18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Borg #2769 A 3.1 catalyst INFje alapján kb igy lesznek az elnevezések:
RV280 = R9200 és PRO
RV350 = R9600 (nincs emlités PRO verzióról)
R350 = R9800 (nincs emlités PRO verzióról)
Mint azt már korábbról tudhatjuk, az RV280 a R9000 agp8X változata.
Az RV350 az eddigi infókkal szemben nem a PRO verzióját takarja a 350-eseknek, hanem a mainstream, 9500 utód.
Az 350 is az eddigi infóktól eltérően nem 9900PRO, hanem 9800 néven kerül ki. -
Borg #2768 ""…To all having problems with Bugcheck 0x8E (self-reboot in 2D with Catalyst 3.1 after script installation). We found another trap embedded by ATI programmers. They’ve added spontaneous reboots for SoftR9x00 patching... It’s now obviated. "
http://www.digit-life.com/archive.shtml?20030213
Itt megtaláljátok az infókat.
LÉNYEG: Némely 9500 problémái a szoftveres 9700-á alakitás után egyszerűen a catalystbe épitett csapda miatt voltak. Ezt kiiktatásáról a fentebb irt linken olvashattok! -
#2767 Köszi, és neked is köszi Borg asszem megnézem, hol van a legjob áron a 9700, és szép lassan rászánom magam a váltásra...
Gondolom ti is a "Built by ATi" kategóriát javasolnátok. -
#2766 a 9600pro is 4 pipline os lesz vagy csak a 9600 mert ha a 9500 chipjet kapjak akkor erosen ugyfest. az meg verszegeny.
a 9200 pedig a sima 8500? :D -
#2765 A csúcsmodellek között a Radeon 9800 chip indul. Az R350-es kódnevű kártyák, hasonló a Radeon 9700 Pro-hoz, 0,15 mikronos gyártástechnológiával készülnek, DirectX 9-kompatibilisek és a 9700 Pro modellek Vertex- és Pixel Shader-egységeit építik beléjük. A 9700 Pro-hoz képest megemelték viszont a VPU (Visual Processing Unit - Vizuális Processzor Egység) órajelét 325 MHz-ről 375 MHz-re, a DDR-I memóriák órajele pedig 350 (700) MHz lesz.
A Radeon 9600 és 9600 Pro már 0,13 mikronos gyártástechnológiával készül, felépítésében viszont megegyezik a Radeon 9500 chipekkel. Mind a két termék DirectX 9-kompatibilis lesz és 75 millió tranzisztorral rendelkeznek. A sima változat grafikus magjának és memóriájának az órajele 300 MHz, a Pro változaténak pedig 400 MHz lesz. Ezeket a modelleket ugyan már DDR-II memóriákkal látják el, ám a CAS késleltetési idejük miatt DDR-I moduloknak "felelnek csak meg". A memóriainterfészt 128 bitre "butítják". A 9600-as körülbelül 150, míg a 9600 Pro körülbelül 200 euróba kerül majd.
A 9800, 9600 Pro és 9600 változatokat maximum 128 MB memóriával látják el. Az olcsó videókártyák között az ATI a Radeon 9200-at "indítja", amelynek legfontosabb jellemzői a 0,15 mikronos gyártástecnológia, a maximum 64 MB DDR-I memória és az egyaránt 275 MHz grafikus mag és memória-órajel.
A mobil számítógépekbe az M10 kódnevű, Radeon 9700-as indul ATI színekben, amely a Radeon 9000 Mobility utódjaként DirectX 9-kompatibilis lesz és nyolc renderelő pipeline-nal rendelkezik majd (ez utóbbi adat biztosan túl soknak hangzik, egyébként). -
Borg #2764 Ha 80 helyre beirod 2x akkor sem lesz több válasz a kérdésedre.
Talán pontosits kicsit, hogy mit is akarsz...
9100 a 8500LE új neve. -
#2763 marciusban csokkenti az ati az arait 15% al
talan erdems varni 2-3 hetet, hogy itthon is erezheto legyen -
Borg #2761 Igy van.
Kis tuning, és máris PRO. -
#2760 Igen, lehet, hogy a "natúr" 9700 lesz a befutó, az ugye csak órajel(ek)ben tér el a Pro-tól? -
#2757 Laalee, Vrob98, köszi!
Ezek szerint asszem maradok a nyári VGA cserénél, addig kitart a Ti4200/128 (GPU/DDR@300/550), és majd akkor megnézem mennyiért fogják kimérni a 9700-at, vagy valami hasonló kütyüt! -
vrob98 #2756 Ja es a sima9500/128 megasbol is van ketfele nyakra epulo.
