Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Az a baj, hogy jpg képek, mely már eleve adatvesztéssel jár, szóval ez az összehasonlítás annyit számít, mint halottnak a csók.

ollie
😄D

Lehet hogy azért mert nem a különbséget nézed?😊
Narancs
SIMA driverrel

OMEGA 9800SE --> 9800PRO driverrel

Én már 1 ideje bûvölöm a képeket, de nem látok külömbséget...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
Ezt könnyû kideríteni.
Fölteszem a sima drivert, és lopok 1 képet Doom3 -ból, aztán vissza az OMEGA és ugyanabból az állásból így is lopok egyet, aztán meglátjuk!

ollie
Most elbizonytalanodtam, de le kéne tesztelni. Viszont szerintem a tied sem hibátlan, csak az elmosás miatt valszeg sokkal nehezebb ászrevenni a hibás pixeleket.

Narancs
Szóval az összes hibázó 9800se teljesen hibátlan lesz, ha be van kapcsolva az AA & AF ?

ollie
Elmossa az AA a hibákat, hiszen a hiba is elüt a körülötte levõ pixelektõl. És mivel az AA és AF-nek köze sincs a pipeline-okhoz, ezért az elmosás után már nem hibázik többet.

Narancs
Amúgy ez mitõl lehet?
Hogy csak AA és AF használatával hibátalan?
Amúgy AA és AF nélkül is csak 1-2 pötty volt a képen.

Narancs
9800SE -rõl jut ezembe.
Nekem is ilyen van, és a 8 pipe a tesztekben hibázik, de a játékokban sehol.
Ez nagyon gyanús lett, és rájöttem!
Az összes játékot AA & AF használatával nyomom, de a teszteknél mindíg kikapcsoltam az él és vonal simítást.
Most nyomtam egy 3Dmarkot bekapcsolt AA& AF -el, és láss csodát egy kép hiba nélkül lement a teszt!
Szóval ha lenyomsz 1 tesztet és hibázik, még nem kell megilyedni!

ollie
A sima 9600-nál bármelyik 9800 SE jobb. Tehát mindenképpen megéri lecserélni, a kérdés, hogy mennyit kell ráfizetni. A leggyengébb 9800 SE kb 9600 pro szinten van, a legjobból meg lehet csináln 9800 pro-t.

Narancs
128bitesnek egy sorban vannak elhelyezve a ram moduljai, a 256bitesnek pedig L alakban...(legalábbis így tudom)

Amúgy kérdezd meg, hogy 256 bites -e, és irasd rá a számlára is, hogy 256bites kártyát vettél.
Így ha mégsem 256bites, visszaviheted hogy cseréljék ki.

Az a baj hogy ezt én sem tudom,csak irt egy sms-t nekem hogy én mit gondolok.De hát én még ennyit sem tudok szólni hozzá.
Na mindegy,majd ha mond valami konkrétat irok még,vagy eldönti õ maga hogy mi legyen.
Azért köszi!

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Enyémre is!
#14144!!!

Narancs
9800SE -bõl rengeteg féle van!
Szinte nincs 2 egyforma kártya!
Ahány gyártó annyi órajel, és bit.
Kicsit konkrétabban írd le milyen a 9800SE (hány bites a mem.interface, mennyi a mûködõ pixel futószalagok száma, illetve mennyi az órajele a megnak, és a memóriának.)
Ja, és hogy van -e rá garancia, meg hogy menyit kéne rádobni a 9600 ra.
Ezeket le kéne írnod, mert így látatlanban elég nehéz segíteni...

Üdv!
Ismerõsöm megkért hogy véleményezzem már azt az elgondolását hogy az ATI 9600-as kártyáját lecserélné egy 9800 SE-re.Hát én nem vagyok egy nagy szakértõje a témának,ugyhogy megköszönném a tanácsot.
Most egy sima 9600-asa van,ezt cserélné le.Annyit tudok hogy az SE az adott széria gyengitett változata /már ha jól tudom,de az árak mindenképp erre utalnak/.A dolog nyilván ráfizetéssel menne,de egy nagyjából reális árkülönbség mellett megéri-e neki ez a csere?

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Hi!

Pls valaki mutasson már képet a 128-as és a 256bites 9800pro-ról, hogyha holnap megyek boltba véletlenül se 128-asat adjanak!

Köszi!

Punker
ez pénz kérdés, én vettem 9800Pro-t és majd jövõre veszek PCI-Express kártyát, szal ha váltani akarsz majd akkor ne vegyél 100k körüli kártyát mert azon sokat bukhatsz.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

utobbi!!

Azt mondja a csóka, hogy van még rá 1 év gari. Amúgy én is hajlok az irányba, hogy tényleg nem éri meg azt a 25 pénzt. Azért nagyon köszönöm a válaszaitokat a témával kapcsolatban.
Amúgy még egy kérdés vajon ha már vennék akkor maradjak az XT-né, vagy inkább legyen valamelyik az X-sorozatból??

\" örökké nem eshet.... \"

Narancs
Ja télleg, te vidéken nyomod...

