18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#8058 SE-t ne vegyetek !!
64 bit szar ramokkal. min. 9200 nem SE, vagy 9000Pro -
#8057 Urak tanács kellene!
Haver vidkártyát fog venni és (mivel olcsót szeretne) 9200-es radeont tanácsoltam neki. Másnap vidáman közölte, hogy valóban olcsót sikerült találnia, 13e-ért, és a teljes neve 9200SE.
Gyanítom, hogy az az SE nem véletlenül van ott.
Még nem vásárolta meg, úgyhogy még le tudom beszélni róla.
Igazából nekem egy 9000pro-m van és az igényeimnek tökéletesen megfelel. Ő is hasonló erősségűt szeretne.
Várom a tippeket!
Köszi! -
gonosz #8056 es jon a meglepo valasz: a jobb, dragabb kartya tenyleg jobb :) -
#8055 Témaváltás: Radeon 9200 vagy jobb 128, inkább 256-os kártya???? -
#8054 Mikulasnak hivjak es ma van... -
Ymdar #8053 -
#8052 -
#8051 de az az érdekes, hogy volt nemrég a gépben egy radeon9500 is és annál akkor csinálta ezt a hibát, ha a tweakelt drivert raktam fel hozzá amivel elvileg 9700 lett volna belőle ha megfelelő a lapka de hát nem volt az, ja és az ment rendesen a sima driverrel -
#8049 De csak a radeonnal csinálja, hát nem érdekes???? -
#8046 Elfogadható áron. -
#8045 GF4 Ti 256Mb, vagy feletti kártyát keresnék... -
#8044 Ki törölte ki a hozzászólásomat??? -
#8042 directX -
#8037 Ti benyeltetek egy vírust szvsz ami az svchost.exe-t fertőzi. semmi köze a vga-hoz... -
#8036 Srácok mi lehet a gond akkor, ha az ATI Radeon 9700 Prot a gépbe berakva /XP alá/ a drivert felrakja, de újraindítás után az egyéb kezelő programok kibontásakor azt írja, hogy nincs elég rendszererőforrás a fileok kibontásához, aztán bejön a win, és egyetlen game sem indul el, mindegyik kiír mindenféle hibaüzenetet, a hardverkezelő sem jön be, sőt a wincommander is csak egy hibaüzenet után /vmi I/o hibát ír/. A kárty rendesen lett berakva, előtte sima VGA kártya lett a winben beállítva. A gef 4200 -al minden hiba nélül megy, ja természetesen az nvidia driver is uninstallálva lett. A netre sem lehet felcsatlakozni, ha a 9700 van benne a gépben, mert azt írja, hogy nincs elég rendszererőforrás a a kért feladat elvégzéséhez. Amúgy a ludas az svchost nevű file ami minden program elindításakor 100%-ra vágja a procihasználatot. ha a 9700 van bent. -
#8035 folyékony nitrogén? -
#8034 Amúgy most van egy srác, aki kapott egy 7500-os ATI-t, aminek meg van hackelve a biosa (vagy egy 9600pro-é van belesütve :) )
A kari alapból 340/400-on indul!!!!!!!!!!!
Nem tud vele mit csinálni, mert lángol a kari, és bekapcsolás után azonnal lefagy...
:) -
#8033 sosem tennék ilyet 5-10% sebességnövekedésért...
flash-elni b+ -
#8032 igen menne, kérj kölcsön egy pci-s kareszt -
#8030 biztos azért nem indult intergrált vga-val, mert a biosban az volt beállítva, hogy az agp-s kareszről nyomja a képet előszőr. tehát a biosban (mielőtt beletennéd a kareszt) át kell állítani ezt pci-re (ill. integráltra), és akkor már tudsz majd bootolni, meg flashelni.
amúgy hogy juthatott eszedbe a cas-al babrálni??? -
#8029 a core a gpu, a mem pedig a memória.
a core-nak 500-nak, a memnek meg 300(600)-nak kell lennie normális esetben 9600 XT-nél. -
BBking #8026 Nekem még semmi,de tényleg semmi gondom nem volt az ATi-val.(9500Pro)Mindegyig játék örült neki!!! -
#8025 azé furi hogy ilyet kérdez, az aláírásban meg CL2.... -
#8024 nem az a baj, hogy lassú a ram, hanem hogy több kell -
#8023 így van -
Gyosabb valamivel, de nem lesz több -
icecave #8021 Bocsi, nem ide akartam irni ezt a kérdést... -
icecave #8020 Ha csak egy 256os ram van a gépembe, 400as, akkor az nem sokkal gyorsabb összességében, mint 1 db 256os 266MHzes, nem???
