14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
keeper2 #13731 Nem húztam fel magam, ez még a nyugodtság jele volt, amit ott olvashattál
A nem látszó leírásért nem kaphattam volna bant, mivel látszott mindegyik hubon, mivel pont ezért beírogattam egyesével a favorites hubokban, ahova kapcsolódtam.
Max: én webes felületről levelezek, mindenesetre, már heti 1-2 reklám is soknak számít, viszont az is igaz, hogy amelyik külföldi levelező szerverről kapok egy ilyet, akkor ott az egész szervert tiltólistára teszem, így van tiltva kb 40 szerver, de mivel ismerősök úgy sem használnak ilyen, még általam is teljesen ismeretlen külföldi szervereket... -
#13730 nyugi a viagrások már betalálták az összes e-mail címem! sőt nem győzöm az outlokban a szabályokat hozzáadni de a dc-n mindig elolvasom nagyon sok mindent találtam már ot is ami nem oda való volt de bajom nem eshet ha napi 10 rekit elolvasok (hubrekiket átugrom) -
#13729 Nézd hajlamos vagyok én is hirtelen reagáni dolgokra,vesztem én már itt össze Fleet-el is meg másokkal is de valahogy lerendeződőtt mindig a dolog......a 3 orás bannra visszatérve ha nem a 0.68-ért kapod hanem azért mert nem látszott a Leirásod.....akkor sem lennél nyugodtabb....mindenkinek lehet rossz napja ugyhogy ne huzd fel magad semmi értelme -
keeper2 #13728 Ha annyira szeretsz reklámot olvasni, akkor miért találod ezt soknak???? Elég, ha pár spammer megtudja a címedet, és pár hét múlva már napi pár száz levélből is szerezheted a sok hasznos infót :) Pl. hasznos lehet megtudni, milyen áron vehetsz viagrát, műbránert, egyéb gyógyszereket, ingatlant, hitelt, hol hallgathatsz meg millió webrádiót, illetve, ha már úgyis töltögetsz, akkor kapsz ötleteket, hogy hova menj inkább töltögetni (ahol általában kevesebb is az elérhető cucc), stb, stb. :))) Csupa olyan fontos dolog, ami nélkül nem is élhet az ember (leginkább a hirdető, illetőleg a hirdetést közreadó nem élhet nélküle, mert náluk fog lecsengeni az anyagi haszon) -
#13727 kezdett már kifolyni a szemem mire végigolvastam :D általában én mindfen reklámot elolvasok legyen az mail reklám vagy akármi szerintem nagyon sok olyan infót lehet belöllük szerezni amit sehol máshol :) -
keeper2 #13726 Fleet: tudom jól, hogy az, hogy több op. is megerősítette, még jelenthet hülyeséget. Olvastam én is pár "leghülyébb user beszólások" gyűjteményt, amiben volt egy külön szekció a leghülyébb op. beszólásoknak is, és bizony, voltak olyanok is, ami alapján én userként sem javasolnám dc-re, nemhogy op.-ként, ellenben amit írtam, hogy megerősítették az alatt azt kell érteni, hogy több olyan op. is megerősítette, akiknek a működéséről késöbb, sok-sok ideig csak jókat hallottam és tapasztaltam, tehát, gondolom, nem pont a leghülyébbek voltak. Amellett, ha hasonló hibákat elő lehet idézni egy windows vagy linux op. rendszer alatt, akkor majd pont a dc lenne a kivétel.... Lehet, hogy nem az egész gép elérését említették, csak azt, hogy ahol megosztás van, ott a megosztottokon kívül, a partíción elhelyezkedő fájlokat is elérték. Mindenesetre, ha már hülyeségeknél tartunk, nem tudom, valós, vagy csak kamu történet-e, de gondolom, már hallottatok arról, amikor az ember valamilyen hotline-t hívott, hogy füstöl a tápegysége, és mivel nem hitte el, hogy hardver hiba, így kínjukban már a végén a hotlineosok hülyeségekre vették rá, mint pl. az erre az esetre megírt dos driver, a nosmoke.sys-nek a config.sys-be feltöltésével. Mindenesetre, mivel már hosszú ideje egy nagyonn nagyker szervizvezető-helyettese vagyok, így sokáig tudnék én is sztorizni, mennyire végtelenül nagy az emberi hülyeség...
