nyugodtan, hiszen, ha nem javítanak hibákat, csak új programrészeket fejlesztenek a programhoz, akkor abban véthetnek hibákat, így a hibajavítás 0, az új hibák pedig lehet 0+1. Az x helyére negatív szám már nem megy, mivel -1 hiba kijavítása leginkább 1 hiba létrehozásának felel meg, tehát fedésbe hozod a két kategóriát vele (ráadásul nem is tökéletesen működő fedésbe, mivel értelmetlen a semminél kevesebb dolog létrehozása. Kész szerencse, hogy nem vetetted fel a tört számok esetét....

Fleet: használnád te azt a számlázó és készletnyilvántartó programot, amit nekünk kell a munkahelyen, és 1 nap után már a glóriát is látnád a dc fejlesztők feje felett... A saját cég fejleszti a programot, mégis, rendszerint a legnagyobb hajtásban hibásodik meg, amikor 10 gépen is pontosan ugyanazt a hibát írja ki, akkor a fejlesztők közlik, hogy az nem a program hibája, hanem valószinűleg a futtató kliens valamelyik hardvereszköze romlott el (egyszerre 10 gépen), vagy, amikor kiír a program egy hibaüzenetet és leáll, akkor rácsörgünk a fejlesztőkre, ők pedig közlik, hogy az lehetetlen, az ő programjuk olyan hibát nem írhat ki (pedig ott virít a képünkbe a hibakiírás), és ezzel ők el is intézték a hibamegoldás rítusát, a többi már rajtunk múlik, hogy próbáljunk életelt lehelni a rendszerbe. Ellenben, kereskedelmi forgalomban van a program, de olyan ára van, hogy, ha meglátnád, hanyatt vágnád magad, és visítva röhögni kezdenél (mégis sokan megveszik). Valamint a fejlesztők fizetése is akkora, hogy annak egy kisebb részétől is hyper boldog lennék, ha én annyit kapnék... </off>
  • Max7
    <off>az x helyén álhat negatív egész szám vagy nulla? </off>
  • FleetCommand
    Olyan nincs, hogy egy DC-ben a "hibákat kijavították". Olyan van, hogy "x hibát kijavítottak, és x+1 korábban működő dolgot elcsesztek".
  • keeper2
    Az utóbbi problémámra meg is van a megoldás: ha 0.68-at használsz, akkor nem jelenik meg a beállított description, ami persze a legtöbb helyen bannal jár, erre megoldás, ha a kedvenc huboknál a leírásban ugyanezt a descriptiont megadod (persze, ott minden hubra külön meg kell adni, amire felmész (és amelyiken azt akarod, hogy látszódjon a desc.-od)). Úgy tűnik bugos lett a picike...

