18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Borg
    9100=8500LE (250,230 többféle van)
    Bár épp csak a szemed nem szurja ki, hogy hol van összehasonlitás:)

Egyébként meg nem-butitott 8500at már nem lehet kapni, max használtan.
  • xtaki
    a depeban a brutto 18-26 kozotti kategoriat neztem es ott van mar mindenfele...

forgalmaznak meg egyatalan nem lebutitott 8500-ot, avagy mi van helyette???
  • barret
    nekem sapphyre van,de igen le van butitva...
  • barret
    3.2-vel ment jól?
  • UnConnecteD
    laa > ismetlem : Windows98 ala!
  • barret
    szvsz 20-ból csak az első kettő...
  • Anee
    Hmm sima RADEON9700-ból melyiket éri meg venni? Sapphire vagy Club3d?Van különbség a két kártya között?
  • xtaki
    sziasztok!

regen frissitettem mar VGA kartyat es segitsegre volna szuksegem.
    a konfigom jelenleg egy cel667@900 Asus 7100 Ge2MX
    penzem alig van javitani rajta, igy a kovetkezokben kernem a segitsegeteket.

valoszinusitem, hogy a VGA kartya a legszukebb keresztmetszete a gepnek, igy azt kellene cserelni. no meg abbol a penzmagbol amit ra szanok, nem is lehet alaplapot + procit cserelni.
    szoval valami 20 koruli osszeget szanok minderre.

szoval ATI 8500, 9100 , Ge3 Ti200 avagy FX 5200? kb ezek vannak egyfele arban...nemde? melyiket erdemesebb? vegyetek figyelembe a procit is...

• UnConnecteD
    kellene egy pici help.

Szukseg lenne olyan programra W98 ala, mint XP-nel a RefreshFix0.9.9.7. Egyszeruen nem birom 60 hz fole kapcsolni a frissitest. Barmi jo megoldas erdekel. (3.4 Catalist van fent)
  • gelkas
    Egy kis gagyi 9700-es használója lettem. Hát,... szebb a kép mint a..... ATI Vinner!!!
  • Borg
    nm
  • Borg
    Nekem tökéletesen megy 3.2-vel...
  • BBking
    Én sem vettem észre változást, a 3.2 -es tőkéletesen müködött.Talán valamivel gyórsabb.
  • Borg
    Konkrétan milyen gondokat oldott meg 8500al kapcsolatban?
    Csakmert egyrészt a readmeje nem ir semmi 8500al kapcsolatos változást, másrészt én a 3.2ben még nem találkoztam hibával..
  • izb
    érdekes!!
    nekem minden eddigi problémámra gyogyir ez az uj változat!!(kép frissités,kép minöség)
    Arrol nem is beszélve,hogy még szebb lett a kép!!
    Battlefield olyan lett,mintha uj játékkal játszottam volna!!
  • l3alF1aKe
    Hát nekem 3d alkalmazások alatt fél perc UTán kék halál. Szal nem sikerült ez olyan jóra mint ahogy mondod. És ez vonatkozik a 2.5 re is. Azzal is ugyanaz volt a baj. Bár most nem tudom mi van de UT2k3 alatt 4-5 perc Után szaráfagy a vga m. 3.2 catalyst.. Előtte jó volt, ugyanezzel a driverrel...ezért érdekes. Na mindegy majd megoldom.
  • Borg
    Ez a kisebbik probléma az a baj.
    A nagyobbik az, hogy kezd polarizálódni is. Egyre több az egyéni eljárás, amit egyik másik kártya nem támogat, eltér a szabványtól. Főleg OpenGL terén, mert ugye a D3D elvileg egységes.

OpenGLben viszont egyik oldalon az "irok egyedieket is, mert azok királyul mennek a hardweremen, és kiadom, használják másik szabadon", a másik pedig a "megirtam egy eljárárást, te és te és te csak erre irhatsz programot, másra nem". A gond az utóbbiakkal van főleg, lásd nVidia&EA szerződés...
    Persze, futtatja az ATI is a másik render pathjét, csak éppen az OpenGL ARB2vel pl, amivel szép meg jó, csak nem összhasonlitható eredmények születnek a másik kártyával...
    Oda fog vezetni, hogy pl valaki megveszi az EAtól majd az NFS undergroundot, az csak és kizárólag nvidia optimalizációkat fog tartalmazni, ennek megfelelően azon megy jobban.
    Persze, ugyanis készül a másik oldal is, ATI pl a HL2 motor oldalára állt, stb.
    Szépen visszaszivárog a régi rendszer, amikor ugye a 3dfxnek glide volt, a többinek meg opengl meg d3d, és hát egyik sem akarózott rendesen futni a másikon...

