18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • CSOCSO
    6...
  • CSOCSO
    Intel epea féleség....csipszet? most nem mindegy? miért van olyan p3 cucc amivel nem megy az ati?? kicsit röhelyes lenne... nem egy 485 os vazze... vagy ennyire köcsögök az atinál és direkt ilyenre csinálják hogy p4et kelljen vennem?
  • Sam
    Hi!
    Van valakinek 9100-ese? Ha van akkor milyen fajta? Teljesítménye? Azért érdeklődöm mert nem tudom, hogy 9000prot vagy 9100-t vegyek e.
  • Borg
    Várj.
  • Borg
    Milyen alaplap az? chipset?
  • CSOCSO
    haverom most mondta hogy minek veszek 9500 prot.. nem fog müködni nálam..
    Intel epea alaplapom van p3 600...szerintetek menni fog??
  • Air
    Na, mivel meg mindig Radeon vasarlas elott allok a guruktol kernek egy kis tanacsot..
    Mit erdemes venni?
    9500 non-Pro 128MB (4pipel., 256bit) driver-hack utan esetleg mukodik "jol" a +4 pipel. vagy
    9500Pro 128MB (8pipel., 128bit) ha a nem-Pro-son nem megy jol a +4 pipel. akkor a 256bites memoriavezerlo miatt gyorsabb-e, vagy erdemesebb a 8 tuti jo pipel.-os, de csak 128bites Prot venni?? Arban 4-5e Ft a kulonbseg a Pro javara. Vagy varjak meg, amig kijonnek az uj kartyak, (9200,9600,9800) a regieknek kicsit lejebb megy az aruk es akkor esetleg egy 9700-ast (nem pro) is szoba johet. 45-48 nettonal semmikeppen sem szanok tobbet ra.
  • JxOxExY
    Hali!
    Hol tudnék venni valami normális hütőt a 8500-re?Most baszodott el a ventije s viszavinni nincs kedvem.Vettem már egyet,de az nem megy bele a bordába.Már körbefutkároztam az összes nagyobb boltot,de sehol semmi...
  • Anee
    Ha alaplapot cserélsz tarsd figyelem előtt az Epox és MSI lapok azon képességét hogy kiirják mi a bajuk
  • Borg
    7500 szvsz jobb annál.
  • Borg
    Ne röhögtess, újonnan 5ezer:)))
  • Zoli007
    rad 7500 vagz gef 4 mx440?
  • CSOCSO
    aha... mindegy akkor várok még március 20-25éig:) remélem addigra lemennek az árak és veszek egy club 3d-t...gef2mx32mb et mennyié lehet eladni?:)))a kurva apronet nem müxik nemtom meglesni mennyi használtba egy ilyen fos.. 5 ezer?
  • Borg
    Ha csak 2x-esen megy tényleg, annak az lehet az oka, hogy tuningolod a procit, mert az FSB emelkedésekor egy határ felett automatikusan visszaveszi az AGPt is.

Vagy eleve baromságot irnak ki a tesztprogramok (én erre tippelek).

Amúgy NEM fogod észrevenni 2x és 4x között a különbséget túlzottan.

Egyébként ha az ATI smartgart a driverben 4X-et ir, akkor biztosan annyi.
  • HG
    Sziasztok! Nagy szaktekintélyre van szükségem a témában. Már régóta szenvedek ezzel a problémával, átnéztem egy csomó topic-ot, találtam is hasonló problémákkal küzdő embereket.Amit lehet, kipróbáltam, semmi. A gond: MSI 694t pro alaplap VIA chipsettel. 1.2 celeron, nincs húzva. 256 Mb ram, 133 Mhz. Ati Radeon9000 64Mb Sdram Vga. AGP 4x-esen a Biosban, Windowsban a videokártya beállításainál 4x-esre állítva. A tesztek viszont 2x-est írnak ki tényleges AGP sebességre. Kiírja, hogy Sín típusa 1x 2x 4x -es, jelenlegi állapot 2x. Tud valaki akár Tweak -et, vagy akármilyen progit, ami segíthet? Vagy esetleg az okát? Előre is köszi. (Tudom, elenyésző a különbség 2x és 4x Agp közt, de ha van, miért ne menjen.) Valahol olvastam, a Registry-ben lehet állítani? Hol?
  • Crazyn
    9500 Pro-t mennyire lehet húzni? Érdemes?
  • Borg
    Kivan csukva... 9500pro (persze újonnan) még 40 felett van NETTO.

Amúgy az ATI márciusra 15%-os árcsökkentést mondott, az új chipek debütálásával.

