Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2500XP @ 2125Mhz
Samsung 400DDR dual 2*256
MSI K7 nforce2
!!!!!Radeon9500(>9700)powermagic !!!!!
!!!!!(alap:275/270) @ 371core/317mem !!!!!
3dMark03 5467
😊
Samsung 400DDR dual 2*256
MSI K7 nforce2
!!!!!Radeon9500(>9700)powermagic !!!!!
!!!!!(alap:275/270) @ 371core/317mem !!!!!
3dMark03 5467
😊
vedd lejjebb orajelet egy picit
Nem TFT monitorod van, + 50Hzen a TV?
Mert ilyen esetben 1 ramdacos kártya a monitorra is 50Hzet rak, és azt a TFTk nem szeressék...
Mert ilyen esetben 1 ramdacos kártya a monitorra is 50Hzet rak, és azt a TFTk nem szeressék...
Elözõhöz helyesbítek a tv- a kép.
Sziasztok!Club ati radeon9200vivo kártyám van.A tv a windows és minden szélesvásznú alul felül fekete csík.mivel lehet széthúzni?Köszi a segítséget elõre is.
Válasz önmagam üzenetére:
Az elõbb említett oldalon található ati2mag is jó ehhez a 010028c catalysthoz, de semmilyen javulás nem tapasztalható. Hmm. Sajnos...
Az elõbb említett oldalon található ati2mag is jó ehhez a 010028c catalysthoz, de semmilyen javulás nem tapasztalható. Hmm. Sajnos...
Szerintem is csak a régebbi kártyák nem supportolják, ilyen gef1 meg R100nál régebbi cuccok...
Szasztok. Ezen az oldalon (http://www.ocfaq.com/softmod/download.php) vannak az uj catalystok, és a hozzá tartozó ati2magok. Na már most: ez a catalyst 010027c jelzésû és 6.52Mb. Nekem van egy másik catalystom is, szintén 3.6-os, de az 010028c jelölésû, és 7.62 Mb. Nem tudjátok, hogy ehhez a katalisthoz honnan lehet ati2magot szerezni?
aha köszi. akkor az enyém supportolja, mert elindul, bár nem láttam sebeességkülönbséget a tesztek alapján.
UC(uncachable)
USWC(uncachable, speculative write combining)
A különbség ott van, hogy a procid hogyan cacheli a video memóriát.
Nemtom melyik kártya supportolja az USWCt (nem nagyon foglalkoztam még vele), de elvileg nyújt némi sebességnövekedést. Viszont ha nem supportolja, akkor nem indul el a géped igy...
USWC(uncachable, speculative write combining)
A különbség ott van, hogy a procid hogyan cacheli a video memóriát.
Nemtom melyik kártya supportolja az USWCt (nem nagyon foglalkoztam még vele), de elvileg nyújt némi sebességnövekedést. Viszont ha nem supportolja, akkor nem indul el a géped igy...
aha, olyan biztos hogy nincs. de egyébként mi az az UC és USWC. kipróbáltam mindkettõt, de nem láttam különbséget.
Az UC és az USWC egészen más dolog.
Kifejzetten ilyen kapcsoló kell, hogy AGP fastwrites enabled/disabled.
Kifejzetten ilyen kapcsoló kell, hogy AGP fastwrites enabled/disabled.
nem emléxem ilyenre, bár most hogy mondod mintha lett volna valami AGP mód, aminél lehetett 2 közül választani. Az egyik UC, a másik UCFW (talán de nem biztos). Lehet, hogy ez az? Az biztos, hogy nincs olyan menüpont, ahol kifejezetten Fast Writes lenne írva.
érdekes, hogy nem lehet nálam kikapcsolni a fast writes-ot. hiába teszem meg, az újraindítás után mindig be van kapcsolva (régebben pont fordítva volt). ezen az sem segít, ha uninstallálom a smartgart-ot, mert akkor már végkép nem lehet - érthetõ okokból - kikapcsolni.
kb mind...
Nekem Terratec Cinergy 400 van elég fasza csak ajánlani tudom-ha nem kell rádió Jah és 9700 mellett megy, tesónak 8500 mellett....
