14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• dentro
    Ha töltögetések és a banolgatások közt kicsit van időtök foglalkozni a saját jövőnkkel,
    itt olvashattok arról, hogy pár év mulva miként lesz a saját tulajdonú adathordozók feletti rendelkezési jog kihúzva a kezünkből. Kis ízelítő: a cikk irója arra jut, hogy az Európai Uniós direktivákra épülő, Nagy-Britanniaban most elfogadott törvény szerint illegális a zenét másolni az mp3-lejátszóra, illegális saját kedvenc zenéidet 1 CDre gyűjtened. Minden esetre elgondolkodtató.
  • Non@meTheHunter
    [20:21:15] <Armstrong> A hubon a Verlihub 0.9.2 beta verzio fut (@-= Nasa Hub =-@ - edition) (0 nap 0 ora 3 perce).
  • Adam5
    bocs rosszul irtam
    nem minig 2545-öt ir mindig mást
  • Adam5
    csak elötte mindig ment egyszer reggel elinditottam és nem
    ment.
    és nem mindig 2545-öt is mindig mást
  • dentro
    nem világos a kérdésed, a géped közvetlenül van a neten vagy router mögött? te állitottad-e be neki a 2545-öt és ha igen miért?

alapból nem használja ezt a portot (illetve a letöltéshez használt random portok közt ott lehet, de az nem érdekes) a dc protokoll. nézd meg hogy a file settings general részhez mit irtál, javaslom a 412-őt. ha fizikai tuzfal mögül próbálsz portforwardolással dczni, akkor pedig keress másik portot, mindegy melyiket, csak arra vigyázz, udp és tcp forgalmat is nyomd át mert mindkettőt használja.

általános probléma kezdő dcseknél: ha XPd van akkor a beépitett tüzfalat kapcsold ki, ne használj ZoneAlarm tuzfalat se, akad DCvel.

sok sikert
  • Adam5
    már leszedtem a kaazat és még mindig
  • Adam5
    Lenne egy ojan problémám hogy a dc++ om
    nem indul es ezt a hiba üzenetet irja: "Port 2545 is busy, please choose another one in the setting dialog, or diasable any other application that might be using it and restart DC++" van kaazam is.
    mi lehet a probléma?
  • Breki33
    kivan term

de visszaraktam a 261-et és minden jó
  • cSuwwi
    Ez igazából azért ciki, mert nem is tudtam róla, hogy van ilyen a gépemen. Egyszer már letöröltem. De a megosztásba valahogy mégis belekerült. Wazz.
  • cSuwwi
    Mein na. Egy kicsit álmos vagyok-voltam... :)
  • wakeupneo
    Úgylátom a stilus nem az erösségetek.
    Mintha egy ban egy hubról felérne a levegő elvételével...
    Kissé furcsa nézet..
  • cSuwwi
    Vagy menj egy másik hubra :)
  • cSuwwi
    Szedjél ki minden képet, és akkor nem lesz baj. Tegnap engem is kibasztak, mert volt nálam egy "Main Kampf". Szó mi szó tényleg volt, de csak véletlenül >> 1 óra pihi.
  • spider
    <[807]Independence> Your ASS is permanently banned!!
    Please insert an equivalent of $10 into your floppy drive and press ENTERThe reason is: Preteent ne ossz meg!
    preteen
    Banned nick is: [HUN]Spid3r

Mi a f***???????????

Mutatsd már meg azt a preteent!!! Aztán menj a p******.
    A többiektől bocs, kiakadtam.
  • cSuwwi
    Bocsika, a #9541-re válaszoltam... ;)
  • cSuwwi
    Kilőttem az XP falát, de passive-val így sem ment. Aztán activera raktam, a 412-es porttal, de ip nélkül. Most megy. Szerintem vajmi kevés köze van ahhoz, amit csináltam vele. Szóval egyszercsak megjavult. Égi csoda történt. Köszönöm Uram! :)
  • [HUN]norba
    Kapcsold ki a hash-t.
  • Breki33
    Sziasztok

más is tapasztalta a 3-assal kezdődő BCDC-knél, hogy fogja az egész rendszert?

a 261-es mellett simán játszottam most meg szaggat minden.
    Ezért kérnék egy linket akonnan le lehet szedni, kösz
  • [OP]MaciLaci
    hogy?
  • cSuwwi
    Nah, sikerült megoldanom. ;)
  • cSuwwi
    Megpróbáltam mindkettőt, de így sem megy. Csak max. 100 byte, és hali. Amikor listát kérek le, kidob Connection Timeout-tal...

Valami egyéb 5let?
  • [OP]MaciLaci
    csuwwi: szerintem 2 dolog lehet igy elsore: 1. XP gyari fal, 2 nem vagy passive modban! Probald meg mindkettot!

baligaga: probald meg 1 regebbi klienssel! Amugy nem lehet, hogy korlatozva van a kulfoldi adatforgalmad? Probald kideriteni! Itt megprobalhatod lemerni a sebesseged a magyar bix fele!

Tovabbi szep napot!

