18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • HellBurner
    Ja igen!

kb. fél éves a kártya és még gari is van rajta csak nemtudom pontosan mennyi mert "nincs meg":) a számla.
  • HellBurner
    Eladó: Sapphire 9600xt 128MB FireBlade (500/648 << gyári értékek).
    Az eredeti hűtés le van cserélve egy nagyobbra (fop32-es borda)
    Minden memória chipen chiphűtő borda van.
    32.000- Ft

Majd lefényképezem a karit és rakok be linket.
    3DMark05 Catalyst4.9 : 1526
    3DMark05 Omega Beta AI Full: 1676

• IMYke2.0.0.0
    De most komolyan. Mindenki rinyál, hogy a CoD: UO alatt megy 5 perc vagy 3 óra és fagy.
    Nem a programra kellene először gyanakodni?!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
  • Punkerwork
    lol
  • IMYke2.0.0.0
    Arra senki sme gondol, hogy a Call of Duty egy fos?
    Pedig belegondolhatnátok...

• mozesapo
    Én gyanakodtam már driver hibára is, csak így utólag belegondolva már 4 hónapja nem raktam fel új catalystot, hogy ez kizárva.
    Az nem lehet, hogy nekem R360-as gpu van rajta és az adta meg most magát?
    Ja még annyi, hogy semmi tunning nem volt a gép egyik részegységén se.
  • via_mala
    Asus P4S800 alaplap, 512MB Hynix 400MHz DDR, a táp meg 350W Coolink. Kb. 3 hónapos a gép, előtte Saphire Radeon 9600 Pro volt benne, és semmi baja nem volt, soha semmivel nem fagyott.
    Fast Write ki-be kapcsolgatás AGP 4x-esre visszavevés minden ilyen vacakoláson már túl vagyok.

Javaslom mielőtt beadnád a kártyát a szervízbe, előbb próbáld ki valamilyen más gépben is, mert nem vennék rá mérget, hogy tuti a kártyával van a gond!
    Ez egy kicsit problémás, de lehet, hogy hét végén megpróbálom a hugom 3-4 éves gépével (Cel 900MHz), csak lehet, hogy abban meg meg se fog nyikkanni.
  • mozesapo
    Cod-UO nekem is. De van mikor 5 perc van mikor 5 óra után fagy le. Pedig már újra raktam az egész sz*rt.
  • mozesapo
    Abit IC-7, 2x512MB Geil PC3200, 2x80GB 2x120GB, SB Audigy 2 ZS, és a legfontosabb a táp - Enermax 425W. Az elmúlt fél évben semmi baja nem volt. Most kezdte a 9800Pro.
  • IMYke2.0.0.0
    Őszintén szólva én azt gondolom, hogy a TÁP (mégha márkás is) kevés.
    [Nekem 400W-os van egy Feel IV házban a Radeon 9500 Pro mellett. Plusz: 2 vinyó, 1 DVD-író, 1 CD-író]

• dardevil
    Van valami ötleted mi okozhatja ezt, fagyást ?
  • IMYke2.0.0.0
    Semmi sem javít rajta.

• dardevil
    Most játszottam vagy 2 órát egyhuzamban, de eddig semmi gáz nem volt.
    Azon gondolkodom felteszem a SP2 - hátha javít valamit a memoria kezelésben.
  • dardevil
    Nem tudom számít-e, de a BIOS-ban az
    AGP Fast Write-ot Disabled-re állítottam !
  • dardevil
    A konfigom :
    - ASUS A7V880 ViaKT800 alaplap
    - 2x256 MB Dual DDR400MHz Brand
    - AMD AthlonXP 3000 Barton
    - a táp 300 W ATX
    - Sapphire Atlantis 9800 Pro
  • Punkerwork
    nekem eddig Sapphire csak pozitív tapasztalatom van :)
    Abit-tal meg csak negatív :(
  • CUCLI
    off
    eh a Sapphire karikkal sok gebasz van mostanában. Stalkernak a 9700Proja szart be állandóan.
    on
  • hykao #15015
    Hány wattos a táp a gépben? Milyen alaplapotok van?
  • dardevil
    Sziasztok ! Háát... sajnos nálam is ugyanaz a gond. Játszok pl.: COD-UO multiba és egyszer csk lefagy, a kép lemerevedik és csak a reset segít. Nekem is 9800 Pro van Sapphire Atlantis. A mai nappal nekem is végem van visszem vissza. 2 hete van meg, de nekem már a legelejétől csinálta, én is azt hittem, hogy új catalyst orvosolja a gondot, de nem !
  • hykao #15013
    Javaslom mielőtt beadnád a kártyát a szervízbe, előbb próbáld ki valamilyen más gépben is, mert nem vennék rá mérget, hogy tuti a kártyával van a gond!
  • via_mala
    Ja, pont ez az idegesítő, hogy nem következetes!
    CMR04-rel még sikerült órákig is nyomni, most meg már el sem indul. Tegnap felraktam a SiS legújabb 1.17e-es AGP driver-jét, erre a CMR04 elsőre kiadott egy popup-ot, hogy "Can't find capable video card", másodjára meg a szokásos alkalmazáshiba popup-ot.