pe205: egész délelött topic volt? Hát, meglehet, bár én reggel munka elött gyorsan fellépek a dc-re, majd este megjövök, akkor van csak időm ténylegesen elnézelődni ott, így köszi, sokat ért a délelötti figyelemfelhívás :)
3 óra kitiltás az egyenlő a figyelmeztetéssel? Akkor, ha mondjuk, pici kis vacak programot letöltesz, ami, mint utóbb kiderül, nem ingyenes, hanem fizetős verzió, javaslom, kapj érte 3 hónap letöltendő börtönbüntetést.... és vedd úgy, hogy ez csak figyelmeztetés volt. Mellesleg, én aznap csakazért sem raktam vissza a régebbi verziót (polgári ellenállás :))) ), tegnap viszont már pontosan ugyanattól az optól nem bant, hanem egy kulturált privát üzenetet kaptam, aminek a tartalma ugyanaz volt, hogy megkért, cseréljem le a kliensem. Nem kaptam bant érte, így már tényleg vettem a fáradságot, és tegnap este vissza is cseréltem a régebbi verzióra. Engem nem az zavart, hogy 3 óra, 3 hét, vagy 3 perc, hanem az, hogy bant kaptam olyan dologért, amiről nem volt semmi infóm, és nem érzékelem magam benne bűnösnek. Ha kapnék 3 napot, akkor egyszerűen lecseréltem volna az ip-t és a nicket, így nem túlzottan hatna meg a hosszabb letiltás.
Mindenesetre, az tény, hogy sima felhívásokkal egyre kevésbé lehet cél érni, de leginkább csak azért, mert már annyi a reklám, illetve az állandóan jövő "hasznos tudnivalók óránként elismételve", hogy az embernek fel sem tűnik, hogy a sok szemét között valami értelmes is van. Kb., mint a spam: annyi reklámlevél jön, hogy más is és én is jártam már úgy, hogy elsikkadt benne a lényeges mondanivaló, de ez egyáltalán nem a user hibája, hanem azoké, akiktől ezek az üzenetek származnak - ezek pedig bizony az operátorok között keresendők.
Pár szó a visszaállásról a régi kliensre: rögtön kezdésként az egyik hubon bant kaptam, mivel a 0.68-ban nincs upload limit beállító, így visszaálláskor szépen kaptam egy 28.8K-s alapbeállítást, és az automatikusan induló hubok bizony volt, ahol ezt rögtön csalóként értékelték, holott még időm sem volt visszaállítani. Emellett, rengeteg alternatíva eltűnt a queue-ból. 0.68-nál kilépés-belépés után is rögtön jött, hogy próbálkozik pár tucat embernél, beállt a sorba, hogy tölthessek tőlük, ellenben a visszaállás után minden fájlomat átállította nincs forrásra, vagy olyanra, ahol az összes forrás ki van lépve.
Egyébként ismerősek az új verziós hibák... pl. 0.667-nek az ékezetes fájljai... :) -
norti #13725 válts torrentre, ha többszálú letöltést akarsz -
#13724 nem használok :)
csak érdekel... -
#13723 majdnem mind1ik ne használj többszálú klienst! Ne légy terhetetlen! -
#13722 melyik magyar hubok tiltják a többszálúakat különben? -
#13721 Ahol tiltjak az osszes tobbszalut, ott a strong rc9f2t is tiltjak -
#13720 StrongDC 1.00 RC9F2-t tiltják valahol? -
Saphyre #13719 Ahh DC fórum... csatlakozom az intelligens beszélgetéshez, ha megengeditek...
"Gombaaaa, gombaaaa" :)
Ne higyjetek az opoknak, ti userek mindig jobban tudjátok melyik kliens a jó. Minden op "hüje" (<BeszelniNehez> Saphyre, úgy írják... _BAN_5m) :) -
#13718 Az addig rendben is van, hogy akad javitott bug a 0.68asban, de ezen igyekezet soran ujab bugok keletkeztek benne, ergo ami eddig hasznalhatoan mukodott, az most max hasznalhatatlannak nevezheto (ha megnezed a Fleet altal adott listat, talan rajossz miert). -
#13717 Igen. a 0.68 valóban kibaszottul jó. Azért van az, hogy
** A default descriptiont nem mutatja
** A No slots üzenet adása helyett néha egyszerűen csak "Disconnected" lesz
** Össze-vissza fagy, ha a download queue elég nagy, és megfelelő mennyiségű alternatív forrás áll rendelkezésre
** A "Browse filelist" opció nincs letiltva, annak ellenére, hogy a jelenlegi (nmdc) hubokon nem működik és crasht eredményez
** Nem jegyzi meg a kick-indokokat
** A programnak még a címsora is bugos, pedig azt síkegyszerű észrevenni
** Nem jelzi ki rendesen, hogy hány hubon vagy regisztráltként, operátorként
** Nincsenek a userlistában passzív ikonok
Bocsánat, több nem jut eszembe. Biztos az én faszfejségem miatt.
