Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Herta vagy Media Markt, ott szoktak lenni Hercules VGA cuccok.....drágán...
Hercules 3D Prophet 9500 Pro-t hol lehet kapni, mennyiért?
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
simán megéri fõleg ha 9700-asítod
8x agp-vel meg szerintem nem kell foglalkozni
8x agp-vel meg szerintem nem kell foglalkozni
Club3D (=BBA)
Radeon 9500 Pro -ból melyik a legjobb (Club3D, Sapphire, BBA, stb...)?
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Hát amit itt debr.-ben lehet kapni nemPRO-t azokon mind a 2.8-as van
az en gepemen minden melegszik ami csak elkepzelheto, de nagyon nem zavar 😊 Amig mukodik jol, teged se zavarjon. En meg nem lattam vga-t ahova ne lett volna boven eleg a gyari hutes
Melyik lejátszóval? Mert pl a BSPlayeren a beállitások feliratok fülön kapcsold be a Draw subtitles to overlay surface opciót.
Egyébként me telepitsd fel a vobsubot, az mindenhová kiteszi
Egyébként me telepitsd fel a vobsubot, az mindenhová kiteszi
Hela
Van egy apro kerdesem es lehet hogy gondom.
2 napja vettem egy radeon 9700-t es ma 12 orat ment a gep most raktam bele egy vincsit es probakent hozzanyultam a kartyahoz hogy milyen meleg, majdnem megegette a kezem
legalabb 55-60 fokos. ez normalis?
nem kellene egy nagyobb huto ra?
a xp 1700+ altalaban 45-50 kozott jar
Van egy apro kerdesem es lehet hogy gondom.
2 napja vettem egy radeon 9700-t es ma 12 orat ment a gep most raktam bele egy vincsit es probakent hozzanyultam a kartyahoz hogy milyen meleg, majdnem megegette a kezem
legalabb 55-60 fokos. ez normalis?
nem kellene egy nagyobb huto ra?
a xp 1700+ altalaban 45-50 kozott jar
Crazyn33: http://www.tomshardware.hu/graphic/02q4/021202/radeon_9500-02.html
itt megtudod
itt megtudod
Szevasztok!
nekem is lenne 1 "Láma" kérdésem! Radeon 8500 128 TV, a kép kimeny a TV-re, de feliratozást nem tudom megjeleníteni. Kérlek, ha tudtok segítsetek!
Elõre is köszönöm
nekem is lenne 1 "Láma" kérdésem! Radeon 8500 128 TV, a kép kimeny a TV-re, de feliratozást nem tudom megjeleníteni. Kérlek, ha tudtok segítsetek!
Elõre is köszönöm
A PBA-kat nem biztos, hogy ugyanolyan rammal szerelik.
Szal nem tuti hogy felhúzható.
Szal nem tuti hogy felhúzható.
mivel ugyanaz a kártya igen...csak bele kell flashelned majd egy PRO biost..
Sziasztok!
Engem az erdekelne, hogy az PBA-s kartyak mennyire szeretik vagy utaljak az nForce2-es alaplapokat?? Konkretan Asus A7N8X Deluxe-ba tervezek valamilyen PBA 9500Pro kartyat venni. Amugy ezek kozul melyiket ajanlanatok???
Engem az erdekelne, hogy az PBA-s kartyak mennyire szeretik vagy utaljak az nForce2-es alaplapokat?? Konkretan Asus A7N8X Deluxe-ba tervezek valamilyen PBA 9500Pro kartyat venni. Amugy ezek kozul melyiket ajanlanatok???
Köszike Borg! Még annyit, hogy ez hosszútávon okozhat valami problémát? Úgy értem anyagi kár?! "Kirobban" a monitor vagy mittomén! 

taskbar ->ati ikonra jobb klikk beállítások ->speciális fül->(overlay) átfedés fül-> theatre mod pipa.
That\'s All Folk\'s
Jo kerdes, ezt hol lehet allitani/megnezni? (A menum magyar nyelvu, asszem a legujabb driver van fenn.)
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Theater módban használod, vagy clone?
Jogos volt, bár ha megnézed már az elején sem értettem min kellett ennyire fennakadni, illetve jónéhánnyal ezelõtt leintettem a témát részemrõl...
Nem a videokártyád a gond amúgy, ez monitor szimptóma.
