14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#13851 magyaran: magyar hublista kene? :) -
#13850 UDv.
Valaki eltudna nekem kuldeni a sajat DC listajabol a magyar hub-ok linkjet ahol elerhetem oket? Mert az en listamban nincs meg es szeretnem megszerezni oket. KOszi szepen. -
algopyrin #13849 De nem akarok senkit sem meggyőzni, mindenki használja azt, ami neki jólesik és tetszik. Csak hogy lássátok, van élet a dcn és torrenten túl is, ami ráadásul technológiailag fejlettebb. -
algopyrin #13848 Előfordulhat ez is, de csak a nagyon ritka fájloknál, amiket máshol egyáltalán nem találnál meg. eMule-nál annyival jobb a helyzet, hogy a kliens kevés erőforrást használ, így kevés embernek okozhat gondot folyamatosan futtatni és a hálózat globalitása miatt bármelyik szerverre (vagy a kademliára) kapcsolódik az akinek megvan a fájl megtalálod, DCnél meg nekiállhatsz a hubtúrának, hátha megvan valahol a fájl (és a megosztásoddal be is engednek oda). A részfájlok megosztása is sokat segít ezen.
És mielőtt valaki azt hinné, hogy a csacsival csak ritka fájlokat lehet leszedni és nem alkalmas arra, hogy átvegye itthon a DC helyét: némelyik mod (pl a Morph XT) képes kezelni a community tageket, pl a [HUN] előtaggal lehet jelezni ezt és a közösség egymás közti feltöltései nagyobb prioritást élveznek, elsőbbséget lehet adni az így megjelölt fájlokra is, a fájllistát csak a közösség számára is láthatóvá lehet tenni, ez egy bevált módszer, Olaszországban, Izraelben és Oroszországban így használják. Ha a DC felhasználók kb fele váltana, ugyanolyan jó lenne magyar anyagokhoz, mint most a DC.
Akinek a chat hiányzik: van benne IRC kliens, arra az IRC szerverre csatlakozol, amelyikre akarsz, ráadásul van barátok listája is, nekik is egyszerűen adhatsz elsőbbséget.
A kreditrendszer pedig a legnagyobb előnye, a leechereket elnyomja, ha nem adsz, nem is kapsz, azokat jutalmazza, akik sokat töltenek fel (a többi felhasználó számára hasznos megosztásuk van, nem 30 GB Linux iso, hajlandóak fel is tölteni vagy jó a feltöltési sebességük).
A torrent sebességével ne hasonlítsd össze, mert ott az emberek jóval kevesebb fájlt osztanak meg (általában max. 5 torrentet futtatnak) és töltik fel teljes sávszélességgel, az eMule/eDonkey sebessége a több elérhető fájl miatt ettől elmarad, de a DCvel azonos nagyságrendű. -
tomo #13847 az emule nem marad el sebessegben a dctol. sot, ha beleszamitjuk, hogy a dcn szinte keptelenseg slothoz jutni ... -
norti #13846 "mert a felhasználók statikus megosztást használnak."
Ez tetszik. Tudod hány félig letöltött dolgom volt dcn és emule-on, amire hónapokig vártam, hogy legyen újra forrás és utána szépen töröltem az egészet? A torrentnél legalább ami fennvan, az általában él, van seeder (ha nincs, de superseedelte előtte, még teljes forrás se kell, mert mindenki tudja mindenkitől szedni az ami neki hiányzik és így mindenkit benn tart, mert egyik sem tudja a másik nélkül befejezni - ami persze így nem teljesen igaz, de nagyvonalakban fedi a fogalmat), és a kommunikáció még mindig jobban megoldott mint emule-nél, ahol erről viszont egyáltalán nem beszélhetünk. emule ritkaságokra jó, viszont sebességben jóval elmarad mind a DC-től és főleg a torrenttől. -
#13845 Ha nem vagy router mogott, akkor szvsz felesleges, hagyd uresen azt a mezot es kesz -
#13844 ja és akkor IP cimet be kell irni,vagy ,bekapcsolna "IP friisitése minden inditáskor" ,ugye ??? -
#13843 köszi, ugy néz ki menni fog.
a megoldás: "IP cimet elrejtő behatoló blokkolása"-t ki kellett kapcsolni a tűzfalon.
Igy bár ok a DC, viszont nemtom,hogy evvel nem teszem e ki magam "egyébb" veszélynek -
#13842 itt a megoldas :) -
#13841 nyamost ADSL-em van és IP-cim automatikus keresésre van állitva. Vagyis nincs ugyebár fix IP.
-akkor a Strongba ez az "automatikus IP adása"-t be kell kapcsolni,vagy az nem érdekes ? de mondom,hogy nem azt az IP-t adja,amim van....áááá megörülök -
#13840 Outpost Firewall Pro ver. 3.51.759.6511 (462) (magyar) -
#13839 milyen outpost-od van? -
#13838 Sziasztok!
1kis segitséget szeretnék kérni!
