Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
"Gondolom Hykao olyan 9800ra golndolt ami 9800SE 256bites es megy a +4 pipeline benne es igy 9800Pro"

Ebbõl a hozzászólásodból gondoltam, hogy nem új kártyáról van szó, mivel ilyen SE@PRO kártyákat boltban nem kapsz, csak úgy lehet venni, ha vki akinek van elpasszolja...
Amúgy sose értettem miért nem jó a használt cucc, ha árérzékeny vevõrõl van szó.
40ért max 9600XT -t kap boltban, használtan meg SOKKAL jobbat kaphatna, legtöbbször még legalább fél év garival...
Még kényelmesebb is használtan venni, mert kipróbálhatod vétel elõtt, míg ha boltban veszed ilyesmire nincs lehetõség. Így ha mégse tetszik/visszafogja a gép/vmiért nem megy a deszkával...stb nem muszály megvenned...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

hykao
Balee szvsz jobban jár, ha felkukkant az apronetre, ahol 40 környékén garanciás 9800pro-kat vesztegetnek, semmint Bécsben vesz egy 9600XT-t, garancia nélkül...
[Jakuza]
Uj kartyakrol van am itt szo.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Narancs
mondom hogy ne kezdjük el.
aprónet, keress rá, és gyõzödj meg róla magad.
Vagy PH! hw piacra nézz be, meglátod igazam van, van 40 körül 9800PRO simán!
Légyszíves ne mondd hogy kamuzok, mert
1. miért tenném?
2. elõbb gyõzödj meg róla, aztán mondhatod ha kamu.
Segíteni szeretnék Balee -nek, nem veled vitatkozni...oké?

[Jakuza]
Hat hogyne.
Akkora kamu hogy csak na.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Narancs
128bit 8 pipe kártya szolgál most nekem, 1947 ponty 3Dmark05 ben, 03ban meg 4500...
És ezeket 25-27Kért vesztegetik garival...
Szal még ez is jobb mint a 9600XT...

Narancs
41 nettó boltban újonnan, 40 bruttó használtan simán!

Narancs
De van rendes is.
Már 38 ért van rendes 9800PRO, külön oda van írva hogy 256bites...

[Jakuza]
Lutri az egesz, ugy eri meg ha ismerosod van a boltban es kitudod probalni.
Csak annyi ami a lutri mellett konnyiteskent szolgal, hogy azok a 256bites nyakok, ahol a 2-2 memoria L alakban van a vezerlochip korul.
Ahol mind a 4 memoria modul egymas mellett van az 128bites nyak, az tuti nem lesz jo.

[Jakuza]
40ert csak sima 128bites szarok vannak, amiket messzirol elkell kerulni.

Narancs
40ért már RENDES 9800PRO van srácok, nem 9800SE@PRO (!!!)...
De amúgy olyan nincs ami teljesen hibátlan mindenhol, általában csak oly kis mértékben hgy nem veszed észre...
Amúgy az enyém pl akkor teljesen hibátlan, ha bekapcsolom az AA&AF et, ha kikapcsolom néhol pöttyöz...

BaLeeX
Aha és erre tudtok valami jó tippet, hogy milyet kell venni vagy abszolút lutri a dolog? Mert ez így már nem hangzik rosszul.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ollie
Nagyon nagy a különbség. 1024x768-ban AA és AF nélkül kb másfélszer gyorsabb a 9800 pro, az utóbbiak bekapcsolásával és/vagy a felbontás növelésével pedig még jobban nõ a különbség köztük.

[Jakuza]
Gondolom Hykao olyan 9800ra golndolt ami 9800SE 256bites es megy a +4 pipeline benne es igy 9800Pro.

BaLeeX
Hol van az 40 alatt vagy 40 fölött kicsivel?

Körbenéztem és a Sapphire 9800pro szinte mindenhol 55 fölött van.
A depo.hu-n Sapphire 9600XT van pár helyen 40 alatt.

Mennyi a teljesítménybeli különbség egy 9600XT és egy 9800pro között?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Danecay
ha meglesz a doboz, és a garanciaszáma egyezik a kártyáéval megy vissza garba. Október 30.-ig garos

hykao
Nem a BIOS itt a lényeg, hanem, hogy egész egyszerûen a kártya nem bírja a PRO órajeleket, továbbá 3 nsec-es ramok vannak rajta!!! Tehát valószínûleg sima 9800-as, amit viszont pro-ként adtak el, ez itt a lényeg.
A BIOS tökmindegy, mert akármilyen BIOS volt, van, lesz, a kártya akkor sem hibátlan 380/340-en.
hykao
9800pro
BaLeeX
Szerintetek melyik kártyát érdemes megvenni most a 30-40 körüli sávban? Esetleg kicsit többért de 40 az már igen a határon van.

A 9600XT-ket nézegettem régebben, mennyi változott a helyzet? 2-3 hét múlva lesz egy Informatikai kiállítás Bécsben ott jobb árak vannak és ha minden jól megy ott vennék valamilyen kártyát.

