18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#16875 9800SE-t nem csak a Sapphire gyárt, a 9800-as meg 256bites, szóval ez rossz érv... -
#16874 thx nektek,akkor azzal próbálom. -
Zsoldos #16873 Lehet, hogy a sapphire-ok nem selejtesek, de tuningolhatatlanok, es szeretnek rossz minosegu ramot, meg 128 bites vezerlot tenni a kartyaikra (sima 9800, 9800se). <30e arkategoriaban nezelodtem, es mikor szukitettem a kort a speckok alapjan, rendre a sapphire esett ki elsokent.
Az asus meg egyre alabb adja. Pl. a 6800gt -juk meg egyenesen csalas. -
Zsoldos #16872 Nincs valami olyan opcio, hogy use this settings on startup, vagy ilyesmi? Amugy radlinker tenyleg jo, meg mukodik is. 2 kulon gomb van arra, hogy mostani orajelnek akarod, ill. win inditaskor vegye ennyinek. -
#16870 ez jó kérdés...Én az Ati Tool által elért órajelet RadLinkerrel szoktam "fixálni". Sztem szedd le a radlinkert és azon állísd be kézzel amit az Ati tool elért... -
#16869 miért van az hogy atitool-lal meghúzom a kártyát (nincs semmi képprobléma,szemetelés) elmentem, de a következő gép indításkor újra az alap órajelek vannak. -
#16867 3.6os drivert raktam fel, előtte 4.11et, egyikkel sem ment, sőt még azzal sem, amit a windows alapban tesz fel. a hűtéssel nincs gond, egy tápventi hűti, tökéletesen hideg a procin levő hűtőborda! -
#16866 Nézd meg a kártya hűtését, ill. az sem ártana tudni, melyik drivert raktad fel a kártyához. -
#16865 Halihó! Mivel most tettem gépembe egy ,,új" karit /radeon 7500/ a segítségeteket szeretném kérni! A probléma az, h míg a windows hibátlan működik, pl. enél a játéknál érdekes torzulások láthatók! Ez a probléma fennáll pl a 3dmark 2001nél is.[IMG]http://www.sg.hu/galeria.php?
http://www.sg.hu/galeria/10903928391106832442.jpg
http://www.sg.hu/galeria/10903928391106832478.jpg
remélem az urlt nem szúrtam el...
-
#16864 Egy ismerősöm ASUS 9600XT-t vásárolt, azóta is szídja mint a bokrot, tuningolhatattlan (szó szerint: a legkissebb freki emelésre is hanyatt vágja magát), random fagyások, drivergondok és emellett még hangos is. Ám cseregaranciát már lekéste, szóval szívja most a fogát. Közben a környéken van még tucatnyi 9600XT, különféle gyártóktól (Sapphire, GeCube, Club3D, stb.) azoknak semmi gondjuk, holott az ASUS elvileg prémium márka, az árában legalábbis biztos.
A Sapphire egyébként az ATi gyártója volt, amikor még ATi logóval jöttek ki a kártyák (BBA kártyák).
Ezen kívűl felhívnám a figyelmed, hogy te most sikeresen összeboronáltad a PCI-E és AGP kártyákat, mivel a Gigabyte GV-RX80T256V és az MSI RX800XT-VTD256E PCI-E csatis kártya. A legfelső kategóriában amúgy szerintem pont, hogy tökmindegy, melyik gyártó kártyáját veszed, mert sokszor csak a matrica a különbség (lásd az én Gigabyte 9800XT-met). -
#16863 pontosan, alaplapból meg csak ASUS-t vennék szal ez az én személyes hülyeségem :) -
#16862 Ízlések és pofonok...
===============================
.:i2k:. from meló -
#16861 Senkit se tévesszen meg a "Platinum" - az nem a PE!
#16860 teszteltem Sapphire és ASUS kártyát is, én Sapphire-t választanám gondolkodás nélkül. -
#16859 Akinek 132 ezer forintja van X800XT-re, az nem Sapphire-t fog venni, ha van esze.
