18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#4171 két év garim van.Club3d a kártya :D -
Borg #4170 Nem véletlenül lett letiltva az a 4 pipe, szal mindenképp káros a kártyára, ha visszakapcsolod, és használod őket.
Kérdés, hogy meddig birja:) Lehet hogy 10 évig.
Szal szerintem ne törd a fejed ezen, ha tönkre megy, 1 év garid úgyis van. -
#4169 Egyébként, hogy így szoftveresen manipulálom a kártyát ez árthat neki?? Magyaránt ha megnyitom a +4 pipelintet és mint kiderült azért nem működik olyan tökéletesen mint gondoltam, ezáltal a kártya károsodik??? -
#4168 szamolj utana 4*275=1100 8*250=2000
es ha van kedved bibelodni akkor mhz enkent told feljebb lehet 270 en is teljesen stabil lesz -
#4167 No... Kipróbáltam amiket mondtatok és a következőre jutottam. Ha alulhajtom a kártyát, akkor semmi sem fagy meg, sem játék sem a 3DMark loopban, ha viszont hagyom az eredeti órajelet akkor sajnos fagy. Kérdés, hogy megéri-e +4 pipeline -25Mhz mag órajelért cserébe!? -
Borg #4166 Futtasd loopban 3x a markot, ha nem fagy ki végig, és NEM HIBÁZIK, akkor stabil az, a játékban meg más gond is lehet. -
#4165 valszeg megsem tokeletes minden azokon a letiltot pipleinokon, probald meg alulhajtani oket 275 rol 250 en, meg igy is lenyegesen gyorsabb lesz a kartya, es ha igy stabil lesz akkor megerte -
#4164 Sziasztok!Miért lehet az, hogy ATI 9500-ös kártyámat softhackelem, megnyílik tökéletesen a 8 pipeline, 3dMark pontok megugranak mint a fene, aztán nekiállok játszani és egynémelyik játék fagy mint állat. -
#4163 nem volt nehez kitalalni :D amikor kiadtak, mar akkor irtak hogy cak par darab lesz belole, leven ati hivatalosan nem is arul 9500 at 128 megaval, es 9500prot is egyre nehezebb kapni. gondolom a kezdeti idokben, magas volt a 9700 as kartyak selejtje es veszteseg csokkentes celjabol hoztak be a 9500 128megat, azota finomodott a gyartas, csokkent a selejt, es kijottek a szofthack programok, igy logikus hogy alig kaphato ez a tipus. -
Borg #4162 Ebben amúgy van valami, több helyen is irták, hogy lassan eltűnnek a piacról az ilyen "átalakitható" kártyák. -
#4160 www.bluefish.hu
VGA Club3D ATI Radeon 9800 Pro 128MB 95.292 Ft 119.115 Ft
De hamár így tele vagy, mér nem várod meg a 256MB-os verziót? -
Anee #4159 Kiskerbe még nem nagyon lehet kapni. S elhiheted, jobban jársz 46 ezerért egy 9700-zal amit PRO-síthatsz mint egy 9800PRO-val ami duplája árba -kb annyi lesz kiskerbe- -
#4157 Jó, meg győztetek váltok Atira.
Köszi a segítséget. -
#4156 "A catalystek szinte gyorsabban jönnek ki mint a béta detonatorok..." Na ezt azért te sem gondoltad komolyan Borg, viszont az tény, és abban igazad van, hogy az ATi csak WHQL drivereket ad ki, és azt tényleg sűrűbben mint az nVidia, hiszen nekik nem minden hivatalos driverük kapta meg a WHQL logót. -
#4155 ez igy ebben a formában nem igaz...ati már magyon jó driver oldalon is!tapasztalatból mondom.nem bántam meg a váltást.hiába a "majdnem"fél ár döntő tényező.és melyik az a kártya amivel minden game tökéletesen megy? vannak gef-nél is bugok,találkoztam néhánnyal... -
Borg #4154 Hülyeség.
A catalystek szinte gyorsabban jönnek ki mint a béta detonatorok, másrészt a catalystekből az ÖSSZES WHQL, mig detonatorból alig 1-2.
Semmiféle gond nincs velük. -
#4153 Régen TNT2-m volt most Gf3Ti200 de semmi gondom nem volt velünk.
