18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Borg
    Hat sajnos nem:(
    Az iment akkrat kekhalt mint egy haz megint...
    Ugyanugy egy IE ablakot probatam becsukni epp... most operazok epp, de ez meg szarul jelenit meg csomo mindent...
  • TANKboy
    Ennyit a DirectX 9-ről! Mindenki ajánlgatja meg minden. Egyszer én is felraktam és bugzott az összes játék alatta!
    A Catalyst 3.x-eket csak DirectX 9 mellé lehet felrakni? Nekem most a DirectX 8.1 van fent a Catalyst 2.5 driver-el. Szerinted hagyam így vagy felrakjam a 3.2-est? Melyik Catalyst a legmegbízhatóbb szerinted?
    A 3DMark03-hoz kell a DirectX 9?
    A videokártyám egy Excalibur RADEON 8500 (274MHz/274MHz és 4ns-os RAM-okkal)!
  • Borg
    Hat nemtom, nekem mindenhol 4x van...

Amúgy épp leszedtem a DX9et, és vissza a DX8.1-et, mert szvsz attól kékhaláloztam jópárat mostanság...
    Sima ablakműveletektől kékhalt el, becsukome expolert, page fault in non paged area...anyad..
    Volt hogy 1 nap 2x, volt hogy 1 hetig egyszer sem. DX9 install óta.
    Most pár órája megy fagyi nélkül, dehát majd kiderül, hatott e...
  • TANKboy
    Igen, felhúztam a procit! Aztán láttam, hogy 2x-es az AGP. Idejöttem, érdeklődtem aztán valaki mondta hogy az ASUS alaplapok procihúzásnál visszaveszik az AGP-t! Aztán ajánlotta ezt a Tweaker (i815 Tweaker v1.0) progit, hogy pont ennek orvoslására való! Felraktam és bekapcsoltam az AGP 4x Override funkciót. A Smartgart 4x-est ír ki, de minden más 2x-est. Szal nem értem. Ráadásul a Tweaker-hez mellékelt leírás francia úgyhogy nem mindent értek rajta. Pl. mi az az AGP Multi-Transaction Timer meg a Low Priority Transaction Timer? Ezekhez hozzányúlhatok? Nem tehetek vele tönkre hardware-t?
    A progik: AIDA 3.02, CPUz 1.15, WCPU 3.1, (Képernyő tulajdonságai-->...-->Részletek), sőt még a i815 Tweaker is 2x-est ír ki!
  • Borg
    Nekem egy régi ABIT SA6-ban megy 4x módban, HIS Excalibur R9000 nemPRO 64MB..
  • Laalee
    mert ne menne
  • HG
    Az Y-Z cserékért bocs, ez másik gép.
  • HG
    Sziasztok! Először is sajnálatomat szeretném kifejezni Gerry balesetével kapcsolatban, és remélem anyagilag a lehető legjobban oldódik meg a dolog. 2.) Kinlodtam sokat egy Radeon9000 -el, ami nagzon jol mukodott, csak bosszantott a 4x-es AGP hianya. Betettem helyette egy Sapphire 9000Pro-t, ayt meg alapbol 4x-re ismeri fel. Fura, en ay alaplapra gyanakodtam végig, és nem. Csak ayert irom, hatha valaki mas is volt igy. Azt hiszem lecserelem a nem Pro-t Pro-ra. Mindenkinek koszi, aki időt pazarolt rám. Csá!
    Sok sikert Gerry!
  • Borg
    A procit anno kéz alatt vettem még, compaq szerverproci:)

Nekem 2x256MB hyundai PC166os van benne, CL2-ben, de az i815 eleve nem kezel 512nél több ramot (nem is kell). Egybe 512-es modullal nem próbáltam.

