Direct Connect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Basic
Én meg nem használok mást, csak DC-t. Nekem ez bejön, és amit keresek, mindig megtalálom. Torrentet már próbáltam, de akármennyit baszakodtam vele, nem sikerült a sebességet többre vinni 5 kb/s-nál. A DC-n ha jól sikerül tölthetek akár 190 kb/s-mal is. Az edonkey-ról nem tudok, semmmit, sosem próbáltam.

Véletlenségbõl sem így van: ahogy annak idején a DC mint közösség zártként indult, ugyanúgy zárt a mostani torrent oldalak többsége és ott is kialakult az a közösség, ami DC-n eleinte. Igaz hagyományos értelemben vett chat nincs, de hozzászólások és fórum szinte mindenhol van. Az emule/edonkey inkább egy nyitott, kazaa/winmxhez hasonló p2p "világtársadalom" :) Azért használják az emulet a legtöbben, mert ott a technológia lehetõvé teszi a nagy mennyiségû kliens kiszolgálását, nincsenek korlátozások, aki talál egy hasht bárhol, azt le tudja tölteni, míg DC-nek ill. a torrent szervereknek megvan a maguk (kisebb) limitje, lehetnek zártak és a torrent esetében hiába kapsz egy torrentet mástól, nem biztos hogy töltheted. Így nem lehet használati szokások alapján párhuzamot vonni az edonkey hálózat és a dc között.

Ha a használatbeli szokásokat nézzük, akkor a DC alternatívája az eDonkey/eMule hálózat, nem pedig a torrent, nem véletlen, hogy jelenleg ezt használják a legtöbben. Sokkal tovább (akár évekig is) megtartja az anyagokat a csacsi, mert a gyors terjesztés mellett ez is fontos szempont volt a tervezésekor, hogy fájlmegosztó hálózat legyen és ne csak gyors terjesztés. A beépített kreditrendszer azoknak hátrányos, akik csak letöltenek és nem töltenek fel semmit. Sajnos itthon a DC terjedt el. Jó az, de elsõsorban arra, amire kitalálták, ahogy te is mondod, pár 100 fõs közösségek közti információcserére, nem pedig globális fájlmegosztónak. A hubok nem bírnak el több 10.000 embert, így a hálózat széttöredezik, relatíve kevés embert érhetsz el.
Sziasztok!

Azért még a DC nem halt meg teljesen. Én is fent vagyok egy HUB-on amin nem a töltögetésre meg játék hanem a dumálásra. Egy érdeklõdésû emberek gyülekezete.

Szerintem sem jó már a DC nagy anyagok leszedésére, arra ott van a torrent. De egy közöség kialakítására tökéletesen jó, semmi sem pótolhatja.
Loogan
Hello!

Probléma: adott egy gyakorlott DC-s emberke. Több éve Chello-ja van és 2-3 hete kezdett el Neki vacakolni a kliense. Connection timeout-tal megszakad pár perc után a letöltése (mindig, minden). Aktív módban van, tûzfalat kiszedte, kipróbált több klienst, és beállítást. Nincs több ötlete.
Ja és a torrentes kliensek gond nélkül futnak.

Kérdés: Volt-e már valakinek ilyen problémája esetleg hallott róla? Van-e valami tippetek mi lehet a gond? Esetleg szolgáltatóoldali a "hiba"?

Elõre is kösz.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

aston shell

\"I will always use google, before asking dumb questions!\" Tudtad, hogy a sorozatgyilkosok sokat kerdeznek? Tudtat? He? Nem? Na? Meg mindig nem tudod??? The goodest place in the world is EILAT!

acsati
jo bocs. rendes vagy kösz!
www.portforward.com
www.dcinfo.org magyar
meg olvass vissza kismillio link van itt sztem.

acsati
hellotok
hol találhatnénk olyan leirást amivel be tudnám állítani hogy routerrel is aktiv legyek?
ha keres jo az udp beallitas. ha tolt passziv juzertol, jo a tcp beallitas.