TopGun
Ertem, koszi! megnezem.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Danecay
Na jó, csak akkor azt fogják mondani, hogy biztos vásátlás után lett lecserélve a BIOS.

hykao
Szerintem amúgy is lehet reklamálni, hisz ez így bizony nem 9800pro.
Danecay
Erre tud valaki válaszolni?
Le lehet valahogyan ellenõrizni, hogy mikor került fel a kártyára a BIOS? Ha minden igazmég garanciás, és ha esetleg még vásárlás elõtt, amit szintén nem értenék, akkor lehetne reklemálni.

hykao
Nem törvényszerû, hogy az az ember buherált, akitõl te kaptad. Történhetett az a nagykerek legrejtettebb bugyraiban is... 😊)
Danecay
Egyre érdekesebbé kezd válni ez a 9800pro vagy sem történet. Rövider ismertetném történetet, hogy hogyanis került hozzám az említett kártya. Nos a havernak van egy számtech boltja, és õk számították me egy srácnak aki ha minden igaz vett egy másikat. Én a tegnepi nap folyamán hoztam el a havertól kipróbálás céljából és az imént emliítettem neki hogy mi újság a kártyával. Õ is furcsálotta a dolgot, mert állítása szerint a srác akié volt nem nagyon ért a géphez, legalábbis ilyen szinten, a haver azt mondja hogy nem hogy egy VGA BIOS-t de még egy alaplapit sem tudna frissíteni, és egyébként sem foglalkozna ilyenekkel mert elég jó anyagi háttérrel rendelkezik a família. A másik érdkes dolog az, hogy ráadásul az egész sámítógépet VGA-stól mindenestõl a haverék rendelték és rakták össze, és állítólag 9800Pro kártya lett rendeleve, sõt a haver állítja, hogy még a dobozon is 9800 Pro van feltûntetve. Nem értem az egészet. Az még elfogadható, hogy sima 9800-kártyát küldtek tévedésbõl, vagy esetleg a 128 bites memóriákkal szerelt szintén 9800Pro névre hallgató kártyát, no de egy sima 9800-ast 9800Pro BIOS-al? Nem tudom hová tenni a dolgot. Tényleg le lehet valahogyan ellenõrizni, hogy mikor került fel a kártyára a BIOS? Ha minden igazmég garanciás, és ha esetleg még vásárlás elõtt, amit szintén nem értenék, akkor lehetne reklemálni.

ollie
Pl 3dmark-ok. Arra jók, hogy megnézd mennyi teljesítménybeli különbség van a különbözõ AGP Aperture méretek között. De akár játékokkal is mérhetsz teljesítményt.

TopGun
Igen, xp-m van es milyen teszteket ajanlasz hozza?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

ollie
Elképzelhetõ, bár ha XP-d van 256 megával, akkor sokat számíthat az a +32 mega is játékok közben. De nyomathatsz teszteket is akár.

TopGun
Ertem, de nem szarmazik belole hatrany ha kikapcsolom igaz? 128Mb-s a VGA-m 9800Pro.

ollie
Hát akkor max 32, jah, bár lehet azt sem kéne...

TopGun
Es ha csak 256Mb-m van? 😞( akkor eleg a 32 mega, vagy vegyem kevesebbre?

ollie
Nagyjából. Tulajdonképpen az a max rendszermemória méret, melyet a kártya használhat textúrák tárolására. Na most ezt nem szabad nagyra állítani ha kevés a rendszermemó, mert akkor magának a játéknak kevesebb memóriája marad, és akkor nem hogy gyorsulna a game, hanem lassúl. Pl fél giga ramnál nem célszerû 128-nál magasabbra tenni ezt az értéket, viszont egy gigánál már nem gond a 256 sem.

Danecay
Sajnos én ís ettõl tartok csak nem akartam senkit meggyanusítanni ezzel a dologgal, gondoltam van valami olyan dolog amirõl nem tudok, pl. hogy a 9800Pro BIOS-al jobban húzható a kártya, mint pl a 9500Pro-knál is volt, hogy módosított BIOS nélkül nem nagyon lehetett húzni a kártyákat. De igazából sajnos elsõre nekem is inkább az átverés jutott eszembe, csak gondoltam mielõtt bármi is történik kikérem a véleményeteket.
Egyébként, elindítottam a 3DMark2005-öt 9800Pro órajelekkel de kb. 5 sec. múlva nemetetszését nyilvánította a kártya, ugyanis elkezdett erõsen csíkolni és szetmenni a kép 😞
Kíváncs vagyok it szólt volna a gazdája, akit egyébként nem is ismerek, ha szénnéégetem a 9800Pro-ként árusított kártyáját (persze nem az 5 secundumos teszt alatt)

Danecay
Nem akarok hülyeséget mondani, de tudomásom szerint valami olyasmit jelent, hogy kellõ vidomemória hiánya esetén mennyit használat a rendszer a system memóroából, tehát minél kevesebb memóriával rendelkezik a videókártyád annál többet érdemes megadni. Mondjuk ez függhet a system memóriád mennyiségétõl is.
Ha nem így lenne szidjatok le

TopGun
Sziasztok! van egy kerdesem: Az AGP Aperture size:xx Mb, ez mit jelent? es mennyinek kell lennie?