Amúgy nekem a 3.2-es smartgart kiirja rendesen, hogy 4xAGP.
    Nem húzod az FSB-t te? mert bizonyos FSB felett visszaveszi a lap automatikusan az AGPt...
  • Borg
    Valszeg ABIT betegség, reégebbi alaplapokon púposodnak a kondik, nincs elég feszültség AGPnek.
  • l3alF1aKe
    a probléma az volt, hogy szarul ment fel a dx.
    nem tudom miért ne kérdezd de valami nem jól ment fel, mert miUTán leirtam a problémát, már nem indult el semmi gamma. Érdeke mielőtt elindítottam a 3dmark ot addig mentek. pcmark is lefutott előtte de az meg 8.1 et irt dx re pedig 9.0 át tetem fel. Nem baj ujraraktam most meg 2k1 okozott akkora kernelhibát hogy elszállt a 2 óraás rendszer. Még jó hogy van recovery consol.
    szal mindenféle optimalizálás UTán welértem hogy már 4-7 fps el megy a 2 es teszt. kaptam is 300 pontal többet-) most örülök.
  • TANKboy
    Ugyan nem nekem írtad, de köszi az infót!
    Ahh, pont olyan géped van amilyet én akarok! Mennyiért vetted azt a PIII-S 1400MHz-es procit? Az egy isten! Nekem hasonló konfigom van csak Celeron 1300MHz-es procival és 256MB RAM-al.
    Igaz az, hogy a TUSL2-C-nek nem izlik mindegyik 512-es RAM?
    Más: Valaki ajánlotta az i815 Tweaker-t. Felraktam, hogy belőjem az AGP-t 4x-esre, mert felhúztam a procit. Viszont mindhiába, minden progi 2x-es AGP-t lát. Most ez azt jelenti, hogy tényleg 2x-es vagy csak a progik nem látják normálisan?
  • Borg
    Szerintem nem a videokártya gond akkor.
    Nem kellene rögtön erre asszociálni, ezer más dolog is okozhat akadozást, pl alaplapi driver, winyó, ram stb..
  • Borg
    P3S 1400B
    TUSL2C
    512MB CL2 SD
    R8500 64MB 275/275
    XPproENG/SP1/DX9

Cat2.3b:
    1052 3DMarks

Cat3.2:
    1129 3DMarks (elözöleg tuninggal 300/300on volt 1150, most alapbol ennyi)

Driver install kissé megszopatott, mert a kurva SP1 minden takaritás után felismerte 8500nak, és fel is rakta a saját driverét, az istennek nem tudtam levakarni teljesen a dolgokat igy.
    Szal aki frissit XP SP1-en, way to go:

1. ATI Tweakerek, refresh progik uninstall (ha kell reboot)

2. ATI cpanel, a vezérlőpultról uninstall, majd reboot

3. ATI driver, a vezérlőpultról uninstall, majd rebott SAFE MÓDBA

4. Rákeresni win könyvtárban driver.cab és sp1.cab fileokra, és .BAK-ra átnevezni őket! Ez lényegében deaktiválja az automatikus driver installt.

5. ati*.*-ra rákeresni, és MINDENT TÖRÖLNI ezekből a fileokból.

6. Regcleaner futtatása, ATI cuccok törlése.

7. Regedit futtatás, és amit az elözö pontban nem törölt, azt törölni, hkey local machine és current user, software ait tech, valamint currentcontrolset/video/ keyek alól, az(okat) a class(okat), amiben catalyst verziószámos bejegyzést találsz! CSAK EZEKET! A többi classt a video alól NE TÖRÖLD!

8. Reboot normál módba.

9. Install új catalyst driver. Reboot.

10. Install új catalyst cpanel. Reboot.

11. Jöhetnek a tweaker, refreshfix és egyéb progik.

Én hagytam a radeonator 2.0b-t de nem ismeri fel a drivert, igy tweaker nem műxik benne. OC működik, valamint a refreslocker is, amit be is állitottam. Ezután felraktam a rage3DTweak 3.8b-t, tweakeltem kicsit ezt azt (ne kérdezzétek mit, leginkább csak betöltöttem a 3dmark2001 profilt, és visszaállitottam qualitybe a textura és mipmap opciókat). Majd go.

Születtek ugye a fenti eredmények. 3dmark2001SEb330-ban csökkentem vagy 200 pontot, olyan 7850 köré, de különösebben nem izgat, mert mind a cnc generals, mind bf1942 sokkal kiegyensúlyozottabb teljesitményt mutat!
  • Gerry
    "felrakni Windows98SE alá felrakni" - az egyik felrakni fölösleges, tetszőlegesen elhagyható!
    Kicsit kapkodok, mert bosszant a dolog marhára...
  • Gerry
    Borg! Arra mit mondasz, hogy nem tudom felrakni Windows98SE alá felrakni a 3.2-es Catalyst-et. Minden régi driverhez tartozó file le lett szedve, registry kitakarítva, de egy kékképernyőt vág a telepítő az arcomba, misterint VXD hiba, a driver nem megy fel...
    Próbáltam úgy is, hogy a gyári CD-ről felteszem a Radeon 9700-hozu a drivert, és arra a 3.2-es Catalys-et, de akkor is elkékül! Kezdem visszasírni a jókis régi nVIDIA kártyámat, ahhoz minden Detonator felment, soha nem kaptam kéket...
  • Borg
    Ha megnézed, ugyanarra a filera mutat a PBA és a BBA link is az ATI oldalon, szal nem lehet különbség.

