18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • barret
    bocs off: a tv2-n mennek az idióták! (hónaljmirigy)nem gyengék!
  • Gerry
    Elbaltáztam, a második link a 8500-ra mutat, csak a kiírást elbénáztam...
  • Gerry
    9500/9500Pro
    9500/9500Pro
  • RelakSfromhome
    Regéljétek már el, hogy a 9500 hogy viszonyul a 8500-hoz a dx9-et leszámítva! Link is jó, hogy itt mán vót...
  • ÁjjLe BoBBi
    ja és gondolom ha megérkezik akkor az eddigi ATI kártyák olcsóbbak lesznek....akkor kb. milyen árban lehetlesz majd kapni 9700Pro-t ? valami márkás fajtát
  • ÁjjLe BoBBi
    köszi!
    de itt az országban, vagy máshol ?
  • Tikal #3266
    :) már megtaláltam, kösz
  • Borg
    Április elejére igérték, hogy boltokban lesz.
  • Borg
    Sehogy. OpenGL refreshfix még nincs a driverben. Ahhoz külön progi kell.
  • barret
    felraktam a cat 3.1-et,és nem tudom hogyan lehet open gl-ben felülbirálni a frissitést.dx diag-ban csak d3d szerepel tud valaki segiteni?ja,és azóta elindul a nfs hp2.előtte csak lefagyott...
  • Gerry
    Válaszoltak a Geforce vs Radeon topicban...
  • krob
    Ezt értem.
    De az előzőekben már írtam, hogy:
    Van kép a TV-n egészen addig, míg az XP be nem töltődik.(boot képernyő, boot menü, sőt az XP töltődése is) Tehát: kártya jó, kábel jó stb...
    De annyiban mindenképpen segítettél, hogy eddig a 3.2-es cat.-ot használtam.
    Meg fogom próbálni a 3.1-et is.
    Köszi
    ui. Ha valakinek van még ötlete nagyon kérem ne szégyellje! :)
  • krob
    Hali megint!
    Akinek van 9000PRO-ja XP alatt és a TV-t is használja, az legyen kedves leírni, hogy milyen drivereket rakott fel, milyen sorrendben stb...
    Esetleg, hogy miket kell átállítani a "fülecskéknél".
    Gerrynek: sajnos ott a TV le van kapcs. és nem is engedi bekapcs. , sőt ott semmit sem enged állítani.
    Köszi
  • Tikal #3257
    Hi!
    Hogyan lehet 9500-ből 9700-t csinálni? Okozhat-e ez vmi kárt, rövidebb élettartam stb..?
  • ÁjjLe BoBBi
    uff népek!
    aki tud valamit mondja már el hogy mikor jön kb. az R350 és az RV350 PLZ! THX!
  • Gerry
    Próbálj meg állítgatni dolgokat a "Megjelenítő Eszközök" fülön a TV-n!
  • krob
    Köszi, akkor ez oké is!
    Viszont azt nem értem, hogy míg boot-ol a gép, meg a bootmenü is szépen tisztán kinn van a TV-n, egészen addig, míg az XP be nem tölti a drivereket. Sajnos ez az első ATI kártyám és nem tudom, hogy mit kell vele cselezni......
  • Gerry
    Az, hogy 2 kártyát telepít, az normális, a TV-s problémádban sajna nem tudok segíteni, mivel nekem is csak nemrégóta van R9700-am, és még nem próbáltam TV-n a cuccost!
  • Gerry
    Talán fel kéne hívni őket, és megérdeklődni nem?
  • Inquisitor
    Nem tudjátok milyen "márkájú" R9700 (nem pro!) vesztegetnek az Alien-es arcok 50.000+tréfa áron???
  • krob
    Tisztelt urak!
    Tanács kellene. Powermagic RAD9000PROTV+DVI XP alá. Ha felrakom a 3.2 Cat. drivert akkor eltűnik a TV-ről a kép (pedig addig látszik az asztal). Pedig pont ezért vásároltam (a TV-OUT miatt). A kártya ezen kívül korrektül viselkedik. Ami gyanús (...vagy csak nem láttam még ilyet), hogy az XP két graf. kártyát telepít bármit teszek is. A kártya beállításainál nem tudom engedélyezni a TV-t, mint megjelenítőt. Visszanéztem a fórumot, de nem találtam megoldást. Legyen olyan aranyos valaki (akár mail-ben) leírni lépésről lépésre, hogy mit kell tennem, vagy ajánlani egy nekem való oldalt!
    Köszi
  • Borg
    Ez lehet directXtől, próbálj feltenni 9-est mondjuk.

