18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • via_mala
    Az Intel új 900-as sorozatú chipset-je már csak a PCI-Express-t támogatja, ezért elvileg kidobhatjuk az AGP-s kártyáinkat, és vehetünk helyette PCI-Express-est. De az Elitegroup kitalált egy megoldást, amivel egy ideig még használhatjuk "régi" kártyáinkat:
    ECS 915P-A
    Az új foglalat neve: AGP-Express.

További infok:
    Tom's Hardware cikk
  • HellBurner
    Nekem is ilyen alaplapom van és nekem nem jött be az nforce driver mert az lg4082b íróm sem nem írt se nem olvasott rendesen.
    az asus oldaláról szedd le a drivert.
  • dardevil
    Köszi az infót !
    Próbáltad már ?

... én kipróbálom ...
  • hykao #15269
    újabb módosított meghajtó készítő brigád
  • Drbluess
    Köszi megpróbáltam de semmi nem változott nem engedi elsődlegesnek tenni
    talán egy új xp megoldja de azért köszi.
  • IMYke2.0.0.0

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
  • Drbluess
    Sziasztok!

Volna egy kis problémám 9600 pro kártyámról, nem tudom kiküldeni a képet a tévére régebben az alt+F5 kombinációval simán ment de egy ideje nem tudom így kirakni.
    Ha valaki tud valami megoldást vagy egy oldalt, ahol a bealítások le vannak írva, másolja be nekem.
    Előre is köszönöm.
  • ollie
    Addig is tedd fel azt, amelyiket kaphat az alaplaphoz.
  • dieselG
    Köszi szépen
    dial-uppal kicsit eltart a leszedése.
  • Narancs
    Legújabb nForce driver...
  • dieselG
    Lama vagyok ehhez, ezért fingom sincs hogy melyik alaplapi chipset driver dukál az A7N8X-X-emhez.. csupán az asus oldalán letöltöttem a legfrisseb biost, azt este majd felrakom, de gondolom nem driver az.. ;)
    Nagyon megköszönném valamelyik fórumozónak a segítségét, ha megmutatná hogy melyik alaplapi driver felel meg a deszkámhoz!
  • dieselG
    ASUS A7N8X-X
    ollie: azt teszem
  • dieselG
    Nemtom :)) De most nézek utána!
  • ollie
    Tedd fel az alaplapi chipset drivert.
  • Narancs
    milyen a deszkád?
  • Punker
    AGP driver a legfrissebb van fent?
  • dieselG
    Hali!

A következő problémám lenne. Augban vettem egy Sapphire Radeon9800PRO-t.
    Addig csak a driver hibájának tudtam be, de most már idegesít, hogy hiába próbálom mindenhol átállítani az AGP busz sebességét OFF-ról 8X-ra, vagy csak akár 4X-re is, a buzi SMARTGART mindig visszaállítja OFF-ra.. Hogy kell kilőne a smartgartot?
    AIDA32 is kiírta hogy nem stimmel az AGP-vel, kapcsoljam be azt.. Amúgy a gamek jól futnak, csak éppen bosszantó h jobban is tudnának futni ha 8x-ra lenne állítva az agp.. ;) Az alaplappal nincsen semmi gon (remélem), a biosában minden engedélyezve van h szépen bazseváljon a vga..

Előre is thx a segítségeteket!
  • ollie
    A sima X800 is gyorsabb, de akkor már érdemesebb nagyobbat venni.
  • trabant
    Hát ez nem jó hír, mert az kicsit drága, rosszabbat meg nem akarok. Lehet nem lesz most fejlesztés. Árlistát nézegetve a pro 77 + fa (a vivo-s 80), az xt meg 85 + fa, ilyen kis árkülönbség mellett kinek éri meg prot venni?
  • ollie
    Jah, szerintem is X800 pro-ra érdemes cserélni, talán az X700pro lehet vele egy szinten PCIE terén (az mondjuk csak 128 bites, de magasabb órajeleken ketyeg).
  • [NST]Cifu
    Próbáld meg pl. levenni a hang gyorsítást, illetve ha a játék lehetővé teszi, próbálj meg más hangrendszert használni (pl. Miles 2D Fast).
    Ha a videókártya a gyanus, akkor másik driverel kell próbálni.
  • IMYke2.0.0.0
    Egy szinten nincs vele semmi. A PCI-E kategóriában viszont a tudászintet tekintve: X800 Pro