egy program , miert vinne 2 portot? vagy az annyira bena router, hogy nem lehet 1 rubrikaban egyszerre tcp es udp protokollt is forwardolni ugyanarra a portra?

amugy ha tamogatja a port triggerelest, azzal tod meg kiterjeszteni a tovabbitott portok szamat.

meg ha nem hasznalsz egyszerre tobb p2p programot, akkor azok is hasznalhatjak ugyanazt a porttovabbitast.

repvez
valahogyan le lehet tesztelni hogy jol müködnek e a portok?Ill akik nem tudják beállitani a portforvardot azok akkor keresni se tudnak (passziv mod)?Olyan hubokat probáltam amiken nincs min megosztás,de van egy mappám megosztva kb 2gb.
Meg egy másik kérdés a routernél csak 20 portot lehet forvardolni ezt lehet valahogy növelni?mert most 2 gép van rákötve és ha mindegyiken engedve van pár port akkor ez nagyon kevés,foleg hogy egy progi min 2 portot foglal.Egyébként dlink 604-es router.
tcp ES UDP protokollt is kies be kell engedni a tuzfalon.
az udp t valszeg nem engedted, ugyanis azon keresztul keres.

vagy nincs eleg megosztasod , ahoz hogy keress.

repvez
Siasztok!
Nem tudjátok mi lehet olyankor a hiba ha dc++0.68 as progit használom magyarul és minden portot kiengedtem tehát activ vagyok és sikerül is hubokhoz csatlakoznom,de hiába irok bármit a keresöbe nem történik semmi.Egyáltalán sokat kell várni hogy valamit találjon.Vagy még mit kell tenni hogy keresni tudjak.Emule az megy csak ott nincsenek magyar dolgok ezért kéne ,hogy ez is müködjön.
aston shell
hehe.. nekem anno csak 1500 volt... viszont ha jobban megfigyelitek, egyre tobb op lesz a diablon :D

\"I will always use google, before asking dumb questions!\" Tudtad, hogy a sorozatgyilkosok sokat kerdeznek? Tudtat? He? Nem? Na? Meg mindig nem tudod??? The goodest place in the world is EILAT!

FleetCommand
Igen, alap DC++-ban is van már Upload Queue.. igaz, ott "Waiting users"-nek hívják.
A scriptelhetõség jelenleg csak BCDC-ben van normálisan benne. Vannak ugyan egyéb kliensek, amik scriptelhetõnek hirdetik magukat, de egyedül a DCDM volt az, amiben láttam mûködõ Lua-t, pl az LDC is bugos ilyen téren.

FulDC nem scriptelhetõ, csak bugmentes.. :) Viszont stabil és színezhetõ. Igaz, a színeket regexekkel kell állítani, ami az átlagos felhasználók képességeit meghaladja.. igaz, ez ellen van egy "Presets >> Load all" funkció :)

Magyar BCDC++ honlap: http://bcdc.dccafe.org Magyar LUA fórum: http://ro.4242.hu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

aham, alap dc-ben is már van upload queue? ezt nem is tudtam, köszi a tippet
lehet ful-t is kipróbálom, mert a scriptelhetõség is hasznos dolog

FleetCommand
Mindegyik DC-ben van Upload Queue, ami legalább 0.686-os (vagy 68-valamennyi..). Amúgy nekem nem crashel a BCDC, csak akkor, ha az upload queue-ból akarok hozzáadni valakit a kedvencekhez. Most próbáltam a 0.689-es (megjelenés elõtt álló) verzióval is, az nem crashelt .. habár lehet, hogy véletlen. Majd próbálgatom még.

Amúgy, érdemes lehet kipróbálni a FulDC-t .. http://ful.dcportal.net .. ez is stabil.

