18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Laalee
    pixelnel adnak hozza asszem, bar lehet csak az elso 2 darabhoz adtak :D
  • Gerry
    Nem hangzik rosszul, bár valószínű, hogy 9700-ast nem fogsz belőle csinálni!
  • Laalee
    hol aruljak?
  • Anee
    őszintén megvalva nem érte meg hiába kék a nyákja
    ennyiért sima 9700-at kaphattál volna
  • schlosszer
    249 Euro-ér vettem egy Hercules 3D Prophet Radeon 9500Pro-t.
  • Gerry
    El kéne hogy menjen a KR7-ban, és kb 40e Ft-ot ér...
  • Borg
    Más gépben is próbáltad a kártyát?
  • Anee
    jah és connect3d régi nyákos még talán
  • Anee
    Haha és Sapphire vagy Club3D Radeon9700 már csak 49960+áfa....Na mi éri meg jobban?
    Excalibur...hát ha 40 alatt van és régi nyákra épül akkor vedd meg...41-42ért már van Club3d vagy Connect3d amihez jár a zalman csodahütű
  • Gerry
    Ez így igaz, viszont van 4800SE is, ami pedig gagyibb a 4600-asnál is...
    9500Pro minden GF4-et elver!
  • Borg
    A 4800as csak az AGP8Xben különbözik a 4600tól, magyarán semmivel nem tud többet. És a 9500PRO messze jobb nála.
  • ubi
    Ati Radeon 9700 Pro (built by - box) már csak nettó 71616.- !!!! 89520.- bruttó!!!! nagyker
  • Gerry
    Redundáns táp: (most rakok össze 4 db server gépet ilyennel) 2 db tápegység összekötve, a lényege, hogy ha az egyik letérdel, a másik átveszi a szerepét, és mindenféle újraindítás nélkül megy tovább a gép...
  • Borg
    Most van baja, vagy nincs baja?
  • gyraph
    Szenkjú másztör! :) Abszolut kielégitő a válasz, csak azt nem tudom, ha tulajdonképpen nincs különösebb jelentősége, hogy aktív vagy passziv , akkor minek vakitják ezzel a jónépet...
    (Bár nem tudom mi utalt az anygi helyzetemre, de valóban nem fogok redudáns tápot venni sose....100e fölött kezdödnek, én max 20 e tartok reálisnak egy tápért....azt is csak azóta, hogy 3 éve hazavágta a gépemet egy fasza kis Acorp :) )
  • dikki*yysw
    Aktív vagy passzív: teljesen mindegy, milyent veszel. PFC: power correction factor. Csökkenti a táp látszólagos teljesítményét, vagyis a cosinus fi-t egy felé növeli. Az áramszolgáltató FELÉ. Ergo neked semmi szükséged aktív PFC-sre.

Redundáns: feltételezem nem egyetlen tekercsrendszer állítja elő az összes feszültséget, hanem több (mindegyiket egy). Aztán lehet hogy nem, de gondolom ilyesmi. Szal, ez kiba drága, és te nem fogsz ilyent venni. :)
  • dikki*yysw
    360-ast vegyél mindenképpen, mondjuk Chieftek jó lesz.
  • Borg
    Szerintem a 300W is elég, annál nagyobb úgyis csak parasztvakitás...
    De ki is tudod számolni mekkora kell, neten mindenednek a fogyasztását megtalálod.
  • gyraph
    Ha már tápról beszéltek, megkérdezném mi is az , hogy egy táp aktív vagy passzív PFC-s és mi az, hogy redudáns?...ezt sose tudtam!
  • Borg
    Kérdés, hogy milyen tipusu/minöségű a mostani tápod, és mennyire van leterhelve.
  • Borg
  • Borg
    Ki mondta ezt a baromságot?

Az a GFFX volt, amihez 360W táp kell, a 9700 nem fogyaszt lényegesen többet, mint egy sima videokártya.
    Persze ez attól függ mennyire terhelt már most a tápod, ha sok a cucc a gépben, akkor kellhet nagyobb, de semmiképp sem a 9700 miatt.
  • Xboxman
    köszi
  • Xboxman
    simán,olyan mázlim szokott lenni:)
  • Laalee
    optimalisha processzort is raksz melle, ha az nem tudja kiszolgalni a vidkartyat akkor 5000/10000 re is tuningolhatod valtozas nem lesz
  • Inquisitor
    Gondolod neked is menni fog 9700 tuninggal 400MHz-en? ;)
  • Inquisitor
    http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=196
    Itt van szép szemléltető ábra is :)
  • ollie
    az előbbi neked szólt
  • ollie
    www.aqua.hu
    talán itt
  • Gerry
    Majdnem biztos, hogy a nyák piros színű, és "L" alakban vannak rajta a memóriák 2 a felső szélénél, és kettő az oldalsó szélén.
  • Xboxman
    Hol lehet kapni PowerMagic Radeon 9500 128Mb-ot?
  • ollie
    Arra is jó a klón, ha mondjuk egy filmet a tv-n akarsz nézni, de nem akarsz mondjuk a tv-n állítgatni dolgokat, mert kifolyik a szemed, olyan kicsik a karakterek.
  • Gerry
    Az is egy megoldás, de arra hogyan kötsz 3 megjelenítőt??
  • Laalee
    en mint prezentacio vezeto tuti notebookot fogok hasznalni :D
  • Gerry
    Végülis prezentáció bemutatásakor nem rossz, ha clone módban fut, te (mint előadó) nézed a monitort, nagyképernyős TV-n megy a bemutató, a TFT monitoron pedig megvannak a jegyzetek, puska, stb...
    Más esetben tényleg nincsen sok haszna a clone módnak!
  • Laalee
    valamint a tvo es az analog tobb mint valoszinu hogy csak clone modban fut aminek nem sok teteje van :D
  • Xboxman
    Nincs valahol egy cikk a Radeon 9500-ös kártya 9700-re alakításáról?Kicsit hosszú lenne elolvasnoi a sok fórumot!
  • Gerry
    Ez igaz, viszonzt így lehetséges 3 kijelző használata is, igaz ebből ahogy te is mondod csak kettő analóg!
  • Borg
    Nézd meg a jobb oldali menüben a multi display flexibilityt.

Ott egyetlen 3-as konfiguráció van, VGA+DVI+TVO, tehát az egyik a DVI, amihez egy 140Mhz-es TMDS transmitter van, és nem a ramdac.

3 analóg megjelenitő tehát nem lehetséges, mint ahogy azt a 3609-ben irtam is :)
  • gyraph
    Köszönöm...mostmár igy értem.