Nekem Terratec Cinergy 400 van elég fasza csak ajánlani tudom-ha nem kell rádió Jah és 9700 mellett megy, tesónak 8500 mellett....
sajna mar nem mindegyik megy ugy..
powermagic asszem mindegyik, saphire biztos nem, club3d meg lehet..
9500pro szinten viszont majdnem mindegyik.
kicsit lotto azert 😊
powermagic asszem mindegyik, saphire biztos nem, club3d meg lehet..
9500pro szinten viszont majdnem mindegyik.
kicsit lotto azert 😊
Mi a helyzet akkor ha a buherált ati2mtag system fielal kezelt drivert a kártyához/9500/ feltelepítve direct 3d alakalmazást indítva csak egy fekete képrenyõt kapok, openglben nincs ilyen gond. Nem olyan a kártya alapja mint a 9700nak?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
mindenesetre, ha by SPD-re állítod és akkor 266-ra állítja magát, akkor valami miatt nem tudja a memot meghajtani nagyobb frekin. esetleg nincs a proci busza kissebbre állítva véletlenül?
a memória sebbességnél tudod átállítani 400-ra (olyan beállítások lehetnek, hogy auto/266/333/400), de nem minden proci tudja a memót 266 felett hajtani, pl a Celeron nem, de szerintem a 2400+ XP-nek kellene tudnia. Próbéld ki, ha nincs 266 feletti beállítás, akkor nem lehet.
Megérte ne aggódj, nem is azért írtam.
Amúgy az én 9600pro-m sem csinál sokkal több pontot, bár az is igaz hogy neked gyorsabb memóriád van a gépedben (nekem csak 333-as) ami ugyancsak számít, meg talán más is gyorsabbra van nálad állítva mint nálam (nekem P4 2.4B és ASUS P4PE van, de semmi sincs turbo vagy fast módra állítva a biosban).
Amúgy az én 9600pro-m sem csinál sokkal több pontot, bár az is igaz hogy neked gyorsabb memóriád van a gépedben (nekem csak 333-as) ami ugyancsak számít, meg talán más is gyorsabbra van nálad állítva mint nálam (nekem P4 2.4B és ASUS P4PE van, de semmi sincs turbo vagy fast módra állítva a biosban).
akkor nem tudsz belõle pro-t csinálni, mert pont az a különbség, hogy annak 8 pipeline-a van (meg nagyobb órajelek is)
Nekem 4600 Ti Abitom vót , és most ez az Ati 9500. Eddig GF párti voltam, de most mar nem. A tv kimenetet ugyanolyannak tartom, csak az Atin egyszerübb lekezelni. De a kép itt is zsír. 3.4 es, és 3.6-os cxatalysttal is. Valami egyéb hiba lehet. Mondjuk a win. Vagy talán vmi kártyahiba.
A cpu alapvolton, és 166 FSB-n megy. A 9500 van nagyon megtépve. A ramom samsung, ddr400. az szerintem nincs huzva...
A cpu alapvolton, és 166 FSB-n megy. A 9500 van nagyon megtépve. A ramom samsung, ddr400. az szerintem nincs huzva...
Hi. 3.4 es catalysttal, rivatuner patchel (9500-9700 pro), a CPU szorzójának felemelésével és az alaplap biosának finomításával 15000 fölé tudsz majd menni. Ugyanezt csináltam én is, csak egy MSI lappal, és XP2500-al.
reklamalj sztem szar a cucc.
vagy add nekem en ugyse hasznalom tvout-ot 😊
vagy add nekem en ugyse hasznalom tvout-ot 😊
Allitolag csak , a MIDI interface Directdraw alatti biztonsagi reset foltoztak benne.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Csak játékokhoz tartalmaz kisebb javításokat.
Sem tesztekben, sem képminõségben nem láttam különösebb javulást.
Sem tesztekben, sem képminõségben nem láttam különösebb javulást.
Császtok!
Ha rákötöm a Radeon 8500-asomat s-video kábellel a TV-re, miért van fekete csík a képernyõ alján és mit lehet tenni ellene?
A TV egy 72cm-es Sony.
Ha rákötöm a Radeon 8500-asomat s-video kábellel a TV-re, miért van fekete csík a képernyõ alján és mit lehet tenni ellene?
