18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • barret
    én mindig uninstallálom az előző drivert!mindig sikerül a telepités elsöre.
  • Borg
    Akkor minek van a catalyst 3.8ban direkt, hivatalos, caltayst uninstaller?:) Gondolt át...
  • Tovi
    Az utolsó mondatodat nem értem, mi az, hogy nem fogja elfogadni?? win install után unknown card a driver, az ugye nem éppen a hivatalos catalyst elődje.
  • Tovi
    Na akkor a hivatalos formula:

Installation Instructions:
    NOTE: Ensure that you have logged onto the system with Administrative rights if you are using Windows 2000/XP

Uninstall the ATI Display Driver
    Restart once prompted. If prompted cancel the installation of the display adapter upon boot up.
    Close all other applications running, including any anti-virus software before attempting to install the driver suite.

Windows 2000/XP:
    You can confirm that all applications are closed using the Windows Task Manager.
    Press CTRL+ALT+DEL once and then click Task Manager. Select the "Applications" tab. If any applications are still listed on this tab, highlight the application and then click the "End Task" button at the bottom of the tab. Repeat this procedure until there are no more applications running.

Windows 98/SE/ME:
    Press CTRL+ALT+DEL once. Highlight each application and then click the "End Task" button at the bottom of this window. Repeat this procedure until there are no more applications running except for EXPLORER & SYSTRAY. Do NOT end task on these two applications or your PC will shut down.

Locate the Display Driver download and double-click on it.
    Restart once prompted.
    Locate the ATI Control Panel (if included) download and double-click on it.
    Restart once prompted.
    Locate the WDM Capture drivers and double-click on it. - ONLY download if you have an AIW RADEON or RADEON VIVO family product.
    Restart once prompted
  • IMYke2.0.0.0
    Srácok!

Nem tudom milyen berögződés alapján írtátok neki, de sajna, meg kell vétózzam a dolgot:
    A 3.9-es Catalyst előtt NEM KELL ELTÁVOLÍTANI semmilyen korábbi drivert!
    Pontosítok:
    Minden VGA-hoz adnak egy natív driver CD-t. Ezen mindig az aktuálisan legstabilabb driver szeretetcsomag található.
    Példánk kedvéért legyen ez most mondjuk a 3.5-ös Catalyst.
    Első installkor felteszed a 3.5-öst.
    Majd néhány nap, hónap múlva úgy gondolod, felkéne nyomatni rá a 3.9-est - egyszerűen felinstallálod.
    Miért?
    Mert minden driver csak az aktuálisan régebbit írja felül, az újakat beteszi a helyére, és jöhet a restart - majd a vizuális élvezés.
    A Catalyst-oknál a legfontosabb:
    Sose külön telepítsd a Control Panelt! Fagyást okozhat...

Tehát, lekapni a 2xMB-os, aktuális Catalystot, és semmi clean install, hanem mehet fel.
    A Radeonok egyszerűen nem fogják elfogadni a drivert, ha korábban nincs driver már a rendszerben!

------------------------------------------
    .:i2k:.

Driver Cleanerrel próbáld meg, én ugyan nem használtam még, de mindenki nagyon ajánlja, most jött ki egy újabb verzió, rontani tuti nem fog a helyzeten.
  • Mayday
    Na, kiprobaltam, hogy teljes ATI uninstall, restart, majd fel a 3.9
    Sajnos jon a hibauzenet:
    ZERO DISPLAY SERVICE ERROR.
    Ezekutan megprobaltam a 3.8-at is, de mostmar annak is ugyanaz a tunete jon sajnos. Ennek ellenere, ha ujrainditok utana, fenn van elvileg a driver (most a 3.9), de nem tudom, hogy ez miert van igy, nem vagyok nyugodt miatta. Nos, varnam a javaslatokat!
  • IMYke2.0.0.0
    Húúúú ollie!