Az egyik 256bit memes, abbol lehet 9700
A masik 128bites, abbol meg 9500pro128 megas vakeralhato ki. -
vrob98 #2755 9500pro-n mar nincs mit atalakitani
a sima9500/64megasat lehet 9500pro-ra
vagy a sima9500/128megasat 9700-ra
Az eselyed 50%
Vagy bejon vagy nem :)
Es ha nem jott be akkor szivas, mert alapjaban veve a 9500pro az jobb vetel. -
#2754 ugytudom a pro val nem mukodik, csak a sima 9500 assal, es ott sem mindig, mert nagy%knak rossz a + renderje ezert tiltottak le, ha bekapcsolod texurahibas lesz a kep. ha tudsz válogatni akkor erdemes a 9500 at megvenni, kulonben zsákbamacsek -
#2753 Üdv mindenkinek!
Kicsit visszaolvastam, de nem találtam meg a dolgot, amit keresek, most nem érek rá túl sokat böngészni, viszont lenne egy kérdésem:
Hallottam már több helyen is, hogy egy 9500pro-t át lehet berhelni 9700-asra, engem érdekelne ez a művelet, bár még nem szántam rá magam a vásárlásra, viszont ha a dolog tényleg müxik, akkor erőssen megfontolom egy 9500pro megvásárlását.
Bárki bármit tud a dologról örömmel hallgatom, illetve olvasom, vagy ha már volt efféle hozzászólás, akkor pls írjátok be a számát!
köszi! -
Borg #2752 Menjen legalább 250/250 Mhzen.
Ennek alapfeltétele, hogy legalább 4ns ram legyen rajta.
Ha eme 2 feltételnek megfelel, akkor vedd meg.
Annál a sapphirénél viszont jó esély van rá, hogy 250/200-as csak... -
Zsoltee_a_bator #2748 nekem akkor volt ilyen mikor doglodott a monitorom. persze csak utolag tudtam meg hogy ezert:) -
#2747 Az mitől van,hogy játék közben elsőtétül egy pillanatra a képernyőm és utána megy minden tovább? Az energiagazdálkodásnál "soha"-ra van állitva minden. -
#2746 Igazad volt, most hogy kihuztam az s-videokábelt helyreállt a képem. :o) Ezekszerint állandóan ki kell huzigálnom a kábelt? :o( -
#2745 Köszönöm mindenkinek a tanácsát! :o) -
#2744 semmire egy drivercsomag ami a kepminosegre van koniguralva alapbol, es 1-2 segedprogramot is tartalmaz. -
Borg #2740 A drivernek és a DXnek semmi köze a POST meg a BIOS karakteres képerőjéhez.
Ha ott valami nem jó, akkor a monitorodat állitottad el... -
#2737 szal nem a monitor van elállítva?:(
a drivernek nincs ilyen beállítása hogy huzogatni lehet a screent? nvidiánál van... -
#2736 amikor elindul a gép akkor mintha szélesvásznu filmet néznék ugy jelenik meg minden. -
#2735 sajna nem,mert ha elinditok egy játékot az egész el van csuszva jobbra vagy 3-4 cm-rel.:o( -
#2734 moncsin nyomd meg a kis széjjel húzás gombot és állítsd be:))))) DE HA CSAk EZ VOLT A BAJ AKKOR LOOOOOL -
#2733 huha, valaki segitsen lécci mert valamit nagyon elbaltáztam!!!!
feltettem a Direct x 9 et majd a 3.1 es catalizátort és a panelt. Valahol a beállitásoknál átállitottam valamit 16:9 formátumra, de nem találom hol van az a fülecske, mert közben orba-szájba cswerélgettem a catalisatorokat. Egyik ujrainditás után tapasztaltam,hogy amikor elindul a gépem akkor sokkal kisebben látom a kiirásokat, sőt ha belépek a biosba, akkor annak is az egész ablaka nem a normál 1024x768-as nagyságban látható hanem egy összezsugorodott ablakban aminek kb 3 cm fekete pereme van mindenütt.Szét vetett az ideg és kiakartam uninstallni egy dx9 unist progival a dx9-et, ami persze nem jött össze. Erre nyomtam egy format c-t és meglepödtem mikor az xp-t kezdtem felinstallni,mert ugyanolyan kis zsugorodott ablakban csinált mindent mint az elöbb leirtam. Arrol nem beszélve,hogy ha most a tv-modot kikapcsolom és restartolok akkor a tv-n ff-en látom ahogy feláll a windows, söt ha bemegyek biosba azt is látom. Csak mikor felállt a windows akkor tünik el a kép a tv-ről,mert hát ugye kikapcsoltam. Hogy van ez, mit csesztem el ennyire. Lécci segitsen valaki mert megőrülők!!!! -
#2732 ok, köszi az eddigieket is! -
Borg #2731 radeonator/rage3dtweak/powerstrip/rivatuner stb.
