18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#4271 Én jobban megbíznék a dobozos Club3D-ben, bár neked az ment tönkre, (igaz a körülményeket nem ismerem) de én mégis tuning szempontjából amellett döntenék, meg asszem legalábis az én dobozos Club3D kártyámra 3 év gari van, míg az OEM Sapphire-re csak 1 év... -
Norbyte #4270 Kukucs.
Kezd kialakulni mi lesz a megdöglött Club3D 9700 helyett. Most nagyon úgy néz ki, hogy 84e bruttóért Sapphire R9700 PRO lesz, igaz csak OEM változatban, ellenben a Club dobozosáéval.
Van valakinek ellenérve ezen (Sapphire) kártyával szemben?
Mivel nem pár forint, így minden érdekel. Az nem, hogy vegyek 9800Pro-t 117e bruttóért. Akit érdekel, a Vision-nél már van olyan. -
#4269 Ez nálam is megvolt, ki kellett kapcsolnom a monitorral kompatibilis frekik mutatása opciót. Mondjuk a refresfixszel többre mentem :) -
#4267 Kösz! Megpróbálom, majd szólok az eredményről. -
#4266 a 60hz hez tolts le refreshfix programot ez windows hiba. nt kernel ilyen, a 85hz nel meg van amikor nem eleg csak az adapternel atallitani, a display menuben a monitoron belul kapcsold ki azt a fulet ami a monitortol kapott beallitasokat hasznalna, es allitsd be manualisan hogy 100Hz, ezutan apply es vissza adapter, utana engednie kell a 100hz et. regebbi detonator nekem is csinalt ilyet,( esetleg rakj fel frisset, vagy rakd vissza a 2.5 öst ahhoz a kartyahoz boven jo az is)rosszul olvassa be az adatokat, nekem pl 75hz nel nem engedett nagyobbat. -
#4265 és szó szerint Felveszem 100-ra, és nem csinál semmit. 85-ön marad. (digitális monitor kijelzi)
A játékoknál pedig 640*480-ban is visszaugrik 60-Hre.
Üzemmódot pedig képtelen vagyok átállítani az adapter fül alatt. (megjelenítés/Speciális/adapter) -
#4264 bírja a 100-at 1024*768-ban -
#4263 Nem egészséges nagyobb frissítési frekveciát adni a monitornak mint amit elbír. -
#4262 Milyen monitorod van? -
#4261 Hi!
Lenne egy gondom.
Van egy radeon7000-em, egy p4-ben. A gubanc az az, hogy nem tudok képfrisseségi frekvenciát állítani.
(85-Hz-nél magasabban windows-ban nem állít semmit)
A játékoknál meg rendszeresen leugranak 60HZ-re.
WinXP-t használok, de ME-nél és 2K-nál is ez volt a helyzet.
Ha tudnátok segíteni ez ügyben, megköszönném.
Üdv:Csacsis -
Borg #4260 És megint győzött a józan paraszti ész:) -
#4259 Lol, így van ahogy mondod. :D Enyém a hét (hónap?) lámája cím! :)))
Úgyis érett volna már egy Win reinstall. :P -
#4258 Szal ha esetleg már késő, akkor valszeg segített a win reinstall,de szerintem egyszerűbb ha leveszed az élsimítást! :D -
#4257 Te lüke! :D Rajta hagytad az FSAA-t a teszt alatt, ne csodálkozz ha lassabb!!! :DDDDDD -
#4256 Magyarázat: mindkettő az én gépem, ugyanazon az órajelen, ugyanaz minden, az egyik tegnapi a másik mai. :( -
#4255 ERRŐL van szó csak sík ideg vagyok. :[ -
#4254 ä href="http://web.axelero.hu/petyus80/szopas.jpg">Ezt magyarázza meg nekem valaki.. mi történhetett? Valami meghalt a kártyában? :(
Megpróbálkozom egy Win reinstallal... -
#4253 Tudom persze mi az FSAA azért írtam hogy a GeForce 4* FSAA-ját nem lehet egy napon említeni a Radeon quality 4-es FSAA-jával. :) Erre mondta, hogy jogos az ATi félét Smoothvision-nek hívni mert nem ugyanazt adja látványban mint az NV (arról nem is beszélve hogy az ATi kártya jobban bírja).