A proci kihasználtság problémát úgy sikerült elérnem (tény, hogy a diablo nagyon sokat eszik), hogy feltelepítettem a bcdc 0.674 legújabb verzióját, illetve a dc++ 0.674-et, beállítottam mindent a bcdc-ben, majd az xml fájlokat átmásoltam az eredetibe is (természetesen egyik kliens sem hash-elt már), ily módon, a ugyanazokon a hubokon voltam fent, ugyanazokkal a beállításokkal, tehát, csak a két kliens volt a különböző (persze, megvártam, amíg betöltötte a felhasználókat is). Eztán több nap is néztem a processzor használatot, és az eredeti dc-ben nagyságrendekkel kisebb lett mint a cz vagy bc verzióban, amit minden más egyezése miatt csak a kliensek különbségeinek tudok tekinteni.
    Jelenleg épp a dc++ 0.68 fut, kísérlet képpen megpróbáltam túlterhelni, amennyire csak lehet (ideiglenesen kissé csalok a beállításokon): 6 hub: 5500+4000+4000+5500+11000+5600 user (a számokból szerintem kitűnik, hogy ott a diablo is), a proci használat pedig (a dcplusplus folyamaté) 3-6 % között ugrál, időnként 10-re is felugorva, a maximum, amire felugrott 11%. A proci egy 3000+ -os athlon 64 939 egy 32 bites xp prof-al (mivel sajnos csak ez van meg jogtisztán, úgy tűnik a 64 bitest nem is árusítja a picipuha még külföldön sem). A memória foglalás 68 mega.
  • pe205
    Kiprobáltam 4000+2000+2000 a 3 hub amin vagyok 11%-ot eszik a Pw felmentem még plusz a Diablora 44% lett a procihasználat
  • pe205
    a 0.41-ben meg a hibákat is kijavitották most olvastam
  • Max7
    épp ezért olyan nagy a procikihasználásod mert a diablón vagy! próbáld ki hogy felmész három kisebb hubra (7-8e) és ott nem lesz ilyen gondod!
  • pe205
    Érdekes a probléma 0.673 0.674-től nem találkoztam ezzel a problémával,a TAG-omat meg soha nem sikerült kikapcsolni.Szerintem probálkozz ezekkel.Többszálasban meg ugy tünik a Peer Web Dc++ 0.4-es egész jol sikerült.és nem is eszik sokat.
  • keeper2
    A problémám, hogy az eredeti dc-t használom, abban pedig, ha jól láttam, nincs ilyen beállítás. Leginkább az zavar engem, hogy a diablo-n (tudom, menjek más hubra :) ) a reklámozás nem egy bot segítségével történik, hanem vagy 10-el, amik azonnal ki is lépnek a reklám közlése után, így szépen tele lesz az ablak sorom privikkel. Egyébként, régebben igen sokáig én is a bcdc-t használtam, de mint észrevettem, ha minden pontosan ugyanúgy van beállítva (ugyanazok az xml-ek vannak berakva), akkor is kb 2-3x-os a proci fogyasztása, ami sajnos abban jelentkezett, hogy a játékok már beszaggattak a gépemen, ha pedig lejjebb vettem a dc prioritását, akkor megszakadtak a kapcsolatok a hubokkal (gonodolom, amíg játszottam, nem kapott elég gyorsan választ a klienstől, ezért leszakadt kliensnek vélte a szerver). Mindenesetre, a czdc-t próbálva még kétszerte rosszabb a helyzet.

Az égetőbb problémám a következő: átálltam ma a legújabb 0.68-as kliensre, persze, minden beállítás maradt ugyanaz, ám azóta a huboktól kapom a figyelmeztetéseket vagy banokat, mondván, hogy nincs kitöltve a description mező. Persze, ez pontosan ugyanúgy van kitöltve, mint korábban, és nem találtam olyan kapcsolót sem, amivel lehet a megjelenítést bekapcsolni, de ténylegesen, a hubokon sehol nem jelenik meg nálam ez a mező (sőt, a többi ilyen klienst használó embernél is csak kb 20-ból 1-nek).
  • FleetCommand
    Az Ignore funkció használatával... pl BCDC-n jobb klikk a nicken majd Ignore. Ez kiszűri a mainchat üziket is.. Ha a priviket is ki szeretnéd szűrni a figyelmen kívül hagyott felhasználóktól, akkor /ignorepm on parancs segít neked.

Ez egyedül akkor nem működik, ha speciális karakterek vannak a nickben. Valami miatt.
  • keeper2
    Hogyan lehetne letiltani bizonyos nickű felhasználókat a kliensemen, hogy ne tudjanak privátokkal bombázni? Eddig én úgy vettem észre, hogy sehogy, de hátha van rá mód.... esetleg a 0.68-asban?
  • pe205
    Köszi a linket igazi csemege
  • Max7
    angol fordító progit is melékelhetél volna ;) de köszi a linket majd kibogozom :)
  • HiPPoNaX
    ajanlom figyelmedbe a changelogot
  • Max7
    nem tudod mit változtatak benne? vagy mit javítottak rajta?
  • EvilDevil
    Megjelent az alap DC kliens, DC++ 0.68-as veriója!

DC++ 0.68
  • Jockey Ewing
    Én pl. innen szedtem le.
    Itt ez van fent: UKCable++ v0.674d
  • Johnny23
    1. van olyan oldal ahol lehet olvasni a különbséget a Stron és a UKCable között? (link?)