A két képél rezgése adódhat valami zavarásból is, nézd meg nincs e közel hangfal vagy hasonló mágneses cucc. Ha viszont mindig megvan a képélrezgés, akkor a monitor hibája. Sajnos nemrég tapasztaltam hasonlókat egy 19"-os 1451-es IIYAMA-nál. Low-cost, dzsunka, óccsó, és annyit is tud. 85Hzen 1280ban már homályos a kép, fehér szin nem egyenletes, képszél geometria rakás szar, és ugyanigy képszélvibrálás, igaz, csak magasabb felbontásoknál.
Szal a monitor háza táján keresd a gondot.
Amúgy a radeon driver nekem is csinál egy frekvencia odavissza váltást, mikor bemegyek az advanced részbe. Nemtommér, ilyen. De nekem nem csikozodik.
Nem a videokártyád a gond amúgy, ez monitor szimptóma.
A két képél rezgése adódhat valami zavarásból is, nézd meg nincs e közel hangfal vagy hasonló mágneses cucc. Ha viszont mindig megvan a képélrezgés, akkor a monitor hibája. Sajnos nemrég tapasztaltam hasonlókat egy 19"-os 1451-es IIYAMA-nál. Low-cost, dzsunka, óccsó, és annyit is tud. 85Hzen 1280ban már homályos a kép, fehér szin nem egyenletes, képszél geometria rakás szar, és ugyanigy képszélvibrálás, igaz, csak magasabb felbontásoknál.
Szal a monitor háza táján keresd a gondot.
Amúgy a radeon driver nekem is csinál egy frekvencia odavissza váltást, mikor bemegyek az advanced részbe. Nemtommér, ilyen. De nekem nem csikozodik.
Hi All,
Segitsetek. Ati Radeon 8500-asom van (128M) Ha TV-re kiteszem a kepet, mindent kitesz, kiveve a filmet, azt nem. Miert? ELotte a GeForce2 MX400 ugyanigy csinalta. Film kepet nem latok a TV-n. Mitol lehet ez???
Segitsetek. Ati Radeon 8500-asom van (128M) Ha TV-re kiteszem a kepet, mindent kitesz, kiveve a filmet, azt nem. Miert? ELotte a GeForce2 MX400 ugyanigy csinalta. Film kepet nem latok a TV-n. Mitol lehet ez???
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Ya és Borg plísz ne ess nekem, nem vagyok ellened és ellened se sads! Csak egy kívülálló mindenbe feleslegesen belekotnyeleskedõ egyén!
Aki mellesleg mint látjátok imádja ezeket a szmájlikat!
Aki mellesleg mint látjátok imádja ezeket a szmájlikat!

Van két problémám (mint mindig): elöször mondom a konfigomat. ASUS TUSL2-C, Celeron 1,3GHz, HIS Excalibur RADEON 8500, egy 17" síképcsöves Dimarson monitor (Samsung képcsõvel elvileg). Az egyik gondom, hogy a BIOS setup részében a kép két oldalsó széle rezeg ki-be! A másik: mikor a képernyõ tulajdonságaiban megyek a speciális részbe elkezd csíkozodni vibrálni a kép (olyan mint mikor a mobil sávot vált vagy mi a szösz és bezavar) mig be nem jön a menü!
Mi a rossebtõl van ez? Normális dolog? A videokártyán a memóriák 4ns-osak és alapból 274MHz-en mennek (dobozos, nem húztam nem tuningoltam)!
Ha tudtok valamit errõl akkor segítsetek, vagy legalább mondjátok hogy nyugi kis hülegyerek ez így normális!
Mi a rossebtõl van ez? Normális dolog? A videokártyán a memóriák 4ns-osak és alapból 274MHz-en mennek (dobozos, nem húztam nem tuningoltam)!
Ha tudtok valamit errõl akkor segítsetek, vagy legalább mondjátok hogy nyugi kis hülegyerek ez így normális!

Ne mentegetõz sads! Én marha yót szórakozok rajtatok! P*csa ügyeken így összekapni ilyen komoan! Ráadásúl egy fórum keretében! Valaki mindig visszaharap. A Borg helyében én most hallgatnék! Nem azért mert rosszakat mondott hanem mert okosabb lenne, bölcsebb -mivel ennek sose lesz vége! Mint mondtam nekem tetszett! Szépen mindenki elfelejti ezt az egészet pár nap alatt!

#2831/1 látom neked hiába beszélek😊
EZ igy van, minden területen.
