Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
mi ez a fixtv vendi? 😊 nem tudtok 1-et fölvenni és bedigizni? had röhögjek már én is eggyet 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

ollie
A ram teljesen jó (ne is próbáld tovább), a magot még szvsz lehet húzni bõven. Ha nem menne tovább a mag, akkor vedd vissza a ramot egy picit, és úgy próbáld.

Narancs
Errõl jut eszembe, kb 1 hónapja láttam,
Fix tévén a Vendi:
-kérdés: 9800 PRO AIW jó kártya?
-vendel válaszol: úgy tudom 9000-tõl fölfelé nincs AIW kártya.
-kérdés: jó ha NTSC tuner van rajta?
-válasz: persze, NTSC jó tunereket gyárt...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

barret
Nekem Gigabyte 9600 pro karim van,3.3-as ramokkal.Alapon 400@300, húzva 445@ 345 itt még stabil! Korrekt ez? Nekem kevésnek tûnik!

Bérbe vehet? reklámfelület...

via_mala
Hááát...
Közben már arra is sikerült ráébrednem egy másik fórumbeli segítséggel, hogy a TV-Out az szoftverbõl állítgatható NTSC-re vagy PAL-ra, és valószínûleg a Video-In is ugyanígy, de a TV-tunerrel gondok lehetnek.
Ha valakinek _konkrét_ tapasztalata van bármilyen A-i-W kártyával, és megnézné, hogy a Video-In-t is be lehet-e állítani PAL-ra a control panel-en vagy más szoftveres módon, azt nagyon megköszönném.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

TopGun
Ok! koszi a velemenyeket! megrendeltem, ha meglesz megosztom veletek az eredmenyeket es lesznek tovabbi kerdeseim is! 😊

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

ollie
kell szerezned ugyanilyen kártyára egy PAL biost, vagy pedi valami bios editorral átírod, asszem az is elég...

Narancs
szvsz tök mind1 milyen gyártó, legalábbis tuningot nem befolyásolja...(kiv. ha a gyártó spórol a hûtõn)
MSI meg nagy néz, nem lesz vele gond, a húzás meg szerencse kérdése...

én már cxsak a teszt kedvéért is kiprobálnám az nvidia chipes ati kártyát, lehet ez lesz a legjobb kártya a piacon 😄

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

np 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Narancs
ott a ponty, mondom hogy kezdek szétcsúszni, másik topicban leírtam 2X ugyanazt egymás után...

TopGun
Akkor szerinted megeri megvenni? hatha huzhato? mindenesetre a mostani kareszomnal merfoldekkel jobb lenne meg huzas nelkul is nem? Gf2 MX400 van jelenleg 😞

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Falconer
😄DDDDDDDDDD

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

nvidia szállitja? nem is tudtam hogy enyire puszipajtások már az atival... 😄
szvsz topicot tévesztettél 😄

Narancs
Vízhûtés megy a chipre, memóriára meg passzív bordák.
Nem csak hûtéstõl függ a tuning, 1ik kártyát alap hûtéssel 450re lehet nyomni, másikat 400ra sem.
Szerencse kérdése, ugyanúgy mint a prociknál, van akinek alapfeszen viszi a 2500+ procija a 3200+os órajeleket, nekem meg még fesz emeléssel sem megy...
Nem a gyártótól függ, hogy mennyire lehet húzni a kártyát, a chipeket az nVidia szállítja, az MSI csaka köri építi a kareszt...

TopGun
Nos en csak azt irtam ide amit ott olvastam, de be rakom ide amit a srac irt ott ok? :Tényleg lenne egy gyakorlati kérdésem. Azoktól kérdem, akik vízzel hûtik a vidkarit, hogy a ramokkal mit csinálnak? Azért kérdem, mert nekem momentán olyan hûtés van a kártyámon, ami a ramokat is teljesen lefedi, és nyilván, ha nem kapnának jobb hûtést a ramok, akkor többet sem mennének ennél. Vagy esetleg egy szimpla passzív hûtéssel elintézitek a dolgot? Hogy a témához is szóljak nálam a 9800 pro, 400:350-en stabill, ami ugyebár nemsok. Ez egy MSI, és még annyit kell róla tudni, hogy R360-as magja van, és minden progi XT-nek ismeri fel.

Ez az elso fele es itt a masodik: Most ahogy így nézegetem sztem nekem egy vízhûtéssel se lenne sokkal jobban tuningolható a cucc, minthogy a gyári hûtése is baromi komoly és mégse lehet belõle többet kihozni 400:350-nél. Tudjátok sz@rból nem lehet várat építeni.
Erre mit mondtok??

via_mala
Van az aprónet-en egy BBA 9800 Pro 128MB All-in-Wonder kártya 45 rugóért, csak van egy kis bibi vele. Kanadából hozta a srác, és ezért csak NTSC kimenetet ad ki a drága, és persze a gari is Kanadába szól.
A gari annyira nem érdekel, mert ha rajtam múlna, nem tuningolnám szénné, de az NTSC kimenet már necces: gondolom a régi TV-nk nem fogja helyesen megjeleníteni a képet. Van-e, és mibe kerül egy NTSC to PAL konverter? A neten 50 angol fontért találtam, de az nagyon durva (kb 18kHUF)!
Van valakinek tapasztalata ilyen kártyával?

