18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • RelakS
    bazz, amíg el voltam foglalva a linkkel, megelőztél :)
  • RelakS
    www.guru3d.com-on ott figyel a béta. Vagy ilyenre te sem adsz? :)
  • Gerry
    Erre magamtól is rájöttem!!! Engem, inkább a dolog OKA érdekelne, mivel kb 2 hete már az a hír járta, hogy 2-3 napon belül, erre, már 2 hét eltelt, és még mindig csak beta állapotú van a Guru3D-n is...
  • ollie
    Csak azt tudom, hogy most jelen pillanatban (megnéztem) még nem lehet letölteni.
  • Gerry
    Jut eszembe!
    Ki mit tud a Catalyst 3.3 hivatalos megjelenéséről? Mostanában sajna nem nagyon van időm híreket olvasgatni, nomeg otthon behalt az RDSL, és már nem is fog működni, (így otthon net nélkül maradtam)... Már elvileg meg kellett volna jelennie nem? Eltolták valami miatt a megjelenést?
  • Gerry
    Bizony srácok, errefelí ímígyen beszélnek a pösti embörök, főleg ha nem tudják kialudni magukat...
    Nem aludtam szombat óta összesen 6 órát, bár tudom ez egyéni szocprobléma, de ilyenkor elő elő fordul, hogy nem azt a billentyűt nyomom le, amelyiket akarom...
  • RelakS
    Ja, akkor én ezt most rövidre zárom ... bbzzzzz ... grrrr :)
  • RelakS
    Arrafeli imigyen beszilnek :DD
  • ollie
    "a két pont rividrezárásával"
    Mi az a rivid?
    ;D
  • Gerry
    ha megvan a két tű helye, ahol a CMOS clear kéne hogy legyen, akkor a két pont rividrezárásával is ki lehet resetelni a BIOS-t!
  • RelakS
    Nem lett gáz, de az egyetlen biosresetre utaló helyen nem lehet jumpert használni, mert nincs min :) Nem baj, az elemet ki lehet operálni :P
  • Laalee
    szinte araban ki lehet cserelni egy ecs735+duron1200 ra, felteve hogy el tudod adni valakinek
  • Laalee
    nemhiszem, de azert probald meg, rosszabb biztos nem lesz, ha meg igen biosreset azt jolvan
  • RelakS
    Mindenesetre lehet, hogy pár hónap múlva rászánok egy 60-ast amd2600xp-re(vagy amit ki lehet belőle hozni)
  • RelakS
    Azaz! Az segítene, ha alap vga-nak pci-t adnék?
  • Laalee
    eleg gazos az az alaplap :D ez az a tusl deszka amivel szivtal? a regi alaplapoknal elofordul hogy hideginditasra nem tud kello aramot adni azert kell raresetlni egyet, pl az abit-bx+gefo2 eleg nagy szazalakanal ez volt
  • RelakS
    Megmérem Neked!

A lényeg, hogy pl Unreal2-ben, vagy STV:EF-ban erősen elkezdett akadni, de amint kikapcsoltam, simán ment 1024x768-ban (Na jó, az U2 nem gyorsult annyira, de csak egy szaros 1.1-es Tualatinom van 1.4-re húzva)

Ja, és még valami. Az alaplapom egyrészt induláskor nem veszi észre a karesz, elkezd sípolni, itt reset, és utána király. Amikor meg reset után sikít egyet, akkor úgy néztem, hogy vinfosxp-t állítom le, és néha közli, hogy gáz van. Bemegyek a bios-ba, és a proci 70(!!!) fokon van, és rohamosan hül. A win98 és me nem csinál ilyet. Miért lehet ez?!? Még egy venti a ház elejére, és a kábelbábel átrendezése (szikszalag rulla :D ) segíthet?
  • ollie
    http://www.abit-usa.com/products/mb/bh7/techspec.php
    ABIT BH7 Specifications

Internal I/O Connectors
    - 1 x AGP slot
    - 5 x PCI slots
    - 1 x Floppy Port supports up to 2.88MB
    - 2 x Ultra DMA 100/66/33 Connectors (Support 3 devices)
    - 1 x Serial ATA 150 Connectors
    - 1 x USB 2.0 headers
    - 1 x CD-IN, 1 x AUX-IN