A tvouttal kapcsolatban meg majd okosit valaki,az alapján amit leirtál, én nem használom szal nemtom:) -
#2730 Jut eszembe az előző kártyám is tv-outos volt/Geforce2 mx400 64 mb tv-out/ és azzal szinesben láttam mindent a tv-n. Ebből lehet-e következtetni arra hogy fogja-e a tv-m az s-video jelet. Bocs hogy ennyit kérdezek!
A másik. Hol tudom megnézni a Core/Mem-át, mert ezzel a kártyával ugyebár nem megy az Nvmax amivel a geforcot huztam, igy nem tudom megnézni sem az órajelet. -
#2729 Köszi hogy válaszoltál! Visszaolvastam 4 oldalt mielőtt irtam ,de tovább böngészek.A csatlakozó amit vettem Scart-3RCA+SVHS+SWITCH. Ez jó?
A Tv-m egy 4 éves Sanyo stereó tv 2 scart csatlakozos .Svideo kapcsolás nincs rajta. Az svhs az egyenlő az s-videoval? -
Borg #2727 A pro vagy hogy sima, az abból derül ki, hogy hány Mhz-en megy a Core/Mem. Ha 275/275ön megy akkor PRO. Ebből leginkább csak 128megás van.
A tvout képe pedig az átalakitás miatt FF neked, nem a kártya, és nem is szoftver hiba.
Rossz módon alakitod át a kimenő jelet a TVd számára, vagy a TVd nem tud megfelelő jelet fogadni.
Ez többször is le lett már irva itt, lapozz vissza párat, és olvass. -
#2726 és a legujabb amit tapasztaltam a fekete-fehérrel kapcsolatban,hogy elinditottam média playeren egy filmet és a lejátszót ugyanugy láttam a tv-n de a rajta futó filmet csak a monitoromon. A tv-n csak a lejátszó látszik fekete képpel. Ez mitől van? -
#2725 Szia Inquisitor!
Most vettem én is egy Ati Radeon 9000-et és nekem is fekete-fehér a kép a tv-n. Neked sikerült már megoldanod? Xp-hun van fenn nekem.Itt szenvedek vele,de nem jön össze semmi. Ha tudsz te vagy bárki, lécci segitsetek.
Továbbá a gép a kártyát ati radeon 9000 serialnak jelzi. Hütővel rendelkezik de csak a monitornak és a tv-kimenetnek van csatlakozó a hátulján. Noname szegénykém, de 5x több pontot értem el vele a 3d markon mint az előd Geforce2 mx400-al. Igy ennek is nagyon örülök. Szal ezekből kiderül-e hogy Pro vagy sima a kártya?
Visszatérve a tv-hez. Most vettem a Keravilban hozzá egy átalakitot amin szerepel az svideo aljzat. De fekete-fehér a kép. -
HG #2724 Kösz Spenser! Szerintem is sima, csak tutira akartam tudni. Amúgy azthiszem megtartom, mert szépen megy egy 1.2-es Celeronban. Egy dolog nem tiszta még, hogy miért nem 4x-es AGP-vel megy, de majd megnézem, hátha már volt erről szó. A Biosban 4x-re van állítva, az FSB 100, a memória órajele 133. Ja? Win98SE2 van fent, és Catalyst 3.1 Driver. A Windows hazudik, vagy a Bios? Egyébként nincs teljesítményváltozás akkor sem, ha a Bios-t leveszem 1x-esre,vagy 2x-re. Nekem fura. Mégegyszer köszi! -
TANKboy #2719 Tudnátok nekem mondani pár programot (esetleg hozzá netcímet) amivel tesztelni tudnám a videókártyát? (pl. az a kaméleonos érdekelne csak nem tudom a nevét) -
TANKboy #2718 Köszi! -
#2717 húzd ki az antenna kábelt a tv-ből -
#2714 Meg az se mellékes ,hogy club3dre 2 év gar van! -
UnConnecteD #2713 NEM -
TANKboy #2712 Asszem feldobom újra a kérdést mert kezd elévűlni! Mit tudtok a HIS Excalibur RADEON 8500 videokártyáról (dobozos)? Megér-e nettó 23E Ft-ot?