Magyar BCDC++ honlap: http://bcdc.dccafe.org Magyar LUA fórum: http://ro.4242.hu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

Basic
StrongDC

Én ezt használom, teljesen meg vagyok vele elégedve. Már kipróbáltam kb 5 klienst, de ez látszott a legjobbnak. Én ezt ajánlom.

áááá ez a bcdc miért ennyire bugos? új verziónál a userek kedvencekhez adása crash-t okoz
régi verziónál pedig a upload queue akasztotta ki

milyen dc-t ajánlotok ami jól mûködik, és van benne upload queue?

Max7
hidd el egy jól kifejlesztett bottal és 15 op-al ki lehetne szürni a fake megosztásokat!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

én meg a dcrõl, szal arra vártam a választ nem torrentre :D épp azt írtam én is hogy (zárt) torrenten nagyobb fegyelem tartható. feltételezem õk se nyílt torrent oldal. jó ellenpélda viszont erre az endless/skyline a saját szemeteivel és iq-bajnok szabályaival (bár most zárt közösség, de semmivel se jobb a helyzet mintha bárki szabadon regelhetne).

Én használtam már egy jó ideig emule-t, de azt kell, hogy mondjam, megvan mindkettõnek az elõnye és hátránya is. Dc-nél az a jó, hogy relative sok magyar cuccot lehet találni, míg emule esetében a külföldi cuccokból nagyságrendekkel több van, mint dc-n, ellenben magyarból alig valamicske, lévén, ott nem vagy köteles megosztani semmit (persze, amit te töltesz, azt automatán tölti vissza fel is a gép az igénylõknek, viszont a jellemzõ magyar mentalitás az, hogy semmit sem akar adni, csak kapni, így nagyon nehéz lesz bármi magyar dolognak elterjednie). Emellett én az emule hátrányának rovom fel, hogy általában csak külön engedéllyen láthatod mások fájl-listáját, ily módon csak célirányosan lehet keresni, kilõve a lehetõsége, hogy más, hasonló ízlésû emberek cuccai közt böngészve találj téged érdeklõ dolgokat, valamint, ha egybetartozó fájlokat töltenél le (pl. egy mp3 albumot, akkor vagy egybecsomagolt megosztásból tudod (de ki tartja így a gépén, hiszen így õ nem tudja könnyedén hallgatni), vagy minden egyes számot külön kell megkeresned, ami bazira strapás dolog, ráadásul, késöbb még a letöltési könyvtáradból mégegyszer szétválogatni. Ellenben, sokkal hatékonyabb, gyorsabb letöltést biztosít, hiszen már évekkel ezelött is elterjedtek a hírek, hogy a dc túlterhelõdött, azt sokkal kisebb user mennyiségre tervezték, már csak foltozgatják, holott egy alapoktól induló áttervezés kellene, hogy a megnövekedett igényeket is kibírja (pl. egy 5000 fõt kiszolgáló dc szerver lazán és gyorsabban ki tudna szolgálni 1 millió emule usert), valamint a fake cuccok szûrésére sincs lehetõség dc-ben.
A torrentrõl túl sokat nem tudok nyilatkozni, lévén, elég zárt rendszer, be kell kerülni elösször egy torrent oldalra, de mivel az összes magyar állandóan tele van, így csak a kiesõk helyére megy, ami mondjuk akkora esélyû, mintha heti egyszer 1:10000 arányú fogadást kellene megnyerned, így még én sem jutottam ilyen helyre be, a külföldieknél megy úgyszintén fennáll, hogy semmi magyar cucc sincs rajta...

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédõüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

torrentoldalrol beszelt.
ott kicsit egyszerubb a szûrés.

hány opotok van? mert a mátrixon 5000 usert képtelenség volt 10-15 oppal átvizsgálni és kiszûrni a fake és értelmetlen megosztásokat. ha azt mondod megvalósítható dcn az ilyen, fejet hajtok elõtted :D

DjDano
szerintem a DC halálát az elavultság okozza inkább... DC-rõl már csak zenéket érdemes letölteni, bár arra meg ott van a Gnutella hálózat...

