18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Met
    Az én videókártya telepítési ismereteim:
    - beteszem a VGA kártyát a slotba
    - bekapcsolom a gépet
    - win install
    - amikor kéri akkor beteszem a driver cd-t és nyomkodom a yes gombot
    - aztán dx stb.
    Az nvidiánál kb. ennyi. Az Atinál máshogy van?
  • Borg
    Útmutató annak, aki nem ért hozzá.

Aki a mosógép bekötéséhez nem ért, annak is útmutató kell, pedig hót egyszerű.
  • Met
    Az Ati kártyák installálása ennyire bonyolult dolog, hogy külön telepítési útmutató kell hozzá?
  • Borg
    De a legújabb caltalysteknek is van olyan telepitési módja, ami nem veszi figyelembe a gartot.
  • Borg
    Van amiben még nincs benne, régebbiek, viszont van amiben csak engedélyezve nincs.
  • KoBe
    Mert abba még nincs SmartGart ha jól tudom, bár ez nem biztos...
  • Gerry
    Aha, de akkor miért oldotta meg a régebbi cpl telepítése a dolgot?
  • Borg
    Mert nem is a cpanel volt a bűnös, hanem valszeg a smartgart, amire külön faq van jobb helyeken ugye, installáláshoz... csak olvasni kellene ;)
  • Gerry
    Ja, nem mondanám én sem, hogy: "Mindjárt gondoltam, hogy a control panel a bűnös!", mert akkor nagyot hazúdnék! :)
  • Petyus_
    Köszi mindenkinek az infokat megpróbálom kiírtani a csúnya nVidia írmagját is a gépemről remélem sikerül. :)

Catalyst installnak nincsenek trükkjei, hogy Catalyst vagy Control Panel menjen fel előbb vagy ilyesmi?
  • Hamed
    Én Detonator Destroyer 1.2-vel szedtem le, állítólag ez tuti, én nem nyálaztam utána mert szépen megy minden. Bár tényleg a reinstall a legbiztosabb...

http://www.guru3d.com/detonator-destroyer/
  • Borg
    Nem 100%os sajnos, kb 1/3-át szedi ki annak, amit kézzel ki lehet gyomlálni.
  • Protozerg
    Üdv!
    Érdemes-e próbálkozni Sapphire 9500 soft-hackkel?
    Ha igen, akkor honnan lehet letölteni a megfelelő progit?
  • Gerry
    Én spec detonatorról álltam át, és nem raktam újra a rendszert, de lehet, hogy gyorsabban meglett volna... Én módszerem a következő: KÉZZEL kiszedtem az összes nVidia-ra utaló bejegyzést a Registry-ből, (nem volt rövid meló, de kézzel a legalaposabb, ha az ember tudja mit csinál...), majd letöröltem az összes detonator-ból való file-t a system restore mappából is!
    Ezekután feltettem újra az nForce2 Drivert, majd a Catalyst 3.4-et, és végül a Control Panel-t a Catalyst-hez, így kb 100-120 ponttal többet kapok 3DMark03-ban, mint amikor simán uninstalláltam a detonatort, és felraktam a Catalyst-et.
  • barret
    powerstrip nagyon profi!open gl idáig csak 60 hz-en ment nálam.poverstrip-pel felül lehet birálni a beállitott értékre!(egyéni időzités)de minden szempontból meg vagyok elégedve vele.tuningra is kiváló.ATI kártyám van nekem is.
  • Petyus_
    Sziasztok!

Ha minden igaz hamarosan egy Radeon9700 nem-Pro boldog tulajdonosa leszek.. lenne pár kérdésem. :)

- ha van aki nVidiáról váltott ATi-ra Win reinstall nélkül elárulhatná Detonator leírtására mi a legtutibb módszer. :)

- http://www.3dchipset.com/bios/ati/warp11/index.php oldalon található BIOS-t flasheljem bele tuninghoz vagy esetleg tudtok jobbat?

- illetve van-e valami spéci trükkje a Catalyst installnak hogy ne legyenek gondok? Melyik tweaker progit ajánljátok tuninghoz, a Rage3D félét, Radeonatort, Rivatunert vagy PowerStrip?

