Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nemtom, én ilyen lebutitott verziókat nem próbáltam...
Újabb kérdés! Reszkessetek!
Nekem egy ASUS TUSL2-C alaplapom és egy HIS Excalibur RADEON 8500 videokártyám van.
Azt tudom, hogy nem lehet az alaplapomnál beállítani alapban a FastWrite-ot, de megvan a i815 Tweaker progi amivel már be lehet lõni ezt a funkciót.
Viszont azt "hallottam" (lehet itt), ezt nem ajánlatos megtenni valami miatt ennél a konfignál.
Ti mit tudtok erõl?
Ezt mondjuk fõleg tõled kérdezem Borg, mivel tudom neked is ilyesmi konfigod van (vagy volt)!
ok, de én csak az overlocker opciót installáltam fel, a többit nem, igy nem tudok exe-ket bejelölni!
Ebben az esetben mindig aktiv az overlock?
dikki*yysw
Sztem a bónusz lehetõség, és ha lesz pénzed, még ram.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Amelyik program exejét beirod, azt figyeli.

Mikor a megadottak közül semmi nem fut, akkor van reset értéken.
Emery
En az 1. megoldast valasztanam

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

Értem. De azt honnan tudja hogy mikor kell visszaállnia és mikor kell az overlock értékeket beállitani?
A reset az az érték, amire visszaáll, ha éppen semmi olyan program nem fut, amir OC van beállitva. (pl desktopon)
qwert
Biztos hülye a kérdés, de ez a "TV Player" jó valamire?

Emery
Vegyel S3as kartyat hamar VGA-t akarsz venni 😊 A maradek penzbol meg menjel el bulizni a baratnoddel/barataiddal

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

A Rage+D-nél az aktuális értékek allatti ablakban a Game és a gyári értékek szerepelnek mint reset ez mit jelent? Ez azt jelentené hogy bizonyos esetekben visszakapcsolna a gyári értékekre?
[Jakuza]
A kartya minosegeben egyertelmuen.
Kevesbe valogatott RAMok, gyengebb minosegu kondenzatorok es hasonlo aprosagokban.
Es egy nagyon nagy kulonbseg.
Ugye mindenki tudja azt , hogy az elso szeriak kozott (9500) voltak olyan peldanyok amiket 9700asra lehetett a +4 pipeline bekapcsolasaval alakitani. A manapsag legyartott kartyak kozott egy darabot nem talalsz.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Hat ugye mi atlagfelhasznalok a referencia kartyakat a megjeleneskor csak elvetve latjuk a neten. Igy azt megallapitani , hogy mit terveznek ilyenkor at nehez megmondani.
Viszont az biztos amire Ollie peldaja nagyon jo, hogy a 2 kartya kepe egeszen mas volt.
A Club3Ds kartyanal egeszen mashova kerultek a kondenzatorok es a hutes is kisebb lett.
A ramokrol ne is beszeljek.
Tisztan lathato , hogy az ATI altal keszitett kartyan a negyzet alaku DDR ramok vannak, mig a C3D-en meg a teglalap alakuak.
Szal ilyen teren lehetnek masok a valtozatok.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Gerry
Elvileg a "BBA" kártyákat is a Club3D késziti/készítette, de konkrétan szerinted miben tér el egy mostani Club3D R9700 és egy "Referencia" R9700?

[Jakuza]
Gondolom azert mert az ATI amikor meg maga is csinalta a kartyakat, es szerzodest kotott a cegekkel elkudte a referenciat , hogy hogyanis kene kineznie a kartyaknak.
Na de ugye most hogy az ATI allitolag nem gyart es megjelentek az ujabb chippek, a kartyak is megvaltoznak. S mert nincsen tomeg gyartas az ATInal igy nem kuldozgetik a kartyat, hogy erre a sablonra epits oreg egyet.

Gerry
Az enyém még ref. nyákos, szép piros, és egy az egyben u.a. mint a BBA-s kártya, (egymás mellé tettem õket). Nem tudom, hogy mit tervezhettek át rajta, mindenképpen 256bit-es nyákon kell, hogy legyen, mivel 9700-as, és gondolom nem raktak rá gagyibb memóriát sem (nekem 3nanós Infineon van rajta asszem, a 3 nanó nem biztos, de Infineon, mert a BIOS-ában is ez áll: "ATi Radeon 9700 Pro with Infineon DDR")

Ezekután, az is biztos, hogy R9700-as chip van rajta, másban meg már nemnagyon külömbözhet, legalábbis én így gondolom... Te esetleg tudod, hogy mit terveztek át rajta, mert akkor pls világosíts fel, mert kíváncsi vagyok!

barret
powerstrip: http://www.honositomuhely.hu/ism/kat8/hard/pstrip.html

Bérbe vehet? reklámfelület...

Rage3d tweakben akármilyen értékekre lehet húzni a kártyát, nemtom te mit nézel.
Egyébként egy valamit mutass már, amit egész Mhzre lehet húzni?😊

Beirod a program exejét, ami közben a tuningot akarod, majd mellette beállitod a frekiket.
barret
powerstrip,isten,természetesen magyar nyelvû!!!

