18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Kockásfülűnyúl
    Kösz, akkor teljesen értelmetlen ilyet vennem, mert úgyis kell venni hozzá ventilátort és akkor már nem adok érte 8000 forintot hanem veszek egy thermaltake vga hütöt 2500-ért.
  • Met
    Nekem 9600Pro-n van és felraktam a ventit rá, nagyon forró volt a GPU felöli borda, a leg lassabb fordulaton megy, gyakorlatilag nincs hangja és hűvös a borda.
  • Kockásfülűnyúl
    A 9600prora jó nem?
    Igaz hogy 500/330-on hajtom tehát xt órajeleken.
    Így is elég, vagy vegyek inkább aktív hütöt rá?
  • Punker
    nekem jó 1,5 óra game-zás után kb 75 fok, az még belefér :)
    Sapphire tudtommal csak annyit módosított hogy rárakta a logo-ját :)
  • [NST]Cifu
    Passz, a Zalman oldala szerint 'erősen ajállott', és anno már a 9700-esnél panaszkodtak arra jópáran, hogy nagyon melegszik venti nélkül... Nekem muszály sajna, a 9800XT venti nélkül üresjáraton is 10 perc alatt 80C° felett volt...
  • Punker
    nekem nincs rajta venti, és semmi baj vele mondjuk nem is próbáltam soha húzni.
  • [NST]Cifu
    Ez a Zalman ZM-80C, de csak a VPU-t hűti, a memóriákra külön kell rakni bordákat (a ZM-80D-hez alapból adják ezeket, azt nem tudom, hogy a ZM-80C-hez járnak-e, de külön is megvásárolhatóak), azok öntapadós fajták. Azért tegyük hozzá, hogy ZM-80-asokhoz 9800 esetén már erősen ajánlott az OP-1 (vagy valamilyen más) hűtőventillátor, mert azért az melegebb fejű, mint egy 9600-os.
  • Wanax
    omega driver van fenn, abban pedig van driver swapper, ami átrakja a softmodolt filet a simára. szal csak egy újraindítás, és máris 8 pipe van. (alapban 4-el használom, csak akkor rakom be a 8at ha télleg kell).
    azt mondod a hardware overlay megoldja a dolgot? na majd lehet kipróbálom, de valami szoftveresen állítható lehet a dolog, mer máshogy "mintáz" media playerrel és máshogy BSPlayerrel.
    ami itt az alantiban van (#16907) hűtő, valami ilyenre gondoltam énis, mer ez hűt mindent, ez valami zalmann cucc, vagy mi? hűtőt még sose cseréltem, szal abban lámáskodom még :)
  • Kockásfülűnyúl
    Tudom hogy ez alaplapi hqtö csak gondoltam hogy mivel az alaplapi chipre is hasonló ventis hütöt raknak mint a vidkarira ezért a alaplapira való passzív hütö jó lesz a másikra is :)

azért kösz a helpet akkor felrakom ezt:
  • Borg
    Nem :D

Tudod kicsit felbaszta az agyam hogy meghalt a samsungom, aztán utána úgy izomból telepítettem a wint a régi winyora. Fogtam a drivereket amik a kezembe akadtak és azokat pakoltam fel sorban :D
    Így eshetett meg pl, hogy nforcebol csak 2.45 van fent (IDE DRIVERREL, HAD PUSZTULJON A FÉRGESE!), míg catalystból már az 5.1-et, ccc-vel, mindennel. Nem tököltem sokat.
  • [NST]Cifu
    Ezt én sem raknám fel egy 9600Pro-ra...
  • [NST]Cifu
    De felteszem a CCC-t alapból kihagytad. :)
  • Zsoldos
    Nekem sem tul sulyos a kephiba amit produkal, es csak bizonyos esetekben. De en inkabb visszakapcsoltam 4-re azert.