Előre is kössz a válaszokat! :)
  • Laalee
    tudtommal a 9000 es 9200 kozott csak az agp 4 illetve agp8* a kulonbseg, epp ezert letezik 2 verzio belole.
  • HG
    Sziasztok. Szeretnék venni egy 9200 Pro 128 Mb-os Radeont, de sehol nem találok egyértelmű infót róla. Tudom, hogy ugyanaz, mint a 9000Pro, csak maqgasabb órajelen. Csak az nem egyértelmű számomra, hogy mennyivel magasabb, és az sem tiszta, hogy míg az ATI honlapján van 9200 és 9200Pro is, a Club3D honlapján csak 9200- nak írja. 100 szónak is egy a vége, ha valaki tud infót ezn ügyben, esetleg már vett ilyen kareszt, akkor megköszönném, ha megosztaná velem infóit, tapasztalatát. Köszi mindenkinek!
  • Borg
    Ha jol emléxem volt ilyen ember.
    De kb ugyanazt éred el vele, mint egy 2.0Ghz-es P4-el.
  • Gerry
    Hát, egyelőre tényleg nem sok helyen, játékonál is még inkább a MHz-ek a fontosak, bár a 256k az kell, lásd Celeron...
  • Gerry
    Nem, ráadásul az azonos jelölésű Barton jóval alacsonyabb órajelen megy, mit a T-Bred, viszont nem 256k, hanem 512k az L2 cache benne.
  • Gerry
    Egész jó lesz, szerintem semmi gondod nem lesz vele!
  • Borg
    Anno a techchannell.de -n volt egy összehasonlitás még, én onnan emlékszem rá.
  • Laalee
    hmm megnyugtato, amugy hol lehet megtalalni a fogyasztasrol hivbatalos adatot? en 40-50w ra emlekszem.
  • Laalee
    asusnal egyedi abitnal szeria illetve markahiba :D
  • Borg
    És még ez is egyedi hiba.
    Ugyanez előfordult régi BX-es alaplapnál, pupos, szar kondik miatt.
    Korántsem a TUSL2C hibája, és főleg nem szériahiba.

Másrészt a 9700PROnak 35W körül van a max teljesitményfelvétele. (8500/9100/9000 kb 30W)
  • RelakS
    tudom :)
  • Laalee
    a kartya 4* agp kompatibilis is, az alaplapod tud 4*agp ha joltudom tehat mennie kell
  • St-Norbert
    Csak azért kérdeztem mert azt olvastam hogy a 8xos AGP már csak 1,54V-on mennek és nem tudom hogy az én alaplapom 3,3V-n vagy 1,5V-n megy-e. AIDAval probáltam megnézni de nem találtam. Hol lehet még megnézni?
  • Laalee
    az valszeg azert van mert az alaplap nem bir leadni akkora kezdofesziltseget mint amit a gep igenyel, resetre csak a grafkartyanak kell ujra aramot kapni, de egy r9700 fogyaszt 40-50watt ott egy 9200 meg a toredeket.
  • RelakS
    Vigyázat! A TUSl2-c pl alergiás a radeon9700-ra. Minden indítást egy resettel kell kezdenem, ha azt akarom, hogy a vidkaresz is elinduljon. Valahol egy régebbi hozzászólásban írnak egy kompatibility pédzsről, ott kéne megnézni (le van ott jegyezve az én problémám is)
  • Gerry
    Szerintem simán elbírja, miért ne bírná?
  • Laalee
    van agp slot od? :D akkor kompatibilis
  • St-Norbert
    hi.
    szerintetek egy ASUS CUV-4XE alaplap elbir egy Ati Radeon 9200 128 MB DDR-es vid.kártyával? Hol tudom megnézni hogy a két cucc kompatibilis-e egymással?
  • Borg
    Figy, ez a hozzáállás max az nvidiára igaz, hogy lesz benne 8 pipe, oszt végül sunyiban csak 4 lett:)
  • Met
    Köszi magamtól is rájöttem, hogy mit jelentenek a hozzászólás melletti számok.
    De én a kártya megjelénésnek a dátumát nem tudom. Ha még a megjelenés előtti hírekből állítottad össze a táblázatot az azt jelenti, hogy a végleges verziónak mások is lehetnek az adatai mint azt előre beharangozták.
  • Borg
    Dátumot tudod mi?:) Segitek, oda van irva jobb oldalt minden hozzászólásnál:)

BTW, semmi köze nincs egymáshoz a 2 dolognak, hogy mikor irtam le, és mikor jött ki.
  • Met
    A 3207-re gondolsz? Nemtudom, hogy az a összehasonlítás mikor készült és a kártya mikor jött ki?
    Szóval így egyszerűbb volt.
  • Borg
    Ott van a topicban, bakker...
  • Met
    A 9500 és a 9500 Pro között mi a különbség? Azon a pár ezer forinton kívül. Mert mind a két kártyának ugyan azok az adatai (Mhz, Ramdac, kimenetek stb.)