18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • RelakS
    Megnézem, de TNT2-vel miért teccik neki?!?
  • Laalee
    kiraly, 150 ert viheted is :D
  • Jacek
    zalman huto van rajta es kis borda a ramokon:)
  • Jacek
    hardwareoc.hu

Délután jött a hír, hogy a Sapphire valamire készül. Hát itt a válasz, a Sapphire RADEON™ 9800 ATLANTIS PRO ULTIMATE EDITION, igen brutál értékekkel.

256 MB DDR memória

400 MHz-es memória

és hogy milyen hűtése van? Nem árulom el, inkább nézzétek meg a képeket.

Én eszméletlenül meglepődtem, ez valóban óriási megoldás. TELJESITMÉNY + CSEND.

Délután jött a hír, hogy a Sapphire valamire készül. Hát itt a válasz, a Sapphire RADEON™ 9800 ATLANTIS PRO ULTIMATE EDITION, igen brutál értékekkel.

256 MB DDR memória

400 MHz-es memória

és hogy milyen hűtése van? Nem árulom el, inkább nézzétek meg a képeket.

Én eszméletlenül meglepődtem, ez valóban óriási megoldás. TELJESITMÉNY + CSEND.

• Borg
    A TUSL2C ha jól emléxem régen akkor sipolt bazinagyot, ha nem tetszett neki a memória timing beállitása...
  • RelakS
    Naszal:

Gép bekapcs, bootolás alatt ijen, hogy BÍÍÍB BIB BIB BIB (nincs VGA, vagy rossz a VGARAM). Ha ezután-alatt-előtt reset, akkor már kép is van, viszont egy szolid bib helyett azt mondja a gép, hogy BÍÍÍB, amitől folyamatosan frászt kapok. Mi lehet a gond?

A cégnél, mindenesetre stabilan futtattuk minden gond nélkül egy 200w-os tápról, volt még mellé cerka1800, vinyó, meg cdrom
  • UnConnecteD
    Sony > melyik ez a nagyker? :)
  • Gerry

És mikor hullik le a lepel?
    Idelye lenne valami hasonlót mutatnia az AMD-nek is, és akkor aztán fenekestül felfordulna az informatikai piac!
  • Borg

Egyes találgatások szerint ez lesz a 9800PRO PASSZIV hűtéses változata (mint a 9700PRO volt).
    Újabb pofon az nvidiának?
  • Borg
    Egyszerű.
    Fogod lehuzol róla minden feleslegeset, winyókat, hangkártyát, dvdt stb.

Azután ha bebootol már vele, akkor akár táp is lehet, nem elég a kakaó.
  • RelakS
    Végülis az alaplap-230w-os párral indult, mint mondtam ...
  • RelakS
    400w Mercury, alaplap, cerka1.1, dvdrom, cdrw, 20g win, 80g win, tuner, creativelive5.1, 512m ram. Nagyhirtelen ennyi.

Mindenesetre beta biossal legutolsó esetben próbálkoznék
  • ollie
    nem hiszem. kb 1 szinten van a 2.
  • RelakS
    BIOS: 1012, amit 10/05/2002 ben (vagy 05/10/2002) gyártottak. A ASUS honlapján 1009 van, a drivers.hu szerint meg ez a final BIOS.

Egy cmos resettel lehet, hogy fogok kisérletezni.
  • Gerry
    BIOS frissítés mikor volt az alaplapon? Esetleg clear CMOS és reset configuration data?
  • RelakS
    Beállytások=Beállítások
  • RelakS
    Beállytások? Vagy csak egyszerűen szar az alaplapom?
  • Laalee
    valszeg rossz a hangkábel. probald ki masikkal. bar ehhez vajmi keves koze van az ati kartyanak
  • htibor
    Sziasztok ATI tulajok!

Kérdésem a következő lenne:
    Sapphire 9100-es kártyám van és kitettem a kimenetet TV-re.
    Nagyon szép képe van, azonban az audio részen van gond.
    Már alaphelyzetben is búgó hangot ad, film lejátszásánál pedig ha hangosítom, akkor eleve a búgás is hangosodik.
    Hiába szedtem le a hangkártya(SB 128) kimeneti hangerejét akár felére vagy negyedére, sajna nem segített a dolgon.
    RCA-val van a géptől elvezetve a cuccos a videóig, arra meg SCART átalakítót tettem, és szintén SCART-tal van a TV és videó összekötve.

