Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a nem procifüggû vid. kártya a GF4 MX....az ugyanúgy teljesít 800as P3mond mint 2GHzes Athlonon
amúgy szerintem is egy 9000-rest veszél vagy pedig 8500-as/9100-ast...16ezerért messze a legjobb választás
57+áfáért van má sima 9700 szóval csak ha bruttó akkor vedd meg
Nemtom, a sima 9700 nempro netto 60ért van kb, szal nemtom milyen ár az a 66...
Spenser
De még lehet hogy nettóban is 😊

Spenser
Hali
Ha bruttó 66 akkor IGEN!!!

Ams
Borg, vagy valaki ebben a dologban tudor!
Ez megér 66k-t? :

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Hellóka!
Egy kis infora lenne szükségem! Mit tudtok a HIS Excalibur RADEON 8500 videokártyáról? Azt tudom, hogy az ATi ezeket ellenörzi, de mennyire megbízhatóak illetve mennyire hozza egy eredeti Built by ATi RADEON 8500 képminõségét/sebességét?
A segítségeket elõre is köszi!
a zöldet nem lehet.....és a memóriának is derékszögben kell lennie...ajánlom inkább a Club3d termékeit azok között még van tuning 9500
Spenser
Hali ha nincsen rajta hûtõ akkor szerintem 100% hogy csak sima 9000 és nem PRO 😞.
A kettõ között csak (sokat számít) a órajelekben van.

Sziasztok! Meg tudná valaki mondani nekem, mivel nem sok fajta VGA kártyám volt, és csak kezdem tanulgatni a dolgokat, hogy lehetne megállapítani egy Ati Radeon 9000 -rõl, hogy PRO, vagy nem PRO, és mekkora a különbség? Ja, meg azt, hogy ki a gyártó. Ha jól tudom a Shapphire, de a kártyán csak ATI matrica van a Chip-en. (nincs rajta ventillátor) Elõre is köszi!
A 3dmark03 topicban irtam listát, keresd meg, abból kiderül.
szvsz amig minden ok a 2.3-al, nem fogok frissiteni, minek...
Laalee
van kicsit gyorsabb mint egy g2 pro szoval olyan g4mx440 szinten mozog

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

abszolut semmi baja az uj 3.x catalysteknek, szerintem csak nyugodtan frissitsd aztis
Régebbi catalystek (pl 2.3) elfut DX9-el?
(nem kihasználja-e, csak elfut-e vele)

Mert akkro egyelõre csak azt frissitenék, catalystet nem, ha nem muszály...

Valaki tapasztalat?
az 9700-as akkor nem 9700 PRO...ott már a bios maga a kártya ua.
csak ott van 30 eltérés...és nem roszabb
Kb. Attól függ milyen géped van.

Utóbbit is kitárgyaltuk itt, illetve konkrétan tegnap a geforce vs radeon topicban asszem...
Téhát a mostani 7500-ról kb 14000 körüli értéket kapnék??

Akkor úgy kérdezem, érdemes-e Pba-s kártyát venni?
Azt tudom hogy a Pba is szigorú Ati felugyelettel készül,de rosszab-e 30e-rel?

A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)

PBA/BBA jópárszor le lett irva, olvass vissza.

gef3ti200 hm... szerintem kb 2.5-3x annyi pont 3dmark2001SEben..
Sziasztok!!

Mi a különbség a PBA és a BBA kártyák között!!
Mármint nem csak árbeli, hanem...??

Kb mekkora gyorsulás lenne egy gf3ti200 után egy 9700Pro?? 2ghznw-dal hajtva!!??

Köszi

A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)

Inkább forditva😊
Egy kalap alatt kezelik a kettõt... de a lényeg hogy a support már nem az igazi,mióta ennyi újabb van..
a 8500 is 9x 😊
9100
Laalee
hat akkor mitszoljon szegeny radeon 7500 aiw-m ? 😄 bar szerencsere atkerulhetett a kisebbik gepbe, azon meg ugysem megy jatek.

Szerintem csak azokat emelik ki, éppen ezért😊 Ez nem azt jelenti, hogy más játékban nem gyorsul.

Bár én anyáztam multkor a legjobban fórumokon, mikor az új catalystben a 8500support annyiból állt hgy lehet mozgatni a winamp ablakot rendesen... (eddig sem volt gondom vele...).

Ebben is fõleg 9x radeonokat javitanak, 8500 elhanyagolható. Jókis árnyalt késztetés arra hogy újabbat vegyen az ember😊
Laalee
az azert erdekes hogy szinte csak a benchmarkokban hasznalt jatekok lettek gyorsabbak...

Bezony, és elég állat teljesitménytöbbletet, valamint bugfixeket irnak rá... (persze nagyrészt 9500/9700ra...)
mozesapo
Látogassatok el az ATI weboldalra. Ma jött ki a 3.1 Catalyst.

ÁjjLe BoBBi
ja bocsesz ez nem sima hanem Pro

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

nem kap ki, csak ha 64MB ram van rajta....az már kevés a R300-nak
ÁjjLe BoBBi
úgy néz ki most veszek 43kiló szalonnáér egy Club 9500 128ast....
nem vágom milyen ez a 9500....
megéri igaz ?

