18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • ollie
    Nálam mindegyik driver tökéletes, bár inteles konfigom van. Most lehet agyalni, hogy miért...
  • IMYke2.0.0.0
    AMD XP 1700+ / 512 RAM / ATI R9500 Pro (128MB) / DirectX 9.0c

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
  • Punkerwork
    start gomb: winupdate :) kb 23 mega a frissítés
  • PLackó
    hmm.köszi.és azt hogy,hol?
  • Punkerwork
    szedd le a .net ökörséget winupdate-ről és akkor nem írja ki ezt.....
  • PLackó
    most már csak az a bajom,hogy minden egyes bekapcsoláskor kiírja hogy ATI Catalyst Control Center nem sikerült elindítani.és én sem bírom.:

• Borg
    Nekem is angol sp1-es xp van. És szivtam rendesen a 4.9-el. Neked milyen kártyád/géped van?
  • PLackó
    A Biosban kell állítanom valamit?vagy akárhol valamit?vagy mindent felismer a gép?
  • PLackó
    hmm.rendben köszi.felraktam ,de problémái vannak.betölti a játékokat,utána kilép belőlük.meg minden lassú lett.pedig Geforce 2-őm volt.leszedtem az nvidia drivert
  • Punkerwork
    az ATI.com-ról leszedett a legújabb, amit gyárilag adtak azt felejtsd el
  • PLackó
    helló.ma vettem egy 9600 XT-t.(Connect3D).Már letöltöttem a wxp-w2k-ccc-8-062-040929a-018115c -t ami elvileg ATi Catalist 4.10
    Adtak egy Drivert: ami valamilyen 7.2.
    melyiket tegyem fel?
  • Punkerwork
    nekem magyar SP1-es OEM WIN (nem kér kódot) + összes frissítés SP2-őn kívül.
  • IMYke2.0.0.0
    Ennek ellentmondani látszik a tény, hogy én a 4.9-est használom, semmi fagyással - teljesen újrarakott Windows XP-n (igaz, ez angol verzsön, és nem SP2-s, hanem "csak" SP1-es)

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
  • Punkerwork
    4,8-assal nekem nem volt bajom az újjakat nem is próbáltam otthon :)
  • Borg
    Összeesküvés elmélet?:)
    Én végülis régóta morfondírozok azon, hogy lehet valami szándékos szarság az újabb catalystekben. Mármint olyan szándékos bug, ami szépen kiidegeli a régebbi kártyák tulajdonosait, hogy vegyenek újat...

Én pl 4.2-es catalystet használok. Azóta 2x próbáltam frissebbet felrakni, egyszer sem lett jó. Hol kékhalálozott, hol ez nem volt jó, hol az. Szal mindig system restore lett a vége...
  • via_mala
    Nem annyira...
  • via_mala
    Na tegnap eljátszottam egy tápegységet terhelő stress-test-et:
    Egyszerre futottak:
    3DMark03 benchmark
    egyik vinyóról másikra többezer file másolása
    Nero cdrw írás
    Winamp mp3 lejátszás
    rezidens víruskereső

A 3DMark03 vígan végigment és 5094 pontot adott, 5600 helyett, de a gép nem fagyott ki.
    Lehúztam a primary slave CD-ROM-ot és futtattam a Painkiller benchmark-ot. 2x is végigfutot, kiírt valami 17.92 FPS-t, azután pár másodperc múlva mindkét esetben kifagyott.
    A FarCry az OpenGL-es? Abban is lehet valami benchmark-ot csinálni valahogy?
    A Vulpine GLMark pl. el sem indul a gépen, de a GL Excess/XSMark meg simán végigfut. Akkor most jó a Catalyst OpenGL driver-e vagy sem?

