18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • skristof
    hát nemtooom
    miért is nem? táblázatok alapján jobb
    meg aszongyák itt, h nem csesznek át vele....
    reméljük
  • NeoMaN
    úgyértem amennyivel gyorsabb, az nem ér meg 5ezret
  • skristof
    mivel nem értek a 'bütyköléséhez', de szarul járni sem akarok, sztem nekem megéri....
  • NeoMaN
    Annyit viszont nem ér :)
  • skristof
    5-6ezerrel drágábbb...
    sztem akkor az lesz
    thx a válaszokat!!!
  • Russ!an
    DX9 nélkül nem fog menni! Viszont a kártyád nem támogat dx9-et. Tedd fel és akkor már menni fog
  • ollie
    9200=9000 8x AGP
    9200 pro=9000 pro 8x AGP

Tehát újabb parasztvakítás, mert a 9100 (8500 LE) gyorsabb ezeknél.
  • BaLeeX
    Na, itt megint elvesztettem a fonalat.
    A 9100-nál még képben voltam.
    Ugye volt a 8500 egy király kis kártya volt (még mindig nem rossz) aztán jött a 9000-es ami lassabb volt ennél, majd a 9000pro, ami a 9000-esnél gyorsabb volt ugyan, de a 8500-nál még így is észrevehetően lassabb.
    Majd jött a 9100, ezek sima 8500-ak voltak csak más néven és új firmware-el. Majd most itt vannak a 9200-ak.
    Ezek 8500-asok 8X agp-vel, vagy 9000-esek 8X agpvel? Vagy eselteg egyik sem?
  • ollie
    Ha nem egy butított (SE) verzió, akkor a kategóriájában nem rossz, bár egy 9100-es vagy egy 9000 pro sokkal gyorsabb nála (és hasonló árban vannak).
  • ollie
    XT-t vegyél, azzal tutira nem fognak átcseszni, mert sima néha non pro 9600-ot is árulnak proként, de (egyenlőre)az XT még mindig XT (ja és gyorsabb is a pronál)
  • BaLeeX
    Az XT az egy gyárilag húzott Pro. Szóval ha nem sokkal drágább akkor inkább az, mivel az garantáltan megy nagyobb órajelen, míg a Pro-hoz szerencse is kell.
  • skristof
    hi
    karácsonyra lessz uj gép, legfőképp game-re! szal a nagy dilemma:
    ATi Radeon 9600-Pro 128MB, TV-Out+DVI, BBA
    vagy
    ATi Radeon 9600XT 128MB, TV-Out+DVI, BBA
    ezek még talán megfizethetők számomra, ennél drágább már nem. szal melyik éri meg jobban? egyáltalán: milyen ez az XT??
  • IMYke2.0.0.0
    Valamit nagyon elszúrtál.
    A 256MB-os = fos
    9600 Pro 128MB-al valami, de még mindig rosszabb, mint egy 9500Pr/9700/9700Pro - igaz, ezek a futottak már kategória lett, s mint az korábban írva vagyon: azóta csak mélyzuhanás ATi-nál is. Jött a parasztvakító 9600 és azóta mindenki isteníti.
    Mondjuk miért is ne tenné, ha egyszer nagy számokat produkál a tuningnál és ez az egyetlen típus, amit meg is lehet vásárolni (szándékosan nem azt írtam, hogy meg lehet fizetni).
    A 9800/9800Pr/9800 Pro XT pedig nem embernek való az árával...

Amúgy Radeon összefoglaló táblázat található nálam is: 2. honlapomon
  • BaLeeX
    Toom, mondták már!
    De valamire mindenképp el akartam használni a 60e-t de mindenről lebeszéltek (Thorton magos AMD, Radeon 9600) csak annyit vettem ki, hogy egy 9600pro-t szerezzek az éri meg nekem egyedül.
    Hát szereztem...
    Már ha megjön egyáltalán de most már ott tartok, hogy nem tudom eldönteni, hogy örüljek neki ha megjön, vagy inkább jobb ha meg se jön.
  • NeoMaN
    Te sem vagy komplett, ha ott a 8500-ösöd...
  • ollie
    hagyd, neki tényléeg megérné lecserélnie az mx400-át, nincs a helyzetedben, hogy megértse. 1 éve cseréltem én le a gef2mx400-amat gef4mx480-ra és örültem mint majom a frakának, szóval megértem a gyereket. akkor én sem értettem, hogy mi a francnak 10k háromdémárk pont....
  • BaLeeX
    Ílyen hozzáállással nem lehet videókártyát vásárolni. Mert most még lehet, hogy bőven elég mindenre a 400/400mhz de 1 év múlva már nagyon hiányozni fog az a 100-200mhz plusz. Nemhiába van ~700-1000 pont különbség a két kártya között 3dmark3k-ban. A sulietet meg hagy fikázzam, mert egy nagy szar úgy ahogy van sajnos. Az mondjuk igaz, ha valaki gyorsan kapcsolt az szinte bármit kaphatott.

Megvagyok én a kis 8500LE-mmel is de ha egyszer SEx-el jól jár az ember akkor miért ne használja ki?
  • ollie
    Szerintem még abból is ki lehet hozni valamit. LEgalább annyi előnye lesz az nvidiákhoz képest, hogy szebb lesz a képminőség. A gpu-t meg vidáman lehet 500 körülre húzni, bár lehet, hogy ahhoz majd kell egy új hűtő rá.
  • BaLeeX
    Na mind1, marad nekem a gagyi 256 megás 400/400-as "pro". Aztán ha nagyon nem tudok vele kibékülni 3 nap alatt, vagy nem tudom legalább egy 50-100mhz-et húzni akkor visszaviszem a 3 nap alatt de vásárlás előtt azért még megmondom, hogy csak akkor veszem meg, ha bármi gondom van akkor 3 napon belül visszaveszik.

