Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TopGun
Egyebkent segitseget kertem, nem kritizalast! 😞

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TopGun
AZERT MERT NINCS 66k kezpenzem es ennek felet vissza adjak!

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

ollie
Így viszont fele annyiba kerül, nehogy már ne érje meg... Ha meg már elavul a kártya, akkor az ember beleteszi a kissebb gépébe oszt kész.

Nem ertem miert akartok sulinetben VGA-t venni! 3 evig nem lehet eladni! Hol lesz a mai gepetek 3 ev mulva?? Mar regen mindenki PCI-Express-es kartyakat fog hasznalni! Ki emlekszik arra, hogy milyen kartyaja volt 3 evvel ezelott??
Ugyanez igaz a vinyokra is. Szerintem csak monitort erdemes SEx-re venni. Az tuti kibir 3 evet. A tobbi cucc elavul 1,5-2 ev alatt.

TopGun
Sziasztok! tud valaki segiteni nekem? ez a VGA kellene: MSI RADEON 9800PRO 128Mb RX9800PRO-TD128SP sulinetben hol lehet kapni?

ollie
Ja igen azt akartam írni. 😊

hykao
Már a Control Center-t nem? 😊
ollie
Szal én is feltettem a Catalyst Control Panelt, és egyetlen apróságon kívûl semmi problémám nem volt vele. A probléma csak ott volt, hogy nem volt nálam 3D tab. De hát annyira hiányzott, hogy jött az uninstall...

Na nálam befigyelt egy szép system restore.
Odáig jutott az egész, hogy már a codeceim se mûködtek a driver köcsögölései miatt, és valami DLL-eket is széjjelbaszott a windowsban. Szal egy retkes mp3-at nem tudtam már lejátszani, arról nem beszélve, hogy semmilyen mediaplayer, codec nem tud felinstallálódni, mert valami DLL hiba van.
Ráadásul a DirectX is sérült tõle, és az sem tud újra installálódni.
Szal szépen visszaállítottam a catalyst installálás elõtti állpotba a gépet, és mostmár minden hawaii megint...
DonnieBrasco
Na, én is feltettem, mit mondjak elég GÁZ, hogy a refresh rate problémát a mai napig nem voltak képesek megoldani. Jobb klikk, settings, advanced után meg kék halál! Ez ám a bénázás!
Refresh fix után 3DMark2001, örömmel látom, hogy a 4.7-re alapuló Omega driverhet képest kicsi felment (11400 körül-rõl 11911-ra, ami nem is rossz 😊 (R9500 Non-Pro, 364@290)

Azért nem az igazi, valljuk be!

DB

A ti kung-futok nem erős!

Lenyomtam ezt a catalystot mint a gombot, és control center nélkül, a jóöreg cpanellel felraktam újra.
Játékok, markok mennek rendesen, tvout újra beállítható theater modeba. Great.
Viszont a WDM driver kérdése még mindig nem tiszta, mert az eszközkezelõben van valami unknown device, és az install közben a WDM-re megint rákérdezett, de nem engedtem telepiteni neki. Ellenben mivel minden ami nekem kell megy rendesen, leszarom...
Majd ha lesz SP2 integrált xp installcd, akkor ujrarakom a francba az egészet. Vagy nem.
Punker
ok

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mr Manson
Bár tény sok értelmét nem látom...

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Mr Manson
Nekem semmi gond nincs!

Narancs
Vettél új kareszt?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
EVEREST home edition.

Hi all!

Valaki mondja már meg milyen progival lehet megnézni azt, hogy a vidkari hány bites, milyen chip van rajta stb. (ATI a kártya)

Elõre is köszi!

Falconer
Huh, szívás

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hát ez elég gáz bazmeg...

Kb 7x kékhalálozott el a gépem az install procedúra közben.

Amennyire én látom, mindannyiszor a WDM driver installálása közben. IRQ NOT LESS OR EQUAL...

Természetesen elõzõ catalyst, cpanel uninstall, tweakerek is uninstallva lettek. Új catalyst és control center felinstall, restart. Egybõl loginnél kékhalál. Újraindít, kékhalál.
Last known good konfig, elindul, benyomja, hogy WDM driver installálása, mondom continue anyway, kékhalál.
Ujraindit, VGA mode, stylexp letilt, hátha az a baj.
Ujraindit, WDM driver, kékhalál... ennek tetejébe ezzel a kékhalállal a registry is megsérült, meg még ki tudja mi. De helyreállította magát, köv startkor WDM-re STOP installationt nyomtam, azóta megy rendesen...