Hozzá tesz egy majd' 20-ast és jobban jár egy ASUS-szal.
GIGABYTE GV-RX80T256V (105200 / 131500) Garancia: 3 év
SAPPHIRE ATLANTIS X800XT PLATINUM 256MB VIVO AGP F-RET (105200 / 131500) Garancia: 2 év
ASUS AX800XT 256MB VIVO AGP (119640 / 149550) Garancia: 3 év
Connect3D Radeon X800XT Platinum 256MB DDR TV/DVI AGP (109920 / 137400) Garancia: 2 év
MSI RX800XT-VTD256E (105640 / 132050) Garancia: 3 év
(http://www.e-connect.hu/)
#16858 Sapphire az egyik legjobb ATI gyártó, csak nem az olcsó kártyáit kell megvenni, eladtunk már párat és még egyet se hoztak vissza. -
Zsoldos #16857 Hogyne merult volna fel, statisztika szerint az xpertek kozul 50-60% az esely (napjainkban is), hat nem volt mazlim, ez nem egy dijnyertes peldany. De attol meg lehet probalgatni, a kartyak egy reszenel pl eltunnek a hibak egy 2xfsaa-tol is, vagy epp attol jonnek elo, van ami csak akkor hibazik, ha 6x fsaa-t hasznalsz, es megesik, hogy a lenti hierarchia off trukk is mukodik. Amiket fentebb irtam mind olyan kategoria, ami meg siman hasznalhato, de megsem adhattak el 9800pro -nak. Es ugye meg ottvannak, amik szepen mukodnek.
Gondoltam megprobalom, 25000HUF -t megert, ennyibol egy 9600xt sekapnek, annal meg jobb (viszonylag huzhato gpu, 4 vertex shader egyseg, 256bit memovezerlo, 2.8-as memo, ezert picit gyorsabb es stabilabb sebessegugyileg). Kisebb felbontasokban meg nem nagy gond a kieso pixel fillrate, af is mehet rogyasig, szoval eldocogok vele, vagy max eladom.
Sapphire-t meg sosem vennek, szerintem kuka. -
#16856 Amúgy az fel se merült benned hogy ez a kártya pont azért lett eladva SE-nek mer télleg rossz rajta az a 4 pipe?
anno régen kezdeti időkben akkor még könnyebben meg lehetett ezt jáccani, mer akkor nem figyeltek oda annyira erre, de mostmár szerintem jobban tesztelik ilyen szempontból a kártyákat, merha megy mint rendes pro, akkor eladják úgy, az mindenkinek jobb (kivéve a vevőt). de én úgy emlékszem hogy a sapphire-ok azok kifejezetten modolhatóak, legalábbis olyanokat olvastam itt a formuban hogy azoknál nem valami nagy az esély... -
Zsoldos #16855 Lehetseges az is. Igazabol nem esem ketsegbe ha nem sikerul.
Regen amugy hasznaltam omega+rage3d parost (kb 1 eve), mostanra ugy tunik kicsit osszeferhetetlenek lettek. Az okat nem teljesen ertem, egy beallitas 2-10 opcioval 1 byte helyett miert foglaljon el 4 byte-t.. A hierarchical Z-t kikapcsot egyszer meg ki fogom probalni mindenkepp, ha modot talalok ra, mert a foltok pl teljesen eltunnek, ha egy objektum elhalad a folottuk(ez pontosan hierarchical tema). Ha tobb poligon reteg van a latomezoben (pl 3dm03 proxycon teszt), akkor egyaltalan nem latszanak a hibak, ha csak 1 akkor mindenkepp (pl a repcsis teszt). Es a hibak is pont akkorak, amekkora egysegekben a hyperZ dolgozik.
De most par honapra elegem lett a drivercserekbol, majd tavasszal :) -
#16854 Az Omega drivernél (legalább még pár hónapja) külön kiemelik, hogy semmiképpen ne használj mellette Rage3D Tweak-et, és egyéb finomhangoló programokat, mert pont azokat a beállításokat állítgatják, amelyeket az Omega magának behangolt, és már akkor sem működött mellette a Rage3D. Ezért aztán számodra zűrös az ügy.