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Elég nagy mázlid van, ha 5nanós ram megy 250en, fogalmazzunk úgy😊 Szóval azt ne nagyon akard tovább húzni.
A core meg hûtéstõl függ leginkább. Ha nem fagy, akkor járasd 300on, de e felett felesleges szerintem.
Tika
En vettem Sapphire ATI RadeOn 9000 Pro ViVO DDR64MB. Nezd meg a 2522, 2519-as beirasomat, ott van boven. Mar nemtom miket irtam de ami problemaim voltak, azokat mind megoldottam, csak egy maradt. Egy vekony zold csik a videoba amit felveszek. Mindegy mi az MPEG, AVI. CROP vagy annekul - mindig ott van a video tetejen. Probaltam az oszes Catalist drivert es nemsegitatt. A regi Rage128-nal mindig segitatt a driver csere ujabra vagy oregebre.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Sziasztok. Radeon9000 van a gépemben, és hát kéne, hogy menjen a Rayman2. El is indul, de a textúrák és a betûk nem jók. A Setupjában kipipálgatja az elérhetõ dolgokat, viszont egy Mirrored texture nem elérhetõ, meg még valami, amire nem emlékszem. Régen Voodoo3000-el ment szépen, egy ismerõsömnék Intel740 (8M😎-os ezeréves kártyával is szépen megy.Radeon meg nem tudja ? Elõre is köszi a választ!
Borgnak meg kösz az útbaigazítást!
Van valakinek ATI 9100-e, mi a véleménye?
3d-mark?
nekem meg 230/230as volt😊
és most 306 felett is menne ha szükség lenne rá... igy meg alapból 275 most
Elvileg 8500LE chipekre épülnek, tehát 250.
A 9000 jobban tamogatott, mint a 8500?? A 8500-zal kapcsolatban hallottam meg problemakat (kiakadasok...).
Állítólag megkezdték az R350 sorozatgyártását. Március 12-én lesz a Cebiten a bejelentés. Hurrá!

Számtalanszor ki lett tárgyalva itt, olvass vissza.
a powered by azt pont hogy nem eredeti ati.
az eredeti ati az a built by ati.

a ns meg rá van irva a ram chipekre
elöször is, mit értesz az alatt hogy eredeti powered by ati?😊)

Ha a GPUt huzod, azt addig teheted, szépen Mhz-enként tesztelve, amig fagyni nem kezd.
A RAMot meg attól függõen hány ns ram van rajta. Ha 3.3ns akkor 300ig fölé is még elmegy, ha vége, azt abból veszed észre hogy szemetel a textúrákon. Ekkor kell visszább venni.
Bele addig míg le nem fagy...
Amúgy ezzel a biosal roszabbúl lehet húzni a kártyát...
Kese
Hali!
Én is így jártam... De! Beszereztem egy svhs->RCA átalakítót és máris gyönyörködhettem a TVn megjelenõ dolgokban. (XP alatt csak a desktop jött be ikonok nélkül, de w98 alatt tuti volt..)

ATInál általában igaz, hogy a legfrisebb driver a legjobb.
Ez DX8.1 kártyák esetében a 2.5-ös catalyst, hameg DX9el is akarsz bibelödni akkor 3.0
Spenser
Hali
Mostmár én is radíros lettem 😊
CLUB 3D Radeon 9000 PRO 64 (3.3 ns ramok 😊.)
Remélem nem csalodok benne.
Ehez a kártyához mejjik Drivert rakjam fel mejikkel megy jobban ???

Kösz
Athlonatornak:

R7X00 - DX7
R8500/R9000/R9100 - DX8.1
R9500/R9700 - DX9
Tika
Koszi a linkeket, leszedtem, de a MMC 7.7-es - azaz oregebb mint a CDmen van. Amugy probaltam ha mar levettem, de semmi valtozas. Probaltam a WDM drivereket is cserelgetni, sott!!! meg a regi Rage128Pro WDM drivereket tettem bele, de semmi valtozas. Mar nemtudom mit mondjak. 😞((
Az ATIval meg megoldhatatlan problemam nemvolt. Mar 1998-tol csakis ATIkat veszek es minden OK volt a driverproblemakat leszamitva ami mindig megoldhato volt. Ha nemment a legujab akkor viszatettem a elobbit. Van meg valakinek otlete??? Kerlek benneteket akinek ViVoja van probalja ki a MPEG es AVI capturet ho van-e benne valami csik a szelen (nekem fent van 2mm zold csik). Amugy beleneztem a regiszterekbe es eleg erdekes dolgokat talaltam ott. Pl: "Horizontal/Vertical Cropping" es sok mas. Probaltam par experimentet de semmi. 😞((

Akinek van original ATI Rage128Pro ViVo-ja, nagyon szepen kerem menjen a regiszterekbe, es exportalja ki nekem ezt a vonalat:
- alatta az oszeset es kuldje el mailba. A Radeon ViVosokat szinten megkerem ra. Nagyon koszi, lehethogy segit valamit. Sajnos en a Rage128-at mar elattam es mar nincs lehetosegem hozzajutni.
Mailom: [email protected]

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

mozesapo
Hali
Felröppent egy olyan hír a Cat 3.0,dx9-el kapcsolatban, hogy néha mikor 3d gamét inditunk, akkor kapcsolódik valami a microsoft-hoz. Errõl tudtok valamit?