Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandee1987
Csakhogy az alaplapra hova megy rá a kábel?
Ugyanoda, ahova a procihûtõ?
Amúgy egy Asus A7S333 alaplapom van... (Sry, ha hülye kérdésekkel zaklatlak, de annyira nem vagok jártas a témában)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Narancs
Igen, pl ilyenre...
Ha rányomod az alaplapra akkor még szabályozhatod is a fordulatszámot...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Bandee1987

Bocs:

http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1045678489&status=galeria&galeria=radeon

Narancs

ollie
így nem jön be semmi

Ott van:

http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1045678489&status=show&kepnev=10456784891096387706.JPG

Kattints arra a képre!

Narancs
lécci=bazz

Narancs
rakd má be a képet lécci...

Narancs
Mondjuk a jobb alsó sarkába belecsavarsz egy csavart a bordák közé...
Vagy gyorsrögzítõvel is fölteheted...

Ezt írja ki OMEGA telepítés közben:

http://www.sg.hu/galeria.php?guid=1045678489&status=show&kepnev=10456784891096387706.JPG

Mi ez?
HELP!

Bandee1987
Itt egy kép róla. De pontosan hova lehet a borda mellé felrakni a csavarokat, mert ugy tudom, hogy 2 csavarral fel lehet fogatni?

Narancs
Ha jól emléxem passzív borda van csak rajta, annak a tetejére nyomatsz egy nagy 8 centis ventit és jó lesz!
Haveromét így 400ig lehetett húzni...

Bandee1987
Üdv!

Már korábban is irtam videókártya ügyben.
Szeretném megkérdezni, hogy ti mit szólnátok egy Connect3D 9600 128 mb (Tv-out/DVI kimenetes) videókártyához?
Úgy hallottam hogy nem vmi jó rajta az alaphûtés, ezért éredmes rátenni 1 hûtõt. Ha igen, akkor milyet ajánlotok és mennyiért? Vmint pontosan hogy kell felszerelni egy hûtõt a VGA kártyára?

Mr Manson
Újabb béta meghajtót adott ki az ATI

Az ATI által letölthetõvé tett 8.07-es verziószámú béta meghajtóprogram az AGP-s videokártyák memóriaallokációs problémáit is javítja.

hwsw.hu

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Itt végülis csak azt kell látni, hogy az AI ugyanazt fogja ezentúl dinamikusan csinálni, amit a driver fejlesztõi. Vagyis optimalizál egyes játékokra.
Csak mostmár nem kell majd annyit görcsölni rajta a driver fejlesztõknek, mert bizonyos grafikai helyzeteket (és késõbb egyre többet) felismer majd a driver, és automatikusan variálja neki a grafikai beállításokat.
Már csak a lényegébõl adódóan is következik, hogy nem lesz semmiféle jelentõs proci terhelése. Szerintem egészen minimális pluszt jelent majd ez a pár felismerõ algoritmus a procinak.
HINT: A fõ hangsúly MINDENHOL a VGA teljesítményen van. Az ember nem JÁTSZIK timedemokkal, és CPU limitált botmatcheket, ahol nem a VGA power a határoló tényezõ. Minden más, VALÓS játékhelyzetben a VGA ereje a meghatározó. És ezen igenis sokat segít az AI. Olyan játékokban, ahol pedig kell a CPU Power, tehát pl stratégiai, sok gépi ellenfeles játékokban, úgysincs olyan ütõs grafika, hogy be kelljen kapcsolni az AI-t.

A fõ pozitivum az egészben mégsem maga a funkció, hanem az, hogy KI LEHET KAPCSOLNI. Nem úgy mint más kártyák esetében, ugye. És így már lehet konzekvens összehasonlításokat végezni majd az ATI kártyák képminõségérõl is.
Laalee
ahol meg nem a vgan van a hangsúly ott meg minek optimalizálni, ugyis elbirja akártya teljesítménye.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Shep
hát pedig azt írták, nagyobb terhelést ró a procira, úgyhogy vszinüsíthetõ csak ott lesz látványos javulás ahol a fõ hangsúl a vga teljesítményen van.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

nagyobb terheles?

Ertelme meg hogyne lenne, hisz latod, hogy gyorsit.
nemcsakfeel
viszont ha a cpu-t leterlheli, akkor szvsz nincs értelme ennek az AI-s dolognak. esetleg hogyha ûberkurvanagy cpud van.. eddig is úgy volt, hogy ati kártyák mellett nagyobb volt a cpu terhelés mint nv*knél. ezt még fokozzák?

*hihi ** *

Shep
a színes micsodák villognak is, nekem apró pontok villogtak a kezén de csak a farcryban, aztán mint kiderült túlmelegedett a gpu rányomtam egy zalman cuccot azóta semmi gond nincs

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Punkerwork
ok Thx

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

via_mala
Csak a tesztelõk kaptak egy béta változatú 4.10-es driver csomagot, hivatalosan jövõ hónapban fog kijönni.
Itt írták:
ATi Hits Back (Again) with Mid-Range X700 line, Driver Tweak