Amúgy 4.6MB a cpanel 3.2
  • Deathcourier
    Ilyet még nem hallottam!!amúgy Xp-be többet ad a gép mint 2000 professzionalba??
  • Borg
    Valamit rosszul installtál szerintem... nálam 8500on tökéletesen megy, aminek mennie kell. (cat2.3+DX9+XP)
  • l3alF1aKe
    Hali
    érdeklődni szeretnék, hjogy a 3dmark2k3 miért irja induláskor hogy avga nem támogat semmilyen tesztet ami a 3dmarkban foglaltatik.
    teljesen friss rendszer 3.2 catalyst
    ati 8500 radeon bba
    vga spec nél mindenre 0 át ir.
    help.-)
    ja játékok mennek rendesen.
  • Gerry
    $=! Bocs, át volt váltva a billentyűzetem angolra...
  • Gerry
    Asszem neked a Control Panel kell$
  • Gerry
    Ja, bár az enyém nem pro, "mindössze" sima 9700, de most amúgysem dolgozik, pihen a döglött alaplapomban, amúgy én is le fogom szarni, ha végre újra dübörök a masinám!
  • Deathcourier
    Hogy a haverok mint mondanak mert amelyik érdekhaver csak ez mondaná ezt hogy köcsög vagy?Radeon 9700Pro egy 3DMark03 erejéig nem adnád kölcsön?:)))))))))
  • Gerry
    Mit szarnál le?
  • Deathcourier
    Én leszarnám ha ilyen gépem lenne!!
  • Gerry
    Ja, valószínűleg kifizetődő, főleg, ha drága a géped, viszont a haverok között asszem jelentősen visszaesik majd a népszerűségem! Jönnek majd a "Nézd ezt a bunkó-genyát feszkázik a gépével, de b*szik odaadni kipróbálni a ezt+azt a cuccost, pedig régen jófej volt!"
    Na mindegy, csak legyen újra jó a gépecske...
    Vigyázok majd rá, mint a hímestojásra!
  • ttc2
    Sziasztok lecseréltem a GF2MX/400 -as kártyámat
    ATI 9100-re...csak elég nehezen sikerült elindítani a GTS 3-at és furcsán müködik kb 2mp-ig gyors aztán egy kis besszagatás(bármilyen felbomtásban)...ezt ismétli.
    1.8XP 256Sd-ram...mi lehet az oka(a nem DDR ram)?
  • Deathcourier
    Akkor velem azért nem fordult még elő ilyen dolog mert én a mugy mindig bunkó-genya stílusban nyomom!!Akkor ezek szerint kifizetődő volt a dolg??talán.
  • Gerry
    Én is azt teszem, de attól még a lé nem kúszik vissza a pénztárcámba, és hát itt nem egy doboz gyufa áráról van szó...

De "tanulópénznek" jó volt, ezekután nem veszek ki csakúgy semmit a gépemből (max ha jobbra cserélem), akárki kéri hogy segítsek, és nem fogom hurcibálni sem a cuccost, átmegyek bunkó-genya stílusba és gépemhez sem nyúlhat SENKI!
  • Gerry
    Köszi, de már írtam, hogy nem akarom csesztetni a "régi" rendszeremet, mert még reménykedek, hogy lesz másik 7NJS, és azzal bebootolva újra megy a cucc, addig meg kibírom anélkül a pár fájl nélkül...

Arra most nincsen elég helyem meg lelki erőm, hogy Linuxot, vagy XP-t rakjak a másik gépre, meg hát ez a masina nem is egy erőgép, majd csak lesz valahogy, mert eddig még sosem volt olyan, hogy sehogyse lett...
    Ellenben atóta is mikor csak rá nézek a szobámban heverő másik gépemre elkezd szépen felkúszni a vérnyomásom, és belekezdek egy végeláthatatlan káromkodásba, mert egyszerűen idegrángást kapok, ha csak arra gondolok, hogy kiröptettem 55e Ft-ot az ablakon!
  • Lammer
    bazdmeg, ilyen nincs!!! :(
    ezt a pechet, sajnálom...
    Próbáld meg visszavinni, csak nehogy "ők" is olvassák a fórumot... :)) jaj nem festem az ördögöt a falra... :)
    Jah amúgy amit írtál: nem tucc másolni védett vinyóról: Én a következőket próbálnám meg:
    -Linux alól???
    -Norton Ghost 2k3 tudoda dos floppys belát az NT alá is, de hogy a védett területre is?? nem tom
    -végső esetben keress valami hack progit ha annyira kellenek a fájlaid...
    -jah és próbáltad másik vinyóra XP-t telepíteni, és onnan másodiknak a másik vinyót berakni(persze gazdi jogokkal) és onnan visszamásolni, én nekem már sikerült többszőr.
    -Akkor, PE-s boot CD-s okosság, tudod az xp előkészítő lemezke(azt mág én sem próbáltam)