Amúgy próba cseresznye, majd kipróbálom!

Punker
nem ismerem a pesti boltokat és az ottani hozzáállást

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
ok, csak hogy tudjam...
Gondolom a Kékhal nem ilyen korrekt.
Vagy igen?

Punker
elméletileg igen, mi így cseréljük a termékeket

Narancs
Ez komoly?
A garos számlán lévõ szerint adnak csereterméket?
Szóval akkor az ép 9800SE -m pl került annó 45K -ba, akkor 45K értékben adnak cserét ha meghal? (mert megvan a gari + a számla is...)

Punker
ha megvan a gar papír akkor ok, mert a gar-os számlán lévõ ár szerint adnak csere terméket.

tanulság: nem kell használt alkatrész venni.

Narancs
ph! -n írta.
Nem olvastam el az gész topicot. de arról volt szó, hogy a garit a régi tulajon keresztül tudta csak érvényesíteni, az meg igényt tart az X800-ra.
Azt mondta vissza fizeti a 9800XT árát, de kell neki az X800.
A témanyitó meg pathelyzetben van, mert le kell nyelni a békát...
De nem is ez a lényg, hanem hogy 9800xt annó 100 valahány K volt, ezért mikor kinyiffant X800 PRO -t adtak helyette...
Nekem elég hihetõnek tûnt a story, fõleg hogy jogi tanácsokat kért az ügyben...

Punker
ez mese 9800XT még van bõven a piacon, szal ha nem fizetett rá nem cserélik ki neki jobbra

Met
A CHS-el jobb nem kezdeni garanciális ügyben, saját tapasztalat.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Narancs
Most olvastam, hogy egy srác vett 9800XT -t 60ért használtan, ami meghalt aztán, és cserébe X800PRO -t kapott a CHS -tõl...
Fasza mi?

Shep
szerintem nem éri meg, 25e. -el nem jobb az XT, de te tudod.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Punker
garancia?

25 pénzt kellene ráfizetni az XT-re. Megéri vajon?

Falconer:
Gondolhatod, hogy passziánsziozni kell a vas. 😉

Falconer
Hát attól függ mire használod. Ha nagyon terheled, akkor persze, ha Worben szerkesztesz szöveget akkor nem 😊))
Egyébként elég nagy külömbség van a kettõ között

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

SAntA_ClAus
Sziasztok!

Következõ kérdésem lenne: Adott egy ASUS 9600XT VIVO. Szeretnék rajta Tv-t nézni. Videón keresztül kapja a jelet a kártya. Ki milyen szoftvert ajánlana hozzá? Amivel egyszerûen be lehet állítani a csatornákat, felvételt lehet idõziteni, stb...

Punker
mennyit kéne ráfizetni?

Üdv!

Csak egy gyors kérdés a hozzáértõkhöz. Adott egy HIS Radeon 9800-as karesz melyet érdemes lenne-e lecserélni egy Sapphire Atlantis Radeon 9800XT 256MB-os kareszra némi ráfizetéssel. Szerintetek??

Thx!

Shep
a fene nem jpg-t kellett volna választanom, mert így életlenebb, szóval nem teljesen ilyen kicsit élesebb

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
nekem ilyen

Falconer
Hát ki van zárva hogy monitor. Ennek így kell lennie, igy van programozva, igy van megírva a szoftver aztán kész. Van csomó atis haverom, tft vel, meg hagyományossal és mindenhol ilyen. Ez van, nem érdemes vele foglalkozni

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Wanax
szerintem akkor a monitorra van a baj, vagyis a kártya jól adja ki a képet, csak monitoron rosszul jelenik meg. de ha van másik gép is, akkor csinálj egy monitor cserét, és az szerintem megmutatja ha valami nem kóser 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

barret
Nekem ilyen,a 8500-as Atival sokkal elmosódottabb volt!

Bérbe vehet? reklámfelület...

Nekem is csak most tünt fel amikor a tesóm gépét bizgeráltam és ott egyátalán nem ilyen.

Falconer
Hehe, nekem is pont ilyen, de egyáltalán nem zavar, észre sem vettem 😄DDDD
Ennek ilyennek kell lennie 😄DD

Így néz ki, bár így print sreenelve nem olyan vészes:

Nézzétek a számok mintha szellemképesek lennének meg az ikonok is.

Falconer
Hát akkkor fogalmam sincs, nemhiszem hogy hardver hiba. Valami beállítás, vagy más driverrel van összeakadva

Nincs húzva, de ez dúrva, hogy a gef4 mx-el sokkal jobban néz ki.

most próbáltam 4.4-el és ugyanolyan.
olyan mintha az óra meletti ikonoknak lenne árnyékuk.

Narancs
ez van, LG és az ATI ramdac nem nyerõ páros.
Nekem pl F700B -vel + 9800se vel 85Hz en csíkok futnak föl le a moncsin.
Állítólag DVI átalakítót ré kell tenni a DVI kimenetre, és oda kötni a moncsit, így sokkal jobb képet ad.
Amúgy ez inkább kártya gond sztem, mennyire húzod a kártyát?