Amik egyébként MA, azaz márc5-én lesznek bemutatva szűk körben:)
  • Xboxman
    Bazz eladom a Geforcot faszom kivan már vele!Szerintetek mennyit kapok ezért:Abit Geforce 4Ti 4200 64Mb Dvi+Tvout viszi a 280/590-et stabilan 8hónapja(ja és garis még)?Egy Club 9700-es a kiszemelt célpont!Van valakinek tapasztalata vele?
  • CSOCSO
    nemtom..haverom mondta....majd megkérdezem
  • CSOCSO
    hi.. nmost brutto 41 ért van 9500pro..szerintetek ez fog lejjebb menni 2-3 héten belűl???
  • Anee
    Herta vagy Media Markt, ott szoktak lenni Hercules VGA cuccok.....drágán...
  • Crazyn
    Hercules 3D Prophet 9500 Pro-t hol lehet kapni, mennyiért?
  • Anee
    simán megéri főleg ha 9700-asítod
    8x agp-vel meg szerintem nem kell foglalkozni
  • Borg
    Club3D (=BBA)
  • Crazyn
    Radeon 9500 Pro -ból melyik a legjobb (Club3D, Sapphire, BBA, stb...)?
  • Anee
    Hát amit itt debr.-ben lehet kapni nemPRO-t azokon mind a 2.8-as van
  • Zsoltee_a_bator
    az en gepemen minden melegszik ami csak elkepzelheto, de nagyon nem zavar :) Amig mukodik jol, teged se zavarjon. En meg nem lattam vga-t ahova ne lett volna boven eleg a gyari hutes
  • Tovi
    Melyik lejátszóval? Mert pl a BSPlayeren a beállitások feliratok fülön kapcsold be a Draw subtitles to overlay surface opciót.
    Egyébként me telepitsd fel a vobsubot, az mindenhová kiteszi
  • Nyiri
    Hela
    Van egy apro kerdesem es lehet hogy gondom.
    2 napja vettem egy radeon 9700-t es ma 12 orat ment a gep most raktam bele egy vincsit es probakent hozzanyultam a kartyahoz hogy milyen meleg, majdnem megegette a kezem
    legalabb 55-60 fokos. ez normalis?
    nem kellene egy nagyobb huto ra?
    a xp 1700+ altalaban 45-50 kozott jar
  • Nyiri
    Crazyn33: http://www.tomshardware.hu/graphic/02q4/021202/radeon_9500-02.html

itt megtudod
  • Zorkó
    Szevasztok!
    nekem is lenne 1 "Láma" kérdésem! Radeon 8500 128 TV, a kép kimeny a TV-re, de feliratozást nem tudom megjeleníteni. Kérlek, ha tudtok segítsetek!
    Előre is köszönöm
  • Borg
    A PBA-kat nem biztos, hogy ugyanolyan rammal szerelik.
    Szal nem tuti hogy felhúzható.
  • Anee
    mivel ugyanaz a kártya igen...csak bele kell flashelned majd egy PRO biost..
  • Air
    Sziasztok!
    Engem az erdekelne, hogy az PBA-s kartyak mennyire szeretik vagy utaljak az nForce2-es alaplapokat?? Konkretan Asus A7N8X Deluxe-ba tervezek valamilyen PBA 9500Pro kartyat venni. Amugy ezek kozul melyiket ajanlanatok???
  • TANKboy
    Köszike Borg! Még annyit, hogy ez hosszútávon okozhat valami problémát? Úgy értem anyagi kár?! "Kirobban" a monitor vagy mittomén!
  • l3alF1aKe
    taskbar ->ati ikonra jobb klikk beállítások ->speciális fül->(overlay) átfedés fül-> theatre mod pipa.
  • Mayday
    Jo kerdes, ezt hol lehet allitani/megnezni? (A menum magyar nyelvu, asszem a legujabb driver van fenn.)
  • Borg
    Theater módban használod, vagy clone?
  • Borg
    Jogos volt, bár ha megnézed már az elején sem értettem min kellett ennyire fennakadni, illetve jónéhánnyal ezelőtt leintettem a témát részemről...

Nem a videokártyád a gond amúgy, ez monitor szimptóma.
    A két képél rezgése adódhat valami zavarásból is, nézd meg nincs e közel hangfal vagy hasonló mágneses cucc. Ha viszont mindig megvan a képélrezgés, akkor a monitor hibája. Sajnos nemrég tapasztaltam hasonlókat egy 19"-os 1451-es IIYAMA-nál. Low-cost, dzsunka, óccsó, és annyit is tud. 85Hzen 1280ban már homályos a kép, fehér szin nem egyenletes, képszél geometria rakás szar, és ugyanigy képszélvibrálás, igaz, csak magasabb felbontásoknál.
    Szal a monitor háza táján keresd a gondot.

Amúgy a radeon driver nekem is csinál egy frekvencia odavissza váltást, mikor bemegyek az advanced részbe. Nemtommér, ilyen. De nekem nem csikozodik.
  • Mayday
    Hi All,
    Segitsetek. Ati Radeon 8500-asom van (128M) Ha TV-re kiteszem a kepet, mindent kitesz, kiveve a filmet, azt nem. Miert? ELotte a GeForce2 MX400 ugyanigy csinalta. Film kepet nem latok a TV-n. Mitol lehet ez???