Ha valakinek van segítő ötlete, akkor ossza meg légyszíves!
    Előre is köszi!
  • RelakS
    Pedig ez van, i440-nel bebootol, csak mivel semmit nem dugtam rá, ott megáll. A Tusl2-C-ben meg csivitel, mint amikor nincs benne videókártya, de ha lehúzom a tápot, akkor másként visít, tehát valamit kell, hogy lásson belőle.

Mellesleg az Unreal2, és az ut2k3 kihalhat attól, ha nincs alatta hangkártya?
  • Laalee
    csodalkoznek ha a tomato LX kompatibilis vele es a tusl2 nem...
  • Laalee
    ott valami gaz van mert mennie kell
  • RelakS
    További fejlemény: Ha nem dugom rá a kareszra a tápot, akkor másként csipog, tehát valamit azért lát belőle az alaplap...
  • RelakSfromhome
    Most akkor mi a f@sz van?

Tomatoboard LX + TNT2 megy
    Tomatoboard LX + radeon9700 megy
    Asus Tusl2-C + TNT2 megy
    Asus Tusl2-C + radeon9700 NEM MEGY!!!

Egyszerűen olyat csipog, mint amikor nincs benne vidkaresz. A kettő nem lenne kompatibilis?!?!?!?!?
  • RelakSfromhome
    Egyébként keresztkérdés: a 3dmark2003-ban a nature teszt, és a pixelshader 2.0 miért unsupported? (ha 600-szor le van itt írva, elég a link is, THX)
  • RelakSfromhome
    Mindenesetre a cégnél kipróbáltam a stuffot, és annak a hülye stílusú atinevernek igaza volt, az anisofiltert tényleg a négy irányra optimalizálták (vízszintes, függőlekes, két átlós), viszont ő a legrosszabb szitut emelte ki!
  • RelakSfromhome
    Köszi! Már írta ezt valaki, csak a fejem olyan, mint a szita, mindent elfelejtek :}
  • Gerry
    Elvileg ugyanott van a a csavarhely minden ATX 2.0x-es tápon, maximum el kell forgatnod a tápot fejjel lfelé, és így a felirat nehezebben lesz rajta olvasható, na bumm...
  • Gerry
    ITT találsz glide emu-t!
  • RelakS
    Emléxik valaki, hogy honnan lehet 3dfx emut letölteni az atihoz?
  • RelakS
    hahááá!!! nem volt elég a 200w-os táp:)
  • ollie
    Az alaplapi biosban? Ott szerintem 128M-en van, de azért megnézem.
  • Laalee
    szerintem alapbol azon adja, legalabbis a tv out be van kapcsolva boot kozben, mindaddig mig a driver le nem tiltja.
  • RelakS
    HotQuestion: Hogyan lehet rávenni 1 radeon9700-at arra, hogy a digitális kimeneten adja a képet bootoláskor?
  • Laalee
    lopott, garancia nelkül... :D nemhiszem hogy megeri a rizikot. sajnos mostanaban nem ugy van hogy veszek valamit egy ha 1 hetig mukodik akkor 10evig is gond nelkül megy. a garancia egyre inkabb fokozottan fontossá vállik.
  • Laalee
    azert mert a sima 9500 at a 9700nyákjára építették, gyakorlatilag a selejtes 9700at árulták 9500 nak. a 9500pro egy elore terezett modell, uj 128bites nyákkal, itt fizikailag sincs meg a lehetőség a 256bites momoria busz ra.
  • Laalee
    biosban agp ap. size gondolom 64 megara van allitva, de lenyegeben tok felesleges hogy legyen, ha agp memoriahoz kell nyulnia egy jateknak reg kidobhatod, olyan jo fpst fogsz kapni :D
  • ollie
    Adott egy Radeon 9100.
    A tesztprogramok a következőket írják:
    Total local video memory: 128M
    Total local texture memory: 128M
    Total AGP memory: 55M

Miért csak 55M az AGP???
    Ez normális lenne? Szerintem nem. Hogyan lehet ezt átállítani?
    Én semmi erre vonatkozó beállítást nem találtam.
  • B@dsector
    Én eddig csak buzi nVidia-s voltam a TI4200 volt
    az útolsó darab ebböl a szériából.
    Ezek voltak / ASUS TNT2,ASUS GF2 MX,INNO GF2 GTS,
    INNO 3D TI200, INNO TI4200 /
    De azért teljesen más világ amióta CLUB 9700 Pro
    van.TV kimenet király stb. képminöség über.
  • Laalee
    sehogy, prot sehogy