14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• dentro
    Részlet a szabályzatból:
    -Minimum megosztás:Dinamikus megosztási limit, 1 G, közel full hubnál 10 G. Az emelt követelmény az újonnan csatlakozó userekre vonatkozik.

Ez kb. 8 honapja működik így. Jelenleg határ 1500 user, e felett 10G, alatta 1G. A max userszám 1750, való igaz, ritkán megy 1500 alá, de hajnaltájt nem reménytelen.

Az egyéb hubralépési problémáidnak más oka lehet, de ha nem írod meg hogy milyen hibaüzenettel szakad a kapcsolat akkor nehéz lesz kitalálnunk.
  • lee86
    hello! az normális, h egyik napról a másikra nem tudtam belépni a Flash, a Nasa hubra, és az elite is kidob, mert a nagyobbaknak kell hagyni a helyet? pedig a szabályzatukban nem ez áll!!!! (HUN)LeeFH)
  • FleetCommand
    Na. Pár percen belül letölthető a BCDC-ből a 0.306ax, ez már nem gáz, ezt lehet használni, ellentétben a 0.305b-vel..

* javítva a file not available bug alternatíva keresésénél, ha a tömörített átvitel be van kapcsolva
    * egyelőre visszaállítva a hagyományos megosztás-ellenőrzés, amíg BC nem jön rá arra, hogy miért lesz kisebb a megosztás.. szóval most már ez is rendben van, nem lesz kisebb :)

egyéb újdonságok, izék a weboldalon, illetve a telepítőben, leírásokat meg ilyeneket majd a jövő héten frissítek, most egyelőre ez is több volt, mint amit akartam (időm engedi)
  • FleetCommand
    darkd amúgy én még javaslom az e-mail írását is
  • wakeupneo
    Megjelent az ÚJ DCPlusPlus Kliens.
    Lehet próbálgatni..
  • wakeupneo
    HUBLIST.ORG
  • [OP]MaciLaci
    Szeretned, mi?:DDD
  • dentro
    5 G macis természetfilm? :)
  • FleetCommand
    Na eltelt egy kis idő, teszteltem még a 305b verziójú BCDC-t.. a használatát továbbra sem javaslom, a 12 GB megosztásból 2 GB-ot eltávolított, mert úgy gondolta, hogy az duplikáció (tévesen)

Szóval aki nem szeretné, hogy a megosztásának a mérete 20 %-al csökkenjen, inkább maradjon a jól bevált verziónál :D
  • [OP]MaciLaci
    Figyelem (az erintettek:D)

A Wishen pentek estetol (januar 9-e) a minimum megosztas 5 G re valtozik!!

Szerintem nem nagy deal:)

Cupp az illetekeseknek,

Maci
  • FleetCommand
    gyk még mielőtt 30 kérdés lesz..

az alábbi szöveg azt jelenti, hogy a 0.305b, azaz bé verziójú verzióval van a gond.. azaz:

** DC++ bármilyen verzió OKÉS
    ** BCDC++ 0.305b NEM OKÉS
    ** BCDC++ 0.305a, ax, ay okés, mivel az a betű nem b betű..
  • FleetCommand
    Fontos announcement:

A 0.305b verziójú BCDC++-t ne használjátok, nem véletlen, hogy a magyar weboldalra (http://bcdc.webhop.org) nem tettem ki, ugyanis igen durva hiba van benne, ami miatt a megosztásod mérete csökken, a benne lévő fájlok nem látszanak, illetve össze is keveredik a könyvtár-struktúrád.

A magyar weboldalon csak ellenőrzött progikat találtok, ami onnan letölthető, az okés, illetve ha bug van, arról úgyis kiteszek valami infót...

Köszi
  • norti
    Na megcsináltam a magyar zdc-hez a következőt:
    a tag ezentúl egy M: résszel bővül, ami a DownloadSlots értékét jelzi ki (maximális letöltési szál).

Itt egy kép róla, hogy működik:
    http://users.atw.hu/n/o/norti/m_tag.gif

DC++ emuláció esetén megmarad a szabvány tag és description elejére kerül a limit (Lx) és a letöltési szálak (Mx) majd utána verziószám. Desc szerint rendezve a klienseket elég szembetűnő, ki csal.

