18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • IMYke2.0.0.0
    Tévedésedet és a belátás-képtelenségedet a korod számlájára írom, s éppen ezért nem írok neked litániát arról, hogy miként gépelek, s mivel foglalkozom, a lényeg - élj azzal a tudattal, hogy okosnak hiheted magad, miközben épp a saját elmélkedéseddel adtál magadnak egy fekete pontot.

-------------------------
    "Jó munkásember" vagyok...
  • mEkLaU
    Nem minden gyártora gondoltam itt és rossz kedvem napom van az még hozzátartozik a teljes storyhoz
  • mEkLaU
    Igen hallottam de mond meg nekme h gyártko is az oldalukon mért használják monnyuk xtnél azt h 412/730 és nem a te tételedet, hipotézisedet, tovább értelmezem felesleges okoskodásod, amiben persze van vmi mert mivel ddr azért üzemel 680-on de felesleges okostoniskodás.Elgépelésröl meg még annyit h ha elgépelted feltételezem h 290-et akartál ütni aminek a kétszerese megint cask nem 680...sehogyse jössz ki ebböl bocs
  • IMYke2.0.0.0
    Elgépelésről hallottál már?

• Narancs
    jó logó! még nem, jó hogy szólsz!
  • mEkLaU
    Az meg a másik h számolni se tudsz
  • zsoleer
    narancs felhivtad a boltot?
  • Narancs
    Jó ,akkor tessék:
    Mag: 380Mhz
    Mem: 340Mhz (DDR 680Mhz)
  • mEkLaU
    Ez volt az amibe bele kellett kötni
  • IMYke2.0.0.0
    Ha 380/680 akkor ugye 380/1360 lenne a vég... :))
    Tehát te erre gondoltál: 380/390 ---> SZERINTEM

• Narancs
    Akkor megoldás: cserélj deszkát...Abit i875 chipsetes dászkája egész olcsó ha jól tudom, és sokkal jobb mint ez a SiS es cumó...
  • Narancs
    most leestem a székről...nem? Hát akkor?
  • Torry
    Ez egy rendes 9800pro 256bittel.
    Nekem is ugyanilyen van.
    A mostani 9800pro-k többsége csak a dobozban különbözik.
  • via_mala
    Tökmindegy, mert ha nem jön fel, akkor is kifagy a gép.

Most találtam egy érdekes felhasználói bejegyzést:
    "I have a 9800 Pro and I've been having a shietload of problems with it, party i think due to the motherboard. I've reinstalled windows, formatted, added a more powerful psu, and threw an extra fan in my system and its all pretty much the same, the card is still crashing. I believe this is due to the motherboard. I have an Asus P4S800 and the SiS648FX chipset and i heard that [b]there are some compatibility issues that exist between ATi and this motherboard/chipset[b]. So, is there any motherboard/chipset that would be most compatable and reliable. I'm thinking an Abit mobo with an Intel 865chipset might do it for me. Any suggestions of good mobo's would help. Thanks."
    Azt nem írja, hogy hol van ez a hiba dokumentálva, de legalább látom, hogy nem csak nekem van ez a problémám.
  • IMYke2.0.0.0
    nem 680, bocs!

• Narancs
    380/680 (mindengyik PRO órajele ennyi elvben)
  • raziel.
    sappire radeon 9800 pro orajelei mennyi nemtudjátok?
  • Narancs
    Nem, ha mindne oké akkor nyugodtan bekapcsolva maradhat.
  • Zatoichi
    Ha minden rendben, akkor nem kell kikapcsolni?
    Amúgy köszi!
  • Narancs
    nem. ez egy progi, ami ha a kártyát veszélben érzi akkor figyelmeztet. Okos megoldás, de néha baromi idegesítő tud lenni...
  • Zatoichi
    Tulajdonképpen mi az a vpu recovery?
    Mindíg ki kell kapcsolni ?
  • antijedi
    vpu recovery-t kapcsold ki...
  • via_mala
    Csak a Codegen tápoktól mentsen meg az ég! 2 hónap alatt 2 pusztult meg nálam belőle. Szóval kerüld el messzire!

ollie: Nekem SiS648FX chipkészletes az alaplapom, asszem akkor megszívtam ezzel az Asus P4S800-zal. Már visszavettem 338/338-ra a Radeon9800Pro core/mem sebességeket, de a RB Rally még mindig VPU Recovery-t ad. És asszem 300/300-al is.

KranaZoli: Közben felraktam a Catalyst 4.11-et is, de a helyzet ugyanaz. Valószínűleg tényleg az alaplap, ill. a SiS a ludas.
  • Met30
    Hali! Tudna valaki olyan programot mondani, amivel a 9600-os Ati-ra kötött két monitort tudnám külön-külön vezérelni? Gondolok itt a képernyővédőre, háttérképre stb. Mivel win alatt ez nem lehetséges. Előre is köszönöm.
  • Punkerwork
    nem azért mondtam hogy vegyél :)
  • ollie
    De én nem akarok Sapphire-t venni. :P
  • Punkerwork
    Sapphire-nál arra kell figyelni milyen verziót kapsz, mert 1 kártyából 3 kiszerelés van.
  • ollie
    Mondjuk én nem értek vele egyet, hogy a Sapphire csúcskategória, de nem fogok vitába kezdeni. :))
  • ollie
    Ez referencia 9800 pro-nak néz ki, szóval esse rossz.
  • Punkerwork
    én még nem láttam, ilyen "Sapphire" kártyát szerintem nem azt kaptál :(
  • Punkerwork
    ez az igazság :)
  • Garrett10
    hali
    tegnap a boltba azt mondták haoy a sapphire csúcskategória a connect meg csak közép!
    akkor most mi a helyzet?
  • Crokin
    Vettem pár hónapja egy sapphire 9800Pro-t.
    Elvileg így kéne kinéznie nem? : kép

Ennek ellenére az enyém így néz ki: kép

A karesz Sapphire dobozban volt, még matrica is volt hozzá. Most akkor mi van?
  • zsoleer
    codgen p4
  • antijedi
    atól függ milyen a táp :P
    enermax pl kétszer enyit is elvisz szeirntem :D
  • zsoleer
    hali van egy 300w tápom és szeretnék venni egy 9800se 128mb videokarit elég lesz? (40gb winyo,lg cdiro,512mb 400 samsung,2600+ amd)ez a gépem
  • ollie
    Én is csak szívtam a SiS-el.
  • Borg
    Akkor ebből a második kettőt ki is húzhatod.
    Az alaplapodat dobd ki a francba, SiS chipkészlettel a helyedben nem csodálkoznék semmin.
  • KranaZoli #15755
    De, már felmerült bennem, hogy az

* alaplapom,
    * procim,
    * RAM-om

üti a videókártyámat :)
  • Wanax
    Amúgy az nem merült fel benned ennyi szenvedés után, hogy valami hardver gubanc van? szal tuti hogy jó a vidkarid? én azért tennék vele egy próbát haver gépében vagy valami hasonlót. de azis lehet hogy a kártyád meg a géped ütik egymást, volt már mással is hogy két alkatrész nem szerette egymást...