.:i2k:.
  • Met
    ollie? nem tudtam ki ez a kislány aki ide írkál
  • Tovi
    ollie vedd már le ezt az izléstelen bugyirózsaszin muskátlit a logódban
  • ollie
    Nem a driver miatt, hiszen már megjelenése óta az van fennt. Annyi történt, hoyg próbálgattam a kareszom határait, és 540/350-en hozott 4070 pontot 3dmark03-ban. Rögtön ez után 3dmark2001-nem 11900 votl a pontszám, holott ennyit 500x340-en hozott nekem előtte. Ez után nyomtam még egy 3dmark03-at és már ott is kevesebb volt 400 ponttal. Állítgattam néhány dolgot, leszedtem a rage3d tweaker-t, de ugyanaz maradt. Mivel már éjfél elmúlt, nem sokat szórakoztam vele, majd ma megpróbálom helyrepofozni.
  • Mayday
    Uj driver esetleg? :) Ha mar ennyi "jot" hallani a 3.8-rol, meg a 3.9-rol, akkor miert is ne? :)
  • ollie
    Nekem most valamiért visszaesett a 3dmark03 pontszámom 400 ponttal, és még nem jöttem rá miért.
  • Mayday
    Jaja, az lesz, csak erjek haza... :)
  • ollie
    próba cseresznye...
  • Mayday
    Persze, lama vagyok, nem szedtem le. Ma ujraprobalom.
    De Call of Dutyvan lesz esetleg valami bajom, ha 3.9 felfittyen?
  • ollie
    pedig 2x is neked ment
  • Tovi
    Biztos nem nekem címezted, én csak kérdeztem Mayday-tól.....
  • ollie
    Szedd le a régit, a readme-jében is írja, hogy le kell szedni telepítés előtt.
  • ollie
    Szedd le a régit, a readme-jében is írja, hogy le kell szedni telepítés előtt.
  • Tovi
    leszedted a régi drivert??
    Nálam minden tökéletes,persze telepítés előtt mindent leszedtem ami Ati. OpenGl a 3.8 ban gyakorlatilag nem ment, ebben száguld!
  • Mayday
    3.9 mindenkinek felszaladt rendesen? Nekem install kozben leall valami hibauzenettel. Sajnos most nem tudom serobol a szoveget, majd otthon megnezem. De ilyen gond masnal nem volt???
  • Tovi
    A valóban teljesképernyős megjelenitést csak a 3.8-tól tudja (persze az is overlay), előtte mindenképp volt egy keskeny csík alul felül, de már megoldódott szerencsére
  • Laalee
    kb 4 éve képes erre az ati driver, nvidianak sokáig tartott beleirni a driverjeibe
  • Spenser
    Nah nálam semm okozott problémaát a COD.
    Ati 9800 Pro/cat 3.9 omega
  • ollie
    Asus Radeon 9600 XT

Egy egész jó tesz (egy kis nVidia FX alázással egybekötve) a 9600 XT-ről.
  • Met
    Fúú, de mázlista vagyok, hogy nem olyan kártyám van:)
    Különben is a 3.8as catalyst van fent és amúgy se játszok azokkal a játékokkal
  • ollie
    hmmm, hmmm...

Hiba a Catalyst 3.9-ben

A Driverheaven oldal információja szerint a felfedezett hiba csak All In Wonder 9800 kártyákat érinti, ám ha valaki mégis hibákat fedez fel a Neverwinter Nights vagy Call of Duty játékok futtatása közben az ne ijedjen meg, egyszerűen másolja csak vissza a atioglxx.dll fájlt a 3.8-as catalystból a system32 a Windows alatt található system32 könyvtárba.
  • Tovi
    Tudja a fullscreen overlayt a 3.8-as drivertől kezdve, tehát a dilemmád eldöntve
  • Met
    Tudja a Radeon külön kirakni a tv-re a filmet a monitoron meg nincs semmi csak a lejátszó proginak a kezelőfelülete. Meg persze a win asztal.
  • Laalee
    a pal felbontás 720*576 képpont ennyit tudnak a tvk, e felett interpolált összemosott képet tud csak megjeleníteni, de az tény hogy 1024 es folbontást is le tudnak kezelni mind az ati mind az nvidia kártyák
  • barret
    állitsd át a monitormenüben a monitor tipust a vga 640x480-as tipusú monitorra .ha ez a kivánságod,megoldható!
  • Met
    Az XP, régen a 98ban lehetett 640x480-at állítani, az xpben már nekem is 800x600 a legkissebb.
    Tegyél fel valami sandrát vagy aidát, az megmondja mekkora felbontást bír a moncsid.
  • NeoMaN
    Nálam 1024*768-ban megy a TV-n. Szar 55cm-es Daewoo.
    Látom a teljes képet, de csak akkor, ha a moncsi is 1024*768-ban van.
    Monnyuk Gef4....
  • ollie
    a tv max 640x480-as felbontást tud. csak akkor fogod látni az egészet egyszerre, ha erre váltod a moncsit is (clone módban)
  • ollie
    nem
  • Air
    Ez fakePro, vagy PRO LE. Vagyis ez egy sima 9600 tuningolt VPU-val. Szerintem ezt, ennyiert nem szabad megvenni.
  • Tovi
    Pécsett
  • Demeter
    Nem rossz! És hol vetted ennyiért?