18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#6537 Óóóóóóó de hülye vagyok! Én meg azt hittem, hogy a nagyi egy új vidkarit hozott ajándékba! -
Fam #6536 az alaplap nyák+ez meg az
a processzor meg ic -
Fam #6535 egyszerű:
a nyákra tudsz integrált áramkört építeni, viszont az integrált áramkörre nem tudsz nyákot --> nem ugyanaz -
#6534 A rétes is több rétegű -
#6533 Szerintem ugyanaz. A NYÁK "is" többrétegű. -
Fam #6532 szerinted?
ez a legújjabb 9900pro tervrajza:) -
#6531 Egyébként te rajzoltad? Csak mert feltűnően sűrű :D -
#6530 Ahh, végre valaki 1-et ért velem -
Fam #6529 nem MYÁK hanem NYÁK -
Fam #6528 IC (integrált áramkör): Félvezető alapanyagra litográfiai módszerekkel felvitt többrétegű elektronikus áramkör. (InterCity)
MYÁK (nyomtatott áramkör):
-
#6527 NTSC 30 fps, mert az 60 félkép, és a jenkik 60Hz-et, és asszem 110V-ot használnak -
#6526 Ja! Rányomod az 50 herces kettőharmincat a celluloidra, és utána a gondolatba kiválasztott nyelven fog megszólalni a film -
#6525 PAL és NTSC is asszem 24vs25 fps.
De nem biztos -
Fam #6524 filmet? :)
-
#6523 Hogy a 24 honnan jött, azt nemtudom, de a 25 onnan, hogy egy másodperc alatt 50 félkép, és a hálózati freki 50 Hz. Ezzel jól lehet szinkronizálni. -
#6522 egyetértek, de mikor az avp-ben véletlenül felment 60 fölé az fps, akkor majdnem kiugrottam a hajam alól, mikor egy xenomorph rámtört a falon kavarva. Egyéb esetekben (20-30 fps) csak unottan néztem, és nyomogattam a prájmöri fájer gombot
Még annak idején a Shogo nevű játékban jött ki, hogy ahol 60 körüli volt az fps, ott gyönyörű, folyamatos mozgások voltak, egyéb helyen meg "szellemképes" volt a látvány (fordulás közben a fal éle két példányban ugrált a szemem előtt) -
#6521 Nekem az IC az a kis fekete doboz szokott lenni azzal a gecisok kis szúrós lábbal (nehogy azzal gyere, hogy az a 100lábú bogár, mer megeszlek! ) -
#6520 A chipek, procik, stb is IC-n (nyákon) vannak. -
#6519 IC=NYÁK -
#6518 Igen,az biztos, hogy a moziba a film 24FPS-sel nyomul, de a televizió ugyanezt -ha jól tudom- 25FPS-sel teszi...csak azt nem tudom hogy jön ki az az 1FPS diferencia? Tudom, hogy teljessen más rendszer..nyilván, de érdekelne, ha vki tudná. -
#6517 Én inkább a 40-80FPS közötti tartományt preferálom, főleg Q3-ban és RavenShield-ben, de amúgy simán játszani már a 30-40 is elég, ha az nem átlag. A lényeg, hogy a minimális FPS ne menjen 24 alá, és akkor nem fog beszaggatni a játék. -
#6516 Nekem bőven elég 30-40 fps is. -
#6515 Ha igy gondoltad, akkor tényleg félre értettük...sorry. -
#6514 A Hz az más, azt tényleg lehet látni, én is látom ha egy 60Hz-en működő monitor előtt ülök, mert otton 100Hz-en megy a moncsim, és az azért látszik, enyhén vibrál a kép 60Hz-en, míg 100Hz-en már nem, de az FPS eltérését 60 és 100FPS között FIZIKAI KÉPTELENSÉG LÁTNI! -
#6513 hopp, a kevésbé egy "b" -
#6512 Igen ez érdekes téma. Szerintem is lehetetlen a dolog, de ezen tutira vitatkoznának a vérbeli fps játékosok. Jókat röhögtem rajtuk az egyik topicban (HL2 asszem).
