14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#10167 valóban! igazad van! köszi a felvilágosítást! még 1 kérdés, amire már bonyolultabb lenne válaszolni, de azér megpróbálom! :D
nos nekem routerem van, tehát eddig csak passzív módban tudtam csatlakozni a hubokra. és a minap, amikor lefele görgettem a felhasználók listáját, meghökkenéssel láttam, h a userek közel fele piros alapon van, tehát nem kapcsolódhatok rájuk! :o ez ellen az aktív mód az orvosság. csakhogy nálam itt megáll a tudomány, és a port forwardolásig már nem jutok el... nincs valami konkrét leírás erről a port forward-olós műveletről? nagyon érdekelne! kösze! -
#10166 Vagy a cfos-t úgy, ahogy van -
#10164 A bcdc-t nem én fejlesztem, viszont.. volt egy olyan dc régen, amiben volt ilyen funkció, amikor megnyomtad az X-et, megjelent egy ablak, hogy mit akarsz, de a DC jellege miatt és a kazaa/winmx-től való különbözősége miatt olyan bonyi volt a lehetőségek tárháza, hogy ha ki akartam lépni sikeresen, ahhoz már nem volt elég az érettségi :p
Szóval volt, de a fejlesztők egyelőre a következő okok miatt nem tesznek bele ilyeneket:
* Mivel a dc használata során (illetve amikor kilépünk belőle) figyelembe vesszük azt is, hogy a tőlünk töltők hol tartanak (pl 3 perccel a 2 hete töltött fi.. linux iso vége előtt nem illik otthagyni :) ), ezért nem lenne korrekt, ha a dc csak a letöltéseket figyelné
* ha meg már a feltöltéseket is figyeli, akkor annyira rohadt sok opció van (pl: ha a letöltéseket befejezte, akkorlépjen ki a hubról és várja meg, amíg a feltöltések végeznek, utána lépjen ki vagy kapcsolja ki de csak akkor, ha még nincs este 6 mert este 6 után olcsóbb és a modemesekre is gondolunk..stb), hogy oda jutnának, mint a LuDC-nél, ami iszonyatosan áttekinthetlen volt, és a kezdő felhasználókat könnyen megijeszthette, mert ez egy olyan program, amiből kilépni se lehet :D -
#10163 1000thx.. -
#10162 Mivelhogy FleetCommand a bcdc++ guruja, és legfőképp ő érti a legjobban ezt a dc++-os témát, ezért hozzá intézném a kérdésemet: nem lehetne egy olyan plusz opciót beültetni a progiba, h a letöltés végeztekor a kilépjen magából, és kapcsolja le a gépet? rövidre fogva a szót egy olyan opció kéne bele, h
"Gép lekapcsolása, ha kész" -
nyunyu #10161 Nekem ugy tunt, akkor keletkezik negativ slot, amikor van meg 1 szabad slotod, aztan nagyjabol egyszerre tobben probalnak hozzad kapcsolodni, ugyanis amig "connecting" allapotban van a masik felhasznalo, addig meg nem foglalja a slotot, ekkor meg mas is palyazhat ra.
Aztan mikor a "connecting"-esek kozul valaki tenylegesen tolteni kezd, akkor csokken a szabad slotok szama, igy az uj probalkozokat automatikusan elutasitja nincs szabad slottal, viszont akik elozoleg "connecting" allapotban voltak, azokat nem rugja ki, hanem beengedi. -
#10160 Az összes dc-ben, ami a 0.263 vagy korábbi vezrószámot viseli (dc++, bcdc++, odc..) van egy komoly biztonsági hiba, ami miatt javasolt 300 feletti verzióra frissíteni.. amúgy a bcdc-ből 305-ös is jó volt már, a 306-os pedig méginkább :) -
#10159 Gargi és fm.. nézzetek körül a faq-ban pl >itt< (a 3-as szekció, a kapcsolattal kapcsolatos dolgok között, de a többi része is hasznos :) ) -
nyunyu #10158 262-ot akkor raktam fel, mikor kitiltottatok a 263-at.
Megjelenesekor kiprobaltam a 300-asat, de nagyon nem tetszett az eroforraszabalasa, meg ahogy olvasom a mindegyik 30x-nek van vmi keheje.
262 legalabb stabilan mukodik nalam. -
nyunyu #10157 Jo, jo, de a Koli 5000 user felett is mukodokepes, arra max 5 perc alatt felcsatlakozom ADSL bontas utan.
