18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • BaLeeX
    Sajnos igazad van.
    Kár, hogy amit az ATI elért a 9500 és 9700 kártyáival azt ilyen gyorsan le tudja rombolni.
    Legalább adta volna ki a partnereinek, hogy milyen specifikációkkal rendelkező kártyákra írhatják rá, hogy 9600 és 9600pro. Ilyen 64 bites, meg butított órajeles szutykokra meg vezethettek volna be külön jelölést.
  • NeoMaN
    Összefoglaló a 9600-osokról:
    Kibaszottnagy átverés a 9500 és 9700 után, ugyanúgy mint a GefFX a Gef4 után.
    Ennyi.

Nincs igazam?
  • NeoMaN
    NAGYON OFF
    Bocs, hogy ide írok, de itt legalább van mozgás, és kreatívak vagytok. :)
    A következő 2 DVD lejátszóról kellene infó:
    - Thompson DTH 211E
    - Daewoo P 718
    Angol vagy magyarnyelvű nagyon jó lenne róla, eddig csak valami német zagyvaságot találtam.
    Keresőkben vadászom, de több szem többet lát.
    A lényeg:
    mit olvasnak, mit nem? van-e bennük Doly Digiital dekóder vagy nincs?
    Tudtok segíteni?
    THNX!
    ON
    :)
  • BaLeeX
    mire gyázni = mire kell vigyázni
    Sok kevésbé tájékozott ember szívatná meg magát = Talán kevesebb kevésbé tájékozott ember szívatná meg magát

Ollie az jó lesz!
  • ollie
    Én szívesen írok egy összefoglalót 9600-osokról, ha lesz egy kis időm.
  • BaLeeX
    Ja, nincs kedve valakinek összedobni egy #4321-hez hasonló táblázatot benne azokkal, hogy melyik kártyáknál mire gyázni?
    Sok kevésbé tájékozott ember szívatná meg magát (mint pl. én). Az is igaz, ha itt kérdez valaki eddig még mindig kapott értelmes választ, de talán így még kérdeznie sem kellene annyit.
    Én pl. azért ugrottam be, mert a táblázatban 128 mega szerepel a 9600pronál és gondoltam elírás a 256.
  • BaLeeX
    Olyan powerstripet szedj le, ami tud magyarul, azzal csak elboldogulsz.