Jut eszembe: nincs valakinek egy fölös gyári Sapphire hűtőventi+bordája Radeon 9800Pro-hoz?
  • netrunner
    Sziasztok!
    Lenne egy -meglehet- elég hülye kérdésem:
    Jó ötlet nVidia chipes alaplapba ATI kártyát rakni?
  • dardevil
    Nos én feltettem a 4.8 játszottam megint vagy 2 órát és eddig semmi gáz nem volt ! Tovább már egyenlőre nem birom tesztelni ! Remélem beáll mostmár !!!
  • mozesapo
    Csak ezzel a visszavitellel az a gond, hogy mi van ha kihozzák hogy semmi baja. Nekem is pl 3dmark elfutkosik napokat is, úgy hogy nem fagy le a gép.
    Borg-Lehet hogy nem is a vga-nak van baja, hanem a directsound v. valamelyik fos ms dll szarakodott. Azért írtam, hogy rakja újra. Mert 1 kicsit gyanús, hogy nagyon sok embernek mostanában kezdett el szarozni valamelyik 3d gama v. alkalmazás. Ennyi ATI kártya nem dögölhet be egyszerre.
  • Shep
    akkor, vidd vissza, ne szórakozz vele, kicserélik aztán ha akkor is ezt csinálja na akkor van gond.
  • dardevil
    #15090 (elnyomtam)
  • dardevil
    Nekem a most 4.9 van fent, de 4.10 és a kapott 4.6 is sajnos fagy a leírt módon #15085.
  • dardevil
    Minden megoldás érdekel mielőtt visszavinném a kártyát, KÖSZI megnézem !
    Felteszem a 4.8-t.
  • Shep
    CoD nállam 4.9es driverrel csinált ilyet, el nem tudtam képzelni mi a fene lehet vele, felraktam egy régebbi drivert és minden jó volt, most hogy így gondolkodom lehet, hogy 4.8as volt.
  • dardevil
    Akkor nincs más visszaviszem, pedig 2 hetes .
  • Borg
    Miköze a COD-hoz a dx9c-nek? Az OpenGL-es... szal a videokártya problémára aligha jelent majd megoldást.
    Szerintem ha ilyen képproblémák vannak, akkor biztosan a videokártya haldoklik.
  • dardevil
    Okés, újrarakom a dx9c-t... hátha jobb lesz. Már addig eljutok az uj memóriámmal, XP újrarakva, hogy a COD-UO multi lefagy, majd néhány másodperc mulva elindul. Amikor megfagy a kép - érdekes a hangok folyamatosan mennek tovább ! A megfagyás után a képernyőn a színek szivárvány szerűen megjelennek, majd a kép sötétebb lesz, de már nem kell reset, megy tovább !!!
    Más játékokkal még nem próbáltam, a COD-UO SP-t pedig másik kártyán nyomtam azzal meg nem fagyott ! Azért köszi mindenkinek a segítséget. A további segítő hozzászólásokat pedig várom továbbra is !!!
  • mozesapo
    Rakd újra a dx9c-t, talán rendbejön. Tegnap tudtam uo-zni több órán át és 1x se fagyott le a gépem. Mondjuk sima Cod még nem próbáltam. Az is igaz, hogy inkább multi közben szeret fagyni, sima sp gama, v. 3dmark futhat napokat és semmi gond.
  • dardevil
    A hiba nem szünt meg nálam, továbbra is lefagy a COD-UO multi. A táp-os dolgot kiprobáltam, ugyanúgy tovább fagy. Ma kaptam memóriát próbára, hátha az lehet a baj, ha nem akkor ujra rakom az XP-ét !
    Aztán majd meglátjuk, a kártyát a legvégére hagyom.
  • hykao #15082
    azaz jelenleg a 2.5.90-es OMEGÁT (mivel egyelőre ez az utolsó...ez még a 4.10-es bétán alapul)
  • CUCLI
    azaz? 4.10?
  • hykao #15080
    mindig a legutolsót.
  • CUCLI
    te melyik omega drivert használod?
  • Pluskast
    Igen az omega-t már ajánlották nekem de nem volt eddig merszem felrakni. De ha ez a helyzet akkor lehet még is felrakom.
    Amúgy köszi a tippet.
  • hykao #15077
    Catalyst Control Center.

Alternatívaként letöltheted az OMEGA drivert esetleg (nekem bejönnek, már régóta csak ezt használom), benne van az AI, és nem kell neki .NET baromság...
  • Pluskast
    ccc-s? Az melyik?
  • hykao #15075
    hát ha az alaplapi chipset driver fent van rendesen, akkor lehet, hogy a .net keretrendszert hiányolja, amennyiben a CCC-s változatot töltötted le.
  • Pluskast
    p4 3giga 1giga ram és ati800xt
  • HellBurner
    Szerintem számdora marad a kizárásos módzser. Beszéld meg egy haveroddal hogy hozza át a gépét szépen egyenként kipróbálsz minden alkatrészt a haver gépébe. A legjobb ha az alaplapotok ugyanolyan mert amikor azt cserélitek nem fog meghalni windows.