18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#5964 De az mitől van, hogy ha full képernyőn nyomom pl 85Hz-el, majd Alt+Enter ablakba majd vissza átáll 60Hz-re? Csak a Catalyst 3.7 van fent. -
Tovi #5963 A displays properties-ben nyomj a displays fülre, majd a monitor feliratra, és ott Refresh rate Override-t állítsd be bármire, minden játék azon fog futni. (openGL is).
Persze ehez az kell, hogy a monitorod tipusa be legyen állítva a DDC információk miatt. -
#5962 Igen..csak a játékoknál. A win hibátlanul megy 100 hz-en, csak ha játékot indítok el akkor vált le. Ugyanez volt az nvidia kártyával is, és refresh tool nevű segédprogit kellet hozzá használni... Nálad marad akkor is 100hz-n? Hmm...érdekes. -
bandia #5961 Csak a játékoknál csinálja? A windows megy 100 hzen? Nekem nem vált át! Gondolom beállítottad a drivernél a 100Hzet, akkor nem kéne hogy átváltson! -
#5960 Biztos volt már róla szó ebben a topicban, de sajna nem találtam...szal mit kell tegyek azért, hogy a játékok elindítása után ne váltson le a monitor szemkifolyatos 60hz-re? Szeretném, ha megmaradna nekem a 100hz 1280X1024-ben. Gondolom vmi segédprogram kell, de mint már írtam: nem volt eddig ATI-kártyám. HELP! -
bandia #5959 Sziasztok!
Na ahhoz mit szóltok, hogy a 3.4 es catalysttal, lehet húzni a kártyát, a tweaker nem teszi vissza alapra, a 3.7 esnél viszont visszateszi! Hmm érdekes! -
mustar #5958 Lastfood, te mivel csinálod és hogyan a bootdisc-et? Mert én leszedte pár progit ami csinálna ilyet, de semmi nem müxik.Mert a 9800pro bios már megvan, a parancsok is amivel a régi elmenthető meg visszaállítható, meg az újé. De lehet hogy csak simán powerstrippel tuningolom. Csakhát valaki írja már le hogy kapcsibó lehet-e 380/680-ra húzni a kártyát vagy hogyan? -
mustar #5956 Na akkor megpróbálkozok a tweakeres tuning-val. Abban segítsetek hogy fel lehet-e tenni egyből 380/680-ra?
Vagy csak 10-esével? És melyikkel kezdjem? Ne nézzetek hülyének, de mivel eddig nem nagyon volt tapasztalatom ezért kérdezem meg. Valahol el kell kezdeni. Rage3d tweaker vagy a powerstrip-vel csináljam? -
Fam #5954 a 3,3 nanos ram elvileg nem is fog ~303mhz fölé menni -
mustar #5952 Rage3d tweaker vagy a powerstrip-vel csináljam? -
mustar #5951 Na akkor megpróbálkozok a tweakeres tuning-val. Abban segítsetek hogy fel lehet-e tenni egyből 380/680-ra?
Vagy csak 10-esével? És melyikkel kezdjem? Ne nézzetek hülyének, de mivel eddig nem nagyon volt tapasztalatom ezért kérdezem meg. Valahol el kell kezdeni. -
mustar #5950 Kössz a helpet. Én csak azért próbálkoztam volna bios-hackvel, mert találtam egy oldalt amin minden le volt írva, és már sokan megcsinálták ez alapján. Az igaz hogy nem nagyon értek még a géphez. Mivel hogy még csak 16 vagyok. -
#5949 Na, igen, ha ráadásul olyan a BIOS, hogy le van benne tiltva az overclock, akkor csak a BIOS-csere segít. (mondjuk 9800-asbol én eddig 3-ból 3 olyannal találkoztam, ahol ment simán az OC) -
#5948 Nem biztos am ez:) mer az en 9600np is folhuzod 5 perc multva vissza all alap orajelre ezert kell biost sutni bele:) -
#5947 Na igen, de be kell állítani, hogy minden windows startkor álljon be a megadott órajelre, mert egyébként újraindítás után megint a BIOS szerinti default órajelen menne a kártya. -
#5946 azt szándékoztam volna leírni hogy minden winstartkor emelkedik csak meg az órajal :D a boot közben marad sima 9800 :D
miután postoltam elolvastam mit irtam sejtettem hogy ez lesz belőle :D -
#5945 Szerintem is tényleg hagyd a fracba.
Egyre jobban látszik, hogy nem sokat értesz hozzá és ezt minden megbántás nélkül írom! -
gonosz #5944 miert kene minden startkor? eleg egyszer beallitani. max ha drivercsere van akkor kell ujra.. -
#5943 Ez jogos, de (felételezem) saját kártyája, és saját felelőssége. De abban teljesen egyetértek (ahogyan le is írtam), hogy software-rel kéne előbb húzni. -
#5942 nem bántásnak szántam, de ha egy bootlemez kihívást okoz számára, lehet nem egy majd 100K-s kártyán kéne kisérletezni -
#5941 Ugyannmár emberek, ne bántsátok szegényt, XP alatt azért már nem olyan könnyű bootfloppyt csinálni, mint mondjuk Windows 98-ban...