DjDano
Nagy barom aki opságért pénz ad... na meg a HUb szellemi színvonaláról is sokat elárul ez a szöveg.... mellesleg az opok sehol se normálisak, most már kezdem érteni miért :D

lassacskan at lehetne terelni a nepet az edonkey halozatra, ahogy az korabban felvetodott.

Max7
ez kicsit durva :D általában kérni szokták hogy támogasd a hubot és ha valaki támogatja annak szoktak opjogot adni!ez azért durva képzelem milyen a hub :P

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

egy ilyen körüzenetet küld az egyik hub
"<<•Admin•>Death> Szeretnel op lenni ? havi 2000 ft ert adok op jogot!"
jót nevettem rajta <#nevetes1>

Max7
már megbocsájs de mi eléggé komolyan szürjük az embereket igaz mi csak 7e-res tagszámot mondhatunk magunkénak de ez bõven elég :P és ha megnézed van 3e tagunk akinek aránya 1 fölött van és van 100 userünk aki aktív az üzenõfalo és a chaten is!

A DC, mint fájlcserélõ rendszer lassan már 1 éve hanyatlik. Ez elég jól látható a kliensek lelassult (vagy abbamaradt) fejlesztésén is. Azzal, hogy nagyobb nyilvánosságot kapott és a populárissá vált, az alapelveit egyre nehezebb lett betarta(t)ni. Három éve még normálisan lehetett beszélgetni akár a közösben is, de fél éve, amikor utoljára jártam azon a hubon ahol op voltam, nem mertem megszólalni, nem volt egy normális hangnemû vagy értelmesnek tûnõ beszélgetés/kérdés. Most ugyanez történik a torrent oldalakon is, "beszivárgott" az eszetlen "nép", olyanok, akiknek ha a kezükbe adsz 1 millió forintot és azt elszórják 2 perc alatt a legértelmetlenebb módon. Bocs a durva hasonlatért, de ez megy mindenhol. Bár egyelõre a zárt 10-20 ezres közösségekben még egyszerûbb fenntartani a értelem szintjét... A hülyeséggel lehet minden normálisan mûködõ rendszert könnyen megbomlasztani.

Max7
ezért fejeztem be a dc-zést és inkáb onann töltök ahol megbecsülik az embert és ellenörizve van a feltöltés is!

Nem vagyok biztos benne, mert elég rég történt, de úgy emlékszem, sbiro az, aki a leghülyéb opok versenyében elég jó helyezést érhetne el. Anno, volt valami gondom a dcvel, és fórumban sbiro volt, aki (szintén kissé bunkó hangvételben) olyan választ adott a problémámra, ami nemhogy teljesen használhatatlan, hanem még az is csak röhögni tud rajta, aki már 1 napnál régebb óta használ dct, akkora ökörség. Ha netán tévednék, és nem sbiro lett volna ez, akkor elnézést tõle, bár nekem elég valószinû, hogy õ volt.
A logban említett puccos pedig a párja lehetne a versenyen, mert volt pár alkalom amikor olyan hülyeségekért bannolt, hogy így meg úgy van beállítva a dcm, és ez tiltott ott, holott megnéztem, és egyáltalán nem is volt helytálló a ban oka.
Azért azt szemét dolognak tartom, hogy az ophub log közzétételének díja ban, lévén, sokan (fõként opok) gyûjtik a leghülyébb user-ek megnyilvánulásait, weblapra kiírva, stb, hogy mindenki röhöghessen rajtuk, ellenben, az opok hasonló dolgainak megosztása tilos, holott az halmozottan hülyébb, hiszen nekik illene az egészhez érteni. Tehát röhögjünk, milyen hülye felhasználók vannak, de azon ne, hogy netán egyes operátorok méghülyébbek... Persze, meg kell õrizni az op-ok "magasabbrendûségének" látszatát, hogy õk azok, akik mindenhez értenek, és segítenek, ha kell...

