Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
OFF!

A tököm televan az összes csajjal, hogy nem tudják eldönteni mit is akarnak egy jóideig aztán egy frankó kefélés után kérik azt, mert én ilyen hülye jószívû vagyok, hogy engedjem el mert ez így nem megy neki... Mire már az embernek kialakulnak az érzések! Ja, és ezért a csajért szakadtam le szinte teljesen a szgéprõl is.
<#mf3><#mf3><#mf3><#mf3><#mf3>
/OFF!

Bocs! KranaZoli!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Punkerwork
na milyen a 4.12?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

dardevil
ez már nem béta ! - most szedem én is - aztán kipróbálom

Nah ezt ki is próbálom!

már elolvastam... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

ez már nem béta?

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

dardevil
Igen 😞,de már anniyra elszoktam a jó minõségtõl hogy nemtudom,nemtudtok fellinkelni egy közeli képet a HL2 ból közvetlenül a fal elõtt?

Narancs
Huh, pontosan milyen kártya és hûtõ?
Proóbálj meg oldalról rákötözni egy nagy 8 centis ház ventit, és megnézni, hogy csinálja e még a hibát. Ha igen, akkor z azt jelenti, hog y a borda szarul érintkezik a VPU val...ha megszûnik a gond, akkor a hûtõn lévõ venti lófaszt sem ér.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Gerzson
sikerült leszedni, probáltam paszta nélkül, majd pasztával, de nagyobb pályánál minimum grafikával is kiakad pár perc alatt
mit lehetne tenni? ötletem sincs

[NST]Cifu
Az ne zavarjon, hogy a gyorsírás ki van kapcsolva, az elvileg ilyen hibát nem okozhat. Viszont ha legközelebb képet szúrsz be, akkor lehetõleg ne .BMP-be, hanem .JPG-be tedd légyszives, mert ez a viszonylag kis kép is több, mint 700kbyte így...

Így is fent áll a hibajelenség amúgy?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Felraktam az Omegát,most ez itt jó ?

ott a pont... 😛PP

[NST]Cifu
Szerintem te is láttál már igen nagy tehetségeket ilyen dolgok esetén, nem? <#vigyor3>

okés

max vin reisntall ha nagyon elszur valamit 😄DD
bár ahoz mrá tehetség kell 😊

[NST]Cifu
Próbáld meg Omegát, baj nem lehet belõle.

Igen,de én a Programok telepitése és törlése menüben(vezérlõpult) Ati Software eltávólítóval csináltam!Omegát megpróbáljam?

Gladiator
na, mind1, csak az asztalon vibrál/hullámzik, ráadásul vmi full screenes alkalmazás után már az asztalon se. htx, byez

hát moncsi kábelnek meg a kártyán a csatlakozonak nem biztos hogy jot szesz a folyamatos ide oda dugdosás...

Crokin
Állítsd a hertzet 60 fölé és akkor nem fog vibrálni.

Repatarurgyán

[NST]Cifu
Biztos a gép hibája? Nem a kábel tört meg, vagy a csatlakozónál van valami gubanc?

Gladiator
2 gépem van. egyikkel netezek, másikkal dolgozok.

egy monitorom van, meg egér, meg bill, szal mindig össze-vissza dugdosom õket. amikor elõszõr összedugtam, akkor semmi baj nem volt, viszont tegnap is összedugtam, és akkor tökre vibrált a kép, meg minden, de elõszõr nem volt vele baj, szal nem hiszem hogy driver hiba.

konfig:
9800pro
xp SP2
intel 3.2

szal mi az isten baja lett?

ollie
nem

control center=control panel ? 😊

Shep
nem feltétlenül kell az neked, csak akkor ha a control centert is fel akarod rakni, ha viszont minden olyat amit abban lehet állítani te is szeretnél állítani de a net framework nem kell neked akkor szedd le a dna vagy omega driverek legújabbját www.dna-drivers.nl

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Most lett meg a 9800pro-m, és nem nagyon értek még hozzá. Vhol olvastam, hogy kell hozzá a net framework. Ez mit csinál vele?

Shep
ati tray toolsnál lehet ilyet állítani, geometry instancing ez micsoda? mit csinál?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Köszönöm a türelmed és segítséged, úgy néz ki, hogy a texture detail volt az igazi ludas a szaggatásban!

[NST]Cifu
Idézek abból a hozzászólásomból:

Ez jobb képminõséget jelent, de egyben azt is, hogy az FPS nem haladhatja meg a monitor képfrissitését, vagyis 100Hz-en futó moncsi esetén max. 100FPS-ed lehet.

Kicsit kacifántosabb a megfogalmazásom, de talán érthetõ. 😊)

A tortenethez persze hozzatartozik, hogy a monitor kepfrissitesenel nagyobb fps-ed soha nem lehet, max papiron 😉
raziel.
huzd fel az aztalon jobb klikk tulajdonságok és agp gyorsitás maxra ha pedig maxon van akkor huzd le 0-ra😄 próba cseresznye

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

Hali!Mitõl van az hogy a textúrák csúnyák MINDEN játékban (pl a falak,hordok,tereptárgyak)egyedül az emberek és a fegyverek néznek ki úgy ahogy kell!Nem volt ilyen 1 hete lett ilyen minden!Club 3D Ati Radeon 9800 PROm van,catalyst 4.11 -essel sem jó,4.7-sel sem(ez volt alapból a CDn amit adtak hozzá)Az Omega segithet??PLZ HELP!