A FEFO-t nekem is mondták, próbáltam is de mondták, hogy már nincs, meg egyébként is gázos lett volna, mert kb. 250km-re lakom pesttől...
  • Inquisitor
    "Ezt tényleg kell vagy csak kamuszöveg?"
    Nem vicc, halál fontos (nem csak ATI-nál!), de sokan nem tudják vagy lusták hozzá.
    Szedd le innen a Catalyst Uninstallert:
    http://hrc.webzeppelin.hu/-=DRIVERS=-/CATALYST_Uninstallers_Utils-By_T2k!/
    Vagy (szerintem jobb!) a DriverCleanert:
    http://www.driverheaven.net/cleaner/download/DC2Setup_26.zip
  • icecave
    Más: addig húzni szeretném powermagic radeon 9000LE 128MBos karimat. Tud vki ezzel kapcs. tanácsot adni???
  • icecave
    Kérdezed., vagy mondod?
    A táp miatt kell, hogy mekkorát vegyek...
  • Inquisitor
    80-90W?
  • Inquisitor
    ** OFF
    Az picit bonyolúltabb volt ennél :))
    Én mutogattam neked a lapot (valóban NF7-S volt), aztán a srác akinek a számlát adtad (amin meg NF-7 volt) levett egy másik NF7-S deszkát. Ne tudd meg mit szívtunk a sorozatszámokkal!!! :D
    Remélem használsz róla valamit, pl. a jó kis hangkártyát ...
    OFF **
  • icecave
    Tudja vki, mennyit fogyaszt egy 9700PRO, ill. 9800PRO?????
    Akkor lécci irja meg. Kszi.
  • Inquisitor
    "9600Pro kártyákra emlékeztet, ahol csak a GPU ment Pro órajelen az egyik fajta kártyán, a memó nem ..."
    Ühüm. Azokat a kártyákat 9600Pro Value Edition és/vagy EZ néven forgalmazták (400/200), árban a 9600(325/200) és a 9600Pro (400/300) között. :)
    Amúgy amikor a 9600Pro-t még gyárilag húzva dobták ki (400/340), valahogy senki se reklamált, míg a Sapphire-nál (400/330 Fireblade) azért is egy plusz 10-est leakasztottak.
  • icecave
    Ikonon yobb klikk, legalsó, balra: cofiguration:
    itt állithatod gpu + ram frekit.
  • Madmaxx
    És erről a powerstripről van vmi jó leirás hogy mit hogyan mikor miért stb. :)))
  • Madmaxx
    FEFÓ www.fefo.hu
    De csak kiméletlen harcok után.
  • icecave
    Én is tervezek vga-t, de csak tavaszra, és csak 9700 v 9800PROt, remélem, majd segitetek, hogy ne vegyek gagyit...
    (jó ramokkal, nem se, stb)
  • BaLeeX
    Wow! És hol kaptál Sapphire Pro-t sulinetben?
  • Impi
    Minél tovább olvasom a topicot, annál hálásabb vagyok
    azoknak akik rábeszéltek a Shaphire Radeon 9600Pro 128MB - as karira. 10000000000000000000000 KÖSZÖNET !!!!!!!!!
  • icecave
    Nem tudom, ém 3ast használok. Biztos jó lesz az új is.
  • Madmaxx
    ebből most a 3.40 a legújabb? mert akkor lezúzom DC-ről.
  • icecave
    Powerstrip.
  • Madmaxx
    Egy kérdés. Melyik progival lehet megnézegetni a memóriák órajelét illeteve többi okosságot? És húzni mivel lehet?
  • Madmaxx
    Ez egy Sapphire 9600Pro 128Mb. Még csak most próbálgatom a tudását de szegényt az 1200 Duronom rendesen visszafogja. Meghát ez csak 4x AGP. Majd jővőre jön a proci és alaplap upgrade.
  • BaLeeX
    Van egy Catalyst uninstall progi azt keresd meg és azzal uninstalláld. Nem kamuszöveg, a catalyst drivert elvileg csak akkor tudod tökéletesen frissíteni ha előtte leszedted teljesen a régit. Ezze nálam nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is így volt.

Mesélj a kártyádról, milyet kaptál te?
    Írj majd pár teszteredményt. Ahogy néztem amit én kértem annak 400/400 csak az órajele 400/600 helyett de ha más nem volt...
  • BaLeeX
    Sajna nem nekem.
    Én csak odáig jutottam, hogy sima 9600-ast ne vegyek, főleg Gigabyteot ne, mert az ráadásul 64 bites.
    Arra végképp nem gondoltam, hogy még a Pro kártyák között is vannak butítottak...
    Egyébként eddig sehol nem láttam 256mb-os 9600pro-t, ezért azt hittem biztos elírás.

Most ez mennyivel "butitottabb" mint egy 128 megás? A memória órajele van alacsonyabban gondolom.

Bár mást semmiképpen nem tudtam volna már szerezni sulinetben szóval ez a legjobb amit ki tudtam hozni a dologból, elvileg ingyé van.
  • Madmaxx
    noh embörz! Végre kezembe kaparintottam 2 hónap fáradtságos munkával összesirt Sulinetes Radeon 9600Pro-mat. 3.8-as Catalystot adtak hozzá és most leszedtem a 3.9-est. Ott azt írja, hogy unistalláljam az előző drivert mielött feltenném. Ezt tényleg kell vagy csak kamuszöveg? Tenksz előre is!
  • csaptelep
    Hát mit is mondjak nálatok télleg elég zűrös a vásárlás, amikor alaplapot vettem (NF7-S), sima NF7-et kértem, mire a srác (lehet hogy pont te?) kirakta a pulra az nf7-s feliratú dobozt kicsit meglepődtem, de azt mondta ne aggódjak, sima nf7 van benne, majd kivette a firewire csatiját és lelkesen magyarázott...csak otthon derült ki hogy nf-s van nálam...
    Szóval én végülis jopbbat kaptam, persze aztán rendeztem a számlát és kifizettem a maradékot, már csak a filctollal átfirkált L betű izgatott, amit csak később fedeztem fel a dobozon az NF7-S díszes felirata mellett...De mivel volt benne s-ata/pata átalakító megnyugodtam...
    De amúgy eddigi alkatrész vásárlásaim közül még ez volt a legkisebb bonyodalom...Az se volt rossz, mikor anno az Aquánál TnT2 helyett Voodoo3 -at kaptam, amin nem volt kék szín...és ez komoly!
  • NeoMaN