Hozzá kell tenni persze, hogy melyik cég eljárása az undoritóbb végülis, az nVidia aki az EAval kizárólagos szerződést kötött, vagy az ATI aki pl szabadon felhasználhatóvá tette a megoldásait, és pl a matrox is már alkalmazza őket...
  • ollie
  • BBking
    http://www.omegacorner.com/
    Szerintem ezt tegyétek fel.Omega driver,bent van a cat 3.4 + control panel.Ez szerintem mindenkinél faszán fog működni.

* Based on the official Catalyst 3.4 ATI drivers. (9x/ME/2k/XP)
    * Added support for the following chipsets: (9x/ME/2k/XP)
    Radeon 9200
    Radeon 9200 Pro
    Radeon 9800
    Radeon 9800 Pro
    * Removed names for specific cards (Tyan, Gigabyte, etc.),
    now they all have a common name (9700, 9500, etc.) (9x/ME/2k/XP)
    * Removed support for Mobility cards in the 2k/XP drivers, those
    of you that need support for mobility cards please use Patje's
    Mobility Modder utility to add support. The utility can be found
    here: http://www.driverheaven.net/patje/
    * Updated all included utilities to most recent versions. (2k/XP)
    * Added an Overclocking utility for all cards, can be found
    in the ATI Control Panel, it's a new tab. (2k/XP)
    * Added the Advanced SmartGart options, can be found in the folder
    created by my drivers in the Start Menu. (9x/ME/2k/XP)
    * The 9500->9700 and 9700->9800 hack is included and can be selected
    during the installation process, but now is better explained,
    easier for newbies. (9x/ME/2k/XP)
    * The installer has been updated with more acurate information on all
    the areas, including the readme and options description. (9x/ME/2k/XP)

• izb
    megjelent az uj Catalyst meghajto szám szerint a 3.4 es!!
    Állat lett!!
  • RelakS
    Ezt eddig is tudtuk :(
  • ollie
    Ez gáz...
    http://prohardver.hu/rios2_hir.php?id=3250
  • RelakS
    UT2K3 az puszi, meg az U2 is, de az Unreal háza táján valaminek nagyon utána kell babrálnom!
  • Gerry
    Egyelőre nem bántam meg a kártyaváltást: (GF4Ti4200->R9700)
  • Borg
    Naja, DX8 line support megintcsak nulla... dehát mit várjon az ember, régi szar 1 éves kártyájához...:)

Szerintem max DX9esekhez édemes felrakni, ahogy irták is.

Mindenesetre azért figyelemre méltó, mennyi gyorsulást hoz, meg mennyi programban... főleg ha összehasonlitjuk a jokis nvidiával, ami max clipping meg előre elkészitett képsorral tudott 3dmark03ban fölénybe kerülni...
    Van itt még potenciál R3X0 téren...
  • ollie
    ja, akkor yo...
  • ollie
    namost ez akkor azt jelenti, hogy ezzel a driverrel lassabb lesz a kártya? vagy mi ez a 2k1 dolog? ha ott lassabb, akkor máshol is nemde?
  • Laalee
    ize 9000 es kartyan szarabb csak

Known Issues
    The following section provides a brief description of known issues associated with the latest version of CATALYST™.

When updating to future CATALYST™ releases your current color control panel profiles will be lost. This will be fixed in an upcoming CATALYST release
    Playing Quake II with the OpenGL option set to default, and the video mode set to 1024x768 results in the system not responding. This issue will be resolved in a future CATALYST™ release
    Playing the game Project IGI2: Covert Strike with a RADEON™ 9700 series card installed in the system results in the ground terrain disappearing and re-appearing as the character is moved. This issue will be resolved in a future CATALYST™ release
    The monitor shuts down after booting to the Windows XP service pack 1 desktop with the RADEON™ 9000 Pro installed in the system. This issue will be resolved in a future CATALYST™ release
    Running the ATI Tranquility screen saver found at http://www.driverheaven.net, on an ATI RADEON™ 9000 series card, results in the system not responding under Windows XP. This issue will be resolved in a future CATALYST™ release
    Running 3D Mark 2001 results in lower than expected test results. This issue is known to occur under all supported operating systems with the RADEON™ 9000 Pro installed. This issue will be resolved in a future CATALYST™ release
  • Gerry
    Mi?!? Keveseb pontot ad ezzel a driverrel, mint a 3.2-vel? Na mindegy, azért megnézem, asszem most 12909 volt a legutóbb a 2k1-es pontom, de lehet, hogy 13909 nemtom...
  • Laalee
    jo nem gondoltam hogy sima unreal egyaltalan meg tud akadni :D 2k3 ra gondoltam
  • Laalee
    valami olyasmit irtak hogy 2k1 en lasabb eredmenyt ir ki mint a valos es a kov driverben javitjak...
  • RelakS
    tnt2-őn is volt
  • Gerry
    Fénylő felület, tükröződés, stb... Jók voltak zok a 3dfx kártyák!
  • RelakS
    Namost egy 1998-as játéknál, amit 3dfx-re terveztek, milyen efektek lehetnek? :o|
  • Gerry
    Na, ha ma hazaérek a melóból én is feltolom ezt a cuccost, és mérek is egyet gyorsan 3DMark2001SE/03 alatt, és meglátjuk mi igaz a felsorolt dolgokból... (R9700-on)
  • Laalee
    Anti-Aliasing performance for D3D games such as UT2003 has improved as much as 18%. With Anisotropic Filtering enabled, UT runs as much as 13% faster.