Max7-el teljesen egyetértek, eléggé ellustult igen sok op (tisztelet a kivételnek), ez meg is látszik a hubokon, eléggé kevéssé foglalkoznak a hubbal, így jobbra-balra szegik meg a szabályokat (a magyar alap gondolkodás része, hogy miért adjak bármit is, ha enélkül is meg tudom szerezni azt, ami nekem kell, így a felhasználók csesznek a szabályok betartására), míg ha egy op veszi a fáradságot, hogy valakit megbüntessen szabályszegésért, az pedig sok esetben irreálisan magas büntetést kap, holott a többiek, sokkal durvább szabálysegésekkel lazán tölthetnek továbbb. Már láttam rá példát, hogy valakit azért bannoltak, mert a közösben reklamált többször is, amiért egy másik user állandóan megszakította a letöltéseit (kipróbáltam én is, és tényleg helytálló volt, még a megosztásából is kivette, amit tölteni akartam tõle), mégis, a reklamáló lett bannolva, a szabályszegõvel pedig semmi nem történt. A legtöbb hubnál már nagyon ideje lenne kirúgni az opok egy részét és új, még lelkes egyénekkel feltölteni (persze ez úgysem történik meg, mert egyrészt az újaknak meg kell tanítani a dolgokat, másrészt, az opok között már kialakul sokszor egy haverság, és ezt nem szakítanák meg a hub érdekében).
Arra leszek viszont kiváncsi, hogy az ápr. 15.-ei törvényváltozással vajon hány hub kerül majd a valamely digitális alkotás jogai védõ szervezetek (direkt nem jogvédõket írtam, mert az nem helytálló, hiszen csak a saját cégeik jogát védik, sõt, sokszor õk maguk is más jogokat szegnek meg vele, helyesebb lenne a "jogi úton érdekvédõ" kifejezés) hálójába, hiszen továbbra is lehet majd mûködtetni a hubokat, de jópár dolgon változtatni kell, illetõleg, minden, amit az opok tesznek, mondanak, az felhasználható lesz a hub ellen is, ha pl. sbiro netán késöbb valami nyilvános hub main-ében kér clonecd .reg-et, az már elég lesz a hub bezáratásához. De olyan furcsaságok is lesznek, hogy pl. "az xy film megosztása tilos" szabály is jól jön majd a hub ellen. Durva idõk jönnek...

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédõüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Max7
Hát ez egy magánvélemény:

a nagy huboknál az opok elustultak szarnak bele az ellenörzésekbe így kurva sok user van aki faságot oszt meg vagy megostja a normális tartalmat de nem tölti fel pl (netlimiter)

a torrent odalaknál meg ellenörizve van minden!

bye: Max7

Sziasztok! Kezdõ DC-s vagyok,ma telepitettem a sima DC plus-t.A sebesség csak 2KB/s. Pedig le 66KB föl pedig 13KB-s kábelnetem van.Vagy jobb lenne a StrongDC mivel több szálon tölt?Melyik HUB a legjobb pl. Stallone Rocky letöltéséhez?Minden HUB-ot át kell nézni? Esetleg valaki összehasonlitotta a bittorentes kliens pl.Azureust a DC-vel? Azt is telepitettem.Vagy legyen mindkettõ?Akinek van véleménye melyik letöltési mód a jobb,az írjon.Köszönöm

FleetCommand
Leszarom, ha kitiltás jár az ophub logjának a közzétételéért. Nem találom viccesnek, hogy azt hiszi sbiro, hogy kiskirálykodhat.

Ha nem bírja, hogy ugyanolyan hangnemben válaszolok neki, mint ahogy õ hozzám szólt, akkor kapcsolja ki a számítógépét és feküdjön le.