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

hykao
Punkerwork
valaki csak leszedte ha tudott írni róla 😊

hykao
??? hol olvastad, hogy valaki leszedte?
Punkerwork
4,10-es drivert honnan szedtétek? mert ati.com-on még nincs

via_mala
Hát az 4,9-eshez készült Omega driver-rel el sem indult a cmr04, néha a Codemasters logo-ig eljutott, de utána tutira kihalt. Visszaraktam a 4.9-es Catalyst-et azzal meg elindult. Sõt 3-4 shakedown-t is tudtam vele menni, és még mindig nem fagyott ki. Ma reggel pedig lefutattam a 3dmark03-ot is: kb. 5600 pontot hozott, majd az Atitool-lal felhúztam 418.5/355.5 MHz-ekre és akkor egy 6029 pontos formagyakorlatot mutatott be, és közben sem fagyott le.
Ja még egy fontos változtatás törpént:
A Hardver eszközkezelõknél letiltottam a Secondary Radeon 9800 Pro-t. Lehet, hogy ettõl gyógyult meg, bár még egy hosszabb tesztelésre szükség lesz.
Kérdés: a TV-out fog így mûködni? (Gondolom igen.)
A monitor kikapcsolás most nem jelentkezik, ill. egy pillanatra most is kialszik a led és sötét lesz a képernyõ a desktop megjelenése elõtt, de ez betudható a felbontás és a képernyõfrissítés változtatásának.
Viszont egy új jelenség is van: a WindowsXP boot képernyõ szakadozva jelenik meg az elején. Hogy ez mitõl?

Bocs, ha esetleg unalmas az "élménybeszámolóm", de hátha másnak is hasznára válik.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Na én újraraktam az XP-t, de így is kivágott 5 perc után a cmr04-bõl, de úgy hogy egybõl újra is boot-olta magát.
Még elszórakozok ma az Omega driver legújabb változatával, de nem fûzök vérmes reményeket hozzá.

Ezt sem vonta kétségbe senki.
Az ATI is csak magyarazza a bizonyitvanyt. Az se szeretetszolgalat hogy csak a mi javunkat akarja. Mint a Wekler-Orban fele szolotelepites.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Egyetlen különbséget kell látni. És ez a sorrend.

ATI: Elõbb bejelentjük, megmagyarázzuk, aztán gyorsul, és vagy nincs képminõség romlás, vagy a user bele tudja kalkulálni, mielõtt bekapcsolja az adott funkciót.

vs

NV: Elõbb gyorsul, romlik a képminõség, majd magyarázkodunk.
Narancs
Öhm, mielõtt elvetnéd a súlykot...
nVidia driverek annyira szét voltak optimalizálva, hogy tényleg észrevehetõek voltak a különbségek ATI ill nV kártya képe között.
Ennek a kiküszöbölésére kiadtak OMEGA drivert nVidiára is, amiben nincs, vagy nincs annyi 'optimalizáció'.
Omegával tényleg érezhetõen szebb képe lett az FX nek, én mindig ezt használtam fx5600 -hoz annó...
Szóval míg ATI kártyáknaál optimalizáció kell az OMEGÁba, (mivel eredetiben alig van), addíg nV kártyáknál a sok optimalizácó deaktiválása végett volt szükséges az OMEGA driver föltétele.
Csak hogy tisztán lássunk.

Narancs
ATI tool -lal nézd meg...

Ugyanugy hivom mint az nvidianal. Mert ugyanaz.

"Nem hiszem hogy észrevehetõ minõségromlást eredményezne."
Ahogy az nvidianal se. Viszont a korrektseg megkivanja hogy ugyanugy lecsalozzuk az atit is ha ugyanazt csinalja.

Hát ahogy akarod úgy hívod.
Nem hiszem hogy észrevehetõ minõségromlást eredményezne.Mellesleg ki van bõvítve sok hasznos dologgal.

Ezt hivjak "optimalizacionak". Es mostmar nemcsak az nvidia.

Danecay
Hi All!
Van egy kis gondom. Ha a megjelenítés tulajdonságainál, a speciális gombra kattintok, rögtön KÉKHALÁL és kiírja, hogy fizikai memória listázása lemezre, vagy valami ilyesmi. Próbáltam uninstallálni a videókártya (Radeon 9500)drivert is eltávolítani és ezek után alapértelmezett monitorvezérlõ speciális tulajdonságaira bökni de az eredmény ugyan az.
Találkozott már valaki hasonló dologgal, tudja valaki rá a gyógyírt?

hykao
Kijött az új - 4.9-es Catalyst alapú - OMEGA driver!

Ezen kívül egy kis hír: KATT IDE!!!
az mi?

http://thenamelessphoto.com/

Narancs
nézd meg hogy arcraftol el.

de Far Cryban 1-2perc után már jöttek a hibák.
3d markban eddig még nem jött egy sem.

ollie
Beállítod, hogy mondjuk 10x futtassa le az összes tesztet egymás után.

loop? az mire jó?

ollie
Futtas le loopban legalább 10x, és ha egyszer csak hasonló dolgok jönnek elõ, akkor tuti túlmelegedés.

most levan véve az oldala érhetõ okokból.
2x lefuttatom most 3D MARKot.

jaja.
Fc Pecs fent van (1.2)
Ahogy elnéztem a többi cuccot azt ment rendesen.
szal nemtom ,hogy most mivan. próbáljam ki azt ,hogy 3dban is bekapcsolom élsiítást? és ha ott is elkezd szarozni akkor csere?

ollie
Szerintem túlmelegszik egy idõ után, esetleg sérült (nem feltétlen láthatóan) az egyik memóriachip. Jól szellõzik a házad?

Narancs
far cry patch fönn van?
Semmi másnál nem hibázik?
Far cryban is csak bizonyos beállításoknál?

nyomtam kb 10percig SC😛T-t ott minden rendben volt.
végig ment a 3D Mark 2003 VGA tesztja. ott is minden rendbe volt!