18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • antijedi
    megint
    :PP
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy én sem rohanok a falnak a CoD fagyások miatt - láma játék miatt nem szoktam erölködni a PC-m rovására.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
    -----------------------------------------
  • antijedi
  • [NST]Cifu
  • [NST]Cifu
    BTW tényleg mindenki kerülje el messzire a 4.10-est, mert ugye COD és COD:UO alatt PB-vel összeakad. Ugyebár tény, hogy az ég egyadta világon mindenki játszik ezen játékokkal, szóval egy mindenkit érintő problémáról van szó...

De én egy megvetendő kivétel vagyok, és tovább használom a 4.10-et, legnagyobb megelégedésemre... :)
  • B@ldrick
    Ez az! Nálam a sof2 csakamulti pb-vel 4.10-el fagyott...
  • hykao #15226
    sztem nem ad ki a madár újabbat, mint a mostani 4.10b, majd talán a 4.11-es alapút.
  • Torry
    Jah és nem tudjátok mikor jön az OMEGA 4.10?
  • Torry
    Nálam is fagyott a COD!
  • hykao #15223
    azt nem tudom, és azt sem, hogy miért nem próbáljátok ki az OMEGA drivert. én már régóta ezeket használom, és semmiféle fagyás nincs...
  • ollie
    Kell hozzá a .net framework
  • mozesapo
    Akkor mond már meg, hogy miért kezdett fagyni sokunk gépe a 4.10 Catalyst felrakása után Cod, és Cod-UO multiban?????
    3DMark2005, Cod, stb fut normálisan órákat, multiban meg fagy a gép. Ennyi.
  • hykao #15220
    jó, de könnyebb a léleknek (bármi) másban megtalálni a hibát... :))
  • [NST]Cifu
    Érdekes, én multizom, és amivel játszottam (jelenleg: Pacific Fighter, CS:Source, CS1.6, DoD ill. DoW a közelmúlt felhozatala), az tökéletesen működött... (pedig a CS:Source és a DoW kivételével a másik három OpenGL módban megy nálam...)
  • mozesapo
    Ha gamézol multiban akkor nem. Elbaltázták az opengl drivert és összeakad a pb-vel. Hogy inkább várni kell a 4.11-re.
  • [NST]Cifu
    Itt
  • BaLeeX
    Az normális dolog, hogy Catalyst uninstallerrel leszedtem a 4.9-es drivert majd feltettem a 4.10 Control Center-es változatát (44 megásat) és újraindítás után két vagon hibaüzenetet kaptam? Még a desktopra kitett Control Centert sem tudtam elindítani, mert hibaüzit kaptam.

9800pro-nál van ez a helyzet.
  • via_mala
    OK, de hol az az Inteles topic?
  • Punkerwork
    ati.com
  • oneal1
    jah és honnan tudnám leszedni?
  • oneal1
    szval 4.10 es ai drivert ki használja??
    érdemes lekapni?
  • hykao #15211
    Hát nekem OMEGÁM van, szal nem tudom milyen a CCC-ben, de nálam 3 állás van: ki, normál, nagy.
  • ollie
    Hmm, és nincs több fokozata ennek a beállításnak?
  • ollie
    2200 pont körül nyomják a 9800 pro-k.
  • [NST]Cifu
    Szvsz egy jó Canterwood alaplapot (Intel 875P) nézz, ha le akarod cserélni. Itt a környékemen csak egy ilyen van, egy Abit IC7, ezzel nincs semmi baja a srácnak. De szerintem kérdezd meg az Inteles topicban, valószinüleg ott többet tudnak segíteni.
  • via_mala
    Az előző gépemben is SiS-es chip-készlet volt és nagyon meg voltam vele elégedve, de lehet, hogy a P4-eknél már nem olyan jó ez a márka. Ha ezt esetleg lecserélném, akkor milyen Socket 478-as alaplap lenne jó?

Az AGP Driver innen szedtem le: http://driver3.sis.com/agp/agp117e.exe-t, de akkor most leszedem az 'e'-nélküli 1.17-t is, hátha.
    A BIOS-t is már frissítettem 1009-esre, de sajnos nem történt javulás. Azután kínomban már az SP2-t is feltettem, de az nem segített.
    Azért köszi az ötleteket.
  • [NST]Cifu
    A 3Dmark05 alatt 2200-2400 pont körül kellene hoznia egy 9800Pro-nak. De lehet, hogy csak a driver és a beállítás terén kéne finomítani.

Viszont elöbb is írhattad volna, hogy P4S800 mobo alatt jelentkeztek a hibák, ugyanis így élből javasoltam volna, hogy a SiS AGP drivert próbáltad-e, illetve hogy a Bios-t frissitetted-e?

ASUS letöltési oldala P4S800-hoz, itt a "Drivers" fül alatt találod a SiS AGP drivert, azt tölsd le, és rakd fel. A biztonság kedvéért mondjuk én először is csinálnék egy rendszervisszaállítási pontot (START -> Programok -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás), hogy ha bármi probléma van, akkor azért vissza tud hozni az alapállapotokat.