FleetCommand
- <18:54:18> <sbiro> hali , a clonecdnek mi a regfiléje tudja vki ?
- <19:06:36> <FleetCommand> sbiro erre a kérdésre azért nem fogsz választ kapni, mert nem értelmezhetõ
- <19:06:55> <FleetCommand> de ha még néhány ilyent kérdezel, már nem lesz hely az aranyköpéseidnek az ophubunk topicjaiban
- <19:06:55> <FleetCommand> :))
- <19:06:58> <FleetCommand> :P
- <19:07:48> <sbiro> az lett volna a kérdés mi a neve a clonecd regfiléjének
- <19:08:03> <sbiro> ha nemtudsz segiteni akkor kussolj inkább
- <19:09:43> <FleetCommand> és nyúljak a lábam közé?
- <19:09:48> <FleetCommand> ilyenkor ezt kell mondani
- <19:09:53> <FleetCommand> a "kussolj inkább" nem a te szöveged
- <19:09:56> <FleetCommand> elfelejtetted?
- <19:10:21> <sbiro> nem ilyenkor azt kell mondani : hagyd abba a bunkoskodást pls
- <19:10:25> <FleetCommand> de ha ilyen bunkó vagy, akkor inkább kösd fel magad
- <19:10:27> <FleetCommand> hülye paraszt
- <19:10:59> <FleetCommand> amúgy, Puccos is a clonecd-be törte bele a bicskáját
- <19:11:07> <sbiro> aki megcsinált tégedet kisfiam lehet az
- <19:11:10> <FleetCommand> akkoriban csak 2000 találat volt a keresõbe
- <19:11:15> <FleetCommand> most se lehet kevesebb
- <19:11:31> <sbiro> van clonecd
- <19:12:31> <Janni> Jó estét
- <19:12:36> <FleetCommand> szia Janni
- <19:12:40> <sbiro> szia
- <19:12:55> <Janni> szia Fleet & sbiro
- <19:14:06> <King> Na mivan? Vége a müsörnak vagy csak köszönö szünet van? Lesz folytatás vagy kacsolhatok el?
- <19:14:14> <FleetCommand> elkapcsolhatsz
- <19:14:20> <FleetCommand> sbironak nincs kedve több bunkóságot mondani ma már
- <19:14:35> <FleetCommand> nekem meg van jobb dolgom, mint hogy vele foglalkozzak
- <19:14:46> <FleetCommand> a topicot már beállítottam, a többi meg nem érdekes :)
- <19:14:55> <sbiro> eddig sem kellett volna velem foglalkoznod
- <19:15:00> <FleetCommand> <19:14:50> <Verlihub> Current topic is: <sbiro> tüskevár olvasónaplót keresek // <sbiro> hali , a clonecdnek mi a regfiléje tudja vki ?
- <19:15:57> <FleetCommand> ugyan már... hülyeséget kérdeztél.. imádom, ha hülyéket kérdeznek
- <19:15:59> <FleetCommand> és várják választ
- <19:16:04> <FleetCommand> mintha megválaszolható lenne a kérdés
- <19:16:05> <FleetCommand> :)
- <19:16:24> <sbiro> nah huzz innen pls a mai napra
- <19:16:42> <FleetCommand> inkább nézz szembe az igazsággal
- <19:17:22> <sbiro> elég volt az állandó kötözködésedböl
- <19:17:44> <FleetCommand> ugyan.. csak nem bírod a kritikát
- <19:17:53> <FleetCommand> és ahogy elnézem, azt sem, ha a tiedhez hasonló hangnemben válaszolnak neked
- <19:18:08> <sbiro> ok legyen ugy
- <19:18:17> <sbiro> nembirom , föleg ma
- <19:18:20> <sbiro> bye
- <19:18:23> <FleetCommand> nem baj
- <19:18:27> <FleetCommand> nem kérdeztem, bírod-e :)
- <19:18:44> <sbiro> is kicking FleetCommand because: köszi a részvételt _BAN_24h
- <19:18:44> *** Press the follow redirect button to connect to
- <19:18:44> *** Disconnected
- <19:18:53> *** Connecting to nagyophub.dyn.hu:1412...
- <19:18:53> *** Connected
- <19:18:53> <SystemError™> This Hub is running version 0.9.8c (Thu May 26 13:30:00 CEST 2005) of VerliHub (RunTime:1weeks 4days ).
- <19:18:53> <SystemError™> Banned.
- <<You are banned and this is a default extra message>>
Reason: köszi a részvételt _BAN_24h
Remaining: 23hours 59min
IP: 87.97.99.248
Nick: FleetCommand

