18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Gerry
    Azért nem árt a régi drivert és controlpanelt először eltávolítani.
  • t. Füly
    Lenne egy kérdésem: Radeonnal hogy kell drivert frisssiteni?Mert én nvidiával régen ugy csináltam hogy foktam és elinditottam az uj driver installerjét aztán felrakta restart és kész atinál is lehet ezt csinálni?előre is köszi
  • Ruffi
    gef 4 ti 4200 gyorsabb
    Bár radeonnak jobb a pixel shadere
  • Axel
    illetve nem az, de akkor GF4-emen is menni fog ezek szerint...
  • Axel
    Ez jó...
  • Ruffi
    tök dx8 csak felrakatja a dx-et
  • Axel
    Ja, és a 8500-as radeon a jobb választás, vagy GF4 ti4200?
    mondjuk jó hogy radeon topicban teszem fel a kérdést...
  • Axel
    Értem...Tehát ha 1 DX9 -es játék nem fog futni, annak ez lesz oka...
    És pl a ViceCity az megy GF4 ti4200-on? Mert a weblapon dx9-et követel...
  • Gerry
    Ha a játék nem követeli meg a DXakárhányat, akkor megy a korábbi kártyával is, viszont például a MoHAA nem indul már el a Voodoo3-al, és a DX7/8-as Unreal II sem megy Voodoo-val, és van olyan játék is, amit ha lefuttatsz egy GF2-es kártyán és utána egy GF3-as vagy újabb kártyán, akkor meglepődsz, hogy "Jé ilyen hatásokat még nem is láttam!", mert az a korábbi kártyával nem jön elő.
    Ha egy játék full DX7-es akkor az már nem megy pl Voodoo-n, ha meg full DX8-as, akkor már GF2-vel vagy GF4MX-el sem indul el.
  • Gerry
    Olyasmi... Ha full DX9-es a program, akkor nem fut, ha meg képes DX8-ra is, akkor csak a DX9-es effektek nem jönnek elő a GeForce-on.
  • Gerry
    GF4 sem tud DX9-et, az MX-es széria pedig DX8-at sem. Csak az FX tud GF-ek közül DX9-et, de az is elég harmatos teljesítményű.
  • Gerry
    A DirectX 9 nem felbontásfüggő, a 9000-es NEM tud DX9-et, csak a 9500 és afölötti kártyák tudják.
  • Borg
    DX9-ben.
    De DX8ban még egy PRO is alig...
  • gonosz
    azer hulyeseget nem kell irni, egy nonpro is akarmikor otthagy egy 8500-t.
  • Lammer
    "Club3D"-ra reagálva

Ez nem igaz azé 100%ban, a Club3D 9800as szériái abszolúúút besztbájok!
    De Borg majd biztos kijavííít!
    :)
  • ollie
  • TheZsenyka
    Nem 9600-ost, hanem 9600-ast... akkor lenne helyes amit írtál, ha 9006-ost írtál volna...
  • ollie
    A non pro 9600 semmit sem ér, akkor inkább használt 8500.
  • csaptelep
    Nekem HIS Excalibur is bejött, bár óckodtam tőle mert sokan lehúzták, hogy gagyi...Hát árban, nem is tudom, 9600-ost már 30 ért kapsz...
  • gyraph
    Nekem is Sapphire-om van, de nem parázok ettől, mert szerintem azért a Sapphire már nagy tapasztalatot gyüjtött ATI téren, és azért nem véletlenül kiemelt partner. Talán csökken a szerepe, de mégse lesz elenyésző...ez tuti.
  • TheZsenyka
    Akár ezzel a jól bevált progival (telepíteni kell, aztán a tulajdonságoknál eléred az overclock-ot ahol látod.)

Vagy belövöd az AIDA32-t ami szépen megmutatja más rendszerinfókkal együtt.

MEGJELENÍTÉS/GPU listázásnál

Az AIDA32 egyszerűbb.
  • TheZsenyka
    Fenébe, ha kijönnek az ASUS meg ABIT kártyák, a Sapphire szépen lassan lecsúszik az élről... Nagyon ismertek ezek a nevek. Nekem meg pont Sapphire-om van. Senki nem akar majd Sapphire-t venni. Persze lehet hogy csak rémeket látok.
  • Met
    MIvel tudom megnézni, hogy mennyin megy a GPU meg a memcsi?
  • TheZsenyka
    De ha nem sürgős, akkor várd meg míg kijönnek az új cuccok mint pl. a Borg által beficcentett ASUS. Lesz ABIT is ha jól rémlik. Persze ezek karácsony előtt gondolom nem nagyon lesznek elérhetőek.
  • Met
    Akkor majd magát rúgja ki:)
  • TheZsenyka
    Sapphire vagy Gigabyte. Kevésbé rulez: Club3D vagy Powermagic. Powercolor-t szerintem ne vegyél. Külföldi fórumokon (pl. HardOCP) erősen underclock-olt cumóknak írják le őket. Bár jól mennek azokon a specifikációkon.
  • TheZsenyka
    Hacsak nem Borg hülyéskedik, bár elég valószínűtlen.
  • TheZsenyka
    "Gennyes állat!!!!!!!!"

Nézd, Én sem mindíg értek egyet Borg-al, sőt... de azért ez tényleg túlzott érzelem kinyílvánítás. Most minek bántod?
  • Met
    Miért szartam volna be? Nem csináltam semmi olyat amiért bannolhatna, ok nélkül meg nem fog.
    Csak figyelmeztettelek téged, hogy mire számíthatsz.
  • gyraph
    Akkor szerintem Sapphire, mert nem a legvészessebb az ára, de mégis nagyon jó minőség, szvsz.
  • csaptelep
    Mivan? Te is beszartál tőle?
  • Taranov
    Sziasztok! MElyik Radeon márkát ajánljátok, ami árban is megfelel és minőségben is?

Mert nekem az ár a legfontosabb, de természetesen szart nem akarok venni.
  • gyraph
    Nekem bevált az Omega driver. Valóban úgy van ahogy írtad jobb képminőség mellet valamivel több fps-t kapok, mint a szimpla driverrel. Használom, mert én meg képminőség buzi vagyok :)
  • gyraph
    Nem a gumiba vagy!
  • Met
    Aztán majd jól kitörli a hozzászólásaidat és bannol. Akkor már dobálhatsz akármit:)
  • csaptelep
    Nem tom ,csak gondoltam feldobom a témát...
  • Met
    Mi bajod van?
  • csaptelep
    Le Borggal, Anarhiát!
  • csaptelep
    Gennyes állat!!!!!!!!
  • Borg
    Nemtudni, de vagy R350, vagy R360 lesz.