Matrixra meg csak akkor tudok, ha eppen frissen ujraindult, aztan a userek szama meg nem eri el a 2000-et, kulonben minimum 3 oran keresztul nezegethetem a connection reset by server-eket.
Erdekes modon tobbi hubon mostanaban nem tapasztaltam ilyesmit, Matrixon viszont folyamatosan. -
#10156 hogy a kérdésed másik felére is válaszoljak, bcdc-t használok, habár ez nálam nem meglepő :D -
#10155 van sokféle mod,
DE
a hubokon általában csak dc++, bcdc++ és odc közül lehet válogatni..
vannak olyan kliensek is, amik több forrásból is engedik a letöltést (pl ndc), de ezekben semmi garancia nincs jelenleg arra, hogy a több forrásból összerakott fájl hibamentes lesz..
Ajánlom >>ezt<< a linket is elolvasgatni megfontolásra, egyáltalán nem elhanyagolandó álláspont a megjelölt hozzászólástól kezdve.. -
#10154 nálam ugyanez van..én sem tudom mi a baj! help me.. -
#10152 sziasztok, milyen DC modok vannak a DC++ és a BCDC++-on kívül? Mik a különbségek a progik között? Ti mit használtok? -
#10149 elolvastam a lényeget. de nem tudok file-listet lekérni,illetve csatlakozni arcokra,hiába lépek be bármelyik hubra. mit csinálhatok rosszul? -
norti #10148 Azt a 262-es bcdc-t érdemes lenne lecserélned, ugyanis ezek a verziók nem a hibamentességükről voltak híresek... Pórbálj meg mondjuk egy 306-ot, az is van már. -
HammeRed #10147 - A hubról szakadó, de nagyon rövid időn belül visszatérő userek automatikusan visszakapják a slotjukat, akkor is, ha közben más is tölteni kezdett
Nalam max ez lehet a gond a felsoroltak kozul.A tobbi nem passzol. -
#10146 Részlet a faqból:
Miért töltenek tőlem többen, mint ahány slotot adtam?
Több oka lehet:
- A filelistet és kis fileokat (txt, nfo, cue..)slot nélkül is le lehet tölteni
- Egyes klienseknél (BCDC) a kedvenc userek automatikusan kapnak slotot
- A hubról szakadó, de nagyon rövid időn belül visszatérő userek automatikusan visszakapják a slotjukat, akkor is, ha közben más is tölteni kezdett
- A jobbklikk- grant extra slot paranccsal slotot kapó user a hubról való kilépésig tud tölteni
- Ám a leggyakoribb és kevésbé kézenfekvő oka az, hogy a File-settings-sharing oldalon alul az Automatically open extra slot if speed is below:.. résznél nem nulla van. Ekkor pl ha 12 van, akkor ha 12 K alatt töltenek tőled összesen, magától új slotot nyit. Ez a descriptionban is látszik: O:12 jelöléssel. Javasolt nullára állítani, vagy egy ésszerû kis értékre. -
#10145 kedves fm, eleg nagy karakterekel ki van irva 2 cim:
dcinfo.dynu.com es a dchun.hq.hu -
HammeRed #10144 Az miert van hogy 2 slot-ot nyitok erre 3-an toltenek tolem ebbol egyik se a listat tolti hanem mind a 3-an valamit a megosztasombol.Lent pedig azt irja a slot-ok szamanal hogy -1/2.Nah ez mitol van?? -
#10143 szeretném használni a dc-t. feltettem,kéri a nevet stb,meg ip-t. írjam be az enyém? gondolom igen.. és ezután mi jön? átlag mennyiket kell megosztani? ez helytől függ? milyen átlag a letöltés sebessége? thx.. -
#10142 Én most a szemétről beszélek. -
Konszuela #10141 Ugyanolyan nehez megosztani 200Gt mint 15Gt a fekereknek. -
#10139 A Koli-n pl azért emelik a limetet, mert 5000 user felett belassul a hub. Mivel nem akartak max userszámot bevezetni, (hogy nehogy bekerüljön egy 15 GB-t megosztó ember, egy 130 GB-t megosztó ember helyett) ezért a limitet emelték. Szerintem ebből a felindulásból emelik a többin is. A másik ok, hogy csökkenjen a fakerek száma. Nehezebb 20 GB szemetet megosztani, mint 15 GB-t. Mindössze ennyi. -
#10138 szia Jimi, te sem unatkosztal ha ide irtal -
nyunyu #10137 Nocsak, 1:15-kor sikerult vegre belepnem.
