18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
TANKboy #2845 Ya és Borg plísz ne ess nekem, nem vagyok ellened és ellened se sads! Csak egy kívülálló mindenbe feleslegesen belekotnyeleskedő egyén!
Aki mellesleg mint látjátok imádja ezeket a szmájlikat! -
TANKboy #2844 Van két problémám (mint mindig): elöször mondom a konfigomat. ASUS TUSL2-C, Celeron 1,3GHz, HIS Excalibur RADEON 8500, egy 17" síképcsöves Dimarson monitor (Samsung képcsővel elvileg). Az egyik gondom, hogy a BIOS setup részében a kép két oldalsó széle rezeg ki-be! A másik: mikor a képernyő tulajdonságaiban megyek a speciális részbe elkezd csíkozodni vibrálni a kép (olyan mint mikor a mobil sávot vált vagy mi a szösz és bezavar) mig be nem jön a menü!
Mi a rossebtől van ez? Normális dolog? A videokártyán a memóriák 4ns-osak és alapból 274MHz-en mennek (dobozos, nem húztam nem tuningoltam)!
Ha tudtok valamit erről akkor segítsetek, vagy legalább mondjátok hogy nyugi kis hülegyerek ez így normális! -
#2843 ha lemegy az ára márciusban majd sipákoljatok pls!!! -
TANKboy #2840 Ne mentegetőz sads! Én marha yót szórakozok rajtatok! P*csa ügyeken így összekapni ilyen komoan! Ráadásúl egy fórum keretében! Valaki mindig visszaharap. A Borg helyében én most hallgatnék! Nem azért mert rosszakat mondott hanem mert okosabb lenne, bölcsebb -mivel ennek sose lesz vége! Mint mondtam nekem tetszett! Szépen mindenki elfelejti ezt az egészet pár nap alatt!
-
Borg #2839 #2831/1 látom neked hiába beszélek:) -
#2837 megtudja valaki mondani honnan tudom letölteni a Quake III Arena tesztelőprogit? -
Borg #2836 EZ igy van, minden területen.
Én pl épp most autót veszek, de az eladó a szart is kibeszéli belőlem, csak csőlátással a pénzéhez akar jutni, holott nem ér meg annyit az autó, bajai is vannak stb.
Ez eddig ok is, de mikor ugye elöjön hogy no törzskönyv, meg kell csináltatni az eladáshoz, akkor ugye rögtön én vagyok a hibás, mert én húzom halasztom a dolgot.
Mondtam neki bassza meg az autóját ott ahol van, másnak sem adja el ilyen stilussal. ÉS EZ AZ AMIT MINDENKI MEGTEHET. Ezután a boltok is elgondolkodnak a hozzáálláson, ha mást nem akkor amikor odáig fajul mint a mistral ügye pl... -
Borg #2835 Kicsit emlékeztet valakire a stilusod, te is hülyeségekkel érvelsz, mikor már rég elmondtam mindent világosan.
Szerinted miért a HISt mondtam? Talán azért mert az van raktáron. Vagy álljak neki én is vakitani hogy mit lehetne majd egyszer hozni? HIS van, Club3D nincs.
Én már az elején közöltem veled hogy nem érdekel a téma, te vagy az aki végig (valamilyen okból) görcsösen ragaszkodik a témához... -
TANKboy #2833 Tisztelt borg és sads (csak az ABC sorrend miatt írtam előrébb borg nevét )! Nekem kezd tetszeni ez az egész!
A boltosokról viszont van egy röpke történetem (ez egy adott bolt adott emberei, tehát nem általánosítok, nem szokásom). Múlt héten vettem egy videokártyá. Akkor nagyon kedvesek és barátságosak voltak. Minap bementem újra mert egy barátom megkért, hogy nézzek utánna egy kártyának! Éreztem a fickó hozzáállásán, hogy most látja nincs pénzem. Nagyon bunkók voltak! A fejemhez vágták, hogy jöjjek vissza, ha majd lesz pénzem! Addig álljon féllábon amíg én mégegyszer bemegyek oda vásárolni! -
Borg #2831 1. Még mindig abból indulsz ki hogy én ott dolgozok:)
2. HIS EXCALIBUR ATI 9700 128M 55027 -
Borg #2829 1. Nem mondtam soha, hogy ott dolgoznék, olvasd el ujra.
2. Nem fogok belemenni ebbe, egyrészt nem a reklám helye, de ha akarod az árakat jövö hétre meg tudom kérdezni. Mivel kicsi aprót nem érdekel, ezért nem vagyok naprakész belőle.