Én pl épp most autót veszek, de az eladó a szart is kibeszéli belõlem, csak csõlátással a pénzéhez akar jutni, holott nem ér meg annyit az autó, bajai is vannak stb.
Ez eddig ok is, de mikor ugye elöjön hogy no törzskönyv, meg kell csináltatni az eladáshoz, akkor ugye rögtön én vagyok a hibás, mert én húzom halasztom a dolgot.
Mondtam neki bassza meg az autóját ott ahol van, másnak sem adja el ilyen stilussal. ÉS EZ AZ AMIT MINDENKI MEGTEHET. Ezután a boltok is elgondolkodnak a hozzáálláson, ha mást nem akkor amikor odáig fajul mint a mistral ügye pl...
Én pl épp most autót veszek, de az eladó a szart is kibeszéli belõlem, csak csõlátással a pénzéhez akar jutni, holott nem ér meg annyit az autó, bajai is vannak stb.
Ez eddig ok is, de mikor ugye elöjön hogy no törzskönyv, meg kell csináltatni az eladáshoz, akkor ugye rögtön én vagyok a hibás, mert én húzom halasztom a dolgot.
Mondtam neki bassza meg az autóját ott ahol van, másnak sem adja el ilyen stilussal. ÉS EZ AZ AMIT MINDENKI MEGTEHET. Ezután a boltok is elgondolkodnak a hozzáálláson, ha mást nem akkor amikor odáig fajul mint a mistral ügye pl...
Kicsit emlékeztet valakire a stilusod, te is hülyeségekkel érvelsz, mikor már rég elmondtam mindent világosan.
Szerinted miért a HISt mondtam? Talán azért mert az van raktáron. Vagy álljak neki én is vakitani hogy mit lehetne majd egyszer hozni? HIS van, Club3D nincs.
Én már az elején közöltem veled hogy nem érdekel a téma, te vagy az aki végig (valamilyen okból) görcsösen ragaszkodik a témához...
Szerinted miért a HISt mondtam? Talán azért mert az van raktáron. Vagy álljak neki én is vakitani hogy mit lehetne majd egyszer hozni? HIS van, Club3D nincs.
Én már az elején közöltem veled hogy nem érdekel a téma, te vagy az aki végig (valamilyen okból) görcsösen ragaszkodik a témához...
Tisztelt borg és sads (csak az ABC sorrend miatt írtam elõrébb borg nevét
)! Nekem kezd tetszeni ez az egész!
A boltosokról viszont van egy röpke történetem (ez egy adott bolt adott emberei, tehát nem általánosítok, nem szokásom). Múlt héten vettem egy videokártyá. Akkor nagyon kedvesek és barátságosak voltak. Minap bementem újra mert egy barátom megkért, hogy nézzek utánna egy kártyának! Éreztem a fickó hozzáállásán, hogy most látja nincs pénzem. Nagyon bunkók voltak! A fejemhez vágták, hogy jöjjek vissza, ha majd lesz pénzem! Addig álljon féllábon amíg én mégegyszer bemegyek oda vásárolni!
)! Nekem kezd tetszeni ez az egész!
A boltosokról viszont van egy röpke történetem (ez egy adott bolt adott emberei, tehát nem általánosítok, nem szokásom). Múlt héten vettem egy videokártyá. Akkor nagyon kedvesek és barátságosak voltak. Minap bementem újra mert egy barátom megkért, hogy nézzek utánna egy kártyának! Éreztem a fickó hozzáállásán, hogy most látja nincs pénzem. Nagyon bunkók voltak! A fejemhez vágták, hogy jöjjek vissza, ha majd lesz pénzem! Addig álljon féllábon amíg én mégegyszer bemegyek oda vásárolni!
1. Még mindig abból indulsz ki hogy én ott dolgozok😊
2. HIS EXCALIBUR ATI 9700 128M 55027
2. HIS EXCALIBUR ATI 9700 128M 55027
1. Nem mondtam soha, hogy ott dolgoznék, olvasd el ujra.
2. Nem fogok belemenni ebbe, egyrészt nem a reklám helye, de ha akarod az árakat jövö hétre meg tudom kérdezni. Mivel kicsi aprót nem érdekel, ezért nem vagyok naprakész belõle.
3. Honnan tudod hogy nem ez az egyik nagyker az általad irtak közül, ahol van 9700? Mert megsugom, (HIS és Club3D) 2db volt raktáron a múlt héten, mikor egy árajánlatot kellett kiküldjek.
