18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#15753 Hopp! 1 röpke kérdés!
A 9600XT-men lecseréltem a hűtőt erre:
* TITAN Vga copper cooler set
Mert úgy találtam, hogy a 9600XT gyári hűtője ögencsak kicsi. Ill. felpakoltam a 8 db RAM hűtőbordát is.
Szerintem a 9800Pro kártyámon sincs egy túlságosan nagy hűtő. Érdemes lenne lecserélni a gyári hűtőt ilyen szettre?!
Annyi, hogy a gyárinak talán nagyobb a passzív hűtő felülete, de kisebb a venti és nem tom milyen a paszta ill. szerintem ez alumínium.
A Titan meg egy nagyobb venti, réz bordával, de kisebb a felülete.
Vagy netán v.mi más szettet kellene használni hozzá?!
Ha igen, akkor milyet tudnátok javasolni?! -
#15752 Már én is ezen az állásponton vagyok. Basszus azért vettem a kártyát mert játszani akartam, erre csak installálok, uninstallálok, 3DMark-okat nézegetek, stb... Néha mindenem tele lesz ezzel a számítástechnikával! -
#15751 Nézd, szerintem nézd meg néháyn játékban, hogy mennyi az fps, mert akkor többet tudunk (végül is nem a 3dmarkokokkal fogsz játszani). -
#15750 Én olvastam el! -
#15749 Hidd el úgy csináltam, csak már bosszant ez az egész szarság! Driver fel, driver le, teszt elindul, vagy nem, lefut, stb. idő-idő-idő.
Megvan a kari és még egy percet sem játszottam csak driver fel,le és fentebb.
Catalyst uninstaller. Lenyom mindent. Omega Driver install. Aztán feket képernyő, el sem indul a teszt.
Mondom!
Tegnap tőtöttem le a legfrissebb verziót.
Nem fogok sokat pöcsölni vele. Persze IDE, AGP SIS driver-ekből a legfrissebb van fent. Szerintem lehet ennyire gyenge a vas többi része!!! -
#15748 Nem kell az SP2, az ATI is csak annyit ír, hogy ajánlott. -
#15747 KranaZoli!
Az Isten áldjon már meg!
Nem kell buzerálni semmit a driverek kontroll panelén!!!
Először is - bármelyik drivert is rakod fel - előtte a korábbit uninstalláld! (OMEGA driverek esetében a fentmaradt eredeti ATI kontroll panel zűröket okozhat - tehát mindenképp legalább a kontroll panelt le kell szedni, de nem árt a teljes ATI uninstallert lefuttatni...)
Ha ez megtörtént, és felinstalláltad mondjuk a legújabb OMEGÁT (de bármelyik ATI drivert is), akkor hagyj mindent eredeti DEFAULT beállításon! Így kell lefuttatni a teszteket!
Mellesleg az alaplapi csipszet drivere fent van?
Ez a SIS-es alaplap ugyan nem a leggyorsabbak közé tartozik, de ez az ezerakárhány pont a 3Dmark05-ben nagyon-nagyon karcsú!!!
Az én alaplapom sem mai darab (ABIT KD-7), de egy 2600+ AMD-vel, és szintén 9800pro-val (pontosabban pro-ra modolt SE-vel), 2300 pontot ér el a rendszer... -
#15746 Ja és DNA 4.12b-ben van olyan install lehetőség, hogy HL2 optimalizált verziót tegyen fel, külföldi fórumon olvastam, hogy volt akinek +15 fps-t adott CS:S alatt, HL" meg ugye mint tudjuk ugyanaz az engine. -
#15745 Így van! sztem nem volt félreérthető, de a srác elég lámának tűnik hogy félreértse...
UI: Sorry Zoli -
#15744 kicsit lehet, hogy félreérthető volt amit írtam
tehát van ati/dna/omega/evolution meg kitudja még milyen driverek, a dna meg az omega két legelterjettebb alternatív driver -
#15743 DNA nem az Omegához kell... -
#15742 azt írom, hogy azokhoz nem kell semmi +, letöltöd a drivert és örülsz, nem kell net frame marhaságot töltögetni, meg semmi mást. -
#15741 Miért mi kell még a DNA, OMEGA driver-ekhez?!