A kártyám nem 263-on megy hanem 310-en mert felhúztam (Pro hivatalos mem órajele is ennyi asszem), ha megnézed a 3DMark03 tegnapi eredményét (4460 pont körül adott) az igen korrekt.
Viszont az előbb ennek a felét produkálta.. :(( szóval vmi gebasz van a kártyával. Most egy óra kikapcs volt, hogy hűljön (hátha a hűtés a szar..) mindjárt nyomok egy benchet. -
Borg #4252 Khm, akkor talán tisztázzuk mi is az az FSAA:)
Full Scene Anti Aliasing, ugye. Gef3->9700 ugyanaz.
Csak éppen máshogy megoldva.
Ha az nvidia meg az ATI legmodernebb kártyáit nézed, az ATIé még akkor is jobb.
NV: ordered, skewed grid
ATI: rotated grid + gamma correct
És igy van ahogy mondod, ATInál kb a 4X jelent annyit, mint FXen a 8X.
Nem beszélve a régebbi NV kártyákról.
Amúgy ha DX8 kártyákat nézzük, ott is az ATI volt a szebb, méghozzá a 8500al, az supersample FSAAt tud, csak éppen bűn lassan ;)
A kártyádhoz meg annyit: Nem a procid miatt lassu a dolog. Hanem azért, mert 263-on megy a ram a valaki által "9700"-nak titulált kártyádon.
Csak éppen 9700 minimum 275ön megy, tehát amit neked eladtak, az leginkább egy softhackes 9500.
Most akkor viszi a 310et, vagy szétesik a képe?
Mondjuk én úgy vissza vinném a helyedben mint a huzat, mert lényegében át lettél ejtve erősen. -
#4251 Tudom, de a Smoothvisiont bűn lenne FSAA-nak nevezni, FSAA az a GeForce-okban van az ATi az valami egészen más. :)) (4* quality ATi FSAA sokkal szebb mint 8* nVidia - legalábbis szerintem).
1800+ tényleg nem elég.. bizonyos játékokban. Persze most nincs olyan játék a közelemben, amin érdemes lenne tesztelni, így ezt a meghállapításomat a 2001-es 3DMark-ra, de leginkább a Raven Shieldre, és a Vietcongra alapozom. Bizony ezek tudnak 20 FPS-t is produkálni. Ugyanott ahol a GeForce3 beszagatott, beszaggat a Radeon is. Illetve cimbora mondta hogy amióta betolt a 9700Proja alá egy 2700+-t a kártya szárnyakat kapott, és nincs az a játék, amiben megreccenne. 1800+-al meg neki is ez volt. Lehet veszek majd egy TBredB magos 1800+-t legfeljebb meglátjuk mit fog tudni egy kis tuninggal. :)
A Radeonom valóban érdekes kártya. :) Noname - mármint a dobozán az van "Radeon Enthusiast Series".. a boltban ahol vettem azt mondta a srác, hogy Powercolor gyártmány.. piros nyák, ATi logo, BBA-nak néz ki. A driverek szerint 9700Pro-nak írják, mondjuk gondolom az összes 9700-el így van. Az alapfrekvencia a BIOS-ban valóban ez a fura érték volt (297/263), Powerstrip és Rivatuner szerint is. Tuningolni LEHET a gyári BIOSával, 325/310-et viszi, ha a memórián emelek akkor szétesik a kép 3DMarkban. A BIOS bootoláskor nem ír ki semmit, szóval érdekes darab. :) De működik Pro órajelen, szép képe van, és ócsó vót! :) -
Borg #4250 Csak annyi korrekció, hogy az aniso filter nem egyenlő a smoothvisionnal. Ugyanis utóbbi az FSAA fedőneve ;)
Amúgy meg nem hinném, hogy 1800+ nem elég annak a 9700nak.
Egyébként most nem igazán értem, milyen kártyád is van neked?
Mert a 9700nemPROnak 275/275ön kéne mennie (ha joltom), erre te azt irtad, hogy 263-ra is csak tuningoltad a ramot???