StrongDC 9-et tettem föl, tudni kell még hogy Outpost tűzfalam van, amikor előszőr elinditottam a Strong-ot,természetesen rákérdezett a tűzfal és engedélyeztem mindent,ok. Na utána belőttem,hogy aktiv legyek (persze)a Strong-ot és jüól ios ment minden ok volt. Erre másnap meg kiirta 1idő után a tűzfal,hogy IPcim hamisitás történt és nem működöttmár a "keresés" sem.
1ébként azt is észrevettem,hogy amikor az aktivbeállitásoknál rányomom,hogy IPcim kérése,akkor beállit 1fals IP-t,ezt se értem,de mikor beirom az eredetit,akkor meg IPhamisitás és leáll.
H E L P ! ! ! ! -
#13837 neha szarakszik, de vannak mas hublista cimek is (magyar)
addig is itt vannak ezek: (talan megy)
http://info.dchub.hu/hungaryhublist.xml.bz2
http://www.stageline.try.hu/hungaryhublist.xml.bz2
a dcinfo-t meg ugy nez ki, hogy atalakitjak... :) (vegre) ugyanis nem mentek a letoltesek normalisan. -
benlude #13836 Nekem se megy!
A sima dcinfo.org-ra egy felfüggesztve oldal ugrik fel...
Tudja valaki, hogy mi történik? -
#13835 Ez nekem nem igazán működik. Mármint a magyar. -
#13834 magyar: http://www.dcinfo.org/hungaryhublist.xml.bz2
kulfoldi: http://www.hublist.org/PublicHubList.xml.bz2 -
#13833 Tudtok valami működő hublistát? Mert a szokásos most nem elérhető. -
algopyrin #13832 Nem általánosságban beszéltem a DCről, hanem a magyar felhasználói szokásokról. Tudom, hogy sok zárt, regisztrációköteles hub működik, de itthon nem így használják, hanem nyíltan. Torrentnél pedig a publikus trackerekre gondoltam, mert ezeket jóval többen használják, mint a zárt oldalakat. Technológiailag sokkal fejlettebb az eMule, Magyarországon viszont nem tud kiemelkedni, mert a legtöbben most DC-t használnak, ha valaki magyar anyagot keres, akkor ott fogja tenni.
A torrent egyértelmű hogy ebben a kategóriában nem versenyezhet velük. Ha én most szeretnék valamit, ami egyik trackeren sincs fent, akkor valószínűleg nem vagy csak nagyon nehezen tudnám letölteni, főleg, ha régi anyag, a másik kettő jobban megtartja ezeket, mert a felhasználók statikus megosztást használnak. -
#13831 Én meg nem használok mást, csak DC-t. Nekem ez bejön, és amit keresek, mindig megtalálom. Torrentet már próbáltam, de akármennyit baszakodtam vele, nem sikerült a sebességet többre vinni 5 kb/s-nál. A DC-n ha jól sikerül tölthetek akár 190 kb/s-mal is. Az edonkey-ról nem tudok, semmmit, sosem próbáltam. -
norti #13830 Véletlenségből sem így van: ahogy annak idején a DC mint közösség zártként indult, ugyanúgy zárt a mostani torrent oldalak többsége és ott is kialakult az a közösség, ami DC-n eleinte. Igaz hagyományos értelemben vett chat nincs, de hozzászólások és fórum szinte mindenhol van. Az emule/edonkey inkább egy nyitott, kazaa/winmxhez hasonló p2p "világtársadalom" :) Azért használják az emulet a legtöbben, mert ott a technológia lehetővé teszi a nagy mennyiségű kliens kiszolgálását, nincsenek korlátozások, aki talál egy hasht bárhol, azt le tudja tölteni, míg DC-nek ill. a torrent szervereknek megvan a maguk (kisebb) limitje, lehetnek zártak és a torrent esetében hiába kapsz egy torrentet mástól, nem biztos hogy töltheted. Így nem lehet használati szokások alapján párhuzamot vonni az edonkey hálózat és a dc között. -
algopyrin #13829 Ha a használatbeli szokásokat nézzük, akkor a DC alternatívája az eDonkey/eMule hálózat, nem pedig a torrent, nem véletlen, hogy jelenleg ezt használják a legtöbben. Sokkal tovább (akár évekig is) megtartja az anyagokat a csacsi, mert a gyors terjesztés mellett ez is fontos szempont volt a tervezésekor, hogy fájlmegosztó hálózat legyen és ne csak gyors terjesztés. A beépített kreditrendszer azoknak hátrányos, akik csak letöltenek és nem töltenek fel semmit. Sajnos itthon a DC terjedt el. Jó az, de elsősorban arra, amire kitalálták, ahogy te is mondod, pár 100 fős közösségek közti információcserére, nem pedig globális fájlmegosztónak. A hubok nem bírnak el több 10.000 embert, így a hálózat széttöredezik, relatíve kevés embert érhetsz el. -
apac #13828 Sziasztok!
Azért még a DC nem halt meg teljesen. Én is fent vagyok egy HUB-on amin nem a töltögetésre meg játék hanem a dumálásra. Egy érdeklődésű emberek gyülekezete.
Szerintem sem jó már a DC nagy anyagok leszedésére, arra ott van a torrent. De egy közöség kialakítására tökéletesen jó, semmi sem pótolhatja. -
#13827 Hello!