4. Te BP-bõl indulsz ki... magyarország nem korlátozódik budapestre, az hogy ott mire van kereslet meg mire nincs, az nem igaz az egész országra.
És végül, lásd 1-es pont. Félreértelmezted az álláspontom, pedig engem kicsi aprót sem érdekel a téma.
2. Nem fogok belemenni ebbe, egyrészt nem a reklám helye, de ha akarod az árakat jövö hétre meg tudom kérdezni. Mivel kicsi aprót nem érdekel, ezért nem vagyok naprakész belõle.
3. Honnan tudod hogy nem ez az egyik nagyker az általad irtak közül, ahol van 9700? Mert megsugom, (HIS és Club3D) 2db volt raktáron a múlt héten, mikor egy árajánlatot kellett kiküldjek.
4. Te BP-bõl indulsz ki... magyarország nem korlátozódik budapestre, az hogy ott mire van kereslet meg mire nincs, az nem igaz az egész országra.
És végül, lásd 1-es pont. Félreértelmezted az álláspontom, pedig engem kicsi aprót sem érdekel a téma.
Talán túl érzékenyen értint, de ugy gondolom jobb ha tudod, hogy "belsõs" vagyok egyik magyar nagykernél, szal nem kellene oktatást tartani itt.
Hidd el, szó sincs hiányról 9700 tekintetben. Ennyi. Ha egy bolt nem tart, nem akar hozni, azt mondja nem tud hozni, stb, az legtöbb esetben azért van, mert mást akar rádtukmálni, ami épp van neki raktáron.
Kész, nem kell ezt tovább ragozni.
Hidd el, szó sincs hiányról 9700 tekintetben. Ennyi. Ha egy bolt nem tart, nem akar hozni, azt mondja nem tud hozni, stb, az legtöbb esetben azért van, mert mást akar rádtukmálni, ami épp van neki raktáron.
Kész, nem kell ezt tovább ragozni.
Igazából te min is akadtál fenn most? Nemtom mire fel hõbörögsz itt...
Egyszerûen arról volt szó, hogy azt állitotta hogy nem lehet kapni itthon, mert nem jön be az országa meg hasonlók. Ott az ellenpélda a mistralnal is van... Nem kell túlreagálni a dolgot, sem a boltosokat sem a boltokat nem támadta senki, csak hülyeségeket sem kell beszélni hogy mi miért nincs. 9700 max azért nincs egykét boltban, mert NEM rendeltek belõle a nagykerbõl, mondván nem arra van akkora kereslet.
Szal inkább neked kellene elgondolkodni, hogy mire fel hõbörögsz, meg egyátalán minek, és kinek...
Egyszerûen arról volt szó, hogy azt állitotta hogy nem lehet kapni itthon, mert nem jön be az országa meg hasonlók. Ott az ellenpélda a mistralnal is van... Nem kell túlreagálni a dolgot, sem a boltosokat sem a boltokat nem támadta senki, csak hülyeségeket sem kell beszélni hogy mi miért nincs. 9700 max azért nincs egykét boltban, mert NEM rendeltek belõle a nagykerbõl, mondván nem arra van akkora kereslet.
Szal inkább neked kellene elgondolkodni, hogy mire fel hõbörögsz, meg egyátalán minek, és kinek...
MISTRAL.......ott van 58+áfa...
Valaki leirná nekem mi az a Fast Write és a TruForm ? Radeon 9000-em van és az opengl és d3d beállitásoknál a Truform " mindig kikapcsolva" állapotban van alapból. Itt a forumon olvastam ,hogy be kellene kapcsolva lennie. A FastWritet meg lentebb olvastam, hogy biosban kell letiltani. Abit st6 alaplapom van, de nem találtam a biosban.
Mire való ez a Truform és Fast Write?
Mire való ez a Truform és Fast Write?
Hülyeség.
9700akból nincs hiány, egyszerûen a boltok szive joga hogy mit tartanak raktáron és mit nem...
9700akból nincs hiány, egyszerûen a boltok szive joga hogy mit tartanak raktáron és mit nem...
Szia Sprite! Nem Asus, MSI. Via chipsetes. Ha minden AUTO-ra van állítva a BIOS-ban, akkor elvileg nincs húzva semmi igaz? Az 1.2 -es Celeron 100-as fsb-vel megy, a ram 133-on.
MSI alaplappal is mûxik az a progi? Honnan szedted le? Kíváncsi lennék rá!
Elõre is köszi a segítséget!
