18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Orgi
    Én előbb azt olvastam, hogy abban a driverben alapból be van kapcsolva a +4 pipe, tehát csak 9500 és fölötte jó, de nem biztos hogy így van:)
  • gregoryan
    Minden driver a legújabb? Vagy nem tudod jól bevált driverekkel letesztelni? Olyannal ami másnál tutifix?? Viszont nézd a jó oldalát. Nagy telepitőmester leszel.. :)))

Ok szar vicc volt...
  • Gerry
    A VGA másik gépben jól megy? (értsd: ott lefut a teszt???)
  • Borg
    De ez már nem az a topic...
  • Davidus
    Igazából csak azt nem tudom eldönteni hogy milyen alaplapot vegyek alá. AMD lapoknak kurva jo áruk van és van egy csomó.
  • Davidus
    Most egy 2000-es XP-vel szemezek. "Olcsó" és büntet.
  • Inquisitor
    XP 1800+ a minimum amivel érdemes foglalkozni ...
  • Borg
    Tökmind1, amire van lé. Mondjuk 1000+ nem árt:)
  • Davidus
    9500 PRO alá milyen procit érdemes pakolni?(amd)
  • HG
    Szia Drúm trí!
    3dmark 2001 se2 -ben? Az tényleg gyenge, tuti 7000 fölött kéne lenni. Volt előtte más kártya felinstallva? Nvidia esetleg?
  • Borg
    Szerintem nálad driver/dx gond van.
    Full windows ujrainstallt csinaltal már?
  • Borg
    Ez szvsz kamu.
    Hol olvastál ilyent? Idézz légyszi...
  • Gerry
    Nekem Club3D van, és Infineon 3.3ns-es RAM-ok vannak rajta. Még nem húztam, mert most nincsen hozzá alaplapom...
  • Gerry
    Azaz, és a szaga... Hát az sem volt semmi!
  • Borg
    Ne aggódj, compaq-kal nekem is volt már, hogy kipukkadt az orrom előtt:) Ugyancsak egy forint előtti valami 15"os volt, akkorát pukkant a szar is kihült bennem...
  • Borg
    Na, egyelőre ugynézki megvan a hiba forrása!

Szal, mindenki aki windowsupdatel!

JRE 1.4.1_02-t is felrakni! Az IE egyik újabb frissitése összeakad a régebbi Java runtime-okkal, és ez okozta nálam is a kékhalált!

Persze még ma nyüstölöm, aztán remélem nem lesz több gondja, de eddig úgy tünik megoldotta!
  • Deathcourier
    Rajtad valami átok ül!!!menny el jósnőhöz az majd a rontást leveszi!!
  • Deathcourier
    Olvastam a megoldásodat hát nem rossz de tényleg nem a legjobb elketromos veztő a pillnaragasztó!!milyen lengyelpiacos??:)))) még lehet az vezeti is!!
  • Gerry
    Na látod, de a csavarhúzókat tartsd távol a nyitott házadtól!
  • HG
    Igazad van. Van is egy 266 @ 333 celeronom, abba teszek egy voodoot, és kész. Az embernek sokszor a legkézenfekvőbb megoldások nem jutnak eszébe.
  • Gerry
    Mit jelent az, hogy "kurva gyengén"? Egyébként fent vannak az alaplapi meghajtók? Melyik Catalystet próbáltad? És milyen Windows-t használsz?
  • Gerry
    De manapság már kb egy ezresért hozzádvágnak egy VooDoo2-t, lehet, hogy egszerűbb, és biztosabb módszer arra, hogy 3Dfx-es cuccokat nyomj, mintha emulátorokat kergetnél fel a rendszeredre, nem?
  • HG
    AHA! Szóval elméletben lehet, csak senki nem foglalkozik vele. PCI-os S3 trio 64 1Mb-os kártyával, 486 Dx4 100 Mhz procival, 16 Mb edo rammal 3dmark03 -ban, alaplapi csavarhúzós kondilevésős tuninggal, egy pontot kap, de nem a 3d teljesítményért, hanem a bátorságért, hogy egyáltalán volt mersze valakinek feltelepíteni. Hát nem megéri? Gondold meg, mert elkapkodják.
    3dfx -es dolgot meglesem. Köszi!
  • Gerry
    Nem tudok glide emulátorról, asszem még a hőskorszakban a 3Dfx beperelte az nVIDIA-t (aki később "bosszúból", nomeg üzleti megfontolásból felvásárolta...), mert ő készített TNT-khez glide drivert... Ha ügyesen keresgélsz a neten, lehet, hogy találsz valami emu. progit, mostnmár nem jogsértés ilyet készíteni, kitudja, lehet, hogy az nvidia újra előtúrta valahonnan...

