18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • IMYke2.0.0.0
    Asztal - Tulajdonságok - Beállítások.
    A 2-es megjelenítő a TV.
    Felbontás változtatásához: Bal klikk rajta!
    Majd alul a csúszkán húzd 640*480-ra.
    Frissítés változtatásához: Jobb klikk rajta!
    Tulajdonságok - Monitor és beállítod pl. 100 Hz.

Ennyi.

===============================
    .:i2k:. melóból:
  • NeoMaN
    nagyon kellene ez, mert nyomok ám Cras-t, Sonicot ilyesmit kontrollpaddal ágyból a nagyTV-n. :P Kurvajó 1024*768-ban is a TV-n, de azért 640*480-ban jobb lenne (a nagy felbontásnál a TV már mintha elmosná a dolgokat, pl feliratok olvashatatlanok)
  • Punkerwork
    passz 9800Pro képét még soha nem vittem ki a tv-re
  • NeoMaN
    Sziasztok!
    Nem vagyok kezdő, de van egy olyan kérdésem, amit eccerűjen nemtok megoldani.
    ATI 9800pro.
    A következőt szeretném elérni:
    Moncsin a felontás 1152*864, a másodlagos TV-n pedig 640*480 legyen. (most mindkettő 1024*768)
    Sehol nem bírom állítani a TV felbontást (Gef4-nél lehetett).
    A TV-n lévő 640*480-at úgy szeretném, hogy meg is jelenítse az egész képet ezen ea felbontáson, ne pedig az asztal 1152*864-es részéből, egy 640*480-as látható részt mutasson (amit "gödíteni" lehet).
    Van erre megoldás?
  • Punkerwork
    dógozzá bazzzee, nekem lakáshitelt kell törlesztenem :)
  • Loogan
    Aggyá' pézt aggyá pézt, aggyá kőccsön egy kis pézt... osztan veszek RAM-ot.
  • Punkerwork
    vegyél ramot :)
  • Loogan
    Most 1116 pontot hoz 3Dmark'05 alatt, igaz ebben az is benne van, hogy csak 256MB a rendszermem mérete.
  • Loogan
    Kösz szépen a helpet. Voltak rajta használható infók.

Akkor:
    ABIT R9550-128CDT kártya szoftmod előtt: 250/200
    ABIT R9550-128CDT kártya szoftmod után: 350/250 (40%, 25%) ennyit bír pixelhiba nélkül.
    A különbség azért elégggé érezhető, tényleg többet nyom a kártya. Linkelnék be benchmark adatokat is, de nem nagyon volt még időm futtatni. Pótolom vmikor.

Aki esetleg hasonló cipőben jár, annak itt van 2 link, ami nagy segítség lehet benne:
    Prohardver cikk
    VGAnfo
  • Inquisitor
    Nekem meg mindíg volt vele gondom, ellenben ha rendesen levakartam, akkor a "típikus" ATI hibák még véletlen se jöttek le ... de ha nem, akkor meg igen :)
  • Punkerwork
    csak meg ne süsd :)
  • IMYke2.0.0.0
    http://www.techpowerup.com/softmod/

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap

Minden csak viszonyítás kérdése...
    Nekem tetszik. Lesz magyarítása? Lesz. Miért? Mert nekem tetszik...

• Loogan
    Hello!

Szermányoltam egy ABIT 9550-es kártyát (128MB/128 bit, CDT-s kódú). Szoftmodhoz kellene nekem ABIT 9600-os vagy 9600XT-s BIOS. Tudna valaki ebben segíteni (link)? Esetlegesen tapasztalatokat is szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.
    Még kérdés: az ABIT 9600 és 9600XT-ből csak 256MB-s változatot gyártott asszem. Gáz lesz-e BIOS fless után, hogy ez a 9550-es kártya csak 128MB-s? Másként kezeli a BIOS a memóriát dupla akkor a méretnél?

THX.
  • NeoMaN
    :)
    hát nemtom. én sose használtam driver cleanert, mindig csak setup.exe azt haddmenjen rá az előzőre.. :P
    Egyszer volt gondom belőle eddig, egy régi-régi detonátornál.
  • Inquisitor
    Catalyst Uninstaler eddig is volt, csak el volt rejtve, de kb. annyira működik mint az XP driver uninstallja. Én maradok tisztelettel a DriverCleaner-nél :)
  • balibacsika
    nem, abit is7-e alaplap intel865-ös,
    winxp home, 512m ddr400, semmiféle nforce nem járt a környéken se...

Üdv,
  • NeoMaN
    új catanál már nem kell uninstall. benne van a telepítőben, hogy leszedi az előzőt.

balibacsika!
    Nem nforce-s alaplapod van? nem telepítettél véletlenűl nforce drivert is?
  • balibacsika
    de ugyanez a program megvan a catalystban is, nem? Új driver telepítésekor nem indul el ez?
    És mitől nem indul csökkentettbe el? Fekete kép, bal felső sarokban villog egy kurzor, num lock él, caps-scroll lockok viszont nem.
    Asszem reinstall lesz a vége :(((

Üdv,
  • barret
    Én semmit sem szoktam kilöni játék közben,és minden megy rendesen...
    Ellemben van néhány game,ami játszhatatlanul szaggat...Pl Gothic 1.
    Egy 400-as Celeronon meg Vudu 3-mal szakit 128 ram társaságában:)Win98-se-vel. (Evvel talán menne...)
    Kevés neki az XT-szintre húzott 9600 Pro...[IMG]http://www.sg.hu/kep/faces/nyes.gif [/IMG]
  • IMYke2.0.0.0
    1.: Vezérlőpult - Programok hozzáadása - ATI szoftvereltávolító.
    Eltávolítod az ATI driverét, újraindítod a gépet, majd felteszed az 5.2-est.