Már ha jön egyáltalán a kártya, mert még az sem biztos.
  • BaLeeX
    Megtaláltam: FN-COMP Számítástechnikai Fejleszto és Szolgáltató Korlátolt Felelosségu Társaság

Természetesen egy sincs a közelben, aki tőle is szállít.

Tudom, nekem is azt mondták, hogy elfogyott csak nagy a valószínűsége, hogy tudnak még hozni idén.
  • NeoMaN
    Nem ő a nagyker. Ahonnan vesz: Mycom, CHS, szürkeimport stb...
  • Tombi
    Sajnálom...mikor bent voltam azt mondták az összes elfogyott..azért remélem tudják tartani a 20 napos határidőt..
  • BaLeeX
    Eseltleg azt nem tudjátok a Mistral melyik nagykerből szerzi a cuccot? Vagy Ő a nagyker? Mert akkor esetleg lehetne talán helyi boltot is találni ahol tudnak hozni.
  • BaLeeX
    Legközelebbi hozzám Kaposvár vagy Szfehérvár (mindkettő ~200km oda-vissza 400). Rendelni csak személyesen lehet és átvenni is.
    Vonatjegy ~3500 egy alkalom és egy nap az utazásra, ez duplán és még nem is 100%, hogy kapsz.
  • Tombi
    mistral van az egész országban föbb nagyvárosok..és amugy is rendelnem kellett nekem is hiába lakok a Központjuknál..szal hidd el meg lehet oldani
  • BaLeeX
    Annak meg, aki be tud menni érte megrendelin meg átvenni, mert Pesten lakik...
    Vidéken meg lehet szerezni gagyi 256mb-os 400/400-as "Pro" kártyát. Szal sulinet powa...
  • Tombi
    Balee : Sulinetbe gexcube 9600 xt 128 mb ddr /tv-out 49875 HUF

Hát ez megéri szal sulinet powa..
  • BaLeeX
    Tényleg katasztrófa ami most van.
    Mindig is NV ellenes voltam V3 óta nem is volt NV kártyám de az ATI alatt is elszaladt a ló, pedig szerintem többet ért volna neki, ha meghagyják a vevőátbaszó feliratokat az NV-nek. Kár volt ennyire ellinkeskedniük a dolgot.

Ott van pl. az 5600XT meg a 9600XT az egyiknél a butitást a másiknál a tuningolást jelölik vele és akkor igazodjon ki az egyszerű (net hozzáférés nélküli) vásárló. És ez még csak 1 példa volt. A 9600-as keverésekről még szót sem ejtettem.
    Mondjuk sokan a sulinet miatt szívnak, mert itt meg szinte csak a szarokat árulják, "jó lesz az a népnek úgyis ingyé van" jelszóval.
  • BaLeeX
    Sulinetről van szó...
  • NeoMaN
    Iszonyatosan fel vagyok háborodva. 11éve gépezek, de ekkora átbaszást még nem láttam, mint ami most a gfx piacon folyik.
    Én nem merek 40K-ért Gfx karit venni B+ -pedig itt a zsembemben a lóvé-, akkó mi van azokkal a júzerekkel akik nem neteznek, nem követik a piacot? Fogalmuk sincs arról mit és mennyiért kapnak. Teljes szívemből remélem, hogy a XG vagy az S3 odabasz ennek a két faszkalap szemét gyártónak (NV, ATI).
    Bocs, ha valakit megsértettem, de így érzek.
  • NeoMaN
    50 ronggyé annyuk vegyen grafkarit B+
    50 ezeré talán a 9700 és 9800 van ott. nem a szutyok 9600-os
  • BaLeeX
    Na, aki még nem döntött vagy nem kapott kártyát, az rohanjon a M*stral-ba. 50k-ért 9600XT-t ígérnek GeXube-t még idén nagy eséllyel. Rákérdeztem nem elírás, gyorsabb, mint a sima pro-k. Én ott szívtam meg, hogy csak személyesen lehet sulinetes alkatrészet venni így kiesek a körből, pedig ez a kártya nagyon ott lehet ennyiért.
    És nem vacak 256 megás 400/400-as szutyok ugyanennyiért...
  • ollie
    Az XT-kkel nem lehet baj, mert csak 500/300-as vagy gyorsabb verzió lehet. De gőzöm sincs milyen a Gexcube. Valszeg nincs hozzá semmi, csak a kártya, még talán OEM is lesz.
  • ollie
    Szerintem a Sapphire-al nem lesz gond.
  • BaLeeX
    SULINET - VGA GEXCUBE RADEON 9600XT 128MB 39900 49875

Ehhez mit szóltok!?
  • NeoMaN

LOL
  • NeoMaN
    Vagy XG Volarit Duo-t
    :)
  • Danny
    Emmeg mi?
  • NeoMaN

eZT VEGYÉTEK!
    :))
  • Danny
    Hi! En ugy dontottem, hosszas kerdezgetes utan, hogy egy Sapphire Atlantis Radeon 9600Pro /128Mb TD-t veszek.

De a forumot olvasva en is nagyon el vagyok keseredve, hogy ilyen hulyenek nezik az embereket es mindenhol az uzleti profit a cel es nem a vasarlonak a legjobb termekek nyujtasa.

Most akkor ezt a kartyat batran megvehetem vagy ez is szar?