Én nem találtam semmit egyik oldalon sem, hogy ezt és ezt kell letölteni hozzá :o -
#15740 hát nem tudom Killersneak /DNA driver/ teganap kiadta a 4.12 betara épülő driverét, le is szedtem majd ma megnézem HL-el, ja lehet nem a stemtől függ, sőt lehet, hogy csak hétvégére hagyom, úgyis túl sok játék van most félbehagyva nekem, MoH:PA, NFSU2, Shade .... -
#15739 Amúgy mi van az omegával? Tegnap néztem az oldalát, de a legutolsó frissités 10.23.-án volt, és a rajta lévő legfrissebb driver is csak a 4.10-re épült... -
#15738 net frame elég, de dna, meg omegahoz még az sem -
#15737 i2k egy régebbi megjegyzése szerint kell hozzá SP2 is, de tegnap meg aszongya, hogy SP2 nem kell.
Elég neki a .NET Framework, vagy kell az SP2 is?! -
#15736 net framework kell, de csak a control centeres verzióhoz (a nélkül nem megy a control center) -
#15735 A Control Center-es ATI meghajtók telepítése esetén eddig nekem mindig problémáim voltak. Újrainduláskor írt hibaüzenetet. Erre látom ám, hogy a következő szöveg van írva a Control Center-es Driver-ekhez:
1 package - English only
Supported on the RADEON 9500, RADEON 9600, RADEON 9700, RADEON 9800, RADEON X300, RADEON X600, RADEON X700 or RADEON X800 Series of products.
Note you must have Microsoft’s .NET Version 1.1 Framework installed.
Most letöltöm ezt is. Elképzelhető, hogy ez volt a hiba, vagy más is kell még neki?! -
#15734 Idáig ahány újságban csak olvastam 9600XT kártyákról, vagy középkategóriás kártyákról, mindenhol a Connect3D-t hozták ki a legjobbnak.
Ha Teheted nézz utána. Ha még ráadásul olcsóbb is mint a másik 2 akkor meg pláne. -
Garrett10 #15733 miért
mibe jobb mint a sapphire vagy a clubb radeon
mert úgy nézem olcsóbb
-
#15732 Egyiket sem!
Csakis Connect3D 2.8ns Hynix RAM-okkal!!! -
Garrett10 #15731 Hali
szerintetek milyen 9600xt -t vegyek
sapphire vagy
clubb radeon-t
-
#15730 Francba! Tök hüle vagyok! Tegnap du-n, este próbálkoztam volna a Catalyst beállításokkal. Szépen készítettem screenshot-okat, amiket gondoltam ma kiteszek a szerverre és kikérem a véleményeteket. Erre otthon hagyom Ekkor hüle nem lehetek!
A lényeg, hogy nem húztam újra az egész OS-t mert arra nem volt időm. Csak catalyst cserék, ill. a legfrissebb Omega driver és Catalyst beállítások.
1.)
A mérleges beállítás szerint az AA és AF alkalmazás szerint van állítva. Ezek pedig ha jól nézem akkor a sima 3DMark05-ben ki vannak kapcsolva. De van egyéni beállítás is, megtaláltam. Ott is, vagy alkalmazás szerint, vagy min. 2x-es mindkettő.
2.)
Hát az 1200-1300 pontot nem sikerült átlépnem :(
3.)
Találtam ilyet, hogy kompatibilitás gomb a 3D fülön, ahol DirectX és OpenGL beállításokat lehet engedélyezni és tiltani.
* DTX textúrák,
* pixel középpont
* 24 bites Z puffer
* Tripla puffer, stb.
(otthon hagytam )
Ezek alapból mind tiltva vannak. Ezzekel kell valamit, érdemes valamit kezdeni?!