Probléma: adott egy gyakorlott DC-s emberke. Több éve Chello-ja van és 2-3 hete kezdett el Neki vacakolni a kliense. Connection timeout-tal megszakad pár perc után a letöltése (mindig, minden). Aktív módban van, tűzfalat kiszedte, kipróbált több klienst, és beállítást. Nincs több ötlete.
Ja és a torrentes kliensek gond nélkül futnak.
Kérdés: Volt-e már valakinek ilyen problémája esetleg hallott róla? Van-e valami tippetek mi lehet a gond? Esetleg szolgáltatóoldali a "hiba"?
Előre is kösz. -
#13826 a pontos link -
#13825 jo bocs. rendes vagy kösz! -
tomo #13824 www.portforward.com
www.dcinfo.org magyar
meg olvass vissza kismillio link van itt sztem. -
#13823 hellotok
hol találhatnénk olyan leirást amivel be tudnám állítani hogy routerrel is aktiv legyek? -
tomo #13822 ha keres jo az udp beallitas. ha tolt passziv juzertol, jo a tcp beallitas.
egy program , miert vinne 2 portot? vagy az annyira bena router, hogy nem lehet 1 rubrikaban egyszerre tcp es udp protokollt is forwardolni ugyanarra a portra?
amugy ha tamogatja a port triggerelest, azzal tod meg kiterjeszteni a tovabbitott portok szamat.
meg ha nem hasznalsz egyszerre tobb p2p programot, akkor azok is hasznalhatjak ugyanazt a porttovabbitast. -
#13821 valahogyan le lehet tesztelni hogy jol müködnek e a portok?Ill akik nem tudják beállitani a portforvardot azok akkor keresni se tudnak (passziv mod)?Olyan hubokat probáltam amiken nincs min megosztás,de van egy mappám megosztva kb 2gb.
Meg egy másik kérdés a routernél csak 20 portot lehet forvardolni ezt lehet valahogy növelni?mert most 2 gép van rákötve és ha mindegyiken engedve van pár port akkor ez nagyon kevés,foleg hogy egy progi min 2 portot foglal.Egyébként dlink 604-es router. -
tomo #13820 tcp ES UDP protokollt is kies be kell engedni a tuzfalon.
az udp t valszeg nem engedted, ugyanis azon keresztul keres.
vagy nincs eleg megosztasod , ahoz hogy keress. -
#13819 Siasztok!
Nem tudjátok mi lehet olyankor a hiba ha dc++0.68 as progit használom magyarul és minden portot kiengedtem tehát activ vagyok és sikerül is hubokhoz csatlakoznom,de hiába irok bármit a keresöbe nem történik semmi.Egyáltalán sokat kell várni hogy valamit találjon.Vagy még mit kell tenni hogy keresni tudjak.Emule az megy csak ott nincsenek magyar dolgok ezért kéne ,hogy ez is müködjön. -
#13818 hehe.. nekem anno csak 1500 volt... viszont ha jobban megfigyelitek, egyre tobb op lesz a diablon :D -
#13817 Igen, alap DC++-ban is van már Upload Queue.. igaz, ott "Waiting users"-nek hívják.
A scriptelhetőség jelenleg csak BCDC-ben van normálisan benne. Vannak ugyan egyéb kliensek, amik scriptelhetőnek hirdetik magukat, de egyedül a DCDM volt az, amiben láttam működő Lua-t, pl az LDC is bugos ilyen téren.
FulDC nem scriptelhető, csak bugmentes.. :) Viszont stabil és színezhető. Igaz, a színeket regexekkel kell állítani, ami az átlagos felhasználók képességeit meghaladja.. igaz, ez ellen van egy "Presets >> Load all" funkció :) -
blackgamer #13816 aham, alap dc-ben is már van upload queue? ezt nem is tudtam, köszi a tippet
lehet ful-t is kipróbálom, mert a scriptelhetőség is hasznos dolog -
#13815 Mindegyik DC-ben van Upload Queue, ami legalább 0.686-os (vagy 68-valamennyi..). Amúgy nekem nem crashel a BCDC, csak akkor, ha az upload queue-ból akarok hozzáadni valakit a kedvencekhez. Most próbáltam a 0.689-es (megjelenés előtt álló) verzióval is, az nem crashelt .. habár lehet, hogy véletlen. Majd próbálgatom még.
Amúgy, érdemes lehet kipróbálni a FulDC-t .. http://ful.dcportal.net .. ez is stabil. -
#13814 StrongDC
Én ezt használom, teljesen meg vagyok vele elégedve. Már kipróbáltam kb 5 klienst, de ez látszott a legjobbnak. Én ezt ajánlom. -
blackgamer #13813 áááá ez a bcdc miért ennyire bugos? új verziónál a userek kedvencekhez adása crash-t okoz
régi verziónál pedig a upload queue akasztotta ki
milyen dc-t ajánlotok ami jól működik, és van benne upload queue? -
#13812 hidd el egy jól kifejlesztett bottal és 15 op-al ki lehetne szürni a fake megosztásokat!