2. UKCable klienset honnan lehet leszedni? (ukcable.net-et néztem de onnan sztem nem)
  • pe205
    Anno erre mondott valaki egy örökbecsű igazságot:"nincs az a hubprogi ami 5000-6000-es létszámot ki tudna elégiteni" Igaza volt,dehát a tömegvonzás nagy ur.
  • blackgamer
    kipróbáltam azt is hogy nem 150 GB-ot osztok meg, hanem csak 35-40 GB-ot, ekkor kevesebben bombáznak letöltési kisérlettel, Upload Queue sem 100 oldal, de még mindig ha pont akkor görgetek amikor új elemet ad hozzá, akkor kiakad
  • Max7
    ;] meg is válaszoltad :) nekem a sima dc progi kiakad a géppel eggyütt ha felmegyek v.hova!
  • blackgamer
    ja-ja, van benne valami, keressek inkább kisebb szervert?
  • Max7
    mert a diabló hubra mész
  • blackgamer
    bcdc++-ben felmegy a memóriahasználat 110-120 MB fölé és kiakad, ez miért van? (512 ram van)
  • pe205
    probáldki kinek mi jön be sztem
  • Johnny23
    sztetek melyik a legjobb többszálú kliens ?? (StrongDC v. UKCable)
  • Totya000
    Köszi, skacok! Úgy látszik, hogy műkodik a dolog nalam. Már csak cimbinel vannak gondok.
    Emelem a szobrot nektek.
  • Max7
    a kulso ip cimmel arra akar gondolni hogy a router olykor frisiti a dolgokat bent es valtozhat az ipd! minden dc inditas elott nezd meg a router statuszába hogy mi a wan ip-d! és azt ird be!
  • HiPPoNaX
    a dckliensbe ird be a KULSO ipcimedet es a forwardolt portot is + szoftveres tuzfalon engedd at a DC forgalmat, mennie kene
  • Sonajk @:o)
    aktív vagy?
  • Totya000
    hi!

A DC++ keresőjében eltűnik a keresett szó és nem talál semmit. Roterben beállítottam az 1412-es portot, mégsem jó. hol a hiba?
    Köszi!
  • Max7
    aha így már vágom csak a fogalommal nem voltam tisztába! azt nem értem hogy mit csinálnak a sok elopott feltöltésel? mert elvileg minden szolgáltató 10gigabit/10gigabit -et vesz meg a bixtől és azt osza szét az ügyfelei között :) akor hol a sok feltöltési sebeség? :D
    nem lehetne inkáb, hogy haljanak..... :DDD
    Úgy értem, hogy a fene lopja el őket.
    Ez ugye pontosan a P2P rendszereknél idegesítő.
    Letöltes 1,5 MB/s-el felfelé + csorog (szivárog) 20-22 K-val.
    Ha szinkron lenne a kapcsolat (van olyan) akkor mehetne felfelé is au-val mint lefelé.
  • HiPPoNaX
    Sokan azert nem szeretnek feltolteni, mert ha epeszu sebesseggel megy az uploadjuk, akkor a beka hatsoja ala zuhan a down. Ez az aszinkron technologia hatranya, marpedig Mo-n a jelentosebb szolgaltatok mind igy szolgaltatnak (ld. osszes DSL, a kabelnek csufolt chello, stb). Ezert "eljenek" a szolgaltatok...
  • Max7
    ezt most hogy érted? :S
  • BaliBoy
    Hát inkább ne. Már csak azért sem, mert az asszinkron netet is meg lehetne csinálni úgy, hogy ténylegesen csak odafele menjenek csomagok visszafelé meg csak azok jöjjenek emiknek kell. Hiszen ez az ADSL hátránya. Legalábbis én így tudom.
    Éljenek az aszinkron Internet kapcsolatot biztosító szolgáltatók :(
  • Max7
    a dc-vel ne az a baj hogy kevés a megosztás hanem hogy az emberek nem veszik komolyan egymást és mindenki csak kapni akar! mindenki arra törekszik hogy olyan cuccokat oszon meg ami nem kell akutyának se! csak strongal menj fel és nézd meg hány embernek van megosztva valamelyik linux termék amit ingyen le lehet tölteni!!! 100megabites kapcsolatról!!!!

ezért torentezek! most ismertem meg ezt a rendszert nemrégen és itt keményen ellenörzik az adok kapok rendszert! 0.7-es arányom van és 0.3 a kötelező és még mindig azon görizek hogy feltoljam nem kell semmi most de mégis fut a feltöltés igaz csak 5-kn de az is több mint a semmi ha meg nem netezek 15k-val repül fel!
  • pe205
    Hát 2 slottal nem egy főnyeremény.De azért ez még mindig Magyarország,és sokan annak is örülnek hogy 10-20G winyot tudnak tenni a gépükbe /sajnos itt nemigen futja Tb-ra/ Ugyhogy becsüljük meg ami van:D