BCDC emu esetén a tagba mind2 a végére.

M: a 0 érték esetén, azaz ha nincsenek korlátozva a letöltési szálak, is megjelenik. Ezt majd ha jön az új változat letiltom, hogy mindenképpen legyen korlát.

Ezzel a taggel minden hub meghatározhatja az ndc-re a szabályait (ha akarja).

A témát ezzel átvittem a kliens fórumába, oda írjatok, ha vmi észrevétel, ötlet lenne még ezzel kapcsolatban:
    http://forum.supergamez.hu/forum.php3?azonosito=zdcforum

Köszi és sry ha vkit zavartam ezzel itt.
  • BoGár
    Nem tudom, hogy a Koli HUB operátorai olvassák-e még a fórumot, üzenem nekik, hogy szép húzás megbeszélés helyett kirúgni az embert a HUB-ról! Gratulálok hozzá!
  • FleetCommand
    Changelog:

"* Changed the way rollback works, it is now more tightly integrated with write buffer size. Write buffer
    size will now be used as a cutoff, so that the last <writebuffersize> bytes will be removed and then
    <rollbacksize> bytes will be compared to see if it's the same file. "

Én nyertem
  • Omegared
    "A Write buffer értéke az, amit növelni kell, nem a rollback. A Rollback az az ellenőrizendő méretet adja meg, de a write buffer lesz az, ami levágásra kerül a fájlból"

Ez így nem igaz...
    Rollback: Azon adatmennyiség mértéke amit a kliens a letöltés újrakezdésekor a befejezetlen fájl végéből ellenőriz. Csak akkor csapja a megadott mennyiséget le ha hibás az utólag vett adat.

Write buffer: Azon adatmennyiség mértéke, amennyinként a kliens a letöltés alatt lévő fájlt a memóriából kiírja a vinyóra... Ezzel próbálja megelőzni több letöltés esetén a kliens azt, hogy túlontúl fragmentálódjon a lemez.

In english:

Rollback: Size of bytes to rollback when resuming a file to
    ensure it contains no errors.If there is an error DC++ deletes <rollback> bytes and checks again.

Write buffer size: Anti-fragmentation feature, DC++ saves every <write buffer size> bytes to keep fragmentation low.

End.
  • lowdog
    #10064: "Más nickkel is próbáltam de nem sikerült azzal sem.Tud valaki segíteni ez ügyben?"
  • norti
    "Csak" akkor foglal... :) Nekem kb. 1,5 órig csinálta a 26G-s megosztást, mégis járt még mindig a vinyó... Igaz hogy nem hashel újra, viszont, ha naponta frissül a megosztásod, akkor már kb. 10-15 fájlnál (főleg isoknál) is elszöszmötöl félóráig, ezt pedig kultúráltabban is meg lehetne oldani. RC tényleg e-donkey hash rendszerét használja, viszont szolidabban:
    1. 4.5 mb/sel olvassa a fájlokat a háttérben, amit észre sem lehet venni
    2. registryt használja a hashek mentésére

(https://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=332610)
    "RevConn use these information to ensure that never hash the same file twice, even if you unshare a folder and share it again. And even more, changing file name or moving file in the same drive will not cause rehashing." << Ez a tapasztalataim szerint bcdcben nem így műxik.

Az tény hogy RC emu egyelőre használhatatlan, viszont azt figyelembe kell venni, hogy kb. 1 hónapja került bele a kliensbe és így van még idő fejleszteni rajta.