3. Honnan tudod hogy nem ez az egyik nagyker az általad irtak közül, ahol van 9700? Mert megsugom, (HIS és Club3D) 2db volt raktáron a múlt héten, mikor egy árajánlatot kellett kiküldjek.
4. Te BP-ből indulsz ki... magyarország nem korlátozódik budapestre, az hogy ott mire van kereslet meg mire nincs, az nem igaz az egész országra.
És végül, lásd 1-es pont. Félreértelmezted az álláspontom, pedig engem kicsi aprót sem érdekel a téma. -
Borg #2827 Talán túl érzékenyen értint, de ugy gondolom jobb ha tudod, hogy "belsős" vagyok egyik magyar nagykernél, szal nem kellene oktatást tartani itt.
Hidd el, szó sincs hiányról 9700 tekintetben. Ennyi. Ha egy bolt nem tart, nem akar hozni, azt mondja nem tud hozni, stb, az legtöbb esetben azért van, mert mást akar rádtukmálni, ami épp van neki raktáron.
Kész, nem kell ezt tovább ragozni. -
Borg #2825 Igazából te min is akadtál fenn most? Nemtom mire fel hőbörögsz itt...
Egyszerűen arról volt szó, hogy azt állitotta hogy nem lehet kapni itthon, mert nem jön be az országa meg hasonlók. Ott az ellenpélda a mistralnal is van... Nem kell túlreagálni a dolgot, sem a boltosokat sem a boltokat nem támadta senki, csak hülyeségeket sem kell beszélni hogy mi miért nincs. 9700 max azért nincs egykét boltban, mert NEM rendeltek belőle a nagykerből, mondván nem arra van akkora kereslet.
Szal inkább neked kellene elgondolkodni, hogy mire fel hőbörögsz, meg egyátalán minek, és kinek... -
Anee #2823 MISTRAL.......ott van 58+áfa... -
#2822 Valaki leirná nekem mi az a Fast Write és a TruForm ? Radeon 9000-em van és az opengl és d3d beállitásoknál a Truform " mindig kikapcsolva" állapotban van alapból. Itt a forumon olvastam ,hogy be kellene kapcsolva lennie. A FastWritet meg lentebb olvastam, hogy biosban kell letiltani. Abit st6 alaplapom van, de nem találtam a biosban.
Mire való ez a Truform és Fast Write? -
Borg #2821 Hülyeség.
9700akból nincs hiány, egyszerűen a boltok szive joga hogy mit tartanak raktáron és mit nem... -
HG #2815 Szia Sprite! Nem Asus, MSI. Via chipsetes. Ha minden AUTO-ra van állítva a BIOS-ban, akkor elvileg nincs húzva semmi igaz? Az 1.2 -es Celeron 100-as fsb-vel megy, a ram 133-on.
MSI alaplappal is műxik az a progi? Honnan szedted le? Kíváncsi lennék rá!
Előre is köszi a segítséget!
Egyébként a melegedésben én is látok rációt, nekem kellett a házba plusz ventillátort tenni, igaz, még akkor Voodoo 3000 volt, ami nagyon magas hőfokon ment. Az ATI-val nem volt gondom melegedés terén. -
Nyiri #2814 Hela!
Videokartyat akarok most venni de nemtom melyiket vegyem: 9500 Pro vagy 9700 (sima) megeri az artobbletet a 9700 vagy nem? (az is problema hogy nincs egy normalis bolt ahol kaphati a sima 9700, csak pro van mindenutt) -
TANKboy #2813
OK köszi! -
TANKboy #2812 Ha ez tényleg így van akkor no problem! Köszi! Legalább nem sajnálom a dolgot! -
#2811 Ja, itt a legutolsó pályáról lenne szó :) -
#2810 Unreal 2 tnt2 16MB-tal 4 fps. Ha veszek rdon 9500-at, 64, vagy 128 MB-al, akkor mennyire számíthatok?