A 486-os meggondolom, 3DMark03-ban mennyit kap?
  • HG
    Jóétvágyat! Van egy 486-os alaplapom,meg 500 Mb-os Winyom(gar már nincs). Nagyon olcsón megkaphatod. Csak nehogy tönkremenjen.:) Az ördögűző nem tűnik rossz megoldásnak. Meg akartam kérdezni már régen, csak most jutott eszembe. Olyan régi játék, ami kizárólag 3dfx-re íródott, semmilyen módon nem használható más kártyával? Pl gondolok Voodoo emulátorra, stb. Ugyanis valami glide2.0.dll -t hiányol. Köszi!
  • Gerry
    Ja, kipróbáltam, bár biztos voltam benne, hogy sz*r lesz, mert nem is ugyanolyan kondi került bele, mint az eredeti, csak hasonló színű, nomeg a pillanatragasztó nem kifejezetten a vezetőképességéről híres, de biztosra akartam menni, nehogy véletlenül elinduljon náluk, és visszakapjam...

Nos, asszem a monitoros eset után itt az ideje, hogy elszakadjak egy kicsit a gépektől, asszem elhúzok kajálni!
  • Gerry
    Pllanatnyilag röhögőgörccsel küzködök, de azért megpróbálok bepötyögni egy kérdést is:

Neked a Catalys 3.1 előtt volt másik VGA driver a gépeden (értds: nvidia esetleg), mert ma még magpróbálok kísérletet tenni egy SZIGORÚAN GARIS vinyóra friss Win98se-t telepíteni (otthon), és arra rá a catalyst 3.2-t, de ha arra sem megy fel, én komolyan mondom idegrángást kapok!
    Ja, nemto írtam-e, hogy a gyári CD-ről valami 2.xx-es catalyst simán felmeg, de se a 3.1, se a 3.2 nem akar felkúszni!
  • Gerry
    Ja, egyébként nyugodtan heccelj, már nem lepődök meg semmin, a kollégáim már ördögűzőhöz akarnak vitetni, most egy két perce egy monitor pukkant ki, éppen windowst telepítettem a gépre, amikor egyszercsak kikapcs, led kialszik, gép dolgozik szépen tovább... Egyébként ez egy javításról frissen visszajött minitor (özönvíz előtti 17"-os Compaq), de poénnak azért jó, gondolj bele, jobb ha most nem megyek számítógép közelébe egy darabig. Ja, rádugtam egy másik monitort, a gépnek semmi baja, szépen megy fel rá a cucc (egyelőre).

EZ HIHHETETLEN!

• HG
    Nem csoda, ha remeg a kezed. Azért kipróbáltad a pillanatragasztós művelet után? Ki tudja, lehet, hogy világraszóló alaplaptuningot találtál fel! Szerintem nem fogják túlzottan vizsgálgatni, egyszer én is vittem vissza egy alaplapot, volt másik raktáron, kicserélték, és kész. Igaz, az nem sérüléstől romlott el, de nem is firtatták. Szerintem nem szúrják ki. (most majdnem ideírtam valamit, de inkább nem heccellek, majd ha megoldódott.)Egyébként, ha Amcsiban a faszinak megítélte a bíróság a kártérítést azért, mert nem volt beleírva a lakókocsi használati utasításába, hogy a sebességtartó automatika bekapcsolásakor nem hagyhatja el a vezetőülést, akkor neked is jár az új lap. Végtére is nem volt beleírva, hogy nem szabad levésni a kis mütyűröket.
  • Gerry
    leadtem=leadtam
    mivl=mivel

Ez van nem tudok írni!
  • Gerry
    Nos az alaplapot már leadtem, asszondják pár nap, de nem nagyon foglalkoztak a dologgal, majd meglátjul, a vak is azt mondta... Egyébként szépen restauráltam az alaplapot, kinézetre hibátlan, működni nem működik, mivel a kondit egy másik szar alaplapról "véstem" le, és pillanatragasztó segítségével rögzítettem az áldozatra... (éljen a sufnituning )
    Remélem nem túl szőrözős szervizesek dolgoznak a boltban, ahol vettem, nem írom le ide, hátha ők is olvassák a fórumot, és még jobban ránéznek a cuccosra, legyen annyi elég, hogy egy budai üzlet, rendkívül szimpatikus eladóval, (nem is nagyon kérdezősködött: Rossz? mire én Igen! Beindul? mire én Nem! erre ő Aha. és átvette...)
    Remélem mihamarább kicserélik, mert ha nem,fel kell hogy csapjak bankrablónak, hogy pótolhassam az alaplapomat, mivl mostanában igencsak kiköltekeztem... (Gondolván így egy darabig nem kell cserélnem semmit...)