• trabant
    Radeon 9800 Pro-t minimum milyen PCI Express videókártyára érdemes lecserélni? Mi van az Xakárhányak közül egy szinten vele?
  • tudatlanka
    Én nem gondolom nem is tudom de minden tanácsot szivesen fogadok....
    mondjuk kb 1 éve van radeonom azelött nvidiam volt és ott ilxen gondom nem volt.
  • [NST]Cifu
    Miből gondolod, hogy a videókártya a ludas? Hangkártya nem lehet?
  • tudatlanka
    mihez képest mondjuk erre nemtom hogyan lehetne rátenni...
  • Met
    Nem nagyon forró a borda?
    Nekem is 9600Pro van és Zalman borda (nem gyárilag), venti nélkül forró volt, ventivel meg hűvös:)
  • tudatlanka
    Zallman hűtés a vidkártyán gyárilag
    procin szintén.
  • tudatlanka
    Még vmi a gép huzva nincs semmilyen mértékben.
  • Met
    hútések mennek rendesen?
  • tudatlanka
    Sziasztok
    Adjon vki nekem tanácsot adva van egy abit kd7 alaplapban egy sapphire 9600pro catalyst 4.8-l.ÉS fagyok a quake motoros játékoknál 5 perc után csonttá merevedik.Idáig nem nagyon tünt fel mert mással foglalkoztam de ugyebár itt a rossz idő gondoltam játszok egyet és kiakadtam nem csak a gép....unreal tournament(régi) simán megy.
    Mi lehet a nyűg?
  • antijedi
    mint a half life modok nagyrésze :P
  • IMYke2.0.0.0
    PB = PunkBuster ... anti cheater program

DoD = Day of Defeat ... HalfLife MOD, mely önálló életre kelt.

• ollie
    Mi az a PB és a DoD? A többit tudom :))
  • ollie
    Bocs a #15216-ra akartam...
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem a CoD nem jelent semmit - nem hinném, hogy láma lennék FPS-műfajban, amikor 2 évig naponta nyomtam neten (!) a Quake 2-őt és 1 évig a Quake 3-at, és minden UT-t.

• [NST]Cifu
    Nézzük hol is kezdődött a téma: Felmerült egy kérdés, hogy jó-e a 4.10-es driver. Mozes erre azt reagálta, hogy kerülje mindenki a 4.10-est, mert sz@r az openGL része. Közben kiderült, hogy valójában a PB-vel vannak itt problémák, amit a CoD és a CoD:UO használ. Szóval max. annak problémás a 4.10-es driver, aki PB-s játékokkal játszik.

Egyébként mondok egy rossz hírt: én pl. egyáltalán nem vagyok olyan láma CoD:UO-ban (kipróbáltam, és a végeredménynél eléggé fent tanyáztam), de ettől függetlenül kegyetlenül nem jön be a CoD és a CoD:UO sem. Ha II.VH-s FPS játék, akkor már inkább a DoD, csak annak a grafikája gáz már egy kicsit, szóval most türelmesen várom a DoD:Source-ot.

UFF én beszéltem.
  • antijedi
    ugy is lehet mondani hogy mert a sok láma oda van a codért attól még nem feltétlen egy jó játék az ... :PPP
  • Torry
    Ha Te láma vagy a COD-ban az nem azt jelenti, hogy akkor a COD egy láma játék...
  • IMYke2.0.0.0