Vagy én keverek valamit? -
#4249 Igazad van.. játszogattam vele a fél napos 3DMarkozás után hát ez a Smoothvision valami frenetikus dolog! :) A GeF3 után olyanok a játékok mintha nem is ugyanazok lennének.. sehol egy rece, egy vibrálás, tűéles minden textúra, gyönyörű élethűek a színek.. szóval már nem cserélném el az én drágaszágomat semmire! :) ATi rulz nekem ebbe a pár órámba telt megrögzött ATi fanné válni (bár már régen akartam egy 9700-et, volt is egy amikor itthon megjelent egy hétig). :) Sőőőt, lekopogom, a Catalyst is jól működik, nem fagy egyik játék sem.. szóval meg vagyok elégedve! :) -
#4248 Jajj ne hülyülj már... Jó az a kártya, ha veszel majd új procit, akkor majd te is jó befektetésnek fogod tartani. Kár lett volna pénzt kiadni egy jóval gyengébb kártyára, hisz a 9700 még talán jövőre is kártya lesz. Úgyhogy szerintem ne panaszkodj, örülj, hogy olyanod van!! :D -
#4247 nem fogja vissza,csak nem tudja kihajtani. 9200-assal is ugyan igy fog menni.de annál hiába rax be nagyobb procit,ami ennél a kártyánál sokat segitene! -
#4246 Rájöttem hülyeséget csináltam jobban jártam volna ha veszek egy 9200-es Radeont.. az 1800+ iszonyatmód visszafogja a kártyát, nem gondoltam volna, hogy a mai játékok ennyire CPU-limitáltak. Ezt hívják szopásnak.. elég nagy pofáraesés volt a 15 FPS Vietcongban. :D
Pedig alaplap/CPU/RAM csak jövőre volt betervezve.. lehet a HL2 mégis komolyabb fejlesztésre kényszerít.. csak nehogy XBox legyen a komoly fejlesztés. :D -
#4244 Ne szidd a Power Magic-et!!!! -
#4243 Ez érdekes.. a kártya simán hagyja magát Rivatunerből tuningolni.. az alapbeállításai Core 297MHz Mem 263MHz.. -
#4241 Az lehet hogy a Radeon Smoothvision Aniso filter kikapcs állapotban sokkal szebb képet ad mint a GeForce3 vagy valami gebasz van a driverrel? (Quality állásban van) -
Borg #4240 LOL -
#4239 "nem mondható el a Club3D-ről" Ha azt nem nevezzük együttműködésnek, hogy a Club3D gyártja a BBA kártyákat is, akkor igazad lehet... -
#4238 hello, mit keresel a hw fórumon? nincs munka? ;D -
#4237 hmm... -
#4235 a régi logód jobban teccet. na meg a mostanihoz nehéz olyan zenét találni, ami pont megy a kijelzőhöz... -
#4233 sebessegre pont ugyanazt fogod kapni, max tulhajtasban lesz gyengebb, de ott sem feltétlenül -
HG #4232 Szia Norbyte! Ha valamit számít, a haveromnak Sapphire van igaz 9000 Pro, nagyon stabil, megbízható. Szerintem a 9700 Pro-val sem lesz gond. -
Norbyte #4231 Sziasz.
Volt egy Club3D 9700-am. Visszavittem garanciális cserére, mivel olyan volt a kép, mintha drótüvegen keresztül néztem volna, plusz szétesett a kép. Tuti memória hiba volt.
Most mondja a kisker (2 hét után), hogy nincs már Club3D, nincs 9700, csak PowerMagic (nagy szart veszek/cserélek olyanra) vagy Sapphire 9700Pro.
A kérdés, hogy milyenek ezek a Sapphire 9700Pro-k.
Vannak olyan jók minőségre, mint a Club3D? Sebességre valószínű, hogy gyorsabb, de a stabilitás előrébb való.
-
#4230 Én is remélem ilyen egyszerű lesz.. de sose lehet tudni, és mivel nekem nincs ATi-s tapasztalatom ezért bátorkodtam az itt lévő ATi-szakértőknek szegezni a kérdést. Egyébként ha figyelsz a legproblémásabb dolog pont az, hogy az nVidia könnyen feltelepülő drivere nem hajlandó eltakarodni a gépről amikor már nincs rá szükség.
Egyébként ma délután megyek a kártyáért kiváncsi vagyok mi lesz, a Detonator le van írtva már elvileg.. szurkoljatok! :) -
Borg #4229 Friss installnál ATIval is ugyanigy megy. -
#4228 Win felkúszott, oszt a legfrissebb drájver már ment is felfele... vagy előbb direktx? A faszomtudjamán, de valami ilyen terű problémám volt... -
#4227 ja,és ha le akarod szedni?