Remélem ezzel a pechsorozatom véget ér, mert már kicsit unom a dolgot!
  • HG
    Hi Borg! Nem tudom mi baja az enyémmel, de már nem küzdök. Lehet, hogy lecserélem Pro-ra, de nem biztos, végülis amire nekem kell, azt tudja. Honnan tudhatnám meg róla, hogy ki gyártotta. A Sapphire kiírja, hoy Sapphire atlantis 9000 Pro. Az enyém csak ATI Radeon 9000 series -t ír. Lehet, hogy BBA? Kb mennyiért lehet eladni egy sima 9000-est?
  • HG
    Hi Gerry!
    Ha elindul a lavina.... Mi jöhet még? Van elképzelésem, milyen szarban lehetsz, én sem nyerem a pénzt, ha valami tönkremenne most a gépemben, lehet, hogy nem tellene rögtön másik cuccra, igaz, csak egy 1.2 celi. Bízzunk benne, hogy ezzel vége a balszerencsének. Mikor teszel kísérletet az alaplap garanciájának érvényesítésére? Remélem bejön. Szemre nagyon feltűnő a sérülés? Ja, akartam mondani,hogy tegnap felraktam a Catalyst3.2 -t, simán feltelepedett 98SR2-re. Igaz előtte 3.1-es Catalyst volt fent. Tényleg nőtt a teljesítmény.
    Csá! Sok sikert!
  • HG
    Szia Deicide! Nekem is MSI alaplapom van, Radeon 9000 -el. Semmi gondja. Nem biztos, csak találgatás. Elég erős a Táp-od? Mennyire van leterhelve? 100% hogy a radeon miatt van? Akkor is megtörténik, ha a BIOS default-ban van ? Próbáltad úgy is, hogy csak az Alaplap, Proci, Winyo él? Nem vgyok nagy szaki, de kisérletezni kell, csak ésszel. Másik Vga, memória, esetleg az egyik 256 Mb-os modult vedd ki, stb.. (Ne Gerrytől kérj kölcsön cuccot, nem fog adni! Jogosan! :) ) Ha ezeken már túl vagy, akkor majd csak jön egy szaki, aki segít.
    HG.
  • barret
    xp-hez nem kell uninstall,rendszervisszaállitással simán leszedtem a dx 9-et.nem ment vele a 3dmark 2001...
  • TANKboy
    Egyetértek! Én is útálom, ha nem műkszik valami úgy ahogy kell! Elsődleges nálam a stabilitás a gépben. Csak mostanában kezdett érdekelni a tuning, ami ugye optimalizálást jelent és nem eszeveszett procihúzást!
  • Gerry
    Neked simán fölment a 3.2-es catalyst??? Nekem 98se-re nem akar felmenni, vagy szabálytalan művelet, vagy kékhalál... Igaz sosem szűz w98-ra próbáltam, mindkét esetben előtte nvidia karesz volt a rendszerre telepítve, bár azt uninstalláltam, és töröltem a file-okat, meg a re-keyeket, de nem megy fel, csak a gyári CD-ről a régi drv...
  • Gerry
    Kösz, bár hihetetlen, de azóta ma megint történt valami, ezen már csak röhögtem, ugyanis ma a "kis" gépemben, amit belőttem magamnak abban szállt el a Quantum 6.4-es hdd (mivel öreg Quantum, ezért ez várható volt...), krrr krrr krr, aztán kékhalál, azóta be sem indul, csak csapkodja a fejet ide-oda veszettül! Ez most egy ilyen időszak... Most egy 1,2GB-s Seagate HDD-re raktam win98-at, és arról nyomom, de ha ez így megy tovább, egy hét múlva a Casio számológépemről tolom a fórumot...
  • Borg
    Nekem sem voltak eddig gondjaim.
    Én valami IE/win frissitésre gondolok, mivel a dx9+driver gond kizárható már.

Mindenesetre holnap szétkapom a gépet, megnézem minden a helyén van e, meg nagytakaritás.

Engem kibaszottul tud idegesiteni ha nem megy rendesen valami, és mint mondtam soha nem voltak eddig ilyen gondjai a gépnek...
  • Borg
    Van uninstaller DX9hez amugy, nekem működött is rendesen visszarakta az eredeti 8.1est.

Csakhát a hiba oka nem ez volt ezekszerint...