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Törölt felhasználó
Baromság. Abszolút nem jelenthetõ ki egyik kártyáról sem. Csak a szerencse kérdése, hogy te milyen chipet fogsz ki. Az sem mindegy, hogy mit nem lehet húzni, a memóriát, vagy a mag órajelét. Ezeket nem az MSI gyártja, csak rászereli a kártyára. Az meg milyen butaság, hogy egy 9800Prot "minden progi XT nek ismer fel"? Csak akkor ismeri fel annak, ha valóban XT a kártya, illetve, ha XT Bios lett beleírva a Pro kártyába.
hykao
Honnan lehetne ezt elõre tudni, hogy a te példányodat mennyire lehet majd húzni?
TopGun
Es TENYLEG nem lehet huzni? 😞( mert azert az is fontos!

Punkerwork
az hogy nem lehet húzni még nem jelenti azt hogy az MSI szar 😊

TopGun
Segitsetek mar lecci! most olvastam egy masik forumban, hogy valakinek szintem MSI 9800Pro-ja van es azt mondja szar, mert nem lehet huzni, pedig komoly hutes van rajta es azt irja, minden progi 9800XT-nek ismeri fel a kareszt! en meg ilyen MSI-t rendeltem! 😞( most akkor tenyleg szar az MSI? vagy nem?

Punkerwork
szerintem Sapphire

Shep
Saphire vagy Gigabyte 9800pro a jobb?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Narancs
szivesen

Bandee1987
ok, és thx a segitséget

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Narancs
abszolúte jobb mint a 256megás verzió...

Bandee1987
Akkor mit szólsz egy Sapphire Radeon 9600 128 Mb TV-out-hoz

Bandee1987
Aham. Mondjuk bármi is lesz, mindenképp jobb videókártyám lesz, mert eddig egy Gef 4 mx 440-esem volt...Amúgy egy 1600+ Athlon xp-m van.

Narancs
váááá nem csak lehet, gyorsabb is!!!
felesleges 9600ra 256megát pakolni, csak paraszt vakítás az egész...

Bandee1987
tehát asszondod, hogy egy 9600 128 mb gyorsabb lehet, mint egy 256 mb-os?

Narancs
nem sokkal.
Kb 500X le lett írva, sorry de most k*va lusta vok, olvassatok vissza...
Röviden: 256megás kártyákon rendszerint lassabb memória chipeek vannak, ráadásul a gyengébb GPU -kat a 256megás memória nagyon leterheli --->>> LASSABB

Bandee1987
de sztem még mindig jobb, mintha 9600SE-t vennék, nem?

Bandee1987
ezt mondjuk én se nagyon értem...

Falconer
Nehogymár. Miért? Akkor mi a franc értelme van 256osat venni?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bandee1987
jó, csak nekem 1 a baj: áfás számla mindenképp kell hozzá, tehát boltba kell vennem.
Mit ajánlotok ilyenkor? És melyik boltot?

Narancs
szal a 256 megás sokkal lasabb mint a 128 megás.

Narancs

via_mala
Semmi, csak nem éri meg. 😉

Narancs

Falconer
Métnem?

via_mala
Szvsz 25-ért Radeon 96000 Pro 128 MB-osat kapsz az pl. apróNeten és sokkal jobban jársz vele.

Hopp, most nézem 24-ért is van, nameg egy 21-ért is de az Baranya megyében.

Bandee1987
miért? mi a baj vele?

Narancs
Óvva intelek tõle.
9600 ból nem szabad 256megásat venni.
Amúgy 25ért már van 9600PRO, 9500PRO is.

Bandee1987
help pls!

Bandee1987
Hi! Szeretnék venni egy Abit Radeon 9600 256 mb -t 24000-ért, de nemtom, megkérdezem, hogy akinek van, az mennyire tudja ajánlani? Erre a célra csak 25 ropim van.

TopGun
Csak a 256Mb-s joval dragabb es ugyan ugy a keves CD-s valtozat van csak! a TD128 es nem a TD128SP, viszont ha mar annyit kifizetek akkor legyen tobb CD-m hozza! nem igaz?

ollie
Na, azért 9800 pro-ból már érdemes 256 megásat venni, nem sokkal lassabb, igazából észre sem veszed játékok közben. Viszont a 256 megás 9600 pro/xt-k általában jóval lassabbak a 128 megás társaiknál.

TopGun
En voltam az a mas 😞 az a helyzet, hogy van ismeros bolt, ahol van sulinetben a karesz, ket hetem megrendeltem toluk es a multheten kiderult, hogy az uj arlista szerint csak 256Mb-s verzio van ebbol a sulinetes listan! Az meg mar tul draga nekem es ha jol tudom azt irtak tobben is itt, hogy lassabb mint a 128MB-s 😞

Punkerwork
más is kereste már ezt a kártyát sulinetben, aszem neki se tudtunk segíteni 😞