Erre meg jon 1 ora mulva a 24 oras bontas :(((((((((((((((((((((((((( -
#10136 biztos kirúgtak -
nyunyu #10135 Mostanaban iszonyat szar a Matrix, ma mar harmadszor esem le rola minden ok nelkul.
Ilyenkor aztan csak 3-4 ora mulva tudok csak kapcsolodni, de tegnap volt 10 ora is.
Kozben kapom sorra a: *** Connection reset by server-eket.
Mielott megkerditek, ADSL-em van, meg bcdc 0.262a kliens. -
#10134 Na még mielőtt kitör a pánik a startup.lua-val kapcsolatban:
A bcdc 306a verziójához gyárilag adnak egy scriptet, ami egy kicsit többet írt a main chatre, mint kéne.. :)
A 306ay-ban kikommenteltem a bosszantó sorocskát, úgyhogy aki 306ay-t használ, annak a scripttel nincs gondja, illetve a startup.lua-t nem kell átírnia/törölnie/foglalkozni vele.. meg oxigén..
Thx -
Konszuela #10133 Ma a KOLI hubrol bannolva lettem [OP]MCgay altal aki azt irta hogy CSERELJEK KLIENST! Namar most a nickem: JOSKAPIST ezek utan erdekelne miert kotott belem [OP]MCgay.
Legyszi [OP]MCgay valaszolj mert idegesito hogy bannolodom. -
#10132 Próbáld ezt: #9759 -
HammeRed #10131 Igy igaz ezt szerintem is eszre kene vennem ha valaki szorakozik,de ezt mindig egy file vegen csinalja,utana azt irja a kov file-ra hogy folyamatban de nem csinal semmit csak all a kapcsolat szakadasaig.Jah es mindig frissebb dc telepites utan jarok igy. -
norti #10130 Ha szórakoznak azt látod azon, hogy disconnected lesz letöltés közben. Ilyenről már töb helyen halottam én is, de még senki se tudta megmondani miért van... -
HammeRed #10129 Hat igen,erre szeretnek valami kezzel foghato magyarazatot kapni. -
#10128 ez néha velem is elő szokott fordulni.. sztem ez azért van, mert a másik oldalon a kedves megosztó szórakozik...vagy mittomén..ezt valamiylen op biztos jobban tudja... :D -
HammeRed #10127 Egyszer mar irtam ezt a problemamat de nem igazan valaszolt senki most meg1szer megkerdeznem mert megint megjartam.Szal feltettem a dc++0.306 verziojat es ha beallitok egy albumot tolteni letolt egy szamot es nem folytatja a kovetkezovel,hanem letoltes kesz varakozassal megall es nem csinal semmit,egy ido utan megszakad a kapcsolat.Ha kapcsolodok ujra akkor folytatja kovetkezovel.Ugyanez volt amikor feltettem az elozo 0.305 verziot de egy ido utan valamiert nemtom miert nem alitottam semmit de megoldodott.Valaki mondhatna valami tippet mert nagyon bosszanto ha nehezen kapok valakitol slot-ot es ez miatt nem folyamatos a letoltes.Elore is koszonom. -
norti #10126 proxyn keresztül aligha :( -
#10125 mit jelent az hogy bad nickname: already used....
na most értem mit jelent szoszerint :), de akármilyen nevet adok meg nem enged be kolira.... -
#10124 Hali! Tudtok abban segíteni, hogy proxy mögül hogy lehetek aktív? Mikrós kapcsolatom van, a proxy server IP-jét látja a DC :( Létezik-e vmilyen kliens progi, amivel az én IP címem látná?
Nagyon köszi, ha válaszoltok. -
#10123 "Az emelt követelmény az újonnan csatlakozó userekre vonatkozik. "
na ezt nem értettem! mert már benn voltama hubon, igaz, h 10G alatti megosztással! akkor ilyenkor mér lettem kirúgva?
a többi HUB-ba meg ugy tűnik bele kell törődnöm...csak először azt hittem, h az én gépemben van a hiba, mert mondom, se a nasa-ra, se a flash-re nem tudtam belépni egyik napról a másikra. Ráadásul ugyanazt a megosztást követelték.. de mind1...már csak abban reménykedem, h az Independence nem változtat az 500Mb-on...
Lehet, h már sokan kérdezték, de miért kell növelni a megosztások méretét? Van belőle haszna a HUB-oknak? (ezt csak azért kérdezem, mert sajnos még nem volt szerencsém ilyet tapasztalni, mert megosztásnövelésekkor azt a hubot elfelejthettem, ezért nem is élvezhettem annak előnyeit...)