Ugye az Omega valószinüleg a plusz 4 pipe bekapcsolása miatt kell, viszont nem megy mellette a Rage3D. Esetleg körül kell nézni a többi custom driver körül (ezt nem követem túlzottan, de van még 1-2, mint pl. a DNA).
BTW az is lehet, hogy sikerült egy olyan kártyát kifogni, amely egyszerűen nem megy rendesen 8 pipe-vel. Itt a környékemen van/volt két hasonló (mindkettő Sapphire), és az istennek sem sikerült eltüntetni az artifactokat... -
Zsoldos #16853 Kiprobaltam ati tray tool -t, nem lehet allitani benne a hierarchical Z -t. Kezdem feladni, semmilyen normalis eszkoz nincs erre az "oriasi" feladatra. -
Zsoldos #16852 na beleneztem. jol elrejtettek a registryben a beallitasokat, de megtalaltam oket. Megneztem rtool miket varial el, hat abszolut elcsesz mindent, csoda hogy mukodik utana egyaltalan. Egy regebbi rendszer szerint modositja a kulcsokat.. Valoszinu az r3d tweak is ezert bolondul meg. Nincs valami rendesen hasznalhato tweak program? A radlinker jo lenne, de alig lehet allitani rajta vmit. -
Zsoldos #16851 esetleg meg tudnad nezni, a registryben hogy lehet allitani a hierarchical z -t? (ha nalad mukodik a tweaker es valtoztatsz a beallitason(nem default ertekre), biztosan bevesodik a registrybe..) -
Zsoldos #16850 Ezek a tweak programok mintha ultraszarok lennenek az uj omega driverhez.. Legalabbis r3dtweak alapbol nem mukodik(nem jelenik meg semmi beallitas), rtool meg inditasnal azonnal panaszkodik, hogy hibas ertek van az aniso beallitasnal.. Ha nem csinalok vele semmit, akkor meg mukodik a rendszer, de ha mar allitgatok rajta valamit.. Probakepp ki, majd bekapcsoltam benne egy opciot(szoval valtozatlan maradt beallitas) minden lelassult kb 1 fps-re.. Neha, ha atkapcsolok vmit teljesen fekete lesz a kep 3d-ben. Rakas szar az egesz. Valtoztattak talan a driverben a registry bejegyzeseken.
Az omegaban levo radlinker meg teljesen jol mukodik. -
Zsoldos #16849 Errol a hierZ kikapcsrol mar olvastam, csak a r3dtweak amit probaltam (regen azt hasznaltam)valamiert nem akart egyuttmukodni az omegaval. -
Zsoldos #16848 Koszi kiprobalom. Underclockot probaltam, az tenyleg nem hasznal, meg af-aa -t, azzal sem lett jobb. Ha bekapcsolom a 8 pipe-t 10-15 fekete mininegyzet jelenik meg (max 2x2-3x3 pixelbol allhatnak talan, szoval nem a sakktabla effektus). Ha az orajelet jelentosen felnyomom, akkor kisfeher pottyok jelennek meg. A 16 bit color-t nem tartanam elfogadhatonak a dx9 miatt, de a hierarchical Z kikapcsot kiprobalom. Ha jol tudom pont ilyen kis pixelhalmazokkal dolgozik, mint amekkorak ezek a hibak.. -
#16847 Ha elsőre pöttyöz is, még nem biztos hogy menthetetlen a dolog.
Ezeket is megpróbáltad?
"Q: How can I fix artifacts?
A:
Unfortunately there is no 100% fix for artifacts. In most cases the pipelines are simply damaged and will produce artifacts no matter what you do.