Mustar: Ha mindenáron bios-t akarsz flash-elni a kártyádon, akkor boot-olj be egy win98-as telepítő CD-ről, majd simán winyóról, vagy floppy-ról (Win98 CD-ről boot-olás esetén nem a:, mert az a ramdrive lesz, hanem a b: lesz a kisfloppy) meg tudod flash-elni. De szerintem is sokkal biztonságosabb valami tweak programból, pl.: Rage3D Tweak-ből felhúzni a kártyát, a végeredmény tkp ugyanaz. -
#5940 :)
BIOS-hack, de BOOT lemez nem megyen neki.
Télleg szaki... -
#5938 te ha ennyire szaki vagy biztos hogy kisérletezni kéne ennyire? :D
a 9800np és pro között csak orajelkülönbség van, azt egy szimpla tweakerrel is be tudod állítani minden windows start kor. bőven elég lenne. -
mustar #5937 Hi, most próbálkozok bios hackel. 9800np-t akarok 9800pro-ra hackelni. Találtam is egy leírást magyar nyelven. Amiben az van hogy készítsek egy boot disket amin, az ott felsorolt adatok vannak. Namármpost, én rá másoltam a floppy-ra a flash-elő progit meg a 9800pro biost. A gondom csak az, hogy amikor be akarom bootolom a lemezről a biost, azt írja ki hogy rossz rendszerlemez, vagy valami ilyesmit. Én arra gyanaxok, hogy rosszul csináltam meg a boot floppy-t. Valaki írja le, hogyan tudnám megcsinálni. Ja és itt a leírás:
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/chapell&page=/9800bios.html -
#5936 roppant egyszerű kideriteni, kiszeded a kártyát, ha utána sincs kép nem a kártya volt a hibás. az out of freq, a monitor hibaüzenete, de az érdekes hogy ezt miért irja ki 60hz nél. -
#5934 128mb os kártya 99% hogy 128 bites -
#5933 Nyugodj meg, biztos hogy 128 bites. Létezik (valszeg csak fog) egy 9600 LE kártya is, szerintem az 64 bites. -
#5932 Hali
Itt egy fórum olvass bele itt már egy páran megcsinálták :
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=20550 -
#5931 Na, azt nem tudom, de elvileg 128bit-esnek kellene lennie, a 9700/9800 és azok Pro változatai pedig 256bitesek. -
#5929 Nyugodj meg, a 400MHz-s DDR memória valós órajele 200MHz, csak a DDR (Double Data Rate, ez azt jelenti, hogy egy órajel ciklus fel és lefutó ágán is képes memóriaművelet végrehajtására, szemben az SDR vagyis Syncronous Data Rate memóriákkal.) miatt bejön egy 2x-es szorzó, ezért mondják rá, hogy "400MHz". Egyébként a 9600Pro kártyákon meg általában 600MHz (effektíven 300MHz), vagy bizonyos Club3D kártyák esetében 680Mhz, vagyis effektíven 340Mhz-s ramok vannak. -
mustar #5927 Valaki csinált már sapphire radeon 9800 non-proból 9800pro-t??? Ha igen légyszives segítsen. Miket kell letöltenem? Biost kell majd frissítenem? Vagy elég órajelet emelnem, és kell-e új hűtő, mert ha igen el van felejtve. -
#5923 Na igen ebben igazad van, de mi a véleményed a következő scriptről???
http://download.guru3d.com/pafiledb.php?action=file&id=639
Mert, ha igaz, akkor csak ennek a felrakása után fogadható el az eredmény!
Bár ez minket nem érint(max 2től5ig %cheatvanadriverben)
De egy envidiás megnézheti utána...
-
Borg #5922 Nemtom mér rakja vissza, nálam nem csinál ilyent.
A powerstrippel nem véletlen a képernyő frissités Hz-ét vetted feljebb?:))
Mert furcsa lenne ha tuningtól ilyent csinálna... -
Borg #5921 Én szóltam bazmeg. Ennyire csökkentértelmű nem lehetsz.
Nemsokára az összes hozzászólásod törölve lesz. -
Borg #5916 A szemetelés a ramoktól van igen.
50% hogy a hűtés segit rajta, de lehet hogy kevés a feszültség is, azon meg nem tudsz segiteni.
Amúgy lényegtelen hogy mi tud DX9et, addig, amig ma a játékok 99%a nem tud. A 2001 sokkal jobb tükrözi (MÉG) a játékok alatt nyújtott teljesitményt. -
Borg #5914 Bullshit.
1.4-es P3al tuning nélkül is több mint 8000 pontot hozott a sima 8500am, 64MB 275/275. Most meg 2800+ mellett ~10k...
Itt a videokártya lehet a szar, gondolom valami extra alacsony órajelű példány lehet... -
#5913 tedd fel a catalyst-et.
SAPPHIRE ATI RADEON 9500 64MB DDR-SDRAM(Inf-3.3ns) AGP(4x/8x) Tvout DVI bruttó 31625 ..
ez mennyivel jobb 8500le-nél(nem húzható)? megéri? -
#5912 azér ennél többnek kéne lennie..
nekem anno 1.7es cerkával,ami p4-es :)) 8500le-vel ,256rammal, húzás nélkül is 6000pont felett volt. -
Fam #5910 ha ez egy sima 9600, akkor nem is lesz sokkal több, láttam egy sapphire 9600 nonpro 256MB tesztet nf7+2500barton húzva és csak a 9000 pontot ütötte alulról, ua konfig 9600proval meg 12000:) -
mustar #5907 Ollie, de azt is kipróbáltam hogy kiveszem a kártyát, de úgyse volt jó.