Ti milyen progival húzzátok a RADEON kártyát?
A radeonatorral csak elefántléptekben 7Mhz-enként lehet a Rage3DTweak-kel idióta 337.8 meg ilyen szép számokat lehet beállitani! Nincs egy normális program amivel 1MHZ-enként lehet állitani az órajelet??!!!
ollie
reméljük

ollie
szerintem akkor is megéri a 60 rugót, ha nem referencianyákon van.

[Jakuza]
Vigyazat Gerry.
AZ elso Club3Ds 9700k az ATI referencia nyakjara epultek, viszont most mar teljesen atterveztek oket.

ollie
aha.
jó lesz a 9700 ehhez a konfighoz is.

Gerry
Nekem is Club3D R9700-am van, és elég jó, pláne, hogy gyárilag Pro BIOS volt benne! Szeintem azzal jól jársz!

ollie
háát, az a P4 1.6GHz-n megy. húzva lesz 2.1.
egyébként meg egy 2.4-es P4-el sem lenne sokkal gyorsabb a konfig (a játékok szempontjából), ezért szinte tök mindegy a proci (csak nehogy celeron, mert az már gáz!). Ja és a DDR legyen 333-as, mert gyakorlatilag egy áron van a 266-ossal (vagy szinte semmivel sem több).

ollie
egyetértek veled

ollie
hát ha nincs az alaplapban akkor muszáj hogy elég legyen, mert más nincs. de egyébként nekem sem a 9100-el, sem a 9600 pro-val nem volt problémám fast writes-al.

Met
Hello!
Nekem sincs Fast write a biosomba, AsusP4B533 lapom van, igaz most egy GF3Ti200 figyel a gépbe de nemsokára cserélek 9500Pro-ra, ahhoz meg kellene a fastwrie tiltása.
Ilyen esetben elég ha a winben van kikapcsolva?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ollie
ja télleg. akkor marad ez, de ne aggódj, jó lesz ez is a hl2-höz. legrosszabb esetben nem 1600x1200 ban minden maxon játszol és húzol a kareszon.

ollie
milyen szempontból érted hogy tartós? nem romlik meg ;D
egyébként 2 év garit adnak hozzá, de ha HL2-höz kell akkor talán jobb lenne ha egy 9700-at vennél, 8-9 rugóval kerül csak többe.

ollie
aha, de egyébként ott nem fognak átverni vele. de nézd meg nyugodtan.
az az olcsóbb a mistrlban meg tutira nem igazi pro.

ollie
aha, de akkor vegyél inkább club3d-t mert tuti jól húzható és alapból 340 a memcsi és még kevesebbe is kerül (51 brutto és www.bluefish.hu).

ollie
Az akkor jó (a memcsi valójában 2x300, mert ddr, de általában csak 300-nak írják mindenhol). És mennyibe kerül?

ollie
Az valszeg 400/300 és az is igazi pro. az is jó, de elõtte csekkold le az órajeleit és azt is majdnem annyira lehet húzni mint a club3d-t. 4 oldallal vissza arról is találsz képet. Ha ez a kari is jó lesz, akkor mindjárt marad elég pénz a memora is.

ollie
nézd meg:
#4881 nem pro karesz
#4880 pro karesz

ollie
ezek a jelölések a nyákon vannak

ollie
ja és képeket is találzs ha visszanézel kb 4 oldalt

ollie
tedd azt, de tényleg vigyázz az órajelekkel, mert elõszõr a kisebb órajeles kártyát vettem úgy meg, hogy azt hittem a jobbat veszem. és a kisebb órajeles gyakorlatilag nem pro kártya túlhúzva, és semmit sem lehet már húzni rajta. mindenképpen csekkold le vásárlás elõtt a típusszámát és a biztonság kedvéért akár ki is bonthatod és megnézheted hogyan néz ki. A kareszon a köv jelölések lehetnek (Club3D):
R96: R9600 (sima)
R96A: ez az igazi PRO!
R96LE: ezt még nem is gyártják, de egy nagyon light-is verió lesz

[Jakuza]
Szerinem tedd fel a Catalyst 3.6os drivert es ne a gyari telepito CDrol a drivert.

ollie
így van, az én húzott pro-m teljesít kb 4200 pontot

ollie
azért az én 9600pro-m elér húzva annyit, mint néhány embernek a 9700

ollie
Club-3D típusszámok:
CGA-P968TVD Radeon 9600PRO 400/340
CGA-E968TVD Radeon 9600PRO 400/200

Vegyél szvsz Club3D-t de az elsõ típusszámút (nehogy a másodikat vedd!!!). A szám rajta van a doboz oldalán valahol. Ha visszaolvasol rengeteg infot találsz errõl a kártyáról. Nekem ilyen van és stabilan fut akár 500/380-on is!

Laalee
???
most pontosan mit akarsz?
ha a tv out hianyat keresed te is leirtad hogy le van tiltva, akkor meg ne keresd 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

ollie
nekem sincs a BIOS-ban, pedig ASUS lapom van

barret
ja,~kb.ha gpu nincs huzva,akkor megy picivel többet is.amugy gpu is + 50 mhz-et bir!

Gerry
Egy MHz-t emelsz 50 után, és akkor fagy, de elõtte hibátlan? A GPU-t is húzod? azt menyire, mert általában a GPU túlhúzása okoz fagyást, a memó elõször szemetelni kezd!

T H X !!!
barret
nem...

barret
GERRY itt vagy még???