Bazzeg, csak 9800-at szabad venni.
    Faszomatmá, százezeré persze.
    Mingyá leszarom, és nem veszek karit, marad a Gef4 4200@4600..
  • Gerry
    Pl használt 9700-ast. Verhetetlen ezért a pénzért!
  • ollie
    40 rugó áááááááááááááááááááááááá!!!!!
    milyen jó kareszokat lehet már abból venni!
  • NeoMaN

Újabb áldozat
    LOL
  • ollie
    Pedig DE, ez butított. Mindegyik 256M-es 9600 pro butított. Amúgy nem neked rágtuk ezren a szádba, hogy ne vegyél 128M-nél több rammal kártyát, mert megszívod?
  • Gerry
    Szerintem nem ugyanazon az órajelen megy, mint a 128MB-os. Nem akarok károgni, de ez kicsit nekem a Club3D-féle 9600Pro kártyákra emlékeztet, ahol csak a GPU ment Pro órajelen az egyik fajta kártyán, a memó nem, lehet, hogy itt is ez lesz a helyzet.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt feledd el: a 256MB-os qrva lassú!!!

------------------------------------------
    .:i2k:.
    ------------------------------------------
  • BaLeeX
    Tegnap rendeltem sulinetben egy Powercolor 9600pro-t (256mb-osat!? van egyáltalán ilyen, vagy elirás?) sehol máshol nem lehetett már rendelni itt is csak azt mondták, hogy talán tudnak még hozni.

Remélem ez semmilyen szempontból nem butított. 48000-et kóstál.
  • Inquisitor
    Ez nagyon érdekes, de kb. az első hazánkban megjelent GigaByte 9600 óta tudni lehet, hogy ők CSAK 64 bites verziót csinálnak a nem-pro 9600-ból :(
    Tele is kiabáltuk az összes fórumot, hogy NE vegye senki.
    Aztán pár ember befürdött vele SulNyet-ben is, ők is telesírták a fórumokat.
    Ha valaki ezek után (az eladó tudatlanságától függetlenűl) bevásárólt belőle ... nem hiszem el, hogy ne tudott volna utánajárni Ő IS a fórumokon, mint mindenki más.

Más. Nem ide tartózik de a SuliNet termékek megnevezése ... khm ... hagy némi kívánni valót. Pl. van aki memóriához csak annyit ír, hogy 400MHz, azt lehet találgatni. Aztán ha véletlen Kingston jön, senki se reklamál. A magyar nyelvű leírás meg ... nos az kb. 10 éve megoldatlan kb. a számtech cuccok 99,9%-hoz. :(
    Szóval a felsorolt problémákból kb. 90% a SuliNet "jólszervezetségének" következménye, és nem a boltoké.
    Elnézést az OFF miatt, de 2 hónap alatt kinyiffantak a gyomoridegeim a SuliNet miatt ...
  • NeoMaN
    Na jó, de nekem ingyé cserélik, de csak 1 bolt jöhet számításba ebből kifolyólag...
    Ott meg se 9500 se 9700 nem lesz ugyi
    :)
  • Wanax
    Hmm, thanx a tippet! a fast writes bekapcsolása segitett a dolgon... ez ekkora galibát tud okozni? már lassan olyan grafikával nyomattam a gámát, mint egyik barátom egy gef2 mxel... kezdtem kétségbe esni... pedig szándékosan ezért megnéztem az aidaban hogy 64 vagy 128 bites a kártya, és 128as... csak olvastam dolgokat arról hogy a 64 megás 9100es az 64 bites. viszont azzal nem vagyok kibékülve, hogy mré csak 250/230on megy alapon a kártya... meg belefogtam a tuningolásába is erősen, már 275/255-nél vagyok, és birja...