Narancs: Nyugodtan mond meg nekik a szervízben, hogy melyik játékoknál van a gond, és azzal teszteljenek...
    Ezt fogom tenni, csak nem'tom mennyire érdekli őket.
  • ollie
    A 360-as magasabb órajeleket bír, de ez nem garancia akkor, ha 9800pro-ba van építve, mert lehet, hogy pont azért tették pro-ba, mert selejtes és nem bírja az XT órajeleket.
  • Punkerwork
    előre nem nagyon lehet tudni :)
  • BaLeeX
    Mi a különbség a 9800pro-knál a gép GPU között (350, 360)?
    Mennyiben jobb a 360 (úgy hallottam az XT-vé alakítható) és melyik kártyákon van 360-as, honnan lehet ezt tudni?
  • mozesapo
    Nekem ugyanez a problémám. Most jött elő pár napja, és alig múlt fél éves a kártyám (Ati 9800Pro). Elöször gondoltam, hogy driver, ok, 4.6 helyett fel 4.10. De nem lett jó. Megy vissza garba, majd kiderül mi lesz vele. Csak az a gond, hogy nem következetes. Van mikor Cod kifagy 5 perc alatt, van mikor meg 3-4 óráig se.
  • PLackó
    uncsi tesóm:D

na,megyek,thx
  • Narancs
    ismerem, uncsi tesóm is tőlük vett gépet annó
  • PLackó
    hát jah.végre:)(amúgy látom szereted ezt a szmájlit ,a logódban is ez van):)
    innen veszem a VGA-t:Link
  • Narancs
    türelem VGA -t terem...
  • Narancs
    Nyugodtan mond meg nekik a szervízben, hogy melyik játékoknál van a gond, és azzal teszteljenek...
    Nekem annó hónapokig húzódott a csere dolog, de az azért volt mert a cég megszűnt ahol vettem...:(
    Sztem max 1 hét, de kékhalnál nincs tapasztalatom.
  • PLackó
    hú,akkor örülök.te tudod,milyen régóta várom már;)
  • Narancs
    abszolut jó.
    csak a késői Connect3D 9600XT -kről 'lemaradt' a hődióda ill overdrive...:(
    De sztem ezek nem fontosak...
  • PLackó
    hi.valszeg Csütörtökön megérkezik az új vga-m.Ati 9600 XT 128 MB.A márka Connect 3d.
    mi a véleményetek a connect 3d-ről?jó?
  • BlackWolf
    ja lehet valami rossz a kartyadba mer a fent felsoroltak marmint amik fagynak nagy resze pixel shader1.1 vagy 2.0-at hasznal es nekem is sapphire kartyam van es ha tuningolom akkor ezek szoktak villogni mint allat meg meg is fagy neha massal semmi baj sincs tuning kozben sem .
  • via_mala
    Küzdelem a középmezőnyben: itt a Radeon X700 XT
  • via_mala
    Újra előjövök most a szokásos kártyamizérimmal. Az alany egy Atlantis Sapphire Radeon 9800 Pro 128 MB, ZM80C-HP + OP1-gyel. A környezet: frissen telepített WinXP, a hardver P4 2.8GHz, 512 MB DDR.

Most épp a 4.10-es Catalyst driver van fenn, de 4.3-tól fölfelé már mindegyikkel próbáltam, a jelenség ugyanaz: kifagy a gép 3D-s alkalmazás közben. Néha újrabootol, néha feldobja a VPU Recovery-t, néha pedig csonttá fagy, hogy csak a Reset gomb segít.
    Amiknél kihal szinte azonnal, vagy 3 percen belül:
    Doom 3, CMR04, Richard Burns Rally Demo, MOH: Pacific Assault Demo,
    de fagyott már ki DVD nézés közben is.

Ami megy, akár órákon keresztül is:
    Max Payne, FIFA 2005 Demo, Wings of War Demo, Zuma, 3DMark03, Full Spectrum Warrior Demo, de néha a CMR04-gyel is sikerült órák hosszat menni, most viszont az már el sem indul.

Szerintetek elképzelhető, hogy valamelyik memóriachip hibás, és csak akkor halálozik el, ha valami sok videomemóriát igénylő dolog fut, egyébként meg vidáman futkározik?

Szervízbe szándékozom vinni a kártyát, mert még garis (Bluefish), de mi van, ha ők nem tesztelik olyannal, amitől kihalna? Mindegy, veszteni nem veszthetek rajta, de volna egy kérésem: nem tudna valaki a szervíz idejére, kb. 15 napra kölcsönadni valamilyen AGP-s videokarit, amivel még tudnék azért mozizni, mert csak egy PCI buszos S3Trio-m porosodik a polcon, az meg talán még ahhoz is kevés lenne (ha egyáltalán elindul vele a gép).
  • Mr Manson
    CC nem indul , de az a fura hibaüzent sincs
    nem lehet ezt megnézni valahol mi lehet a baj?
  • Mr Manson
    fent
  • Torry
    SP2 fennt van?
    Mert:

ATI recommends Windows XP Service Pack 2 or higher to be installed.
  • Mr Manson
    AI állítása CC nélkül:

Regedit -> keresés -> CatalystAI_DEF

O : AI letiltva
    1 : Alacsony
    2 : Magas