2. Használd ezt!

===============================
    .:i2k:. melóból:
  • balibacsika
    Plíz help! Sajnos most nincs időm visszaolvasni az összes hozzászólást, ezért elnézést, ha már kitárgyalt a téma...
    Szitu: Connect3d 9600-as kártya. Régi driverem volt (03.09.12-i), lehozom új 5.2-est. Felrakom (utána mondták, hogy nem lett volna szabad meglévő driver mellé felrakni, mostmár mindegy...), újraindulás után nem indul normál módban, az xp logó után, mikor át akarja váltani a képet a windowsra, kikapcsolja a monitort. Ezután nem indul csökkentett módba se el. Érdekes módon VGA módban elindult, ahonnan próbálom leszedni az 5.2-es cuccait, látszólag el is távolítja, de normál módban ezután se hajlandó újraindulni.
    Most ott vagyok, hogy rendszervisszaállítást csináltam egy régebbi állapotról, amiben a régi driver van, azzal működik, de nem merem újból ráengedni az új drivert. Ja, xp sp2-s.
    Mit csináljak? Minden megoldás érdekel. Kalandorok kíméljenek :)))
    Tenxx, üdv: balibacsika
  • Inquisitor
    Elolvastam. Lol. Inkább tegyen fel valami normális Playert, ami támogatja a multi-overlay-t vagy töb megjelenítőt. Kb. az összes ilyen, ami az elmúlt egy évben kijött. Egyedül a QuickTime nem akarta az igazságot, de a RealAlternative ezt is megoldotta.
  • hykao #17133
    Nem is akkor megy 50-en a monitor, ha egyik vagy másik az elsődleges...én nem ezt írtam...olvasd el az előzményeket, és rájössz, hogy miről van szó...
  • Inquisitor
    Ugye nem fut vírusírtó és/vagy szoftveres firewall game közben?
    Meg office benyiló csilivili menű, esetleg Creative istenverése benyiló menű, vagy DC++, orren program közben? Esetlege xtra vizualizáló program?
    Mer' 100% procihasználat mellett előfordulhat ...
  • Inquisitor
    Érdekes, nekem ezek a 8500-el se szaggattak ... :O
  • NeoMaN
    itt nem a vidkaridnak van baja, hanem valamit te szúrsz el.
    5.1-es catalyst fel van rakva?
  • Perba
    xp ujrarakás is volt chipset driver is frissítve volt,biosban egy dolog van nekem a vid karira vonatkozóan,a source em szaggat meg a hl2 sem az ujjak nem ,de aa régiek azok igen és ezt nem értem :( de pl Americas Army ultralowban is jácchatatlanu szaggat :(
  • NeoMaN
    hát jah, én sem értem miről beszélnak... :)
  • Inquisitor
    És teljesen le van gyalulva GeForce és/vagy összes előző ATI driver ugye? Alaplapi chipset driver frissítve volt? Bios beállítások?
    Milyen módban futattod a CS-t? DirextX, OpenGL, Soft? Ja és melyik CS, 1.5-1.6 vagy Source?
  • Inquisitor
    Milyen fura, nálam tök mindegy melyik az elsődleges, még se megy 50Hz-en a monitor. :)
  • Perba
    hát nem éppen :(
    nár nagyon unom eddig geforces voltam semmi gond nem volt atival meg csaka gondok vannak ikább kezdek gyüjteni egy 6800U ra :(
  • Zsoldos
    es mas rendesen megy?
  • hykao #17123
    Ha a TV-t teszed meg elsődlegesnek, akkor is át fog...csak közben esetleg a monitor nem 50Hz-en fog üzemelni... :)
  • littleNorbi
    De legalább átmegy a tvre a divX !!!!
  • Munch
    El. Bocs. :))))
  • ollie
    Driver reinstall (video, chipset, audio, dx...)
  • Perba
    én nem értem mi a baja a vid karimnak a counter strike szaggat rajta :)
    P4 2.4 GHz 512 RAM,9800 PRO vlkinek volt esetleg ilyen gondja?:|
    nagyon szare mindne :( plz help
  • hykao #17118
    Merem remélni, hogy csak eltévesztetted a címzést...
  • Munch
    Hát te mekkora idióta vagy!
    Ha 100 Hz-et sokáig nézed, előbb-utóbb attól is fáj a fejed!
    Kivetőtőtől viszont nem. :P
    Olyanod van? Megmutassam? :P
  • IMYke2.0.0.0
    Nekünk is csak tavaly lett egy 72 cm-es, 100 Hz-es Panaszolnyik vásárolva... addig ment a Videoton Colorstar bazzer...
    Az új TV meg olyan sok mindent tud, hogy szegény korosodó Szüleim nem is tudják kihasználni minden tudását... arról nem is beszélve, hogy faluvidéken meg ugye nem mindenhol általános a 199 csatornát kitöltő kábeltíví...

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap