Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barret
bocs off: a tv2-n mennek az idióták! (hónaljmirigy)nem gyengék!

Bérbe vehet? reklámfelület...

Gerry
Elbaltáztam, a második link a 8500-ra mutat, csak a kiírást elbénáztam...

Gerry
RelakSfromhome
Regéljétek már el, hogy a 9500 hogy viszonyul a 8500-hoz a dx9-et leszámítva! Link is jó, hogy itt mán vót...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

ÁjjLe BoBBi
ja és gondolom ha megérkezik akkor az eddigi ATI kártyák olcsóbbak lesznek....akkor kb. milyen árban lehetlesz majd kapni 9700Pro-t ? valami márkás fajtát

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

ÁjjLe BoBBi
köszi!
de itt az országban, vagy máshol ?

Tikal
😊 már megtaláltam, kösz

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Április elejére igérték, hogy boltokban lesz.
Sehogy. OpenGL refreshfix még nincs a driverben. Ahhoz külön progi kell.
barret
felraktam a cat 3.1-et,és nem tudom hogyan lehet open gl-ben felülbirálni a frissitést.dx diag-ban csak d3d szerepel tud valaki segiteni?ja,és azóta elindul a nfs hp2.elõtte csak lefagyott...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Gerry
Válaszoltak a Geforce vs Radeon topicban...

krob
Ezt értem.
De az elõzõekben már írtam, hogy:
Van kép a TV-n egészen addig, míg az XP be nem töltõdik.(boot képernyõ, boot menü, sõt az XP töltõdése is) Tehát: kártya jó, kábel jó stb...
De annyiban mindenképpen segítettél, hogy eddig a 3.2-es cat.-ot használtam.
Meg fogom próbálni a 3.1-et is.
Köszi
ui. Ha valakinek van még ötlete nagyon kérem ne szégyellje! 😊

krob
Hali megint!
Akinek van 9000PRO-ja XP alatt és a TV-t is használja, az legyen kedves leírni, hogy milyen drivereket rakott fel, milyen sorrendben stb...
Esetleg, hogy miket kell átállítani a "fülecskéknél".
Gerrynek: sajnos ott a TV le van kapcs. és nem is engedi bekapcs. , sõt ott semmit sem enged állítani.
Köszi

Tikal
Hi!
Hogyan lehet 9500-bõl 9700-t csinálni? Okozhat-e ez vmi kárt, rövidebb élettartam stb..?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

ÁjjLe BoBBi
uff népek!
aki tud valamit mondja már el hogy mikor jön kb. az R350 és az RV350 PLZ! THX!

Gerry
Próbálj meg állítgatni dolgokat a "Megjelenítõ Eszközök" fülön a TV-n!

krob
Köszi, akkor ez oké is!
Viszont azt nem értem, hogy míg boot-ol a gép, meg a bootmenü is szépen tisztán kinn van a TV-n, egészen addig, míg az XP be nem tölti a drivereket. Sajnos ez az elsõ ATI kártyám és nem tudom, hogy mit kell vele cselezni......

Gerry
Az, hogy 2 kártyát telepít, az normális, a TV-s problémádban sajna nem tudok segíteni, mivel nekem is csak nemrégóta van R9700-am, és még nem próbáltam TV-n a cuccost!

Gerry
Talán fel kéne hívni õket, és megérdeklõdni nem?

Nem tudjátok milyen "márkájú" R9700 (nem pro!) vesztegetnek az Alien-es arcok 50.000+tréfa áron???

krob
Tisztelt urak!
Tanács kellene. Powermagic RAD9000PROTV+DVI XP alá. Ha felrakom a 3.2 Cat. drivert akkor eltûnik a TV-rõl a kép (pedig addig látszik az asztal). Pedig pont ezért vásároltam (a TV-OUT miatt). A kártya ezen kívül korrektül viselkedik. Ami gyanús (...vagy csak nem láttam még ilyet), hogy az XP két graf. kártyát telepít bármit teszek is. A kártya beállításainál nem tudom engedélyezni a TV-t, mint megjelenítõt. Visszanéztem a fórumot, de nem találtam megoldást. Legyen olyan aranyos valaki (akár mail-ben) leírni lépésrõl lépésre, hogy mit kell tennem, vagy ajánlani egy nekem való oldalt!
Köszi

Ez lehet directXtõl, próbálj feltenni 9-est mondjuk.

Vagy akár hardware gond is lehet, alaplap hangkártya milyen?
Gerry
Lehet, bár leragasztott zacsival és original dobozban kaptam, nyoma sem volt annak, hogy fel lett volna bontva!

Van rá példa.

Nemrég nemistom ki irta, hogy a club3d 9700asa alapból a PRO frekvenciáin üzemelt...

Amúgy BIOS függvénye, hogy mit ismer fel. Lehet már megflashelte valaki elõtted...
Az felettébb érdekes, mert a Gigabytenak mindig is nagyobb volt a supportja, meg a minõsége mint a sapphirének, szal eddig kivétel nélkül drágábbak voltak a kártyái.

Szerintem drágábbnak kell lennie a sapphirenél, mégha a BBA-nal esetleg nem is.

Rosszul nem jársz vele mindnesetre, de azért figyelj oda mit veszel... nehogy valami szart sózzanak rád gigabyte cimen..
Gerry
Minden esetre érdekes, viszont azt nem hinném, hogy egy 9700-as helyett véletlenül 9700Pro-t raktak volna a dobozba...

Crazyn
A Gigabyte Radeon 9700 Pro-ról mi a véleményetek? A Mikland-nál olcsóbb mint a BBA vagy a Saphire.