Amugy minden filmnezes elott ujra felrakod a drivert? :) vagy hogy kapcsolgatod a pipeokat? szerintem kapcsold ki a hw overlay opciot, attol valoszinuleg rendbejon. (kb minden medialejatszoban allithatod). Ilyen tobbgigas procik mellett mar folosleges hardware-esen szurni a moviekat.
  • Narancs
    bazz, ez egy alaplapi chipsethűtő, nem VGA!
    Ezt max sima 9600 ra tehetnéd sztem...
  • Kockásfülűnyúl

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy ha egy ilyet felrakok a 9600promra akkor ez elég hqtést biztosít neki?
    Elöre is thx
  • Wanax
    nálam megy a 8 pipe, igaz nem teljesen tökéletes, néha kicsit kockáz (sakktábla szerűen egyes pontok árnyalat kicsit másabb mint a rendes, és 8 pipeval nem lehet filmet nélzni, mer ott sakktábla szerűen fekete pontok jelennek meg), de én tuttam hogy ilyen amielőtt megvettem volna, de megnéztem és mondtam hogy ennyi nekem belefér ahhoz hogy rendes pro-m legyen, töredék annyi pénzért. az órajelet alaphűtéssel olyan 410ig lehet felvinni, a ramot is lehet még húzni, csak nincs rajta hűtés, ezért felmelegszik és akkor hibázik. ezért kérdeztem a minap valamelyik hozzászólásban hogy 9800asra milyen hűtőt ajánlotok, mer akarok rá venni valamit ami jó, halk, és ramot is hűt. valami zalmann stuffra gondoltam. vagy tuttok valami jobb helyet ezügyben ahol kérdezgessek?
  • Borg
    Egyébként miután most gyorsan újra kellett telepitenem a windowst, feltettem az 5.1-es catalystet cc-vel. Eddig teljesen jól működik.
  • [NST]Cifu
    Konkrétan anno az első Sapphire 9800SE-k 256bitesek voltak, L alakúan elhelyezett ramokkal, de molex tápcsait helyett floppy csatival. Tessék, itt egy kép egy ilyenről, tanulmányozd. És még csak a ramok sem voltak lassúak, a HWSW-n nem egy embernek ment 9800Pro szintre felhúzva.
    A 9800SE éppen ezért nagy zsákbamacska, mert sokféle képpen nézhet ki, másfajta nyákon, másfajta hűtéssel, más ramokkal adhatnak el ugyanazzal a jelzéssel 9800SE-t. Az azonos bennük csak annyi, hogy olyan R350 vagy R360 VPU van rajtuk, amely megbukott a minőségellenőrzésen. Éppen emiatt ódzkodok is tőle, van, akinek simán megy 9800Pro-ként (softmod és tuning), másnak meg szinte tuningolhatattlan, és akármit csinálsz, akkor is artifactol a plusz 4 pipe bekapcsolásakor. Az utóbbi időben (kb. az utóbbi 6-9 hónapban) egyre ritkább az első eset, a korai aranyéletnek ma már vége...