Van egy elég érdekes hülyesége a bcdc 0.686bx-nek. Alternatívákat kerestem kézzel (elötte kikapcsoltam az automata keresést, hogy ne kapjak visszajelzést, hogy túl sûrû keresés miatt nem teljesítve). Keresés elött azt mondja, van 7 forrása. Keresés viszont csak 5 forrást talál, hozzáadom õket további alternatíváknak, erre pedig már csak 5 forrásom lesz a fájlhoz...

Mivel mindhárom erõsen netfüggõ program, egyszerre használva õket, lehet hogy nagyobb lesz a kínálat, de a sebesség lecsökken. Ami neked se, és másnak se jó. Egyszerre lehetõleg csak egyet használj, így van a legnagyobb esélyed a jó ebesség elérésére.
Persze ha gigabites vonalad van, akkor nem szóltam...
Próbáld ki,és meglátod..

Tisztelt segítõtársak!

Kezdõ letöltõ vagyok! Jelenleg eMule-t használok,pár napja Azureust is.DC++ Strong program amivel HUB-ra csatlakozni hozna több filmet a kinálatba?Tehát 3 rendszer ill. hálózat van? Valamit az eMule ér el,valamit az Azureus a torrent fájlal, és megint más cuccot a DC++ Strong?Van értelme DC ++ Strong még a másik kettõ mellé? ÜDV

A kedvenc user lista ugyanazért tûnik el, mint a letöltési források. Már nem a nickekkel azonosítják a usereket, hanem egy hash értékhez hasonló kinézetû azonosítóval. Megvan az az elõnye, hogy, ha fennvagy te is és a másik ember is ugyanazokon a hubokon, akkor is csak 1 feltöltés fog menni 1 usernek. Én már tapasztaltam, hogy volt, hogy egyszerre 3 feltöltési szálon is ugyanaz a user töltött tõlem, mivel (min) 3 egyazon hubon ottvoltunk mindketten. Valamint, ha valaki eztán átírja a nickjét, akkor nem lesz, hogy a többiek meg örökre várják, hogy hátha majd bejelentkezik egyszer és tölthetnek tõle megint.

Bcdc 0.688-nál miért van, hogy ha egy alternatívára keresek, akkor csak akkor kerülnek be a források a letöltési listámba, ha már lejött a fájl-listájuk? Hiszen azzal, hogy rájuk találtam alternatívaként már bizonyítja, hogy megvan nekik a kívánt fájl. (Nem foglalkozok a lassú források kipucolásával, legyen lassú, ha kell, de legyen minél több forrásom)

FleetCommand
Technikailag a "Közvetlen kapcsolat" és a "Tûzfal kézi portforwardolással" (vagymi) között semmi különbség nincs, csak egy bónusz-lehetõség, hátha így több ember áll aktív módba :)

Valójában három lehetõség van.. "Követken kapcsolat" == "kézi nat", aztán van még a "nat UpNP-vel", és a "tûzfal (passzív)", ami meg a passzív mód