Azt tudom, hogy gyorsabb az Ati de hallottam már olyat, hogy valamelyik játék nem szerette az Ati kártyát a fél kész driver miatt. Viszont az nVidiához jobban frissülnek a driverek, mondjuk nem vagyok egy naponta új driver cserélgetős fajta. -
Borg #4152 A 9500PRO lényegesen gyorsabb, és többet tud mint a 4200as. Szal egyértelmű a választás.
Driver gondokról meg annyit, hogy ha alma vagy, az nvidiának is vannak:) -
#4151 Most készülődök VGA-t venni TVnézéshez, a lehetőségek:
Asus V9280TD GeForce4 Ti4200-8X 128MB DDR, TV-out, DVI, 2nd VGA
Excalibur Radeon 9500Pro 128MB DDR, DVI-I, TV-out
Melyik a jobb teljesítményű? Az Atinak megszüntek már a driver és kompatibilitási gondjai?
-
Borg #4150 A teljesitményét ki lehet igenis használni. Ráraksz AF meg AAt, és máris sokkal szebb a játék, ugyanolyan sebesség mellett mint amit a régi kártyád tudott.
Az más kérdés, hogy a 9700PROnál nem jobb annyival, mint amennyivel drágább (MÉG). -
Protozerg #4143 Adott egy Sapphire R9500. A legkisebb húzásra is csökken a teljesítménye, nem hibázik (szemre), csak lassabb lesz. Miért? -
#4142 Szerintem Ti4200, de ezt már írtam neked a másik topicban is... -
#4141 sztem akkor inkább 8500le,de méginkább GF4Ti4200.. -
#4140 Ezert nem akartam uj topicot nyitni, ugyhogy itt kerdezem meg:
Melyik jobb: Ati radeon 9000pro, vagy geforce 4 ti 4200?
Elore is koszi.
Aquli -
Borg #4138 Már egy ideje lehet kapni.
Másik fórumon van is egykét embernek.
De, hogy hol azt nem tudom. -
#4136 ok. én is gondoltam erre, majd megpróbálom. -
#4135 Próbáld visszagörbíteni a hátlapot úgy, hogy illeszkedjen rendesen, már rengeteg ilyen problémát láttam, egy kis hajlítgatás mindig megoldotta a gondot! -
#4134 Hát ez bizony tényleg kár... -
#4133 a probléma akkor volt, amikor még szét sem szedtem... -
#4132 esetleg szarul raktad ossze :D
ha egyszer jo volt utana is jonak kell lennie -
Borg #4131 Kár hogy kamu:) Mint utóbb kiderült. -
#4130 mint kiderült, nagyot szívtam a Club3D R9100-el. Valamiért nem jó a hátlapja (a csatiknál levő kis fémlap), csak akkor megy bele a slotba teljesen, ha leszerelem a hátlapot. Mér' van ez???? Érdekes, hogy a legelső alaplap+ház comboval jó volt, aztán lecseréltem a procit+alaplapot, már nem volt jó, aztán lecseréltem a házat és továbbra sem volt jó, aztán lecseréltem az alaplapot és megint csak nem jó. Pedig a ház és az alaplap is márkás, ezért kizárt, hogy velük lenne gáz... -
#4129 Rohanok is megvenni az Opteronomat... Na jó, lehet, hogy még várok vele kicsit, mindenesetre megnyugtat, hogy már létezik "rendes" PCI-Express VGA kártya is! -
Borg #4128
PCI EXPRESS slotba 9700as kártya. Opteron rendszerekbe már meg is van a kellő videokártya;) -
Anee #4127 attól függ hol veszed...sok helyen a sapphire a PBA a legtöbb helyen kielemik hogy connect3d, club3d, excalibur,sapphire powercolor, powermagic....
De ha nem akkor is ezeket kapod s nincs semmi bajuk -
#4126 Ha Club3D, akkor ne habozz, vedd meg, hiszen arra akár azt is írhatnák, hogy BBA, de ha más ismertebb márka szerintem akkor sem fogsz csalódni a kártyában! -
#4124 Ha nem dzsunka gyártótól vaeszed, akkor egyáltalán nem rizikós, legalábbis nem rizikósabb, mintha BBA-st vennél! -
Anee #4123 semennyire
ma lettem egy Sapphire 9700 boldog tulajdonosa, s semmi baj nincs eddig vele -
#4121 Próbálj másik progit, van itt még pár link, biztos lesz olyan ami müxik! -
#4119 Ugyanazzal a programmal, mint amivel beégeted az újat!