Olyat meg ne állíts, hogy sima 9800-ast árulnak 128bites kiszerelésben, mert a sima 9800-as 256bites, a 9800SE lehet 128bites, ez valóban nem így szerepel a dobozán, de ez akkor is 9800SE (ha megnézed, a Sapphire oldalán nincs 9800SE, csak 9800 128bit, így 'finomítottak'), valóban megtévesztő, de mivel ott figyel a 128bit a dobozon, csak figyelni kell.
    A sima 9800-as gyártását a legtöbb gyártó beszüntette, ugyanis nem érte meg nekik, a 9800Pro 'felfalta' a sima 9800-ast, mivel árban már nincs/nem lehet már kellő eltérés a kettő között, így a két terméket párhuzamosan nem éri meg gyártani.
  • Zsoldos
    Es nalad megy jol a 8 pippe? Amugy miert csak ilyen 'kis' orajeleken hasznalod? Nekem 2.8 -as rammal megy ennyit a memo, a core-on meg nem is huztal. Altalaban birjak a 420-450-t is.
  • Wanax
    ez tény hogy még mindig lehet átmodolni, csak régebben sokkal jobban ment az "ipar", és sokkal több volt az a kártya amin minden hiba nélkül be lehetett nyomni a 4 pipet, persze azért üzlet nekik az se, mer eladják a hibás darabokat, de pronak eladni nagyobb üzlet :) de manapság hol találsz már olyan se-t mint amilyen nekem van? (pro orajelek, 256 bites, 2.2-es ramok)
    de ez a softmodos dolog most újra éledőben van az x800-asokkal, ahol ugyanezt a pipe-os dolgot lehet megjáccani, kis szerencsével...
  • Crokin
    Ne hazudozzál már vazzeg.
    Ami meg 128 bites, arra nagy betűkkel rá van írva, ahogy mondod.
  • bazze
    Képpel!
  • bazze
    Figyu mondom ha segít valaki akkor küldöm e-mailban a levelet!!
  • IMYke2.0.0.0
    Mondasz valamit...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  • barret
    Haggyad...
  • ollie
    9600SE-vel 3400 pont?? Hogy a fenébe? A 9600 pro csinál annyit.
  • bazze
    Bocs lehet az én Abit R9600SE mel is lehet olyan jó kis tuningot??
    3Dmark 2003 default (1024*768) 3421 pont
  • Zsoldos
    Pl nvidia sem dobja ki a selejtes 6800gt-ket, hanem eladjak 6800-nak kevesebb aktiv pipe-al, azokat is eleg jo aranyban be lehet poccenteni. Vagy a procik eseteben, ott is proba utan hatarozzak meg milyen orajelen hozzak forgalomba az adott seriat, hagynak is ra egy adagot a biztonsag miatt, ezert tuningolhato jol szinte mindegyik. Szoval nem lehetoseget adnak a gyartok es nem kell ebbol tanulniuk, ez mindig igy lesz, es nekik is jo, nekunk is.
  • Zsoldos
    hm, ugyesek
  • Zsoldos
    De ma is megy, csak nem mind. Ahogy regen sem.. A gyartonak meg hatalmas buli, mert el tudja adni a selejtes peldanyokat, elbuknak a penzt, ha kidobnak a szemetbe, amik nem mentek at a jogosan szigoru teszten (mert ott ugye mindenkepp boven kell a 100% garantalt jo mukodes), dragabban meg nem venne a kutya sem. De attol meg lehet hogy egesz jol hasznalhato a card. Azert mondom ezt, mert kicsit ugy allsz hozza, mintha ma mar csak a meseben letezne sikeres softmod. Ismeros vett ugyanilyen xpertet mint az enyem jan. kozepen, es szepen megy a softmoddal. De ha kell elokereshetek neked linket valos mod statisztikakkal napjainkbol.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt hinné az ember, hogy tanulnak ezekből a gyártók és nem adnak ilyenekre lehetőséget.
    Alaplapnál még van ilyen: NForce 4 Ultra -> buhera -> NForce 4 SLI

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  • Wanax
    ez az SE-ből átalakítás csak egy ideig ment, aztán szerintem rájöttek a gyártók hogy annyira ez nem buli hogy megveszi fele annyiér az ember a pro órajeles se-t, aztán egy sima softmoddal csinál belőle egy rendes pro-t, de a buliért csak kb feleannyit fizetett...
  • Falconer
    Hát aki erre akarja költeni a pénzét, és a tesójának már van gépe, akkor...
  • Zsoldos
    mi kene ha volna?
  • bazze
    Ejejejejej...
    Nézem itt a dolgokat és X800 meg ilyenek...
    Kinek van ASUS X800 ra pénze?????
    Kérdem én?Ehez már kell 1 enyhe proci is!És minnyá ott tartunk hogy csak a proci meg a video kari 200e forint.
    Ennyi pénzből inkább veszek két gagyibb gépet ozt CS meg ilyenek LAN on tesómmal! (vagy már inkább neten)
    Ja igen van itt valakinek 9600SE je mert kéne 1 kis help!
    Vagy olyan értelmes ember aki nem b*ssza le a engem pedig ő a hülye...
    HELP PLZ
  • Zsoldos
    De ezzel most mit akartal mondani? a sapphire csak 128 bites 9800SE -ket gyart lassu ramokkal. Szinte barmi mas jobb. Azonkivul a sapphire 9800 is 128 bites. Ott figyel a dobozan is a felirat.
  • [NST]Cifu
    Ha az ismereteim alapján kéne válaszolnom (a kártya hűtése rendben van, és a driverek/options beállítások sem segítenek, és minden 3D-s alkalmazásban jelentkezik a hiba), akkor arra gyanakodnék, hogy a kártya hibás...
    Az előző tulajnál tökéletesen ment?
  • trabant
    Sztem legjobban egy Sapphire Radeon X850 XT-vel jársz bruttó 128.000 magyar fityingért. :)
  • ollie
    Ja, igazad van, mára már annyi selejt gyűlt össze, hogy szinte 100%, hogy a plusz 4 pipe nem müxik.
  • tangabuvar55
    valaki tudna vászalni a 16865ös hozzászólásra plz?