Csináltam olyat, hogy engedélyeztem mindent. Mind DirectX és OpenGL esetén. Aztán a 3D Mark v.mi keggyetlen csúnyán futott, nem tom leírni .
Utána meg el sem akart indulni, aszongya a video kártyám nem támogatja a teszteket :o
4.)
Ekkor pakoltam fel az Omega driver-t. Azzal meg el sem indult a teszt :o Az első loading csík végén egy picit elgondolkozott, majd fekete képernyő és se előre se hátra.
Az Omega driver telepítésének a menetéről is készítettem screenshot-okat, amiket szintén
Így most azt is lenyomtam és nagynehezen elaludtam. Tök jó, amióta megvan az új kártyám egy percet sem játszottam csak teszteltem .
Már kezd elegem lenni belőle.
Nincs a NET-en, esetleg egy oldal ahol pl. kint lenne az Omega driver Advanced fülének korrekt beállítása, mi mit jelent?!
Ill., hogy az egyes telepítési lépéseknél miket kell csinálni, mik a helyes válaszok pl. 9800Pro kártya esetén?! -
#15729 Hát ez kib*szott fura!
* P4 Northwood 2.8 GHz
* 800 FSB 512 MB Hynix
* DDR400
Én már próbáltam SP1, SP1a, SP2, Catalyst 4.3-tól 4.10-ig mindet, volt XP újratelepítés is, de ugyanaz a helyzet (Omega drivert is próbáltam).
A 3DMark már a legelején kihal, bár egyszer már futott kb. 5-6 másodpercig is.
Hát ez baromi idegesítő lehet, nem mondom. Én teljes mértékben széttárom karjaim a probléma előtt. Nagyon nem értem... Ezen a vason szerintem tökkéletesen kellene futnia. 1xerűen nem értem. Hihhetetlen!
Amiket írtál azon kívül én se nagyon tudok jobbat. Vagyis BIOS-t jól beállítani, WinXP újratelepítés, alaplapi driver-ek, directx9.0c, stb. majd catalyst. 1xerűen nem értem... -
trabant #15728 y >> z, +t -
trabant #15727 Kérjé 3DLabs Wildcat Realiym 800-at, 640 MB RAM-mal, az jó súdiómunkára (is). :-) -
zsoleer #15726 szerintetek az albatron jo márka? -
#15725 na, naccerű. a 9800pro meg már drága. apám nem fogja kifizetni. én munkára kértem az új gépet, kaptam hozzá egy 150.000 forintos editáló kártyát, és nem akar venni még egy videókártyát is. mit mondjak neki, mért jó, hogyha van benne, azon kívül, hogy tudok majd játszani, amit nem mondhatok, mert ugyebár munkára kértem a gépet. -
#15724 jó, de hol kapsz? depo szar, hülyeség volt ajánlanom...gef3 ti200 is fölnt van még... -
#15723 vidkártyákat. mármint régebben, most sikerült. htx. viszont asszem akkor maradok "csak" egy szimpla 9800-asnál. nyugtassatok meg, hogy az még mindig egy jó kártya. -
#15722 mit? -
#15721 hallod, megnéztem, de én nem találtam -
#15720 wazz, bármelyik bolt weblapját megnézed...pl: pcland, bluefish, mikland, mistral, hogy mást nem említsek...
Amúgy ajánlom a www.depo.hu -t, összesített árlista van... -
#15719 és egy utolsó láma kérdés:
hol van a neten árlista? mert eddig az ebolton nézelődtem, de azok leszedték a vga-kat a lapjukról. máshol meg csak 1-2 találtam. -
#15718 sztem mindkettő elég jó, nagy különbség nincs, amelyikhez olcsóbban hozzájutsz... :) -
#15717 sapphire -
#15716 na, szóval sapphiret, club3d-t, vagy milyen 9800 prot vegyek? ki ad jobb cuccot? -
#15715 höööööööööö [nyálcsorgás] -
#15714 de még mennyit
nagyon jók az első benyomások
az egész környezet mozog, az utolsó "szemétig"
és mindez csak egy 9600XTn.