Azon kívül valószínűleg azért van a www.dcpp.net-en "unstable"-nek kikiáltva, mert az operátorok barmok és mert hülyeség, hogy tele van buggal és a www.dcpp.net fejlesztői valószínű seggfejek voltak, hogy ezt merték odaírni. -
#13716 a 0.68-ban egy rakás bugot javítottak ami az előző verzióban volt... tehát hülyeség hogy tele van buggal.. ezért kitiltani valakit meg egyenesen seggfejség!!! Mellesleg van még jónéhány jó HUB, ha rám hallgattok az elite-et elkerülitek...
Mellesleg a sok barom op miatt már egyre ritkábban DC-zek... -
#13715 Végül is ha jobban belegondolok igazad van, 1 orán álltalában csak röhögni szoktak. -
#13714 pedig szerintem így volt hatásos; sima egy óránál csak legyint, így viszont szöget ütött a fejébe (még a szabályzatot is átböngészte), ugyanakkor meg 3 óra nem a világ, 3 napnál már érteném a kifogásolást -
#13713 Ha jol elékszem tegnap egész délelőtt Topic volt az eliten a 0.68 nem ajánlása.Én az Üvegtigris megosztásának tilamát tettem topicba ott vigyorgott egy hétig,mégis megkérdezték miért kaptak egy orás bannt.A 3 oa viszont szerintem is messze esika figyelmeztetés kategóriától,dehát a saját hub-ján mindenki azt tesz amit akar. -
#13712 a 0.68-as a szokásos egy nagyon bugos egy használható hullámvasutazásból az előbbi kategóriába sorolható, rengeteg érdekes új hibával (pl mindenkitől conn timeout, nem kiíródó vagy rengetegszer kiíródó description) amik ugyan némiképp felpezsdítik az állóvizet, de nem tud semmi olyat az a kliens amiért minden áron érdemes átállni rá (sőt...). mindazonáltal nem ez lenne az első eset hogy a legújabb dc kliens tiltva lenne, a szabályzatot pedig nem fogjuk átírni minden apróságért /akkor azt kapnánk a fejünkhöz hogy annyit változtatjuk hogy betarthatatlan/
"nem is figyelmeztetést kaptam, hanem rögtön 3 óra kitiltást" - sztem ez beillik figyelmeztetésnek
"hivatalos ok nélkül" - because: Cserélj lkienst. a 0.68-as verzió tele van bugokkal. Válassz egy korábbi stabil verziót, amíg nem jelenik meg javított verzió! szerintem eléggé könnyen értelmezhető az indoklás, de ha esetleg gondot okoz szólj -
#13711 "de mivel több op megerősítette"
lol.. "Több op" azt is "megerősítette", hogy az oDC azért tiltott, mert hogy operátor kliens, és egy bizonyos paranccsal akkor is tudsz kickelni, ha nincs opjogod. Egyesek szerintem azóta is keresik a bizonyos parancsot.
"Több op" azt is "megerősítette" már, hogy aki router mögött van, nem lehet aktív.
azon kívül én már láttam olyan opot is, aki "megerősítette", hogy "1" és "2" slotja van, miközben 4 volt neki.
Ennyit arról, amit bizonyos opok "megerősítenek". -
keeper2 #13710 Fleet: "Járj olyan hubra, ahol nem ilyen irreálisan magas a keresési intervallum."
Járok... Pl. az elite hubra. Ma kaptam is egy szép üzenetet: "You are being kicked because: Cserélj lkienst. a 0.68-as verzió tele van bugokkal. Válassz egy korábbi stabil verziót, amíg nem jelenik meg javított verzió! _BAN_3h"
Felraktam a legújabb dc++ verziót, gondolva arra, hogy úgyis mindig azt díjazzák, ha nem elmaradott a kliensem... hát általában nem így díjazzák. Megnéztem most a szabályzatot, amit a figyelmembe is ajánlottak a bannal együtt, hogy én vagyok-e elmaradva? Hát, sehol nincs benne, hogy tiltott klienst használnék:
"A legalacsonyabb verziószámú engedélyezett windowsos kliens a 0.4032-es.