Most állok neki tesztelni... a control center a külcsínyen kívül semmi extra. A driver meg... hát most mit mondjak?😊 Akinek megy rendesen a gépe, fel ne tegye... én is itt basztam el...
Csak információ képpen: Az új control center egyelõre minden, az eddigi control panel tabjai közé beépülõ programot kékhalállal jutalmaz. Magyarán pl. rage3dtweak, radlinker, radclokcer tabu.
Ami nem kontárkodik oda bele, az megy. Én most töltöm le a 4.8-at ezzel a cotnrol centerrel, valszeg fel is rakom még ma.
Mr Manson
okés
már megy

Le van irva, hogy Catalyst 4.8 és .NET 1.1 kell hozzá.
B@ldrick
.NET keretrendszer kell hozzá, fentvan? Mindjárt kipróbálom én is..

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

Mr Manson
Nekem kapásból nem indul... erroral elszáll!

hykao
Hmmm...már csak az a kérdés, hogy a mostani OMEGA mit szól hozzá, mert nekem az van fenn. Annak pedig nincs külön Control Panel része (install-uninstall szempontból).
Mr Manson
AHogy én nézem igen!

hykao
Ez az amiról szó volt má', hogy lesz? A Control Panelt leváltó, bõvebb valami?
Mr Manson
yeah...

B@ldrick

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

Narancs
Ja, mert neked alapból sokkal kevesebbet hibázik, szinte semmit sem

hykao
De nekem olyan pixelhibáim sosem voltak, mint amiket nektek "megold" az AA (sztem inkább az AA, mint az AF)
Narancs
Csavar: beszéltem még egy 9800SE tulajjal, és boldogan közölte hogy AA és AF bekapcsolása után neki sem hibázott a kártya...
Szóval eddig 2 srácnak aa és af megoldotta a hibákat, 2 csávónak meg nem...erre varjatok egy jó nagy gombot!

hykao
Tudom, csak Narancsnak raktam be.
Pipeline hiba (9800SE@9800pro-m van), de szerencsére ez a legnagyobb baja csupán.
ollie
aha, ez lehet pipeline hiba, vagy pedig driver hiba

Narancs
Ja, 128 bites... hát azért volt 'elérhetõ' áron...

hykao
Na itten van egy kockásodás: KATT IDE! (a sötét szegletnél a legszembetûnõbb)
hykao
De neked 128 bites nem, vagy milyen?
hykao
Hát, majdnem...majd lopok képet, hogy milyen. 😊
Narancs
Ez nagyon furcsa, mert nekem aa és af nélkül eléggé megpöttyözi a D3 -at, viszont ha bekapcsolom ezeket nincs hiba sehol...beszéltem 2 másik 9800SE tulajjal, õk szintén azt mondták, hogy él és vonal simítás ide / oda, nekik is ugyanúgy pöttyöz, mintha nincs bekapcsolva...
Na mind1, nem fontos...

ollie
Kockásodás valahogy így?

hykao
Nekem a Doom3-nál nincs hiba, de pl. a Hitman2-nél éjjellátóval halvány kockásodás tapasztalható, de nem zavaró módon.
Ja és élsimítást, anizotropikus szûrést természetesen használok.

Ezen kívül a modolt 9500-asomnál is volt pár pixelhiba némely FPS játéknál a kézen, élsimítással, amizotrópikus szûréssel.
Narancs
Doom3

Falconer
Ez mi? STV Elitforce?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs

Narancs
Csak szemléltetés képp, AA és AF nélkül így néz ki, ugyanez a rész:
noAA&AF

Azt nem értem ,hogy vajon minden 9800SE 8 pipe -ja pöttymentesíthetõ AA és AF bekapcsolásával, vagy csak épp az enyém vmiért...?

Sorry a JPEG miatt, de BMP -ben 2.2mega a kép.

Egyébként mit akarsz látni ezen a képen? A fele fekete, semmit nem ér. Több effektes, és különféle textúrás kép kellene.
Amúgy ha megnézed, bal alul a számláló sárga keretének szine különbözik a két képen...😊
Van ilyen funkció benne valahol, hogy két layeren lévõ képet kivonja egymásból, és csak a kivonás eredménye lesz látható.
Narancs
egymásból kivonva?
Azt hogy?

Narancs
A lényegre amigos!
Van e eltérés vagy sem?

Kis helyesbítés: sima driver alatt a sima omegát értem, míg omega 9800se --> 9800 alatt pedig értelem szerûen a soft-modded omega drivert.

Az ilyen képeket teljesen azonos framen kell kilõni, és akkor BMP formátumban a photoshoppal egymásból kivonva õket, máris meglátszik a különbség...