IMYke2.0.0.0
Nehogy megvedd!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

hykao
Igen a pro órajelek a 380/340!
Bár én a 8500-asom óta nem BIOS-oztam, de a BIOST lehet szerkeszteni egy programmal, így az órajeleket is!
Elképzelhetõ, hogy egy 9800pro BIOST kapott a kártya, aminek a memória/ram órajeleit kissé visszavették a hibátlan mûködés érdekében.

Értelme pedig pontosan az lenne, hogy a gyanútlan, nem kellõen körültekintõ, vagy kellõ ismeretekkel nem rendelkezõ vásárlót megvezessék.
Ha pl. nem tudnád, hogy a pro-knak mennyi az órajele, ill, hogy a 3 nanosec.-es ramnak mi az elméleti mûködési határa, vagy, hogy mivel tudod megnézni az órajeleket, máris beülhetnél a hintába...
Danecay
Hi All!
Egy kicsit tanácstalan vagyok. Van most nálam kipróbálásra és esetleges megvásárlásra egy SAPPHIRE 9800 PRO. (40E HUF, korrekt). Nagyon jó minden 9800 PRO-nak ismeri fel a gép is és 256 bitesek a memóriái is. A gond ott kezdõdik, hogy a RADLINKER és a RIVA TUNER tanusága szerint is a kártya sebessége 324/290. Ez egy kicsit furcsa, ez nem a sima 9800-asnak a sebessége? Tudtommal a Pro-k órajele 380/350 esetleg 380/340 de ez egy kicsit túlzás. Amit még érdekesnek találtam az az, hogy 3.0 nanosecundumos memóriák vannak a kártyán, ami arra enged következtetni, hogy a maximális teljesítményük 333 Mhz. Nem hiszem, hogy ezek a memóriák vannak gyárilag túlhajtva a 9800 Pro kártyákon. Még ha 2.8-asok lennének. Ha viszon valaki variált a kártya biosával, gondolok itt arra, hogy a sima 9800-asra rátöltötte a 9800 PRO biosát akkor miért nem a 9800 Pronak megfelelõ órajelekkel indul a videokártya? Legjobb tudomásom szerint a BIOS tartalmazza ezen adatokat. És ha tényleg maszek úton került a kártyára a pro BIOS de maradtak a 9800-as órajelek mi érteleme az egésznek?
Egyáltalán honnan tudom meg biztosan milyen kártyával van dolgom?

IMYke2.0.0.0
Amit adtak hozzá az már eleve egy Catalyst driver.
Ugyanis az ATI a meghajtócsomagját Catalyst-nak keresztelte el 2 éve.
A legjobb, legstabilabb mindig nézõpont kérdése.
Ha fontos, hogy a lehetõ legtöbbet hozd ki a kareszodból, akkor dönts:
ATI meghajtó variánsok összehasonlítása

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Mr Manson
4.9

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

edios
Hell!

Sapphire 9800Pro-hoz milyen DRIVERt ajánlotok?
(most az van fenn, amit adtak hozzá, valami HydraVision vagy mi..)
Megéri felrakni Catalystot? Vagy vmi mást?

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

amig ujrainditasz filmnezes kozben, nezz reklamot, meglesz a tv feeling 😊
via_mala
Igen, ez tényleg nem vészes, csak amikor már játék közben is kikapcsol a monitor, leáll a gép, esetenként pedig még magától újra is boot-ol. Mindegy, mostanában úgyis csak mozikat nézek. 😉

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

1 tipp , de nem biztos
ha s videos a tv out-d , ezzel én is szívtam mert nem volt testelve a s video kábelem.

Sziasztok,
Segítsetek nekem kérlek, ha tudtok.
Connect3D Ati Radeon 9800 pro-m van 128 MB DDR RAM-mal.
A problémám a tv kimenettel van, ami 7-pin-es mini-din, ha jól tudom. A tv-n van kép, de rosszak a színek, méghozzá ilyen lilásak és a kontraszt is sötét. A finomhangolások nem segítenek meghát volt már pár videókártyám és egyikkel sem volt gondom. Ha valaki tudna nekem ötletet adni vagy valaki tapasztalta már ezt a jelenséget annak várom az ötleteit, megoldásait. Nekem tenne vele szívességet, ha leírná. Elõre is köszönöm a segítséget és fáradozást.

Üdv: REDBULL
ollie
Ha nekem írtad, akkor semmi gond, de nem is nehezteltem, csak tényként közöltem, mert gondoltam nem tudtad.

rage
Miáltal kb 10 napja van ilyen kártyám, nem tudtam
Bocs

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

ollie
Mindegyik 9800 pro gyárilag 378/338-on megy...

rage
Ok, rendben
Mondjuk, éppen sok logika nincs benne, de nem baj

Lényeg, hogy így rendben van.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

CSOCSO
altalaban az auto se annyi ccm esek mint amennyi a mocira van irval hanem kicsivel kisebb... pl 3 ezres motor.. de csak 2994 ccm..