A hubon minden más olyan DC-kliens használható, amely képes a hashelésre és nem sérti a GPL-t" Ezt teljes mértékben teljesíti is a szabályzat megkötéseit, mégis, nem is figyelmeztetést kaptam, hanem rögtön 3 óra kitiltást egy olyan ok miatt, amit még ők sem vettek szabályzatba. Az meglehet, hogy a diablón nehézkes a keresés, nem figyelnek túlzottan a problémákra az opok, nagyon leterheli a gépet, de legalább nem is rúgnak ki hivatalos ok nélkül, úgy, mintha én lennék a hibás. -
keeper2 #13709 Nem védem az xp-t de azért azt is vegyük figyelembe, hogy pl. a linux alatt is vannak ugyanolyan komoly biztonsági hibák, pedig a linux a hozzáértőknek készül, a windows pedig inkább a lámák op. rendszere, amellett nagyon sokakat azért fizetnek, hogy hibákat keressenek az xp-ben, ami alapján a cégek össze tudják lopkodni a felhasználói infókat, valamint amivel a reklámszemetüket terjeszteni tudják. -
#13708 bug,bug az XP 5 éve bugos pedig ott komoly pénzekért fejlesztenek,itt meg lelkesedésből
és sztem ez értékelendő -
keeper2 #13707 Hát, nem volt ugyan túl nagy hírverése a 0.674 megjelenésekor, hogy pontosan milyen bug is volt, de anno, a 0.2xx verziókat azért tiltották be villámgyorsan, mert valamilyen módon rajta keresztül elérhetővé lehetett tenni a "partner" teljes vinyó tartalmát. Akkoriban még eléggé kezdő voltam a témában, nem is jártam körbe túlzottan a témát, de mivel több op is megerősítette ezt, így gondolom, nem kamu volt, bár az is igaz, hogy nem épp ma volt ez már... -
#13706 #13703: igazad van megérte ma is felkelni :)
#13703: igazad van én is 3 klienst használok mikor mire melyiket :)
-
#13705 A teljes gép tartalmát nem lehetett letölteni sehogy, soha, semmilyen formában. A megosztáson kívül nem lehetett tölteni sehogy, soha, semmilyen formában. A biztonsági problémákat elsősorban fájl-listák jelenthették elméletben, de akkor is csak olyan szinten, hogy bugos fájl-listából, ha elkezdtél tölteni, elvileg pár fájlodat felülírhattad vele akaratlanul. -
#13704 zeki ne haragudj, de ez hülye kérdés volt. Épp ezért semmilyen formában nincs értelme megkérdezni. Letöltöd, kipróbálod, ami nem tetszik, elfelejted.
Úgyis mindenki azt mondja, hogy a saját kliense a legjobb..
És most hiába írtam be ezt a hozzászólást, hamarosan jönnek utánam, akik majd megmondják a tutit, hogy melyikámafaszadc. -
#13703 0.4x-nél régebbi kliensek használata általában azért tiltott, mert azok nem hasheltek, avagy ki lehetett bennük kapcsolni. -
#13702 Hy All ki mit mond mit érdemes használni (DC++,BCDC++,STRONGDC... STB) -
#13701 uhum ezért tiltott a 4.xx-nél régebbi kliens használata ;)
ok én ezt érzékeltemmeg tapasztaltam amikor a dc-zést kezdtem és mindenki lehuhogott meg hülyének nézett :) -
keeper2 #13700 Olvasd el a dc++ changelogját. Anno, amikor a 0.674 megjelent, ott volt nagy betűkkel a felhívás, hogy minden korábbi verziót felejtsenek el a 3.xx-ig, mert biztonsági rés van benne. Elvileg a 0.674-esben csak ez az egyetlen javítás volt, hogy ezt befoltozták. -
#13699 bazz itt a megoldás akkor nem csak én vagyok hülye! régebben amikor kezdtem a dc-zést kioktatak hogy csak azt viszik amit megosztok mégi olykor olykor olyan dokok mentek fel a entre amiket nem szeretem volna (programot álítottam rá ami mutatta az adatforgalmam) -
keeper2 #13698 Emellett a 0.674-es kiadásnál régebbi kliensek (azthiszem a 0.3xx-ig) tartalmaztak egy biztonsági rést, amin keresztül a támadók hozzáférhettek a teljes géped tartalmához (mint anno a régi szép 0.2xx-es időkben :) ) -
#13697 igen ottvan, köszi. -
#13696 ott van a fájlistád ha minden iaz és azt szedik! -
#13695 Sziasztok!
Egy olyan segítség kellene, hogy a dc-én a D: Dc fájlok nevű mappa van megosztva.
Akkor bizonyos emberek hogyan tudnak letölteni a C: Program fájl nevű mappámból???
-
#13694 ehhe na jó OFF vége mert aztán kapunk a fejünkre :) -
keeper2 #13693 Gondoltam... mindenesetre, ne poénkodj olyanokkal, akiknek nincs humorérzékük. Különben is, miért nem tartod magad a prefixedben levő szöveghez?
Azért legalább jó véleménnyel vagyok önmagamról, mint látszik :))) -
#13692 jóvan na csak egy poén akart lenni