A TV egy 72cm-es Sony.
off, de hány volton járatod a procit, és mekkora fsbvel? a ramod milyen, mennyit bir?
Hát ja. Tudom, hogy semmi, de azért az elvárások azok elvárások. Ha 5401 et mértem volna, akor azt mondom: hej, ezek az Atiék! 😊
50 pont az semmi, lehet, hogy csak a beálítások okozzák a külömbséget, vagy mérési pontatlanság, (ugye ez kb 1%, vagy még annyi sincs) nekem 9700-am vanb, és Cat 3.4 kb ugyanannyit hoz, mint a 3.6...
Sziasztok. XP2500@2800 (2080Mhz), MSI Nforce2lap, 2x256Mb ddr400 ram, és Powermagic Radeon 9500 128 Mb Non-Pro (379-en a Core, és 297-en a Mem.) Így a 3.4-es catalysttal 3dMark2003 5400 pont kereken. Most felraktam a 3.6-os uj katalystot, es a hozza tartozo ati2mag file-t, és 50 ponttal kevesebb lett, mikor az elvárásaim szerint többnek kellett volna lennie. Van erre magyarázat?
talán:
alienscomputer.hu (Hajólemléxem Sapphire van nekik, de 256bites nyákon!)
bluefish.hu (ha minden igaz van Club3D 9500)
alienscomputer.hu (Hajólemléxem Sapphire van nekik, de 256bites nyákon!)
bluefish.hu (ha minden igaz van Club3D 9500)
sima 9500-öt hol lehet venni? Club3D vagy Sapphire kellene mert azokból tutira lehet csinálni 9700-et!
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Ez király, nekem kb ennyi pontot hoz egy R9600 pro (400/340) és egy P4 2.4B együtt. Neked magasabb a proci teljesítménye (3000+-on), nekem meg a kareszé. De télleg nem rossz a 8500 sem.
Aniso az R200 familiánál is gyors.
Jóformán semmit nem lassit be nekem rajta a 16XAF, igy minden játékot alapból avval játszok, 8500al.
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy -fõleg játékokban- a proci is határolhat, még a 8500as sem futja ki magát nálam 2500+on sem. Amikor felnyomtam 3000+ra a procit, még majd 2000pontot hozott 3dmark2001ben (11550pont), és menne még feljebb is.
Gyk: Szar proci+jó radeon =(lehet) jó proci+szar radeon 😊
Jóformán semmit nem lassit be nekem rajta a 16XAF, igy minden játékot alapból avval játszok, 8500al.
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy -fõleg játékokban- a proci is határolhat, még a 8500as sem futja ki magát nálam 2500+on sem. Amikor felnyomtam 3000+ra a procit, még majd 2000pontot hozott 3dmark2001ben (11550pont), és menne még feljebb is.
Gyk: Szar proci+jó radeon =(lehet) jó proci+szar radeon 😊
hát nekem 8x aniso még semmit sem lassít (legalábbis nem lehet észrevenni) de 4x aa már igen (2x még ok). viszont ez szeritnem kártyafüggõ is. pl a 8500/9100/9000/9200-es kareszoknál még jelentõsen belassíthat, a 9500/9700-nál a nagyobb teljesítmény meg optimalizálás miatt már nem annyira, az új 9600/9800 sorozatnál meg már elvileg még jobban vannak optimalizálva ezért meg annyira sem lassít be.
De elvileg kellene hozá adniuk megnéztem azt hiszem a sharkyextremen, és még a SOF2-õ is jár hozzá.Plusz nekem nem adtak átalakítót a Tvouthoz,se hosszabítót.
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
Mégegy kérdés, milyen AA és aniso beállításokat érdemes használni, ami nem csökkenti érezhetõen a teljesítményt?
Az igaz, viszont a Powermagic-nek még weblapja sincs már vagy 10 hónapja. Ez azért érdekes, meg az ATI partnerek között sincs. Remélem sikerül megoldani a gart, csak egy kicsit szemét banda ahol vettem. 

najo de masik 3000-nel meg jo 😊 barmi elromolhat. tesom asus geforce-ja halt meg tegnap, attol meg nem szar az asus.