új bcdc++ nem kompatibilis a régi verzióval!
eltûnt a kedvenc userek listám és ha újat adok hozzá hibával elszáll az egész

jah és "közvetlen kapcsolattal"-ot beállítva is aktív vagyok router mögül

Na, mindenesetre megpróbálkoztam a 0.687-el, hát elsõre közel sem olyan jó, mint várná az ember. Kb 2-3 percenként valamiért van egy durván 10 mp-es szakasz, amikor a proci használat felmegy 100%-ra, majd utána szépen vissza a normálisba. Ez teljesen független attól, hogy mit csinálok épp, ha hozzá sem nyúlok, akkor is ugyanúgy felugrik, ellenben, ha a köztes idõszakban egy nagy találati számú alternatíva keresésbe kezdek, akkor sem terheli túlságosan le a procit. Bár, a dc fejlesztõk fórumán már olvastam tegnap, hogy mások is panaszkodtak ilyenre, tehát nem egyedi eset.

feltettem a 0.686bx bcdc++ klienst, de ennek teljesen más a beállítások->kapcsolat beállításai rész
átszervezték az egészet
és hiába rakom a "tûzfal kézi portforwardolással" és adom meg az aktuális ip-t, nem megy a keresõ és nem tölt
miért nem mûködik?

Igen, ez valamelyest járható út, de pl. megjelent valamelyik verziónál már users.xml is, ami csak most nemrég tûnt fel, stb. Viszont, többek közt fleet és még néhányan operátorok is hubokon, így nekik megvannak a megfelelõ kapcsolataik, azokon keresztül könnyen el tudnak terjedni a hírek, olyanok is, amikrõl én csak a net valami rejtett zugában találnék infót. Lehetséges az is, hogy létezik már rá program, ami átkonvertálja egyikbõl a másikba a forrásokat... erre lehetne mondani, hogy egyszerûen használjunk keresõket, és használok is rendszeresen, csak ahhoz, hogy megfelelõ eredményt adjonak ki, megfelelõ kulcsszavakat kell használni, és itt van a probléma. De egy konkrét példa: fleet az elõzõ alkalommal rögtön rávágta, hogy nem hiba a források törlése, hanem benne is van a history-jában. Nos, én is elolvastam a historyt, és nem jöttem rá magamtól, hogy az azt akarja jelenteni, pedig tudok angolul, bár, miután õ írta, már rájöttem, hogy melyik sor jelenti a források törlését. Szóval, azért kérdeztem, mert van akinél egyértelmû a válasz, nekem is megvan az az információköröm, amibõl adtam már ezen a fórumon sok -számomra teljesen egyértelmûnek tûnõ- választ, mégis, a kérdezõknek teljesen új volt, nem is gondoltak volna ilyen válaszra...

Letöltöd az új klienst, felteszed egy másik mappába. Elindítod, elkezdesz letölteni pár dolgot, kilépsz. Meglesed az új xml-t, összehasonlítod a régivel, levonod a következtetéseket (lehet, nem lehet, hogyan lehet), és kész. Persze sokkal egyszerûbb megkérdezni, de valószínûleg õ is csak úgy tud válaszolni, hogy bemásolja, hogy mi változott az xml szerkezetében, amit természetesen magad is meg tudsz nézni. Ha meg semmi sem változott az xml-ben, akkor valószínûleg más változott, és elég kicsi az esély, hogy mûködésre lehet majd bírni.
oops, és elfelejtettem én is bóóódog szülinapot kívánni neo-nak, csak mikor már a mehet gombra klikkeltem, akkor vettem észre.

Az jó, ha úgy gondolod, hogy megfelelõen stabil már ez a verzió, mert nem szeretnék újfent visszaváltani a régire.
A kérdésem az lenne, hogy mivel törli a forrásokat a letöltésekhez, viszont nekem vannak olyan letöltéseim is a listában, aminek van egy forrása, és az is kb havonta egyszer bukkan fel, tehát, hogyan lehetne megoldani, hogy -akár kézzel editálva az xml-eket-, hogy átjuttassuk a forrást az új verzióba. Mivel az alternatív források keresése ugyan mûködik, de kb 1-2%-át találja csak meg a valós forrásoknak, én pedig nem tudom minden nap figyelni, hogy vajon beléptek-e eme ritkán felbukkanó egyének, így hogyan szerkeszthetném a listát úgy, hogy át lehessen menteni ezeket?