azert lehet mert tnt2n semmilyen efektet nem tudott a jatek bekapcsolni :D ugy meg nem nehez gyorsnak lennie egy jo procival...
  • RelakS
    Az egyéb alkalmazásokba is átjön a gyorsulás? Mert nekem az Unreal jovvan akad, mint tnt2-őn :(
  • Laalee
    sikerult megint az osszes tesztprogramot felgyorsitani... "hura" :D
  • Laalee
    New Features
    The CATALYST™ software suite includes the following new features:

DIV FULLSTREAM™ Player
    The ATI enhanced DIVX player uses the DirectX 9 technology of the RADEON 9500, 9600, 9700 and 9800 Series to deliver amazing quality video

Register My ATI Product
    Users can register their ATI product, ensuring users get their 30 free days of customer support

SMARTGART™ enhancements
    This feature provides further improvements to system stability

Unified Consumer and Workstation driver
    This feature provides improved stability and quicker release of features/drivers

Windows XP Media Center Edition support
    ATI is helping to bring the world of entertainment and digital media to the PC

New Color Control Panel
    This feature provides new Color Controls, User Profiles, and Hot keys

Performance Improvements
    As with most CATALYST™ releases, the performance has increased in many various situations. CATALYST™ 3.4 brings remarkable performance gains to ATI's industry leading DX9 Hardware line-up. Image-enhancing features such as Anti-Aliasing and Anisotropic Filtering now run faster than ever. Here are some examples observed in CATALYST™ version 3.4.

DirectX 9 Performance Improvements
    The following is a list of DirectX9 Performance Improvements noticed in the latest release of CATALYST™.

3DMark03 scores are improved as much as 8% across our entire DirectX 9 (dx9) product line
    The difficult Mother Nature (dx9) test now runs as much as 20% faster than previous drivers
    Anti-aliasing performance in 3DMark03 are improved as much as 15%
    Anisotropic Filtering scores for 3DMark03 are up moderately for the RADEON™ 9500 PRO and the RADEON™ 9600 PRO (3-7%), while the RADEON™ 9700 PRO gains a stunning 32% improvement running 8xAF at high resolution
    Shader Performance Improvements
    The following is a list of Shader Performance Improvements noticed in the latest release of CATALYST™.

ChameleonMark framerates are up as much as 80% on the RADEON™ 9700 PRO
    CodeCreatures runs as much as 7% faster in 4xAA and 10% faster with Anisotropic Filtering
    Performance Improvements in Direct3D Games
    The following is a list of Performance Improvements noticed in Direct3D game in the latest release of CATALYST™.

Anti-Aliasing performance for D3D games such as UT2003 has improved as much as 18%. With Anisotropic Filtering enabled, UT runs as much as 13% faster.
    Performance Improvements in OpenGL Game
    The following is a list of Performance Improvements noticed in OpenGL games in the latest release of CATALYST™.

Anti-Aliasing performance for Quake Engine games is improved by approximately 5%. Serious Sam shows a 14% improvement on the RADEON™ 9700 PRO and a remarkable 53% performance gain on the RADEON™ 9600 PRO.
    Anisotropic Filtering performance for OpenGL games is also improved. The RADEON™ 9700 PRO gains 10% in Quake III. Jedi Knight II runs 11% faster on the RADEON™ 9600 PRO. Serious Sam framerates are up as much as 30% on the RADEON™ 9600 PRO.
  • RelakS
    rántom is!!