Sajnos úgy néz ki, hogy ha van SATA csati az alaplapon, akkor már csak 3 normál ATA egységet képes kezelni. Megnéztem az ASUS alaplapokat is, és azok is csak 3 ATA egységet kezelnek a SATA mellett a speckkó szerint.
    Ezt mind a gyártók weboldalairól vettem, de egyébként megerősítették egy hw üzletben is.
  • Laalee
    uj vidkartya uj vindoz ezt tapasztalatbol mondom, tovabb tart kigyomlalni az osszes bentfelejtett nvidia szarokat mint ujrarakni.

nekem a 9700pro 4*es aa es 16*os af el van alapbol, 3dmark2k3 ban kb 1000 pont ot esik vissza, jatekoknal, eszre sem veszem, csak azt hogyha ki van kapcsolva minden reces es homalyos :D ja mindez egy duron 1000 el :D az hogy 30 vagy 50 fps meg nem erdekel
  • Borg
    Milyen proci mellett, és pl hány 3dmark pontot esik vissza?
  • RelakS
    6xAA+16xAF mennyire kéne, hogy visszafogja a 9700-at? Csak mert nekem 1024x768-ban is erősen vissza tud esni (vagy húzzam mán újra a gépet, hogy egy kitakaríthatatlan nv meghajtó eltakarodjon?)
  • Borg
    Majd meglátod:)
  • Borg
    Számold csak össze, van pár forintom rá, hogy a 300Wot sem éri el az összteljesitménye a gépednek...
    És amikor jövöre majd új táp szabvány lesz, örjöngve rohangálsz körbe körbe:)
  • ollie
    550W???
    Jézusom, mire kell ez?
  • ollie
    Senki nem kínlódik.
    Ha figyelmesen elolvasod amit írtunk, akkor rájössz, hogy ugyanazt írtad mint mi.
  • BBking
    Nem tudom mit killodtok a Radeon plusz tápcsatiján.Van rajt egy elosztó, ugyan úgy megmarad a a tápcsatlakozód, csak beékelődik a 2 közé.Nálam 300W-os tápon özemel: cd-rom, cd-rw, 2 winyó, radeon 9500Pro, SB audigy hgk, hálokártya - és faszán megy minden.
  • RelakS
    Csak teccik az ár, amit írtál
  • Laalee
    ne nezz mar iylen ertelmesen :D
  • RelakS
  • Laalee
    nem mert ezt 1 szer kell megvenni az alaplapot meg minden cserekor raidosra kell cserelni, ami tok felesleges, es kijott az egesz kb annyibol mintha fizettem vona az alaplapi+raid ert. 4000huf ert vettem brutto
  • RelakS
    Rédes alaplap nem lett volna jobb? Vagy a rédes csatik túl idióta helyeken vannak?
  • Laalee
    en meg ezert vettem raid kartyat :D utalom allitgatni a master/slave jumpereket igy minden cucc master
  • ollie
    Nekem pont az van, amit leírtam... ;DDDDD
    Ezért nem vettem most SATA alaplapot, mert azon csak 3 normal ATA egység és egy SATA lehet.
  • RelakS
    Miva?!? Láttad a gépemet?
  • Laalee
    gondolom azert irtak igy mert winyo minden embernek van, ures eloszto nem minden gepnek, cd-rom sem. Sok idiota van, foleg amcsiban, aki ha azt olvassa hogy egy szabad molex elosztora dugd ra es nincs olyanja akkor kepes meg perelni is :D
  • Laalee
    9700nal flopy csatlakozo van, kisflopy meg sosem volt a gepemben :D 5,25 drive val kihuztam az elso cd iromig, onnantol kezdve meg minek
  • ollie
    Valszeg azért, hogy ne foglaljon el egy külön csatlakozót. Szívás lenne, ha már lenne a gépben 2 vinyó, 1 dvd-rom meg 1 cd író. Akkor mire kötnéd a kártyát?
  • RelakS
    CSAK!!!

Ugyanúgy rágyúrhatod cdromra, vagy egy szabadon lifegő csatira is.
  • Jacek
    hat igen lehet de meg mindig olcsobb mint a 1280as 5800Ultra:)))))) amit ez nem kicsit kalapal el:)
  • Borg
    Ezekalapján kész főnyeremény FXet venni nem?:)
    Szegény atinever forog a sírjában...;)