Egyébként a melegedésben én is látok rációt, nekem kellett a házba plusz ventillátort tenni, igaz, még akkor Voodoo 3000 volt, ami nagyon magas hõfokon ment. Az ATI-val nem volt gondom melegedés terén.
MSI alaplappal is mûxik az a progi? Honnan szedted le? Kíváncsi lennék rá!
Elõre is köszi a segítséget!
Egyébként a melegedésben én is látok rációt, nekem kellett a házba plusz ventillátort tenni, igaz, még akkor Voodoo 3000 volt, ami nagyon magas hõfokon ment. Az ATI-val nem volt gondom melegedés terén.
Hela!
Videokartyat akarok most venni de nemtom melyiket vegyem: 9500 Pro vagy 9700 (sima) megeri az artobbletet a 9700 vagy nem? (az is problema hogy nincs egy normalis bolt ahol kaphati a sima 9700, csak pro van mindenutt)
Videokartyat akarok most venni de nemtom melyiket vegyem: 9500 Pro vagy 9700 (sima) megeri az artobbletet a 9700 vagy nem? (az is problema hogy nincs egy normalis bolt ahol kaphati a sima 9700, csak pro van mindenutt)

OK köszi!
Ha ez tényleg így van akkor no problem! Köszi! Legalább nem sajnálom a dolgot!

Unreal 2 tnt2 16MB-tal 4 fps. Ha veszek rdon 9500-at, 64, vagy 128 MB-al, akkor mennyire számíthatok?
Körítés:
Tusl2-c az asustól
1463-mon hajtott 1.1-es tualat.cerka
512 MB RAM 133 MHz-n
SB Live
Körítés:
Tusl2-c az asustól
1463-mon hajtott 1.1-es tualat.cerka
512 MB RAM 133 MHz-n
SB Live
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Kese: Havernak is asus lapja van es mar a harmadik radeont cserelteti ki es neki meg pottyoz (ahol fekete pixel van ott a desktopot rakja be, mintha ALPHA mapkent hasznalna...
Dobok még én is egy kérdést, hátha nem vagyok egyedül vele. ASUS A7V8X 512MB 400Mhz DDR ATI 9000Pro 128MB. NSF Hot Pursuit2, és a Battlefield játékokban figyeltem meg, hogy a képernyõ adott részén ismétlõdõ csikokat látok. Gondoltam driver, de 3 driverváltás után is, meg Win98 és XP alatt is csinálja. Raktunk be másik Atit is azzal is csinálta. Mi a szösz? VALAKI esetleg??? [email protected]
Csá! Szerintem melegszik a cuccod!!! Nekem is volt ilyen problémám, meg van is, ha meleg van a házban. A Q3 is szétesett poligonokra hosszabb játék után... HÛTÉS!
Tanácsokat kérek,mert ma kaptam egy Club Radeon 9700-st! nem azt pl. hogy hog kell installálni hanem,ha valakinek ilyen van az még mivel turbozta föl? Hú ez a 2 mondat nem valami magyar volt!
Hülyeség, ez plattformfüggetlen. Bár, morbid látvány egy nforce2 alaplapban egy ATI videokártya😊))
Mindenesetre a tesztjeidet megtalálod az xbitlabson.
Mindenesetre a tesztjeidet megtalálod az xbitlabson.
Igaz hogy az AMD platform jobban támogatja az RADEON kártyákat? Milyen alaplappal és procival lehetne kihasználni egy RADEON 8500-as videokártya max teljesítményét? (Ez kellõen idióta kérdés volt?
)
Tudnátok olyan oldalakat mondani ahol egy adott chip-re épülõ videókártyákat hasonlítanak össze pl: RADEON 8500 (Hercules, Sapphire,...), GeForce3 Ti 500 (ASUS,Abit,MSI,...) stb.
Elõre is köszi!
)
Tudnátok olyan oldalakat mondani ahol egy adott chip-re épülõ videókártyákat hasonlítanak össze pl: RADEON 8500 (Hercules, Sapphire,...), GeForce3 Ti 500 (ASUS,Abit,MSI,...) stb.
Elõre is köszi!
OK Köszike! Nem igazán értem miért nem támogatja a FastWrite-ot az alaplap. Amúgy az mennyire javított volna a teljesítményen? Csak hogy tudjam mirõl maradtam le. 

Egy másik gondom ezzel az alaplappal hogy a Fast Write-ot nem lehet bekapcsolni! Nem támogatja az alaplapom?