Vagy akár hardware gond is lehet, alaplap hangkártya milyen?
  • Gerry
    Lehet, bár leragasztott zacsival és original dobozban kaptam, nyoma sem volt annak, hogy fel lett volna bontva!
  • Borg
    Van rá példa.

Nemrég nemistom ki irta, hogy a club3d 9700asa alapból a PRO frekvenciáin üzemelt...

Amúgy BIOS függvénye, hogy mit ismer fel. Lehet már megflashelte valaki előtted...
  • Borg
    Az felettébb érdekes, mert a Gigabytenak mindig is nagyobb volt a supportja, meg a minősége mint a sapphirének, szal eddig kivétel nélkül drágábbak voltak a kártyái.

Szerintem drágábbnak kell lennie a sapphirenél, mégha a BBA-nal esetleg nem is.

Rosszul nem jársz vele mindnesetre, de azért figyelj oda mit veszel... nehogy valami szart sózzanak rád gigabyte cimen..
  • Gerry
    Minden esetre érdekes, viszont azt nem hinném, hogy egy 9700-as helyett véletlenül 9700Pro-t raktak volna a dobozba...
  • Crazyn
    A Gigabyte Radeon 9700 Pro-ról mi a véleményetek? A Mikland-nál olcsóbb mint a BBA vagy a Saphire.
  • Borg
    Gerry, radeonos kérdésed passzolom. Nekem itthon pl R8500/8500LE seriesnek ismeri fel a catalyst, bent a cégnél meg egyik gépen a 9000rest csak simán RV280!nak irja:) Pedig sima RV250 ugye...
  • Borg
    Szerintem mindegyikkel jóljársz, a Tyan kártyát meg lehet kapni (magicomp, netkft.hu asszem).

A tyan amugy fasza, egyrészt 350/380on megy állitolag tuninggal, fasza hardware monitoring meg minden van rajta. És szépen is néz ki, valamint párezerrel olcsóbb mint a hercules.
  • Gerry
    Thx! Rendes vagy, de ha megtalálom, akkor értesítelek róla én is!
  • Crazyn
    Tachyon G9700 PRO-t lehet már kapni magyarországon?
    A Gigabyte Radeon 9700 Pro-ról mi a véleményetek?
    Melyiket érdemes megvenni, a BBA Radeon 9700 Pro-t vagy a Gigabyte-ot?
  • Borg
    Passz, de majd utánanézek valahol.
  • Gerry
    Már megoldódott, az segített, hogy Safe Mode-ban szedtük le a Catalyst-et (normal-ból nem volt jó az uninst.), és úgy telepítettük újra, de a kis kapcsolókról eddig sehol sem találtam semmit, Borg te sem tudsz semmit, mik lehetnek azok?
  • BBking
    Én 98Se alatt néztem,meg játszottam is vele,de nagyon szép,nem vettem észre hibát.
  • Borg
    alternate pixel center? tweakerben
  • Gerry
    Nem, viszont Windows XP alatt 3.2-es catalysttel szarok a Raven Shield-ben a betűk, olyan elmosódottak, homályosak... Ugyanez a gép az én 9700-asommal gyönyörű éles betűket ad...
    Ja, a kapcsolók neki is le vannak fóliázva...
  • BBking
    Hi Gerry!Rájötetek mi az?Nekem is van olyn ott,de le van fóliázva.
  • Gerry
    Látom itt van már és kérdezget Greg cimbora is, övé ugyanis a karesz...
  • Gerry
    Nem tudja valaki, hogy a BBA-s Radeon 9500Pro kártyákon mire való az a két pici kapcsoló a VPU hűtője előtt? Azzal lehet átkapcsolni 9700 módba?
    Haverom most vett egy ilyen kártyát, és az ő 9500pro-ja és az én 9700-as kártyám között első ránézésre az a külömbség (a memóriacshipeken kívül), hogy nekem ott egy pici kondi van, neki pedig 2 kicsi kapcsoló, vajon mire valók?
  • Laalee
    nem tudod a pro eleve 128bit es nyakra van tervezve