Körítés:
Tusl2-c az asustól
1463-mon hajtott 1.1-es tualat.cerka
512 MB RAM 133 MHz-n
SB Live -
Nyiri #2806 Kese: Havernak is asus lapja van es mar a harmadik radeont cserelteti ki es neki meg pottyoz (ahol fekete pixel van ott a desktopot rakja be, mintha ALPHA mapkent hasznalna... -
#2805 Dobok még én is egy kérdést, hátha nem vagyok egyedül vele. ASUS A7V8X 512MB 400Mhz DDR ATI 9000Pro 128MB. NSF Hot Pursuit2, és a Battlefield játékokban figyeltem meg, hogy a képernyő adott részén ismétlődő csikokat látok. Gondoltam driver, de 3 driverváltás után is, meg Win98 és XP alatt is csinálja. Raktunk be másik Atit is azzal is csinálta. Mi a szösz? VALAKI esetleg??? [email protected] -
#2804 Csá! Szerintem melegszik a cuccod!!! Nekem is volt ilyen problémám, meg van is, ha meleg van a házban. A Q3 is szétesett poligonokra hosszabb játék után... HŰTÉS! -
DJ. #2803 Tanácsokat kérek,mert ma kaptam egy Club Radeon 9700-st! nem azt pl. hogy hog kell installálni hanem,ha valakinek ilyen van az még mivel turbozta föl? Hú ez a 2 mondat nem valami magyar volt! -
Borg #2802 Hülyeség, ez plattformfüggetlen. Bár, morbid látvány egy nforce2 alaplapban egy ATI videokártya:)))
Mindenesetre a tesztjeidet megtalálod az xbitlabson. -
TANKboy #2799 Igaz hogy az AMD platform jobban támogatja az RADEON kártyákat? Milyen alaplappal és procival lehetne kihasználni egy RADEON 8500-as videokártya max teljesítményét? (Ez kellően idióta kérdés volt? )
Tudnátok olyan oldalakat mondani ahol egy adott chip-re épülő videókártyákat hasonlítanak össze pl: RADEON 8500 (Hercules, Sapphire,...), GeForce3 Ti 500 (ASUS,Abit,MSI,...) stb.
Előre is köszi! -
TANKboy #2798 OK Köszike! Nem igazán értem miért nem támogatja a FastWrite-ot az alaplap. Amúgy az mennyire javított volna a teljesítményen? Csak hogy tudjam miről maradtam le. -
TANKboy #2795 Egy másik gondom ezzel az alaplappal hogy a Fast Write-ot nem lehet bekapcsolni! Nem támogatja az alaplapom? -
TANKboy #2794 Mi is annak a proginak a neve? Nekem egy ASUS TUSL2-C alaplapom van egy 1,3GHz-es Celeron proci és egy RADEON 8500-as videokártyám! Ha húzom a procit akkor visszaveszi 2x-re az AGP-t! -
#2793 meg szerencse hogy az eredetit is ugyanott gyartjak mint az osszes tobbit... -
TANKboy #2783 Nekem tetszik a PowerStrip progi, de egy gondom volt vele: Csak regisztrálva lehet kikapcsolni a Tippeket! Ez eleinte 5mp volt, de kb egy hónap után már 24mp-et kellett várnom, pedig frissítettem 3.29-ről 3.30-ra!!! Ezt hogy lehetne kiküszöbölni? -
Borg #2782 Ha kéz alatt vetted a kártyát, jó eséllyel 250-es volt eredetileg, csak egy BIOSsal megtuningolták...
Ha eredeti, új, akkor kifogtak valami jobb 4ns ramot, adtak kakaót neki, és igy éppen megy 275-ön. Tuningot szvsz felejtsd el:) -
TANKboy #2779 Vettem egy HIS Excalibur RADEON 8500-as kártyát. Valamit nem egészen értek: 4ns-os RAM-ok vannak rajta viszont 274MHz-en peregnek! Ez normális? Nem úgy lehet kiszámolni a Hz-et hogy az ezret osztom a RAM elérési idejével? Tehát 1000/4=250MHz!!! Ha igen akkor elvileg feltuningolták a RAM-okat?!
Másik kérdéseim: Érdemes felraknom a DirectX 9-et? Ha pedig azt rakom fel akkor arra már egy Catalyst 3.x-es driver kell? Mivel több vagy kevesebb a DirectX 8.1 SDK a szimpla DirectX 8.1-nél? (Windows ME-m van!)
A segítségeket előre is köszi!!! -
DJ. #2777 HY! Az alaplapom GA8PE667 pro és szeretnék venni egy Ati Radeon 9700-st!
Szeretném tudni hogy bírja-e az motherboard?
Kérem aki felelni akar erre az előtte nézzen utána!
Sürgős! Kösz! -
#2775 p4celeronnal meg egy 1,5gigas tualatinnal is jobban jarsz... -
iXBT #2774 nem, annak 9500Pro a neve -
Lammer at Work #2773 Ha tuningolni is akarsz új Epox 8k9a szériából de én elfogult vagyok... :)+ 2000-2200+os proc az már jól nyomja...
-
Zsoltee_a_bator #2771 barmit veszel jo lesz, csak semmikepp celeront :)