Szal egy bizonyos játék ugyanúgy könyörög a RAMért 400as rammal, mint mikor 266osnál tette, nem? -
#8019 Miután beállítottad az "alkalmazás szerint" pipákat ki kell venni ugye, hogy a Te beáll. lépjenek érvénybe.
Köszi a segítséget.
Tegnap teszteltem minden féle állítgatásokkal de 4280 pont volt a max amit kaptam. -
#8018 A kompatibilitási cuccokat szeritnem ne piszkáld, minek tennéd.
Az AA és AF-t igen a smoothvisionnál állítod. Hogy mennyire állítod csak a kártyád teljesítményétől és az ízlésedtől függ. Nekem 4xAA és 8xAF mindig, és így még nem találkoztam olyan játékkal, ahol ez annyira lassítaná, hogy lejjebb kellett volna venni (bár igaz, hoyg húzva van a 9600 pro-m). -
#8017 Én midig is omegát használok.Azzal nem volt gondom viszont a sima cat-al volt!!
Lama kérdés : az AA és az AF-et hol kapcsolom? Az openGL/Direct3D füleknél a smoothvision állítások?Mire érdemes állítani?
Az openGL/kompatibilitási beállításoknál a két puffert mire állítsam?
A direct3D fül/kompatibilitási beállításoknál az Alt.pixelközéppontot és a DXT texturaformátumokat engedélyezzem vagy ne? HELP -
#8016 Van néha gond, bár nagyon ritkán. Nekem a legtöbb bajom a 9100-el volt, de a 9600-al szinte soha semmi. Az egyedüli zavaró hiba álatlában az, hogyn éhány játékban ha be van kapcsolva az AA és az AF együtt, a betük mellett valamiért van egy pár pixel, de nem vészes, és csak nagyon kevés játékban (eddig olyan 50-100-ból, csak 2-ben tapasztaltam ilyet). Néha meg el tudják cseszni Atiék a Catalystot, pl a 3.7 és 3.8-ban van több hiba, de a 3.9-ben kijavították. Ha meg megint eg rossz Cat jön ki, akkor vissza lehet állni egy már jól beváltra addig, amíg nem jön ki egy jobb. Szerintem az időnkénti driver hibák ellenére is érdemes ATI-t venni. -
#8015 ollie! elbizonytalanodtam az ATI-val kapcsolatban
Megnéztem egy csomó game readme-ját, hát bazz.....
Messze a leghosszabb hibalista, ilyen-olyan gond a radeonok-nál van.
Hozzátartozik, hogy nálam a NV-vel sose voltak olyan gondok, amiket ezekben a readmekben olvasok az ATI-ról...
Elfogultság nélkül légyszi: Télleg ennyire gázos?
Bár most mingyá jönnek az ATI-sok, és eskü alatt valják, hogy náluk minden klappol, soha semmi bajuk nincs a CAT-al..... -
#8014 Nem Te vagy az op -
#8013 miért, az mi volt? -
Borg #8012 Miért törölte ki innen vki a 10-es hozzászólást? -
Ymdar #8011 -
Borg #8009
Sapphire 9800XT, gyári vízhűtéses... -
#8008 Sokat nem segít, bármit is állítasz. szerintem egyedűl az SSE kódkészlet engedélyezését érdemes megpiszkálni (bekapcsolni) opengl alatt, de ugye ez nem befolyásolja a 3dmark pontszámot, ami d3d-s. Na meg nem árt, ha a procid tudja az SSE/SSE2-őt. -
#8005 nem fog meghalni szerintem, csak nem szabad húzni