Sajnos az én szememben az ilyenek miatt esett "kicsit" az ASUS név renoméja...
  • Kockásfülűnyúl
    a videókarin szerintem nem szokott ezüstös paszta lenni a sima paszta pedig szigetel tehát biztos hogy nem az a baj
    egyébként én egyszer a procimon kentem végig az ezüstös pasztát(azóta nem használok ezüstös pasztát), miútán letörölgettem gond nélkül müködött tehát megint csak megerősíteni tudom hogy nem a paszta miatt rossz a kari
  • Kockásfülűnyúl
    a 9600prom 1360-at hozott alap órajelen 500/330-on 1600 körül tehát nem hiszem hogy minden rendben van azzal a kártyával
  • via_mala
    Hát kipróbálta, és nála megy. Az ő gépében egy DTK 350W-os (de lehet, hogy csak 300 W-os) táp, AMD 2400+ Thoroughbred, 512 MB DDR 333 van.

A 3DMark05 lefutott nála és 1306 pöttyöt hozott. Jó ez egy 9800 Pro-nak?
    És a Richard Burns Rally Demo-ja is fut nála.

Akkor most mégis csak az ASUS P4S800-as alaplapommal lehet a gond?
  • [NST]Cifu
    A teljest kell felraknod (a Cataclyst Control Center-el), de ahogy Hykao is írta, túl sok értelme nincs. Nagyon látványos, meg minden, de az AI nem ér túl sokat, ráadásul a CCC-ből kimaradt pár dolog, ami a Control Panel-ben benne van, és így ezen dolgokat nem lehet elérni... (pl. a monitor horizontális és vertikális szinkronizálását)
  • hykao #15201
    Mellesleg egyelőre nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez az AI bizony a képminőség rovására is ügyködik! Bár igaz nem teszteltem sok játékkal, de amivel néztem, azokban, ha nagyon lement volna az FPS, akkor egész egyszerűen annyit csinált, hogy felülbírálta a kontroll panel beállításait (pl. kikapcsolta az élsimítást, illetve levette a textúra részletességet), na most ez mind szép és jó lenne (persze lámáknak...), csakhogy pl. nekem a Splinter Cellben elég lenne a 20-25 fps is, mert ez nem egy hent játék...de persze az AI meg ahogy néztem olyan 60fps körülire akarja erőltetni a dolgot...és így esett meg, hogy 9800proval kb. Gef2 szintűre degradálja a grafikailag "húzósabb" helyeken a képminőséget...szal én egyelőre inkább kikapcsolom, és játékonként külön használom az egyéni beállításokat...úgysem játszom egyszerre sok játékkal...
  • hykao #15200
    Előfordulhat, hogy csak a CCC-ben tudod állítani...a regedit-en kívül persze...(Én OMEGÁT használok, ahhoz nem kell .NET - legalábbis egyelőre)
  • Norbyte
    Hali,

hol a francban van az AI állítás a 4.10-es Catalyst-ban?
    Sehol nem találom. (Az egyszerű változat van fennt, nem a .Net FX-es)
  • Nemcso
    Boltból : 30 alatt 9600Pro, kicsivel 30 felett 9600XT Silicium Computer

Használtam : Apronet
  • Punker
    9600Pro
  • juhi01
    csá!
    lehet hogy uj videókártyát kell vennem milyen atit ajánlotok max 30 ig?
  • via_mala
    Ha minden igaz holnapra leteszteli egy srác a saját gépében.
    Én sem zártam ki az alaplap hibát, csak hát az előző kártyámmal nem volt baja. (9600 Pro)
  • [NST]Cifu
    Az már gyanus. Ha megoldható, ki kellene próbálni egy másik gépben. Ha ott is csinálja, akkor tuti a kártya felelős érte (én nem zárnám ki teljesen, hogy az alaplap terén van valami gebasz).
  • via_mala
    Megtörtént: letakarítottam a VPU-t, vékonyan kentem rá szilikon-zsírt, újra összeraktam a Zalman hűtőrendszert. Eredmény: nem változott semmi.
    A lefagyások fajtái:
    VPU-Recovery popup,
    teljes elsötétülés, amikor csak a Reset segít,
    ritkán: teljes elsötétülés, és ujraboot-ol magától.
    Ezek néhány 3D-s alkalmazásnál indítás után azonnal, vagy 2-3 másodpercen belül jelentkeznek:
    3DMark05 (ez néha olyan popup-ot is mondott, hogy nem talált Direcx9 Device-t, most viszont teljes sötétség és kifagyás jön)
    Richard Burns Rally Demo (a menüben kifagy, hang ugrál, kép megáll, VPU Recovery feljön)
    MOH: Pacific Assault Demo (feketeség)
    Vulpine GL Mark (el sem indul, az exe hibát jelez)

Jelenleg nem tudom telepíteni, de a Colin McRae Raly 4 volt kivétel: ezzel időnként 2 órát is tudtam játszani egyhuzamban, később viszont már el sem indult, olyasmit mondott, hogy No Capable Device. Most már feltelepíteni sem tudom, mert a 4. CD végén megáll a telepítés és nem történik semmi. Lehet, hogy pont ott akar valamit a videokártyán ellenőrizni? Néhány perc után Cancel-t nyomok neki, de a feltelepített CMR04.exe már nem akar futni, hibát jelez.

De pl. a 3DMark03, az OpenGL-es GLExess benchmark, a Max Payne, és ezer más 3D-s alkalmazás simán mennek. (Bár volt DVD-nézés közben is egyszer egy lefagyás.)