Maci
  • baligaga
    Szeretnek valaszt kapni arra,hogy miert zuhan az internet sebessegem a sima telefon modemes kapcsolat szintjere, mikor elinditom a DC++-t.Kabellal csatlakozom a netre New York-ban.Barhonnan barmit toltok a net sebessegem allando(5500kbps koruli).Ez igy volt a DC-vel is,jottek is a letoltesek 100-400kbps kozott(LAN T3-rol).Aztan tortent valami,es mar egy honapja ha elinditom,az internet sebessegem 450kbps-ra vagy meg sokkal alacsonyabra zuhan es a letoltesek 1-3kbps-al jonnek.En nem tudom mia a baj, es miert csak a DC++ al.(BCDC++is probaltam ugyan az a hejzet)Ha valaki tudja a megoldast az irjon.Elore is koszi.
  • cSuwwi
    Hali lenne a DC vel egy kis problémám, ami nem is olyan kicsi. Szóval most kezdek a DC-vel behatóbban ismerkedni, de valami iszonyat szinten nem megy. Axelero 512-es ADSL-em van, egy 733-as PIII-as, 256 RAM-mal, Window$ XP Prof. A DC verzióm, a legújabb DC++ 0.301. Beállítom a szokásos dolgokat, majd connect. Fölmegy a hubra, látok mindenkit, aztán hali. Ha listát akarok kérni jobbik esetben 100byte, egyébvként nulla. Semmi adatmozgás nincs, de a csetet az látom, és az megy is.
    Próbáltam már Win98SE-vel is, de úgy sem jó. Most 2 gép hálóban van, és úgy csatlakozom a netre, mármint én a másikra, az meg a netre. De így sem megy, sőt így még az IRC sem megy. Ez egyre jobb... :((

Valami 5let, hogy mi lehet a baj???

Thx.
  • [OP]MaciLaci
    EZ KELL a W95 hoz, es akkor menni fog a DC!
  • [OP]MaciLaci
    hmm.......
  • wakeupneo
    Megjelent az új oDC is. Letölthető innen.
  • norti
    Vagy ott a Datanet, ugyanazon az áron (vagy olcsóbban) az 512-es csomag. Náluk kb. 2-3 havonta fordul elő 1-2 órás szolgáltatáskimaradás és általában stabil. Viszont ügyfélszolgáltauk vmi iszonyatosan pocsék... De ha nincs rájuk szükség, akkor nem lényeges szempont :)))
  • [OP]MaciLaci
    btw, klick, bumm:D
  • [OP]MaciLaci
    512/128 pont fedezi a chellod sebesseget, es arban sem tobb szerintem...
    Axelero DSL eszerint az 512/128 brutto 12, ha 2 evre alairod, es ez evben tok ingyenes:)
    a chello most br 13, januartol lehet emelnek is, meg lesz 10G limit is!

Szal?:))
  • norti
    volt már itt dsl téma :)))

na figyelem:

BCDC++ 0.301a

A név ne riasszon el senkit, most nem BlackClaw fordította :)

(Azért tükröztem, mert hátha vkinek meggyűlik a baja tar.gz-vel, egyébként eredeti oldal: http://wza.digitalbrains.com/DC/BCDCpp/releases/)
  • [OP]MaciLaci
    DSL?, micro?, sat?
  • Aragorn
    köszi szépen
  • [OP]MaciLaci
    Nem harapom, csak szolok, hogy az xDC++ es az xDC 2 kulon dolog:)
    Sokan kerdeztek mar ezt az irc dolgot, de az nem en vok, a maci nevet itt vettem fel:)

Az xDC delphiben irodik??? Isten ovja a hazat, de ezzel a lelkembe gazoltal:DD (delphit oktatnak suliban, es utalom, mint a szart:))) )
    Cupp,
    Maci
  • norti
    czdc-ben érdekes - vagyis nem olyan mint bcdcben - az upload/download korlátozás, de ez ott alul le is van írva:

1 db slotra min. 5k upload lehet a limit, minden további slot +2 k/s (ki lehet számolni, dsl 6 slottal uplimit 15k/s)
    a másik fontos, hogy download limit mindig maximum! 6 x uplimit
  • Aragorn
    Helló
    CZDC 0.261-em van, és aza problémám, hogy az upload limitet akárhányszor megpróbálom átállítani, mindig visszaugrik a régire.
    Tudnátok segíteni mi lehet a baj?
  • Csori
    ha ismered a fórumot akkor azt is tudod h ezek a "forgalom korlátozós" hozzászólások leginkább arról szólnak h "ha sokat osztok hamarabb jön" ... kicsit elegem van a hasonló nyavajgásokból . jelzem h csellom van és még nem volt olyan hónap h ne nyertem volna meg a korlátot .
    én ismerve a többség hozzáállását válaszoltam ... ha nem erről van szó akkor BOCS .
  • Csori
    erre 1Xűbb megoldás a FixBlast .exe letöltése és futtatása és 1 WindowsXP-reboot_patch .exe
  • norti
    Lasek Csorinak válaszoltál :))

A két kliens között az a "kisebb" különbség van, hogy mígy xdc++ c++ban addig xdc delphiben íródik :)

Diszkrét matek rlz, komplex matek forever :DDD
  • [OP]MaciLaci
    Ez nem talalt!:))
    Itt nem a magyar xDCrol folyik a duma:DD
    1srac nekem ne oktasd, hanem hozd talcan oket:))
    (Ki mondta, hogy adiszkret matek zh nem a szopatasra megy ki?:DD )
    Maci