Jó lesz majd a hash keresés akkor, ha a hubon lévő kliensek mondjuk 75%a már támogatja. De addig sztem még mindig több találatot eredményez a "sima" alternatíva keresés vagy az egyszerű kézi keresés és filenév/fileméret egyeztetés. RC-ben lehet hash alapján keresni, zdcben azért nem, mivel (egyelőre) ütközik a bcdc és az rc hash módszere benne. Azért az elég érdekes, hogy bcdc emu módban kapsz hash találatokat a bcdc kliensektől, ahol engedélyezve a hashing...
    A #10064 kérdésemre tud valaki válaszolni?Esetleg a Koli OP-jai közül valaki?Köszi.
  • FleetCommand
    A mai szó: "amúgy" :D
  • FleetCommand
    A hashing csak akkor foglal procit és memóriát, amíg legelső alkalommal megcsinálja a hasheket.. OK, visszafoghatná a teljesítményzabálást, csak kérdés, hogy jobb-e, ha 20 %-ot eszik a gépből mondjuk 3 órán keresztül, vagy inkább befejezi fél óra alatt :D
    ''Disk usage hasn't really changed. It still reads data to hash as fast as it can // The hash calculation shouldn't be repeated for files it's already hashed, even if you restart the program; it stores them in the file "hashes". ''

Amúgy ezt aláírom, mert nem túl sokat változik a megosztásom, és mióta megvan a hash fájl, azóta a proci használat nem ment pár százalék fölé.

Amúgy a reverseconnect nem tudom, milyen hasheket használ (emule vagy edonkey vagy valami hasonló), de szvsz pl a zdc nem keres hashek alapján (max reverse connect emulációban, ami meg egyéb problémákat okoz.. pl fájl-listáknál stb), mert mindenre "gyanúsan sok" alternatívát ad ki, sokkal többet, mint ahányan a klienst használhatják és még az adott fájl is meg lenne nekik osztva.

Amúgy végre van pozitív eredmény is hash téren, még ugyan messze nincs elterjedve annyira, mint kéne, de ma pl tesztként találtam alternatívát egy elkezdett filmre úgy, hogy a fájnévnek semmi köze nem volt egymáshoz:
    >>Screenshot (az oszlopokat megpróbáltam úgy összehúzni, hogy a lényeg látszódjon :) <<
  • norti
    Sztem még azon gondolkozik, miért zabál annyi cpu-t illetve miért darálja a vinyót a hashing és nem azon, hogy a többszálon való letöltés mennyire befolyásolja a dc jövőjét... :) Egyébként a hashing célja tudtommal is az, hogy sikerüljön egy olyan azonosítást és ellenőrzést kidolgozni dc-ben is a fájlokhoz, amivel megvalósítható majd a többszálas letöltés. Viszont Reverseconnect nem vette át a bcdc hashingjét, helyette okosan egy olyan megoldást választott ami már máshol bevált és ami kevésbé terheli a rendszert. Nem vitatom, hogy bcdc-é is elfogadható szinten lesz, csak arra még egy kicsit várni kell...

A másik, visszatérő téma:
    Majd ha Magyarországon is lesz lehetőség szélessávú(!) netre elérhető áron és mindehol(!) nem csak a nagyvárosokban, akkor nem lesz szükség többszálas letöltésre. Amíg a dc nem nyilvános és lehet tartani ezt a közel zárt formáját, addig nem alakulhat ki belőle olyan mint pl. a kazaaból. Én épp azon dolgozom, hogy lehessen szabályokat alkotni a letöltési szálakra is, éppúgy mint a feltöltési slotokra.

"Régen" volt már vita, de ez legalább technikai jellegű :DDD
  • FleetCommand
    Pedig a DC Socks 5 proxy mögül működik, amennyiben van megfelelő hozzáférésed a proxy-szerverhez.. >Screenshot<

Ha nem socks5 a proxy, akkor reménytelen a dolog szvsz
  • FleetCommand
    Pedig a hashing lenne az, ami megalapozná a több forrásból való letöltés valódi hátterét. Már cask az a kérdés, hogy BlackClaw vajon miért nem tett több forrásból való letöltést a kliensbe a hashing mellé (valószínűleg jól átgondolta a dolgot, hogy most még miért nincs)...
  • PLaci #10088
    Hmm...