Persze az vitathatatlan, hogy a több Hz kevésbbé vibrál és jobb a szemnek. -
#6511 Így van, akkor "nem látszik", de mutasson nekem bárki egy embert, aki LÁTJA a külömbséget 60FPS (nem Hz) és 100FPS között. (Ugye az emberi szem druván 24FPS felett folyamatos mozgásnak látja a dolgokat.) Vagyis látni nem lehet, csak esetleg a lövöldözős játékoknál jobb a magasabb FPS a pontos lövéshez! -
#6510 Ja így van. A különbség, hogy nem látszik 60 fps-nél több 60Hz-n. -
#6509 Meg kell hogy cáfoljam a dolgot, egy 14"-os monitoron nyomtam a Quake3 Arenat 300FPS felet, pedig a monitor 60Hz-en ment. Magyarázat, ha nincsen bekapcsolva a szinkronizálás a képfrissítési frekvenciához, akkor az FPS érték nyugodtan felmegy a frissítési frekvencia fölé is, csak esetleg elcsúszik a kép (bár én még ilyet nem láttam). -
#6508 Hát annyi, hogy az FPS-t (Frame Per Seconds) - a VGA, RAM, CPU, DirectX mellett - a monitor felbontási és frissítési értéke is determinálja. Azaz: egy 14"-es moncsi mehet mondjuk 60Hz-en, és hiába raksz "alá" bika gépet, az istennek sem fog feljebb menni az FPS (mondjuk Quake 3-ban) példának okáért 100 fölé.
Ám, ha ez tegy 200Hz-es, 19"-essel teszed, akkor simán megy a Quake 3 (akár) 180 FPS-sel is.
Egyébiránt, a legjobb, ilyenszempontból igazi benchmark program a Quake 2 (nem elírás! Kvék kettő)! Ha abban elindítasz egy timedemo-t vagy egy refreshrate-t simán meg tudod állapítani, hogy az adott hardver mellet mekkora a maximális FPS érték.
No, persze, a mai hardverek simán verik - majdnem minden konfigon - a 100-as FPS-t a Quake 3-ban is...
------------------------------------------
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
-
Fam #6507 ok, de mi köze van a 200fps-nek a 19" monitorhoz? -
#6506 Srácok, félreértettetek: A Játékosokkal abban az értelemben nem foglalkozok, hogy "húúú, de klafán ment tegnap az Unreal Tournament 2003! Bazze, 200 FPS-t nyomott a 19"-es moncsim, wazzer!"
Engem az ilyen típusú Játékosok véleményei és szempontjai nem érintenek a hardware dolgokban.
Ezért írtam, hogy tulajdonképpen az extrém FPS-re hajtó hardcore gamer-eknek hívott emberkéken kivül - szerintem - senkinek sem kell igazán az AGP 8x.
Sőt, tovább megyek: nem hinném, hogy közöttünk sok a DirectX SDK-val (is) dolgozó szoftverfejlesztő, tehát, még a DirectX 9 sem lenne igazán követelmény egy gép szempontjából...
Miközben persze már egy szaros Galactic Battleground (Imperium Galaktika 1 szintű) Játék is a telepítéskor közli, hogy kell ám a DX9 a gépen...! Pfffff
------------------------------------------
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
-
#6505 Az Integated Circuit az nem az a kis szilícium bizbasz, amire a morzsa (gyk[ez tulképp minek a rövidítése?!?].: chip) kerül? -
#6504 azért is jó -
#6503 -
Fam #6502 végülis azt írtam, hogy qrva xar a képe:) -
#6501 Még jó! Radeon topicban FX-ről írni eretnekségnek számít! -
the Godfather #6500 fu..tok xar a valiliás cola...majd kostold meg a mentolos Sprite-ot...LOL....igaz ennek se köze a forumhoz..:) -
Fam #6499 ooops, ez nem ide jött vóna -
#6498 Sajnos ha pont olyan a kártya, mint ami a képen van (1 sorban vannak a memóriák egymás mellett, és nem "L"-alakban 2-2), akkor a 256bit-es memóriavezérlésnek lőttek, maximum 9500Pro-t lehet belőle csinálni, ha bírja a +4 pipeline, amit bekapcsolsz.