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Gerry, radeonos kérdésed passzolom. Nekem itthon pl R8500/8500LE seriesnek ismeri fel a catalyst, bent a cégnél meg egyik gépen a 9000rest csak simán RV280!nak irja😊 Pedig sima RV250 ugye...
Szerintem mindegyikkel jóljársz, a Tyan kártyát meg lehet kapni (magicomp, netkft.hu asszem).

A tyan amugy fasza, egyrészt 350/380on megy állitolag tuninggal, fasza hardware monitoring meg minden van rajta. És szépen is néz ki, valamint párezerrel olcsóbb mint a hercules.
Gerry
Thx! Rendes vagy, de ha megtalálom, akkor értesítelek róla én is!

Crazyn
Tachyon G9700 PRO-t lehet már kapni magyarországon?
A Gigabyte Radeon 9700 Pro-ról mi a véleményetek?
Melyiket érdemes megvenni, a BBA Radeon 9700 Pro-t vagy a Gigabyte-ot?

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Passz, de majd utánanézek valahol.
Gerry
Már megoldódott, az segített, hogy Safe Mode-ban szedtük le a Catalyst-et (normal-ból nem volt jó az uninst.), és úgy telepítettük újra, de a kis kapcsolókról eddig sehol sem találtam semmit, Borg te sem tudsz semmit, mik lehetnek azok?

Én 98Se alatt néztem,meg játszottam is vele,de nagyon szép,nem vettem észre hibát.

alternate pixel center? tweakerben
Gerry
Nem, viszont Windows XP alatt 3.2-es catalysttel szarok a Raven Shield-ben a betûk, olyan elmosódottak, homályosak... Ugyanez a gép az én 9700-asommal gyönyörû éles betûket ad...
Ja, a kapcsolók neki is le vannak fóliázva...

Hi Gerry!Rájötetek mi az?Nekem is van olyn ott,de le van fóliázva.

Gerry
Látom itt van már és kérdezget Greg cimbora is, övé ugyanis a karesz...

Gerry
Nem tudja valaki, hogy a BBA-s Radeon 9500Pro kártyákon mire való az a két pici kapcsoló a VPU hûtõje elõtt? Azzal lehet átkapcsolni 9700 módba?
Haverom most vett egy ilyen kártyát, és az õ 9500pro-ja és az én 9700-as kártyám között elsõ ránézésre az a külömbség (a memóriacshipeken kívül), hogy nekem ott egy pici kondi van, neki pedig 2 kicsi kapcsoló, vajon mire valók?

Laalee
nem tudod a pro eleve 128bit es nyakra van tervezve

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Igy van, jobb választás. Feltéve hogy legalább 250/250Mhzes 8500at veszel.
http://firingsquad.gamers.com/hardware/catalyst_3.2/default.asp

Catalyst 3.2 driver report, érdemes elolvasni!
Én vagyok csak regisztrálva(bbb)!Végül is így is jól telepítetted,de igazándiból nem kell hozzá a 3.2-es driver sem,mert tartalmazza.Szerintem ilyenkor a kártyádhoz mérten a legközelebbihez állót kell választani,ha nem az típus van neked,mint amelyiket írja.A rage tweak-ert nézegettem,de nem valami színpatikus, a radeonatort még nem próbáltam.Egyenlõre nem húzom a kártyát, majd akkor lesz értelme, ha gépet is cserélek.

Megoldódott a probléma, kösz nektek. Mindent uninstalláltam, majd újra felraktam, + a többnyelvü catalyst drivert tettem fel (amelyikben magyar nyelv is van), és most jól müködik még a Rage3D mellett is.

Gerry
Púpos (ha már egy picit is domború) a teteje, vagy az alja, és büdös a szaga, de szaga csak a frissen elpukkantnak van, és az sem túl erõs!

mozesapo
Ha Rage3D 3.8-at használsz akkor lehet hogy az a gond, nekem is volt vele ilyen problémám. Utána kb. a 10. full driver reinstall után lett jó, mivel mindig eltünt az overscan gomb.

Így van, de nem tudom állítani a TV out felbontását. A Displays fülön a TV-nél 512x384 van, és ez édeskevés, de sehol nem tudom átállítani.
Mint írtam a 3.1-es driverrel tökéletesen mûködött, de itt megállt a tudományom. tehát minden ötletet megköszönnék.

Szerintem azzal lehet gond, hogy mekkora felbontással küldöd a TVre.
Bár én a tvoutot nem használom...
kicsit púpos az oldala, és a tetején (általában) barnás váladék van.
Ha meg nagyon elpukkadt, akkor meg sem találod

Sziasztok!
A 3.2-es Catalyst-al van egy kis problémám a TV Out-al. Ha kirakom TV-re a képet, akkor alul-felül van 15 cm fekete csík, és horizontálisan nem fér bele a kép, egérrel tudom mozgatni benne. Rage3D-ben és a driverben is az overscan be van kapcsolva, + a theater mód is full screen. Nem a kiterjesztett desktopra van szükségem, hanem ha inditok egy filmet, akkor a TV-n full screen lejátssza.
Azért érdekes, mert csupán a 3.1 catalyst-ról váltottam az újabbra, és a régi driverrel tökéletes volt a TV out. Nem szeretnék visszaállni a régebbi driverre, de ez így nagyon rossz, lévén videoeditálással foglalkozok hobby szinten, és kellene a jó tv kimenet.
Ha van ötletetek, légyszi írjátok le!