Nagyon kéne egy http proxi mögül műxő kliens...
  • norti
    Nincs fenn egyébként a bcdc azóta, amióta belerakták hashing-et :P

Hát nem tudom, egyelőre nem nagyon látom értelmét a scripteknek a dc kliensekben. Majd ha talán vki vmi értelmeset ír és használható a dolog, akkor elfogadható lesz :) De hogy egy privire válaszolva away üzi mellé még egy ilyet is kapjak? :DDDD Szörnyűűűű :DDDD Majd vki rájön, hogy lehet több sornyi szöveget (sok kis mókás rajz :) is benyomni, na annak fogok igazán örülni :DDD
  • FleetCommand
    Közérdekű közl

Aki alternatíva keresésénél kap file not available üzenetet, az kapcsolja ki a tömörített adatátvitelt. Ellenben ha a hibaüzi továbbra is fennáll, akkor mégse vaklárma volt, keressen op-ot és jelentse a dolgot :)
  • FleetCommand
    Az új telepítőben átírtam a scriptet, hogy a "slotot"-ra reagáljon, ne a "slot"-ra :) Amúgy szvsz egy jó kis funkció, nemtom, miért idegesít.. :p Érdekes még a view menü Debug messages ablaka is.
  • norti
    Nekem nem bcdc van :D

Szal törölje az aki ezt használ vagy állítsa be rendesen a scriptet, mert elég idegesítő, ahogy megkapja az én away üzimet, hogy no slot blabla, visszadobja ezt én meg már ideges vagyok az userre, mit don't ask-ozik nekem :DDDDD
  • norti
    Fleet lenne egy kérdésem az új bcdckhez:

mi a fenéért dobja vissza a don't askot nekem priviknél? :DDD

megöl idegileg már :DDDDDDDD
  • prédikátor
    Az ujdonság varázsa miatt van, még csak a 6. napom a DC-vel))
  • norti
    nem lehet őket szabályozni.

ne légy mohó és próbálj meg 1xre egy dolgot csinálni, hidd el ugyanúgy jössz ki, mivel a sávszéled csak osztódik.
  • prédikátor
    jó, ezt a részét vágom, de van egy két olyan HUB , állt külföldi amelyik csak ugy enged be ha csak azon vagyok fent,és ehez kéne, ,és akik rolam töltenek azokat lehet bármilyen modon szabályozni, értem itt ezalatt, hogyha látja hogy 1kval vagy a környékén tud csak ltölteni akkor inkább keressen másik helyet?
  • FleetCommand
    Nagyon sokan viszont azt szeretnék, hogy ha lehet, akkor ne szeresd 2 példányban futtatni.. ha másért nem, mert tiltják a szabályzatok. Azon kívül neked is rossz, ui a dupla letöltés lefogja a netedet
  • FleetCommand
    Ez okés, de Prédikátor szvsz 2, függőlegesen elválasztott ablakra szeretné felbontani a progit. Ehhez viszont csak az előző-méret gomb kell és egy kis kézzel való utánaigazítás (avagy a Window > vertical tile).. opsz most nézem csak, hogy a magyar fordítás pont fordítva van, ki kell javítanom a nyelvi fájlt
  • Konszuela
    Ez en DCm tobb peldanyban is tud futni!
  • FleetCommand
    A DC-t csak 1 ablakban lehet futtatni, de a benne lévő hubokat már úgy rendezed el, ahogy szerenéd. Ehhez minimális szintű windows operációs rendszeri ismeretek szükségesek, illetve az előző- és teljesméret gombok ismerete. Illetve a Window (Ablak) menü tartalmában is nézz körül, ott is találsz 1-2 elrendezést.
  • prédikátor
    Hi all!
    Hogy lehet megcsinálni azt hogy egyszerre 2 ablakban is futtatni tudjam a DC-t ugy mintpl a Totalcommander-nél
  • FleetCommand
    Csodás valóban, de ha a kurzorral beálltam abba a mezőbe és bármit írtam bele, uhnandled expection-nal kilépett.. akkor is, ha csak hagytam egy kicsit ott villogni a kurzort
  • norti
    * Added possibility to write any arbitrary text as connection type in the settings dialog. The default values are still there (Cable, DSL, etc)

csodás ez az új odc, csak ezzel elég sok hub nem fogja beengedni az usert, ha használja... (még ha az új taget engedélyezik is)

viszont van benne egy olyan bug, ami zdc/ndc-ben is, hogy privik fülénél legtöbbször a context menü alulra nyílik ki. de azt írják ezt később (?) javítják.