HEELP! HEEELP!<#falbav><#falbav><#falbav><#fogmosas><#guluszem1><#conf><#csodalk><#gun>

jól megmondos , giazat mondos, szerintem... <#zavart1><#eljen>

Narancs
sí sí sí!!!

Met
aceton mentes körömlakk lemosót!!!!

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Narancs
körömmel nem ajánlom inkább, én inkább vmi jó erõs alkoholt (házi pálesz rulez) használnék...vagy körömlakk lemosót talán...

Gerzson
Hello! Még pár hete írtam, hogy leállt a ventilátorom, azóta vettem újat bordával, de sajnos nem hûti le (játékoknál nagyobb pályán elsötétül/nem tud irni videókártyára hibaüzenet)

az a baj, hogy a régi hõvezetõ paszta szinte ráégett a procira, és gondolom ezért nem tud hûlni
mivel lehetne eltávolítani? mi az oldószere? próbáltam körömmel kaparni, egy része lejött de sok van még rajta

[NST]Cifu
A Vsync annyit tesz, hogy a videókártya megvárja a képkockakiszámolással a monitort. A monitor képfrissitési frekije ugye annyi, ahány Hz-es, tehát egy 60Hz-en futó moncsi másodpercenként 60x frissit, egy 100Hz-es 100x. Ha a Vsync ki van kapcsolva, akkor amint elkészült egy képkocka kiszámolásával a videókártya, azonnal küldi is a monitornak, függetlenül hol tart, így lehet, hogy 600 soros felbontásnál (800x600-as felbontás) valahol a kép közepén "frissül" a kép, a felsõ részen még az elõzõ, az alsó részen már az új képkockát rakja ki a monitor. Ez fõleg akkor feltümõ, ha gyorsan változik a látható kép (pl. körbe-körbe forogsz).
Vsync bekapcsolásánál a videókártya bevárja, amíg a monitor az elõzõ képfrissitést befejezi, és csak a következõ képfrissitésnél küldi az új képet. Ez jobb képminõséget jelent, de egyben azt is, hogy az FPS nem haladhatja meg a monitor képfrissitését, vagyis 100Hz-en futó moncsi esetén max. 100FPS-ed lehet.

Tesztprogramoknál ezért célszerû kikapcsolni, de játékoknál inkább be kell kapcsolni. Szerintem.

Eredeti.
Pont most kísérleteztem ki, hogy a texture detail highon izzaszt nagyon a karin, így azt visszavettem mediumra.
Most így néz ki a beállítás:
1024*768, modellek high,texturák medium, víz reflect world,shadow high,AA 2x, AF 8x, shader high, wait 4 vert sync disabled. Az utóbbiról nem tudom mi, de mindjárt bekapcsolom.

[NST]Cifu
Hmmm...
Tört vagy eredeti játék? Ha visszaveszed mediumra a textúrarészletességet, akkor rendbejön?

Valódi p4 northwood.A játék pár másodpercenként beröccen. Még most kísérletezgetem a beállításokkal játékon belül, de a driverben app control van.

[NST]Cifu
Na, ebbõl most jöjjek rá, miért szaggat... <#wow3>

Elõször is hogy szaggat? A winyó swappel, és meg-meg röccen, vagy egyszerûen lassú? Ha lejjebb veszed a beállításokat (textúra részletesség, stb.) akkor változik a sebesség? A driverben az AA és az AF-nél be van állítva, hogy a játék határozza meg (application pref. vagy mi be van pipálva?)?
Valódi P4-ed van, vagy Celeron?

[NST]Cifu
9800SE-d van? Ha nem, akkor sima telepítés...

Omega telepítésnél Normal Omega driver vagy Soft-Mod 9800 SE ?

Omega 4.11 van fenn. Ahogy javasoltad beállítottam 0xAA-ra és 8xAF-ra, és az elsõ pályán a hl2 játszhatatlanul szaggat. Mi lehet a baj? Felbontás 1024, a minõségeket highra raktam.

Sztem igen,én is azt szedtem le amin az van

Az utolsó omega nem tartalmazza véletlenül a 4.12es betat? Mintha azt olvastam volna...

Igen,de én a Programok telepitése és törlése menüben(vezérlõpult) Ati Software eltávólítóval csináltam!Omegát megpróbáljam?

[NST]Cifu
16xAF és 6xAA kicsit erõs, még az én 9800XT-m sem bírja, pedig Barton 3200+ és 1Gbyte ram van alatta. Nálam 16xAF és 4xAA van, minden maxra felhúzva, és így 30-50 (extrém esetekben, pl. eget nézve 100) FPS van, nagyon nagy ramazurinál leesik 20-25-re, de ott szvsz részben a fizikai motor a hibás, tehát nem a videókártya, hanem a proci a szûk keresztmetszet. Az, hogy a játék automata configja mit javasol, azt nyugodtan hagyd figyelmen kívûl, mert nálam is azt hiszem Trilinear filteringet javasol alap helyzetben, ami legalábbis vicc.

Szvsz a te gépeden zsírul kell futnia 8xAF és 0xAA mellett, talán még 16xAF-et vagy egy 2xAA, esetleg 4xAA-t is meg lehet próbálni. Demindenképpen rakd fel a 4.12-es driverek valamelyikét!