Nah sok szerencsét...
  • Deathcourier
    Gerry részvétem az esethez!!Én ugy kibasznám a picsába ha nem vennék vissza mint állat!!
  • Gerry
    Kösz, a sok szerencse az rámfér! De a sztori asszem kimarad, mert ha rögtön népmesével indítok, akkor lehet, hogy gyanút keltek, bízom benne, hogy nem veszik észre a sérülést, de ha kiszúrják, akkor nem nagyon tudok mit csinálni, akkor asszem annyi, mert barkácsolni már barkácsoltam sikerrel meg alaplapot, de azon nem egy 1mm*1,5mm-es cuccost kellett cserélni (ráadásul ez nem is igazán beszerezhető), hanem rendes nagy eldurrant kondikat, egyébként éppen az egyik ilyen alaplap dolgozik most a gépben, amin netezek...

Te meg nyomulj az új kártyáddal, ami a csövön kifér, jó játékot!
  • Gerry
    Kösz rendes vagy, de nemnagyon tudsz segíteni, mert puszán heccből kipróbáltam milyen az a fájltitkosítás (pontosabban egy ismerősöm volt rá kíváncsi, mert át akart térni XP-re), és hát feltehetőleg hatékony, így nem nagyon akarok kísérletezni, bízok benne, hogy lesz még nekem 7NJS alaplapom, hiszen a CD-RW-met és a DVD-t át tudom rakni a kisgépbe, de a fájlokat nem tudom (egyszerűen) elérni!

Mellesleg inkompatibilitási problémám nekem is volt már, de az "csak" 32000Ft-os memóriával, és 40000Ft-os alaplappal volt, régi történet...
  • Gerry
    Megnézem a "gánygépemben" (Abit VH6 + Celeron 1100MHz /FCPGA/ + 256MB PC133 + SB 128PCI + 6,4GB Quantum + LG 52* CD-ROM + D-Link DFE-530TX 10/100 LAN + Windows98SE) mit csinál a Radeon 9700... Szerintem elröhögi magát, és követeli, hogy inkább csomagoljam vissza a szép kis fekete-piros dobozába... Jelenleg egy TNT Vanta ficereg benne 16MB-ral, azzal inkább nem futtatok 3DMark-ot, viszont az MS Office hasít rajta, de mostmár kíváncsi vagyok mit visz a kis Cerka! Most kénytelen leszek a munkagépemet játékra bírni... Már két-három hete arra vártam, hogy meglegyen az új kártya, és legyen végre egy szabad hétvégém egy kis Splinter Cell-re, vagy hasonló mókára... így most legalább kiderül, hogy mit alakít egy R9700, lehet, hogy Proci sem kell mellé?!?
    Na, majd beszámolok, ha rávettem magam a dologra!
  • Gerry
    Minden esetre annak örülök, hogy meglett az új kártyád!
  • Gerry
    Ja, nem a gép a világ, de 55250Ft az azért elég nagy érvágás (nekem legalábbis...), ilyenkor legkevésbé járnak a csajok az eszemben!!! Mellesleg egy csajnak megígértem, hogy a hétvégén mindenképpen kiírok neki egy zeneválogatást CD-re, mitad isten pont azon a winyómon van a válogatás, amin a rendszerem van, WinXP (NTFS), olyan mappában, amit kicsit nehezen tudok elérni még egy másik XP-s gépről is... Na, de mindegy, ezt most bukta ő is, de nem sajnáltatom itt magamat, mert nem áll jól ez nekem, de ezentúl mindenkinek javaslom, hogy ne tegye olyan helyre a szerelendő gépet, ahol csavarhúzó eshet bele /Na ez jó sz*r poén volt, de most csak ez tellik tőlem.../
  • Borg
    Club3d-nél szvsz nagyobb az esélye a 250/250 alatti órajelnek.

Gigabytehoz van egy rakás support, játékok, kábelek stb. Abban tutira nem csalódsz, minöségileg. Csak gondolom drágább is.
  • Spenser
    Szasztok
    ATI Catalyst 3.2
    Én le is szedttem és le is teszteltem vele a kártyámat ATI 9000 Pro 64...
    Hát nem semmmi 3Dmark 2003-ban + 150 Pont !!!