A few people could fix artifacts doing one or more of the following:
* Disable Hierarchical-Z (Use google to find an utility called "RTool")
* Force Anti-Aliasing
* Force Anisotropic Filtering
* Force 16-Bit color
Changing BIOS, voltages, cooling or clock speeds will not fix artifacts caused by a defective pipeline." -
#16846 hmm, na igen, ez eléggé gáz dolog. a történetedben két rossz pont van: az első az volt hogy nem vásárlás előtt jöttél ide érdeklődni, mert akkor mindenki elmondta volna szépen hogy milyet vegyél, milyet ne vegyél, mi hogy néz ki, minek milyennek kell lennie. a másik dolog pedig az volt, hogy bementél a mistralba... pont az az a hely, ahol legkevesebbet a vásárlóval törődnek. merha te xt kérsz és ilyet kapsz, ott bizony te át lettél vágva rendesen, persze csak azt tudják átvágni aki hagyja magát. (nekem is mondtam már olyan hogy a Tbred magos Xp-ben át lehet kapcsolni a l2 méretét 256ról 512re...ki is röhögtem az illetőt , aki persze számtek boltban volt eladó...)
a lényeg az hogy máskor vásárlás előtt gyere, segítünk. -
Probatbicol #16845 OK nem akarom mentegetni magam, tényleg balfasz voltam, de sokszor az a baj, hogy az embernek nincs igazán választási lehetősége. Én szegedi vagyok. Bementem egy általam jónak gondolt üzletbe, hogy gépet állítsak össze. Kaptam egy listát. A géphez egy sima 9800-ast választottam ki, másnap vissza, mire a bót: minden alkatrész van de 9800-as nincs, nem is lesz az idén(tavaly dec.), vegyek 9600-ast. Száj görbül, mert az ember összeszedte nagy nehezen a pénzt és a hétvégén már szeretne új gépet installálni. Azért kértem a gépet vkártya nélkül. Beestem a mistralba kérdem van-e 9800-as kártya. Igen van. A polcról leemelték a lentebb taglalt kártyát, én fél füllel hallottam hogy az xt-s kártyák jobbak mint a simák, örültem mint majom a farkának. Fogalmam sem volt, hogy milyen egy igazi xt és mennyibe kerül,de azt sem gondoltam, hogy ez gyengébb lesz mint egy sima 9800.
Most, hogy így leírtam, rájöttem, hogy ezeket a kártyákat pont ilyeneknek gyártják mint én :))).
Bocs a hosszúságért. -
Zsoldos #16844 Ellenreklam: Xpertvision 9800se 256bit softmod sikertelen, kb egy tucat potty a kepen, underclock sem segit.
Kartya huzhato 420/350 -ig, ekkor 3dmark2003 4200-t csinal 2100+ athlon xp 266fsb konfigban
25 netto volt. -
#16843 Más a gyártástechnológia, eleve sokkal kissebb hőfokon kell lennie. De nem hiszem, hogy bármilyen IC károsodna 50 fokon. -
#16842 akkor biztos ennek sem baj. -
#16841 Nem hinném, hogy baj. A 9800 pro-nak terhelés nélkül 60-65 fok. -
#16840 ha a mag 50 fokos akkor az még nem baj?meddig biztonságos? -
#16839 Lejebb vettem, de sajnos nem változott. Holnap vihetem vissza ! -
#16838 oké - köszi ! - megpróbálom -
#16837 Attól függetlenül, hogy nem volt tuningolva, próbáld ki egy tuningoló progival - mégpedig vedd lejjebb a mag és a memória az órajeleit! [pl. Radlinker] Ha úgy is szemetel, akkor menthetetlen.
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
----------------------------------------- -
#16836 A VGA kártyám egyik pillanatról a másikra elkezdett szemetelni, tárgyak eltüntek visszajöttek, villódzások, pixelhibák jelentekeztek.
Az Xp-t a catalyst-ot a directx-et mindent újrararaktam, a hiba nem szünt meg, lehetetlenség játszani vele! Tuningolva nem volt.
Ennek annyi ? 3 hónapos Saphire 9800 Atlantis. Esetleg valakinek ötlete van mitől lehet ? Szerintem ebből már szervíz lesz - pár hétig játék nélkül... -
#16835 koszike -
trabant #16834 Sirűály a Fogyasztóvédelem. Természetesen Mistral topiccal az élen, a legnépesebb hozzászólással. :))